• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘onzichtbare school’ Mariëta Alberto VSO wordt de laatste week in het zonnetje gezet. Na een bezoek van meerdere politieke partijen, bracht vandaag ook MFK-leider Gerrit Schotte een bezoek aan de school. Na notie te hebben genomen van de slechte staat van de school, kwam Schotte met het plan een fundraising te organiseren.

Mariëta Alberto VSO is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. De leerlingen zijn veelal wel meerderjarig en dus stemgerechtigd. Om deze reden en om aandacht te vragen voor de slechte staat van het schoolgebouw, werd er vorige week een politiek forum georganiseerd op de school waar verschillende partijen kennis maakten met de leerlingen. Schotte kon echter niet aanwezig zijn, omdat hij de uitnodiging te laat ontving.

Inzamelen
“Ik was tijdens mijn periode als premier van Curaçao niet op de hoogte van de deplorabele situatie van de school”, vertelt de ex-premier. “Maar ik hoef niet in Fort Amsterdam te zitten om actie te ondernemen zodat de processen kunnen beginnen te lopen.” Schotte wilt tenminste 100.000 gulden inzamelen voor de renovatie van de school. Ook heeft hij de penningmeester van de stichting die de school momenteel opricht zijn hulp aangeboden.

29 reacties op “Schotte bezoekt ‘onzichtbare’ leerlingen”

 1. Als dit nou egt om het belang van de school zou GaAn was het geweldig geweest maar dat is niet zo het is allemaal slijmen dat hij nauwelijks wist wat de stand vann zaken was op deze school is al belachelijk

 2. @peggy Mevr Elhage is persoonlijk op school en bij de jongeren geweest op de dag dat zij en alle andere politieke partijen zijn uitgenodigd door onze school.

  Het slappe excuus van GS slaat nergens op dan heb ik liever dat je de ballen hebt van FOL en helemaal niets van je laat horen. Maar om achteraf te komen en met je laffe bek te schuilen achter het mom ik heb de uitnodiging laat gekregen sorry dat gaat er bij mij niet in. Gewoon een ordinaire stunt om alleen in de Spotlight te staan, niets geen sympathie voor onze jongeren!!!

  En voor alle bezorgden onze jongeren zijn niet betaald oid als school hebben wij een politieke ochtend georganiseerd om onze jongeren kennis te laten maken met alle partijen en belangrijker nog om hun het belang bij te brengen van hun stemrecht.

  Misselijkmakend dat GS zo’n wrange nasmaak geeft aan het geheel met zijn late vertoning.

 3. Een fundraising… Hahahaha laat mij niet lachen! Als premier moet je aan een fundraising doen om het volk wat op je gestemd heeft te helpen, maar ondertussen wel zakken vullen!

  Voor mij is het een principekwestie. Laat hem van het geld wat hij geroofd heeft, genaamd zijn ‘salaris’ en het geld van de laptops etc voor de stemmen, de school helpen! De inwoners van Curacao moeten hoe cru dan ook, niks betalen aan het opbouwen van de school. Dit wordt al gedaan door belasting te betalen! Niet voor Ipads, Iphones en Blackberry telefoons!

  Dat hij niets wist van de staat van de school toont al aan hoe wereldvreemd deze man is!

 4. Het lijkt mij dat de penningmeester niet te veel advies van Gerrit moet aannemen……

 5. ’Schotte koopt stemmers om’

  vr 05 okt 2012, 13:12

  AMSTERDAM – Er zijn aanwijzingen op Curaçao dat de afgezette premier Gerrit Schotte via het kopen van stemmen opnieuw een enkeltje premierschap probeert te ritselen. Eilandbewoners maken zich zorgen omdat de democratie op het eiland zo verder onder druk komt te staan.

  De geruchten op het Caribische eiland zijn steeds hardnekkiger dat Schottes partij MFK jonge stemmers geld biedt, BlackBerry’s of zelfs laptops als lokkertje gebruikt. Door een foto te tonen van je ingevulde stemkaart zou 350 Antillaanse gulden (160 euro) zijn te verdienen. Het hoofdstembureau van Curaçao neemt de beschuldigingen zeer serieus, maar is machteloos. „Er is geen wet die het verbiedt om een foto te maken van je stem in het stemhokje”, zegt woordvoerster Liza Dindial van de kiesinstantie.

