• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Interim-premier Stanley Betrian gaat serieus praten met secretaris-generaal Stella van Rijn van Algemene Zaken. Volgens Betrian was zij één van de belangrijkste medewerkers van ex-premier Gerrit Schotte en wil hij duidelijkheid of hij met haar samen kan gaan werken, meldt Radio Hoyer 2.

Betrian is niet van plan mensen te ontslaan, van wat voor een politieke kleur ook. Als mensen loyaal zijn, kunnen ze gewoon blijven. De vier ministers van het interim-kabinet hebben een dienstauto gekregen, de overige dienstauto’s zijn terug naar de leasemaatschappij. Wat er met de persoonlijke fotograaf van ex-premier Schotte gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Stand van zaken
Na bijna drie dagen in Fort Amsterdam kan Betrian nog geen definitief beeld geven over de stand van zaken bij de verschillende ministeries, maar hij is nog geen vreemde problemen tegen gekomen. Rick Hart van Radio Hoyer 2 sprak met Stanley Betrian:

33 reacties op “Betrian: ‘Serieus praten met Stella van Rijn’”

 1. Misschien doet Dhr Stanley Betrian goed aan om die beruchte voorstel van Nelson Pierre een Drugstest voor alle politici op Curacao in te voeren naast dat screentest. Af en toe als ik bepaalde handeling ziet van bepaalde politici krijg ik het idee dat drugs een bepaalde rol heeft gespeeld bij hun handelingen. Liefst een onafhandelijketest door een onafhanlelijk of internationale onderzoekcentrum.

  Stanley moet niet soepel zijn voor die secretaris generaal mevr. Stella van Rijn. Ben benieuwd wie er gestemd hebben om zo’n schurk op zo’n plaats te benoemen.Van Rijn is ook een schurk die afgestraft dient te worden door de O.M. want die heeft ook een flinke vinger in de pap. Stelle van Rijn dient met onmiddelijke ingang de laan uit te worden gestuurd samen Schotte en consortium. Voor de rest is het live by the sword die by the sword. Het getij zal zich t.z.t. ook tegen hun keren. Wanneer ze geen geld meer hebben om die paar oproerkraaiers te betalen.

 2. Stella van Rijn is het levende bewijs dat geld en macht corrumpeert. Als hoofdredactrice van het magazine Coach heeft Stella zich altijd sterk gemaakt voor good corporate governance in het Curacaose bedrijfsleven.

  Maar Stella zat nog niet recht in het pluche van de functie van secretaris generaal of ze liet al haar principes varen en begon niets anders te doen dan de man boven haar, Gerrit Schotte, te pleasen.

  Terwijl het begrotingtekort wekelijks verder opliep en Schotte zich steeds wereldvreemder ging gedragen (bodyguards, prive fotograaf, zwarte mafia auto’s, ‘dienst’reizen met familie) ging Stella haar baas steeds hardnekkiger verdedigen, prachtig gedocumenteerd in haar riducule brief naar het actualiteitenprogramma Brandpunt.

  De Stella van Rijn van enkele jaren geleden had biij de eerste handdruk van Schotte al aangevoeld dat niets aan die man deugt en afstand van hem genomen. De Stella van Rijn van nu wringt zich in allerlei bochten om ons en meer nog haarzelf wijs te maken dat ze werkt voor een echte regering in plaatst van een verzameling corrupte ongeschoolde plajassen.

  Maar het is ‘game over’ voor Stella. In 2 jaar tijd is ze verworden tot het sprekend mantelpak van Schotte, heeft al haar integriteit verloren en is nu tot haar einde noodgedwongen verbonden aan de MFK. Want alleen bij een partij die domheid en corruptie als gedachtengoed heeft kan Stella nog terecht.

 3. geen medelijdenmet Stella…

  Stella is het bewijs dat Nederlanders en vrouwen ook corrupt kunnen zijn.
  dus wat dat betreft hebben de PS en MFK weer gelijk…

 4. als je goed oplet was stelle de laatste tijd heel stil. volgens mij had ze door wat schotte van plan was. ze was ook niet op forti.

 5. Stella van Rijn heeft 2 jaar lang alle criminele praktijken van Schotte gedoogd, en graaide vrolijk mee uit de staatsruif met peperdure reisjes iin het gezelschap van Schotte en diens fotoslaaf Soemanta. Triest diepepunt was haar brief naar KRO’s Brandpunt dat ze beschuldigde van negatieve berichtgeving over Schotte.

