• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politievakbond Straf is het oneens met de schorsing van griffier van de Staten Silvin Cijntje. Dit meldt Radio Hoyer 2. Cijntje werd gisteren geschorst omdat hij weigert zijn medewerking te verlenen aan de meerderheid van de Staten.

 
Volgens Wim van Lamoen, voorzitter van Straf, schrijft de LMA (Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht) voor hoe er met ambtenaren moet worden omgegaan. Lamoen vindt dat dit op een onjuiste manier is gedaan, omdat Statenvoorzitter Dean Rozier geen beschikking heeft waaruit blijkt dat Rozier de nieuwe Statenvoorzitter is. Van Lamoen heeft hierover geen contact gehad met Cijntje noch Rozier, hij heeft het uit de pers vernomen.

15 reacties op “Politievakbond Straf: griffier onterecht geschorst”

 1. Wat een zielig zooitje! Schotte heeft de sleutels ingeleverd en het lijkt me toch handig om aangifte tegen Asjes te gaan doen, hij is nu een gewone burger met sleutels van het statengebouw.

 2. straf krijgt straf,

  dacht dat de vakbonden wel wat anders te doen hebben.

  vraag even na de nieuwe ziektekosten verzekering, ah nu komt de aap uit de mouw.
  Straf gokt op een nieuwe regering van MFK, PS

 3. Zo onnozel en derde-wereldachtig, dat dik doen over regeltjes en formaliteiten.
  Het is een epidemie op Curacao. De grote lijn, de kern van de zaak, wordt naar de achtergrond gedrukt en verdoezeld door rookgordijnen.

 4. Sorry april 2012 hahahaha, alleen daarom kan ie al zijn biezen pakken, fraude

 5. Spuit elf, geen politiek??? Meneer Lamoen, u gelooft hetzelf niet! Volgens mij moet dat document van 2 weken geleden wat getekend was opp 10-10-10 door Cijntje ook nog gechecked worden!! Hij deed pasa mee in april 2022

 6. werkweigering is reden voor ontslag op staande voet. Wegwezen dus!

 7. En waar was Van Lamoen toen Lai-Promes werd ontslagen als griffier door Asjes??? Ik heb hem toen niet gehoord op de radio!! U wel?

 8. Er werkt ook een hele irritante politieagent met de naam Cijntje… zal me niks verbazen als die ook lid is van die politievakbond..

 9. Gumbs was en is ook nog steeds onterecht geschorst en daar horen we niets over!

 10. Goed gezegd jochie, maar het werk moet doorgaan. Leuk dat je het toch even probeert natuurlijk. Cijntje is aangezegd dat zijn situatie op een later tijdstip wordt geëvalueerd. Helaas voor Cijntje heeft de meerderheid van de Staten het grootste gelijk. Als Cijntje dat niet trekt, moet Cijntje aan zijn stutten trekken en verdwijnen in de coulissen van de geschiedenis.

 11. wat een onzin.
  als je weigert je werk te doen dan moet je ontslag krijgen.
  maar Wiels zal hier wel achter zitten….
  Cijntje heeft het te danken aan zijn gehersenspoelde verstand.

 12. Heeft het uit de pers vernomen en geen contact met b etrokkenen opgenomen EN toch de pers opgezocht. Waar is de klepel van die klok toch gebleven…

 13. Zeker ook een PS-lid. . .

 14. Wat zijn dingen hier toch raar geregeld. Wat heeft de politievakbond hier nou weer mee te maken. . .

 15. Cijntje wil een spelletje spelen en is ondanks zijn eed toch partijdig. dan moet je op de blaren zitten.