  Deze vermeende praktijken zijn het topje van de ijsberg. Al tijdens de verkiezingen in 2010 teerde Schotte op veruit het grootste campagnebudget, waarvan de herkomst nooit duidelijk werd. Ook de huidige, kostbare pr-campagne op de lokale tv- en radiostations roept financieringsvragen op.

  Zeker is dat de banden nauw zijn met de Italiaanse maffia en de dubieuze gokbaas Robbie dos Santos, die Schotte volgens de Veiligheidsdienst Curaçao al eens stiekem twee miljoen gulden toeschoof voor politieke hand- en spandiensten

  . „Toen MFK-kandidaat dokter Payo Schoop vlak na de verkiezingswinst in 2010 vroeg waar al dat campagnegeld vandaan kwam, ontstak Gerrit in grote woede”, vertelt ex-MFK-fractieleider Dean Rozier.

  + „Met Schoop kwam het nooit meer goed in de partij.” Schotte was te druk met campagne voeren voor een reactie. Partijgenoten van Schotte zijn inmiddels een lastercampagne tegen hun ex-partijgenoot Rozier begonnen.

  Bron Telegraaf

 6. Deze gerrit Rotte gaat door met het verrotten van alles wat ie tegenkomt … trouwens, is deze stockphoto ook van die ene fotograaf … hoe heet ie ook al weer? … soemanta?

 7. Kerriet Skot heeft een nieuw campagne-lied, waarin hij uitleg geeft over zijn beleid:

  http://www.youtube.com/watch?v=vu5qM0eFn58

 8. De foto is zo mooi, en laat je eventjes denken dat er toch iets positiefs uit hem kan komen. Maar ja, dan kom je weer te herinneren dat het een heel “normale” politieke stunt is.

 9. Schotte eindelijk op z’n plaats. Ik stel voor dat hij er een tijdje gaat wonen, dan kan hij meehelpen opknappen, kan hij meteen onderduiken, want inmiddels is de Italiaanse/St. Maartense casino-maffia naar hem op zoek, net als de “Libanon-connection”, die ook wel eens waar voor hun geld willen zien.

  @Peggy/Rita/Truus/who-ever, misschien kan jij hem gaan helpen, op deze school, ook jij bent daar prima op je plaats! Jullie kunnen van deze kinderen waarschijnlijk nog een hoop leren!

 10. waar is emily? die durft de straten niet in te gaan

 11. Hij (GS) mag stoppen met zijn charme offensief. Hij komt niet meer door de screening.

 12. laten wij de onnodige reiskosten van el hakim op zijn persoon verhalen en doneren aan de Mariëta Alberto VSO dan kunnen zij een tijdje vooruit. is eindelijk wat nuttigs met overheidsgeld gedaan.

 13. “”De leerlingen zijn veelal wel meerderjarig en dus stemgerechtigd. “” Daarom komt ie even langs,ff wat laptopjes en BB’s teozeggen voor een stem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(zie telegraaf)

 14. Nog ff snel voor de verkiezingen een “”goede daad “”doen?? Zielig zeg …!!!

 15. zouden de kindertjes ook 1000 NAF per maand krijgen, net als de aanhangers… Zou in ieder geval een veel betere besteding zijn. Maar tja, kinderen hebben geen stemrecht dus dit zal wel niet gebeuren

 16. @Nardy,

  hij heeft geen geweten….
  maar is deze misdaad al verjaard?
  volgens mij niet….
  er zijn bewijzen genoeg om hem alsnog te kunnen pakken.
  en hem eindelijk eens te laten boeten…

 17. Misschien kan Schotte ook even de kinderen van Anna Rossi bezoeken. Ze proberen al zo vaak contact met hem te krijgen over een ongeval waarbij hun moeder overleed. De secretaresse van Schotte stuurt ze tot nu toe steeds weg….

