CURAÇAO – Aqualectra past vandaag weer het schakelsysteem toe. Dit komt door een gebrek aan reservecapaciteit van elektriciteit. De schaarste is veroorzaakt doordat de centrale van de BOO niet de afgesproken capaciteit kan leveren en er onvoldoende wind is.

De wijken die vanaf 11.00 uur zonder stroom zitten zijn: Seru Fortuna, Muizenberg, St Jacob,Suffisante deel van Dein en Kanga, Sunvalley, Sunset Heights, Schelpwijk, deel van Brievengat, Seru Molina, Scherpenheuvel, Seru Lora, deel van Sta. Rosa, Cas Grandi, Spaanse Water, Hanenberg, Brakkeput Ariba, Gold Coast, Janthiel, Rooi Santu, Weto, Klundert, Kwartje, Janboos, Kent u Zelf en Oude Water.

Oproep
Indien nodig, afhankelijk van de vraag naar elektriciteit in de loop van de dag, zullen meer wijken worden afgesloten. Aqualectra roept de samenleving op om minder elektriciteit te gebruiken en apparaten uit het stopcontact te halen. Ook biedt het nutsbedrijf haar verontschuldigingen aan voor het ongemak.

7 reacties op “Aqualectra schakelt vandaag”

 1. Nou nu zijn jullie weer aan de macht dus dacht ik dat de problemen bij Aq wel meteen zouden worden opgelost!

 2. Waar is het geld gebleven van de verkochte arggrograate,Gerrit ,oja ik heb ergens gelezen op jou privé rekening,kun je dat geld even terug storten zodat wij ze weer terug kunnen kopen en geen stroom onderbreking twee keer op een dag hebben en onze ty ,ijskast,pc, naar de kloten gaan.wat betreft dat arggrogaat geld is dat niet iets voor het OM Omayra!

 3. Mag ik Aqualectra dan oproepen om nou eindelijk eens te zorgen voor voldoende capaciteit en niet te vertrouwen op windenergie?

 4. Welke deel st rosa????? want wij zaten gisteren al uren zonder stroom!!!!(omgeveing kwartje)

 5. AUB alleen stroom uitschakelen bij de soberanos die de persoon steunen die dit voor elkaar heeft gekregen

 6. laten ze op de kantoren eens de airco op 22/23 graden zetten ipv 18 graden.
  belachelijk koud zoals het daar soms is.
  zeker bij de overheids bedrijven en de kantoren van Aqualectra/uts/tds.
  ik woon nu 8 jaar op Curacao en gebruik zelfs snachts geen airco.
  de plafondfans functioneren prima en scheelt een giga bedrag aan stroomkosten.
  het lijkt wel of airco een soort statussymbool is hier op curacao.
  slands wijs slands eer, zullen we maar denken…

 7. Tja, de omgekeerde wereld; Aqualectra levert genoeg stroom, maar wij gebruiken te veel, pffff. Gelukkig heeft Don QuiSchotte windmolens geplaatst, die nul aan de stroomtoevoer bijdragen en alleen maar het uitzicht bederven!