CURAÇAO – Interim-premier Stanley Betrian heeft gisteravond in een nationale rede het volk opgeroepen om te gaan stemmen op 19 oktober. Betrian benadrukte dat er hard gewerkt aan de verbeterpunten van gouverneur Frits Goedgedrag, waar onder meer de financiën en screening onder vallen.

De interim-premier maakte ook duidelijk dat het huidige interim-kabinet na de verkiezingen geen politieke ambities heeft en dat Nederland volledig achter de interim-regering staat.”De interim-regering is volgens alle stappen van het democratische systeem benoemd”, benadrukte Betrian. De rede was te horen en te zien op televisie en radio.

Ministerraad
Het interim kabinet hield woensdag haar eerste wekelijkse ministerraad in Fort Amsterdam. Betrian (Premier, Algemene Zaken en Justitie) heeft, samen met de andere leden van zijn kabinet die op 29 september zijn beëdigd, gesproken over enkele actuele beleidsonderwerpen en zich voorbereid op de Statenvergadering die ‘s middags plaatsvond. Het kabinet bestaat verder uit: dr. José Jardim (Financiën, Economische Ontwikkeling, Sector Energie), drs. Ing. Cornelis Smits (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Bestuur, Planning en Dienstverlening, Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning) en Stanley Bodo MHA (Gezondheid, Milieu en Natuur en Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn).

Nationale rede van Stanley Betrian (Papiamentstalig):

[scribd id=109087277 key=key-1kevfamlkcvdzma29gjq mode=scroll]

23 reacties op “Betrian roept volk op om te stemmen”

 1. @hans, goed idee.

  leg in elk stemlokaal een blanko stemformulier neer met een een roodkruisje op MFK.
  kunnen mensen die benadert zijn een foto van maken en hun premie innen.
  of doet PS het ook?
  die wordt tenslotte ook gesponsert door Dos Santos

 2. Het zou zeer nuttig zijn een service aan te bieden waar mensen hun foto van blanco stemkaart kunnen laten photshoppen zodat het lijkt dat ze MFK hebben gestemd. Kunnen ze na het maken van de foto toch nog stemmen op de partij van hun keuze, eventueel MFK als dat hun keuze is, maar anders indien niet.

 3. @ulysses A Locadia Nederland

  Karel Frielink, op 05-10-2012 om 11:01 schreef:
  Artikel 2:44 Wetboek van Strafrecht Curacao:
  1. Hij die bij gelegenheid van een krachtens wettelijk voorschrift uitgeschreven verkiezing door gift of belofte iemand omkoopt om zijn of eens anders kiesrecht hetzij niet, hetzij op bepaalde wijze uit te oefenen, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.
  2. Met ten hoogste dezelfde straf wordt gestraft de kiezer of de gemachtigde van een kiezer die zich door gift of belofte tot een of ander laat omkopen.

  Kortom de wet ligt er l, lechts uitvoeren is het motto nu.

 4. Laten we massaal foto’s van onze stembiljetten fotoshoppen en zo het budget van MFK leegtrekken.

 5. Het kopen en verkopen van stemrechten per wetgeving strafbaar maken, per wetgeving veranderingen van straartnamen en het slopen van ons nationaal erfgoed, strafbaarmaken van mensenen die landverraaad plegen en aan geschiedvervalsing doen.

  Bedrijven die zorgen voor milieuverontreniging strafbaar stellen,ambtenaren die partijpolitiek bedrijven en daardoor geen instructies volgen strafbaar stellen.. het overtreden van verkeersregel s heel zwaar straffen.

 6. @marcia,

  niet iedereen gaat linken, vandaar….

 7. @ Hernades

  Heel goed die aangifte, je posting was onduidelijk, en suggereerde in mijn ogen dat er aangifte gedaan moest worden naar aanleiding van de nationale rede van de huidige Premier.
  Je vulde het later gelukkig aan met een link die naar wanpraktijken verwees.

 8. Het is al zover en laag dat bepaalde onderdegrondse figuren bij politieke tegenstanders de vlagen uit de tuinen gaan lopen te stelen,nu bij mij hangt al weer een nieuwe vlag alleen met 230 electra erop, dus ik zou zeggen proberen maar,met vriendelijke groet .

