CURAÇAO – De regentijd op de Benedenwindse Eilanden begint normaal half oktober en eindigt in januari. De vooruitzichten zeggen dat het regenseizoen dit jaar droger zal zijn dan normaal. Dit komt volgens de Meteo door een zwakke El Niño in de Stille Oceaan. Dit fenomeen komt één keer in de vijf tot zeven jaar voor.

Bij El Niño is de temperatuur van het zeewater in de Stille Oceaan, tussen de kust van Ecuador en de internationale datumlijn, hoger dan normaal. Dit kan met name in het Caribisch gebied voor andere weersomstandigheden dan normaal zorgen. Zo zorgt deze zwakke El Niño ervoor dat er minder regenwolken ontstaan.

Droge septembermaand
September 2012 was ook al een droge maand: op de meeste plaatsen werd nog geen 20 millimeter regen gemeten. Gemiddeld valt er op de luchthaven Hato in september 46,6 millimeter. In totaal waren er vier regendagen. In het langjarig gemiddelde zijn dit er 4,6.

Bonaire
Bonaire was, in tegenstelling tot Curaçao, veel natter in september. Vooral op 13 en 26 september viel er een hoop regen op het eiland. In Playa Pabou was het het natst: daar werd gedurende de maand maar liefst 104,6 millimeter regen gemeten. Meer dan de helft hiervan viel op 13 september.

5 reacties op “Komend regenseizoen droger dan normaal”

 1. Gelukkig maar anders is Salina weer een zwembad aangezien Schotte niets heeft gedaan aan de situatie!

 2. @Peter:
  Is niet leuk, regen is een zegen.

 3. Denk dat het verstandig is om brandwachten in te stellen om ellende door pyromanen te voorkomen.
  Nu maar afwachten of de Curacaose Meteo het bij het rechte eind heeft. De afgelopen tijd waren er teveel missers. Er kwam regen, maar toen het zover was helemaal niets.
  Dus Openbare werken, niet denken van LEAN BAck. Zorg ervoor dat alle rooien op orde zijn, voor het geval het weer met bakken uit de lucht komt vallen.

 4. Betekent dat ook minder muggen en wimpiri’s ?

 5. Eindelijk weer eens leuk nieuws om te lezen!