CURAÇAO – Vakbond Straf moet zich beter op de hoogte stellen alvorens zich met politiek te bemoeien. Dat zegt Statenlid Zita Jesus-Leito in reactie op uitspraken van voorzitter Wim van Lamoen. De vakbondsman verklaarde vanmiddag tegenover Radio Hoyer 2 dat hij het oneens is met de schorsing van griffier Silvin Cijntje.

Cijntje werd gisteren geschorst omdat hij weigert zijn medewerking te verlenen aan de meerderheid van de Staten. Jesus-Leito vraagt zich af waar Van Lamoen was toen ondere de vorige regering de vorige griffier, ambtenaren en diensthoofden onheus behandeld werden. Het PAR-Statenlid wil niet zo ver gaan om een politieke partij de schuld van de bemoeienissen van Van Lamoen te geven.

Regels
Volgens Jesus-Leito is alles volgens de regels gegaan, namelijk artikel 18 van het Reglement van Orde en het kan niet op een andere manier. De griffier moet via een openbare vergadering geschorst worden. De beschikking waar Statenvoorzitter Dean Rozier over moet beschikken, kan vervolgens door de nieuw aangestelde griffier worden getekend.

Rick Hart in gesprek met Zita Jesus-Leito:

2 reacties op “‘Vakbond Straf moet zich beter op de hoogte stellen’”

  1. Hoe kinderachtig kan je zijn om een vlag (PAR) uit de tuin te stelen.

  2. Je zou denken dat de politie genoeg te doen heeft met al die inbraken, moorden, mishandelingen, enz.

    Maar blijkbaar heet de heer Lamoen genoeg tijd over. Misschien is hij politiek getint terwijl hij dit niet hoort te zijn. Misschien is het tijd om deze heer is aan het werk te zetten of naar huis te sturen.
    YWN