 9. Lieve mensen zo als bekend is geld macht en helemaal bij verkiezingen zowel hier als over de hele wereld alleen een ding is ook zeker de kiezer is verstandiger geworden pakken het geld maar stemmen op wat ze denken wat het beste is voor het land in de toekomst,het grootste gevaar is echter dat waneer er gemanupuleerd bedreigingen en geintimideerd word..Maar één ding is zeker de oude ministersploeg komt niet meer terug deze komen niet meer door de aangepaste screening,als ze winnen kunnen ze natuurlijk wel de macht uit voeren op de door hun aan te stellen minsters ( zusje Godett).Dus stem met verstand en voor de toekomst van ons allen,en dat berijk je niet om op een stelletje boeven en maffia tuig te stemmen.

 10. @Obi

  Wat moet ik verklaren. Ik kan er niet meer van maken dan dat wat er reeds staat.

 11. @Sander

  Volgens mij had Fernandes al een link geplaatst naar de Telegraaf.
  We moeten toch echt proberen oveel mogelijk elkaar reacties te lezen ipv enz, enz.

 12. Jammer, dat Betrian speciaal voor het klootjesvolk van MFK/PS/MAN geen stemadvies ma meegeven.

 13. @ Hernandes, op 05-10-2012 om 09:59 i
  Inderdaad een grof schandaal (is dit wel legaal? weet iemand met rechtskennis daar meer over te vertellen?)
  Tegelijkertijd goed dat het ook al in een Nederlandse krant staat, ik ben blij dat er aandacht aan gegeven wordt. Ik pleit ervoor om dit artikel onmiddellijk op alle social netwerksites te plaatsen zodat het pijnlijk duidelijk gaat worden van welke tactieken MFK zich bedient.

 14. Ah, ok, nou snap ik ‘t, haha

 15. @Tuna

  Dat hoeef jij me niet te vertellen, dat heb ik vd week al gedaan, tesamen met een grote groep, want toen was het al bekend.
  En jij, of hecht jij als PS/MFKer niet aan democratische verkiezingen.

 16. Als er geen wet is die fotograferen verbied in het stemlokaal.
  dan moet die er heel snel komen…….
  dos santos heeft miljoenen te besteden om Schotte in het zadel te houden.

 17. volgens de telegraaf (verder een kl..te krant):

  De geruchten op het Caribische eiland zijn steeds hardnekkiger dat Schottes partij MFK jonge stemmers geld biedt, BlackBerry’s of zelfs laptops als lokkertje gebruikt. Door een foto te tonen van je ingevulde stemkaart zou 350 Antillaanse gulden (160 euro) zijn te verdienen. Het hoofdstembureau van Curaçao neemt de beschuldigingen zeer serieus, maar is machteloos. „Er is geen wet die het verbiedt om een foto te maken van je stem in het stemhokje”, zegt woordvoerster Liza Dindial van de kiesinstantie.

  Deze vermeende praktijken zijn het topje van de ijsberg. Al tijdens de verkiezingen in 2010 teerde Schotte op veruit het grootste campagnebudget, waarvan de herkomst nooit duidelijk werd. Ook de huidige, kostbare pr-campagne op de lokale tv- en radiostations roept financieringsvragen op. Zeker is dat de banden nauw zijn met de Italiaanse maffia en de dubieuze gokbaas Robbie dos Santos, die Schotte volgens de Veiligheidsdienst Curaçao al eens stiekem twee miljoen gulden toeschoof voor politieke hand- en spandiensten. „Toen MFK-kandidaat dokter Payo Schoop vlak na de verkiezingswinst in 2010 vroeg waar al dat campagnegeld vandaan kwam, ontstak Gerrit in grote woede”, vertelt ex-MFK-fractieleider Dean Rozier. „Met Schoop kwam het nooit meer goed in de partij.” Schotte was te druk met campagne voeren voor een reactie. Partijgenoten van Schotte zijn inmiddels een lastercampagne tegen hun ex-partijgenoot Rozier begonnen.

 18. Hernandes.. verklaar je nader.

 19. @hernandes, ook de zgn die hards van de MFK die bij de Fort waren hebben daar gewoon betaald voor gekregen. is blijkbaar een baan om MFK supporter te zijn

 20. Ik vergat zonet de link erbij te doen:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13035546/__Schotte_koopt_stemmers_om__.html

 21. Heb ik iets gemist?????

 22. @ Hernandes

  Ik zou zeggen ; Doe aangifte als je denkt dat er iets verkeerd is!!

 23. Dit is natuurlijk onbestaanbaar.
  Hier moet meteen aktie ondernomen worden door het OM. ONDERZOEK DUS!!