• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Pro Pueblo blijft doorgaan met peilingen en ditmaal loopt de partij van ex-premier Gerrit Schotte aan kop met vijf zetels. PAR, PAIS en Pueblo Soberano volgen met vier zetels, MAN, PNP, FOL en Partido Democraat moeten het doen met één zetel. De peiling werd onder 1375 mensen gehouden.

46 reacties op “MFK grootste bij peiling Pro Pueblo”

 1. De peiling van Pro Pueblo is absoluut onbetrouwbaar. Het betrof het uitdelen en invullen van een formulier op diverse plaatsen zoals bv een supermarkt. Je kon dus zo vaak stemmen als je wilde.

 2. Sander, iedereen heeft zijn eigen mening dus Peggy ook en stoppen met belediging van mensen, of ben jij slimmer dan andere mensen……. start with the man in the mirror.

 3. Rignald, op 05-10-2012 om 10:15 schreef:

  Hoe zeggen het ook alweer..

  Niet alle MFK en PS stemmers zijn dom maar alle domme mensen stemmen wel op MFK en PS.
  dat kan ik ook zeggen van PAR en die andere partijen dus……………… think about that

 4. SCREENING! Dat is het enige wat nu telt!

  NOOIT MEER ministers met veroordelingen (Schotte, Constantia).

  NOOIT MEER ministers met grote schulden (Jamaloodin, el Hakim).

  En geen overheidsbaantjes voor directe familie van politici meer. We hebben het helemaal gehad met de Cicelly van der Dijsen met 5 commisariaten. Ja, Schotte zorgde goed voor de mensen mas serka di hemzelf.

 5. het moge duidelijk zijn dat de ‘meeste PRO pueblo’ voor corruptie kiest.
  1 ding is zeker mocht de PS of MFK winnen dan is het zeker dat de toerisme hier gaat kelderen, dat betekend minder tot geen inkomsten voor het eiland.
  criminaliteid schiet omhoog en er is dan niks er tegen te doen omdat de mensen daarvoor gekozen hebben

  blijkbaar zien de mensen angst en leed en bloed

  hopi jammer
  erg jammer pro pueblo’s

 6. Triest hoor. Zegt wel wat over de sympathie voor misdadigers. Alleen een crimineel kan op een crimineel stemmen

 7. @ Sander. altans, daar is niets over bekent.

  Daar sla je precies de spijker op zijn kop. Vergeten is de cultuur. Het ligt er ook maar net aan wat je onder armoedebestrijding wil scharen. Overigens heeft 10/10/10 er weinig tot niets mee te maken over een periode van 16 jaar. Ik heb een lijst van 150 PAR-daden voor je en kan je zelf kiezen. Ik kan je die per mail sturen.

 8. @ vonden de gymleraar op school zeker ook slecht

  Ik bedoel natuurlijk “vonden de leerlingen ook slecht”.

 9. Ach, komt van propueblo (hoofdletter onwaardig!) … met als ex-lid wilsoe (idem) … niks bijzonders dus … een enkel verspilling van m’n tijd.

 10. @zorro,

  mee eens er valt met dictators geen oppositie te voeren.

  maar toen PAR het voor het zeggen had waren ze te veel gefocust op 10/10/10.
  en hebben zich weinig aangetrokken van de armoede bestrijding.
  altans, daar is niets over bekent.
  bij niet en ook niet bij de mensen in de diverse bario”s
  nu plukken ze daar de zure vruchten van.
  hopelijk hebben ze iets geleerd en gaan ze zich meer zichtbaar maken in deze bario”s.
  je kunt nioet een heel grote groep mensen negeren.

 11. Zij, die de PAR vanwege de zogenaamde slechte oppositie willen verlaten, vonden de gymleraar op school zeker ook slecht, toen die een witte streep op de vloer zette en eiste van de leerlingen om eronder door te kruipen. Ook dat kan niet!!!!!!!!!!!!!!!