  Zie https://www.versgeperst.com/nieuws/165974/akshon-sivil-klopt-aan-bij-ombudsman.html (zie bijlage, va pagina 12 Anna Rossi overleed op 5 januari 2005 na een aanrijding met ene Gerrit Schotte, die zonder rijbewijs en onverzekerd met ca 116 km/pu door een woonwijk reed. Er gebeuren direct daarna dingen die het daglicht niet konden verdragen en de getuigen werden evenwel niet gehoord. De zaak werd door de poliitie (met zegt op last van schoonvader Minister van Vervoer Richard Salas) gesloten wegens gebrek aan bewijs…’. Gelukkig -naar nu blijkt uit de bijlage- liet Fatum ook een rapport opmaken.)

 18. Je gaat eerst 2 jaar op wereldreis, vervolgens ga je in een militaire colonne over het eiland scheuren, en dan verwonderd doen over zoiets? Als je 2 jaar nadat je regeringsverantwoordelijkheid hebt gedragen nu doet alsof het erg is ben je echt van de pot gerukt. Ik kan het niet bevatten dat ze hem nog altijd als een verlosser zien. Nu 100.000 euro fundraisen voor een school, en een tekort van honderden miljoenen achterlaten aan dezelfde bevolking. Dan ben je een gewetensloze pyschisch gestoorde man.

 19. De Mariëta Alberto VSO is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.

  En daar gaan we weer, oh wat is hij zo begaand met iedereen.

  Schotte keert terug op zijn oude nest, MOEILIJK OPVOEDBAAR.

  WALGELIJKE vent.

 20. Beloftes beloftes beloftes…..

 21. Als Schotte de afgelopen 2 jaar niet in 3 peperdure SUV’s, begeleid door 10! bodyguards en achtervolgd door een peperdure privefotograaf had rondgereisd, hadden alle scholen op ons eiland opgeknapt worden.

  Maar het is verkiezingstijd, de enige tijd dat Schotte niet op snoepreis is en zich niet achter de geblindeerde ramen van zijn mafiamobiel verstapt.

 22. Wat is het toch een fantastische man.

  En nee natuurlijk wist die dat niet in zijn periode als premier.Want vul maar in …

 23. DIT IS ECHT ZOOOOO ONGELOOFLIJK WALGELIJK…..WIE HEEFT ER EEN EMMER!!!

 24. zie je wel hoe een goed mens hij is….
  weer even een paar fooien uitdelen en hij zit weer gebeiteld voor de komende 4 jaar.
  kan hij weer miljoenen verduisteren en zijn geldschieters te vreden stellen..
  wat een slang is het eigenlijk….
  ik word hier iedere keer weer kots misselijk van.
  vooral omdat er zoveel mensen zijn die hier intrappen.

 25. Moeilijk lerende kinderen? Hij is op zijn plaats! Wist het niet pfffffffffffffffffff, hij wist en weet wel meer niet!

 26. Als de vos de passie preekt boer pas op je kippen. Laat hij uit eigen goedgevulde zak die 100.000 neertellen. MFK-vrijwilligers, die het geld hard nodig hebben, krijgen ineens niet meer betaald en zou er geen geld meer zijn. Gewoon stoppen met de gigantische campagnespots i.p.v. de armen geld te onthouden.

 27. Sorry versgeperst, bij deze man is niks gemeend…. Geef deze man gewoon geen aandacht meer, ik word kotsmisselijk van deze man.

 28. Ongelooflijk zeg! 100.000 gulden inzamelen… betaal het uit je eigen zak, zak. En dan ook nog even MFK promoten. Te gek voor woorden. En weer liet jij je lachend fotograferen met kinderen aan je zijde. Populisme? Nee, gewoon dommigheid.

 29. “Ik was tijdens mijn periode als premier van Curaçao niet op de hoogte van de deplorabele situatie van de school”, vertelt de ex-premier.
  Nou gerrit er is wel veel meer waar jij niets van wist. Wat erger is dat door jou toedoen het hele land achteruit is gegaan.
  Hij heeft de penningmeester zijn hulp aangeboden, nou die zal onder de indruk zijn van deze failisementskoning. Het geeft erg veel hoop… NIET.