 12. inpakken en wegwezen. wiels zal zeker komen met de breedste schouder zal het moeten dragen. en wie heeft die breedste schouder??? ik ga niks voor geen enkel gepeupel betalen.ze maken keuzes en een ander moet het voor ze opruimen. komt hakim vertellen die 350000 in de begroting zat. geen wonder dat die niet klopte. geen geld voor scholen wel voor rijzen. en hij zegt het zonder enige schaamte. nogmaals inpakken als je een huurhuis heb die opzeggen. als je een koopwoning heb de sleutel in een brief naar de bank sturen. als je blijft verlies je meer.

 13. Hoe zeggen het ook alweer..

  Niet alle MFK en PS stemmers zijn dom maar alle domme mensen stemmen wel op MFK en PS.

 14. @ Willeke. Ik maak me niet zo’n zorgen over de peiling. Ik kan me er iets bij voorstellen, dat er mensen zijn, die de PAR genoeg vinden, maar die hebben de PAR 2 jaar geleden al verlaten daarbij vergetend dat de PAR de meeste mensen met ervaring en opleiding heeft en tegen de verdrukking in (een financieel zeer slechte erfenis) toch vele belangrijke dingen voor elkaar heeft gebracht. Waar die mensen 2 jaar geleden naar toe zijn gegaan hoeft geen betoog. Velen van hen zijn spijtoptanten geworden en zoeken een ander onderkomen en zoals hier te lezen was gaan sommigen ook terug naar huis (PAR). Een enkeling kan de PAR na de bulk in 2010 alsnog verlaten, maar dat zal niet van invloed zijn, omdat er ook nieuwe aanwas is. De PAR zal dus op 8 zetels blijven staan met een foutmarge van 10% naar onder of naar boven.

 15. Als ze hier op het eiiland weer die zelfde domme fout maken en op MFK en PS gaan stemmen en zij weer “”aan de macht””komen,dan kunnen beter alle Nederlanders gaan vertrekken op het eiland en Nderland Curacao hun zin gaan geven om helemaal onafhankelijk te worden en dan zoeken ze het maar allemaal uit!! Moet je kijken hoe dan het eiland er uit zult zien en hoe het volk gaat “”Lijden””” Want er komt meer armoede,meer zieken,meer criminaliteit en heel het eiiland word een grote bouwval en vuilstort plaats! Hoop echt dat de mensen hier heel goed over nadenken en niet alleen luisteren naar Wiels en Schotte maar ook de andere kant aanhoren!! Triest zeer triest1

 16. @ Nardy. Daarom blijf ik herhalen

  Je hebt heel goed begrepen, dat dit hier heel erg nodig is. Wiels herhaalt al 3-4 jaar hetzelfde op “zijn” radio onder het motto als je maar lang genoeg een druppel water op een steen laat vallen komt er uiteindelijk toch een gaatje in. Wiels laat die druppel op hun hoofden vallen.

 17. @ Karel. Ze zijn niet voor volledige onafhankelijkheid

  Rosaria is een independista, MITS het VERANTWOORD is en dat lijkt me een gezond standpunt.

 18. Ik weet niet of linken toegestaan is hier maar net in de Telegraaf het volgende artikel, op zich niets nieuws maar wel goed dat het bericht Internationaal gaat.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13035546/__Schotte_koopt_stemmers_om__.html

 19. Mensen welke twijfelen moeten goed gaan nadenken met stemmen. Maak een partij groot zodat de democratie gewaarborgd blijft ! Niet achteraf gaan janken dat de schulden weer groter zijn geworden en de zakken van bepaalde mensen uitpuilen. Geen macht aan de maffia !

 20. Mensen welke twijfelen moeten goed gaan nadenken met stemmen. Maak een partij groot zodat de democratie gewaarborgd blijft !

 21. Ok, niet dat peilingen veel zeggen. Maar ik concludeer wel simpelweg dat er nog steeds mensen zijn die bepaalde zaken niet weten. Daarom blijf ik herhalen:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)

  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de Memo, Mot meldingen en diverse vonnissen Schotte-fraude & oplichting)
  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983 (de zorgwekkend slechte financiële situatie bij de 3 belangrijkste overheids-nv, sinds na 10-10-10)
  4) https://www.versgeperst.com/nieuws/165974/akshon-sivil-klopt-aan-bij-ombudsman.html (zie bijlage, va pagina 12 Anna Rossi overleed op 5 januari 2005 na een aanrijding met ene Gerrit Schotte, die zonder rijbewijs en onverzekerd met ca 116 km/pu door een woonwijk reed. Er gebeuren direct daarna dingen die het daglicht niet konden verdragen en de getuigen werden evenwel niet gehoord. De zaak werd door de poliitie (met zegt op last van schoonvader Minister van Vervoer Richard Salas) gesloten wegens gebrek aan bewijs…’. Gelukkig -naar nu blijkt uit de bijlage- liet Fatum ook een rapport opmaken.)

  Mensen die dit nog niet hebben gedaan, en hun stem willen uitbrengen op Schotte, aub lees u in. Het is slechts een topje van de ijsberg. Maar mensen als Schotte komen hiermee niet (meer) door een screening….

 22. Zeker bij peilingen moet je zo volledig mogelijk informeren, zoals de grootte van de gepeilde groep, de periode waarin de peiling heeft gevonden en de eventuele foutmarge. Bij deze peiling mis ik de periode en de foutmarge. Vraag: is deze peiling van na 30 september 2012? Als dat niet zo is, dan is het zinloos deze peiling te geven want bovenal moet een peiling up-to-date zijn.

 23. Peilingen zijn ook maar een moment opname en de uitkomst is afhankelijk van veel factoren en ook nog eens beïnvloedbaar door de peiler (denk bijvoorbeeld aan de selectie van de groep ondervraagden), derhalve is een peiling niet representatief (zie als recent voorbeeld Nederland) en in mijn opinie volstrekt overbodig.
  De dag dat de stemmen geteld worden, dan zul je pas zien wat en wie het volk wil en ik reken erop dat het overgrote deel verstandig zal kiezen. Voor een stevige democratie, met bestuurders die het beste voor hebben met ons eiland en van onbesproken gedrag zijn zodat er samen met de bevolking hard gewerkt kan worden aan economisch hertsel en verdraagzaamheid onder de bevolking. Kiest het grootste deel toch voor de corrupte en graaiende bestuurders met dictatoriaal gedrag dan weten we waar we aan toe zijn en wordt het tijd conclusies te trekken.

 24. Huidige coalitie heeft dan nog steeds een minderheid als ik het goed zie. PAR, PAIS, PNP, FOL en demokraat zullen niet zo snel met de rest werken denk ik zo even.

 25. @Jonas : StaatsGRAP 😉

 26. het is ze hier op curacao nog nooit gelukt een uur van te voren het weerbericht te voorspellen, en gelukkig zeggen ze hier altijd
  ja en doen nee!!!

 27. @carlton

  misschien een goed idee.
  de ontevreden Bonarianen kunnen dan verhuizen naar Curacao en de mensen met een gezond verstandnkunnen verrhuizen naar Bonaire.

  maar eigenlijk blijf ik liever op Curacao, toch weer een dilemma….

 28. @Peter
  Je kunt het Pais programma op hun website lezen. Ze zijn niet voor volledige onafhankelijkheid, maar voor een goede relatie met het koninkrijk. (Onafhankelijkheid is alleen interessant voor de mafia. Maar goed. Niet dat de sobranos dat begrijpen.)

 29. Peggy negeren; ze kletst voortdurend uit haar nek!

  Er zijn ruim 116.000 kiesgerechtigden opgeroepen en nu zijn dan 1375 mensen ‘geraadpleegd’. Dat is veel en weinig: ruim 1 procent is naar de mening gevraagd! Ik leg deze peiling daarom snel naast mij neer en wacht het rustig af.

 30. Hopelijk was het een peiling zoals die van van Maurice de Hond in Nederland .Hij zat hij er met zijn voorspelling gigantisch naast.

 31. Iedere stem die MFK krijgt, is een stem voor corruptie en domheid. Ik had daar voor de vorige verkiezingen al voor gewaarschuwd, en het is meer dan uitgekomen.

  Als het Curacaose volk echter opnieuw de fout ingaat door op deze criminele bende te stemmen lijkt het me het beste om dat volk maar af te schrijven.

  Ik heb dat laatste eigenlijk al gedaan maar wacht toch nog even de verkiezingen af in de hoop dat ik mij vergist heb.

 32. @Peggy,

  ben je gelukkig???
  dat zal haast wel, want je hoeft zelf niet meer na te denken.
  daar heb je tenslotte je grote leider voor.
  je hoeft alleen maar iedere avond af te stemmen op Wiels en die paar hersens die je hebt worden heerlijk verwend, door de haat boodchap van je grote leider.
  hou vol, je hebt tenslotte niks anders om voor te leven.

 33. de uitslag zal denk ik lastig worden om een goede regering te vormen.

  Ik hoor iedereen over PAIS praten maar volgens mij zijn ze net als PS voor ONAFHANKELIJKHEID

 34. Peiling gedaan onder 6000 mensen.PAR 7 PAIS 3 Fol 1 PNP 1 MFK 4 PS 5 MAN 0 DP 0

 35. Laten wij eerst maar eens afwachten wat de 19e oktober brengt een ding weet ik wel zeker dat Pinokio,Jammetje.sjeik el.Monky,wilskat,incoper niet meer terug komen als minister,komen niet meer door de screening.

 36. Hopelijk treedt ook hier het SP effect op. 40 Zetels in de peilingen en 15 in de verkiezingen.

 37. Ik hoop dat PS en MFK winnen en dat Curacao onafhankelijk wordt. Dan kunnen de boeven hier blijven en de nette mensen kunnen op Bonaire gaan wonen, waar wel alles in orde zal zijn. Lijkt mij beter dan goede buurten vs. slechte buurten. We hebben dan gewoon een goed eiland en een slecht eiland. Veel overzichtelijker en we hebben geen last van elkaar!

 38. MFK lijstdoorduwers zijn op pad gestuurd (met bonus) als ze zoveel mogelijk VOORstemmers op papier krijgen.
  Totaal ongeloofwaardige peilingen georkestreerd door de MFK-maffia om het verval nog een beetje te maskeren.
  MAAR ook deze truc hebben we door !!!
  MONEY TALKS $$$$$Gerritje$$$$MFK$$$$$

 39. Ik vind dat God helemaal geen medelijden met dit uiterst domme deel van het volk moet hebben. . . .

 40. staatsgreep 🙂

 41. Wanneer is deze peiling gehouden? Vorige week zaterdag voor de staatsschreep van Schotte?? 🙂

 42. Of de peilingen in diverse regio””s gedaan werd, wordt niet vermeld.
  ook de datum van de peiling is niet bekend…
  1375 is verder een redelijke steekproef.

  hopelijk gaan er nog wat mensen beseffen, dat ze niet op de maffia moeten gokken.

  En ook niet moeten stemmen op mensen die constant via radio programma”s het volk van alles willen wijs maken.

  Want door steeds naar dat soort radio programma”s te luisteren zou zelfs ik op een gegeven moment denken: ja het is allemaal de schuld van NL en de PAR….
  Ondanks dat ik redelijk sterk ben met mijn verstand, denk ik toch ook vatbaar te kunnen zijn voor hersenspoelinkjes.

 43. We zijj niet te breken! PS en MFK samen!

 44. Een peiling verrichten onder 1375 is kansloos.. Als we bij Jan Thiel een peiling gaan houden is waarschijnlijk PAR de grootste..we zien wel wat er gebeurd de 19de..hopelijk PAIS of PAR.

 45. Gerrit S. heeft leuke dromen, maar wanneer de nieuwe screeningswet ingaat, blijft hij achter zonder zetel, maar wel met een bed………….in Bon Futuro (waar anders moet een moordenaar zitten die iemand met de auto heeft doodgereden?)

 46. God heb medelijden met dit arme volk, ze weten niet wat ze doen.