  Stella mag dan 2 jaar lang haar zakken flink gevuld hebben, pabien Stella, maar wel met het gevolg dat ze voor de rest van haar leven haar geloofwaardigheid volledig kwijt is.

  En dat is een dure prijs die mevrouw mantelpak betaalt voor 2 jaar lang over de hele wereld Chablis en Moet drinken op kosten van de belastingbetalers.

 6. @Guthman: als het over de “gewone” ambtenaren gaag, tuurlijk, helemaal mee eens, je gaat niet na elke verkiezing de ministeries volledig ontruimen, dat zou onzin zijn. Het gaat om topambtenaren die al die tijd “gecollaboreerd” hebben met deze kliek en om politieke vertrouwenspersonen, zoals die Van Rijn, die zijn gewoon nooit meer te vertrouwen.

 7. Ik ben het wel eens met Betrian. Hij legt uit dat vervangen van personen vel geld kost, wat er niet is, dus als bepaalde ambtenaren gehandhaaft kunnen worden voor de periode van drie weken san kiest hij daarvoor. Als de personen niet meewerken dan zullen ze toch moeten vertrekken.

 8. Hele zooitje op het vliegtuig naar Haiti (of bestemming naar keuze, buiten NL), met de airmiles van Hakim-ahmedinajad. . .

 9. Stella is de brein achter Schotte. Schotte is een straatjongen die makkelijk te manipuleren is. Stella is degene die weet hoe het spelletje dient te worden gespeelt maar normaal is ze slim genoeg om niet op de voorgrond te treden al maakte ze met Brandpunt een uitzondering.

  Soemanta moet lekker barman gaan worden en wellicht kunnen ze ook kijken hoe vrouwlief van Soemanta aan haar baantje bij de overheid is gekomen

 10. Wedden dat Van Rijn binnen de kortste keren een of andere leuke en goed betaalde job bij man-lief (Insel Air) heeft. . . . .

 11. in no time zal zal Mevr. Van Rijn het eiland met hoogrode konen verlaten en terugkeren naar haar moederland Nederland waar ze verder in alle anonimiteit zal voortleven. Er zit voor haar namelijk niet anders op. Als ze hier blijft wordt ze de risee van Curacao.( Haar beroep “journalist” zal ze ook daar niet meer kunnen uitoefenen daarvoor heeft ze een te besproken gedrag).

 12. Hoezo “Wat er met de persoonlijke fotograaf van Schotte gaat gebeuren is nog onduidelijk”? Die vent was in dienst van Schotte en werd betaald met belastinggeld, Schotte is ontslagen en kan die man dus niet meer met belastinggeld betalen, Betrian zal zelf geen belangstelling hebben voor een persoonlijke fotograaf, noch zijn opvolger mag ik hopen, dus betaalt Schotte hem lekker uit zijn eigen zak, om kiekjes van hem te nemen, tijdens een gezellig familie-uitje op Daaibooi of hij mag solliciteren bij Tramm. . . Wat is hier in godsnaam nou weer moeilijk aan?????

  Ik begin meneer Betrian wel een beeeeeetje vermoeiend te vinden. . .

 13. Klokkenluiders gezocht en verdien 10% van het geld, dat teruggevorderd kan worden.

 14. Kleine correctie: geen DG, maar SG (nou ja, same difference. . .).

 15. Ehh, mis ik niet weer een reactie? Goed, nog een keer dan, mevrouw van Rijn is/was van hetzelfde allooi als haar baas of wat het dan ook verder nog allemaal was, want met die Schotte weet je het nooit. . . Anyway, weg ermee, dus, want een DG is niet zomaar een ambtenaar, maar een vertrouwenspersoon van de minister! Zij zet veel te veel op het spel door mee te werken, dus dat gaat ze niet doen. Of Betrian gaat haar “iets” beloven (immuniteit voor haar eigen handelen) en dan is hij net zo vaag bezig als zijn voorganger. Nee, dit lijkt heel diplomatiek en slim, maar het gaat niet werken. Nice try, but no sigar!

 16. adviseur!!

 17. zij was de belangrijkste advieseur van schotte….gevaarlijke dame lijkt me!

 18. Sr. Betrian,
  Deze mevrouw is ten onrechte benoemd als SG, zij was niet de beste noch een goede kandidaat. Zij is de spindoctor geweest van de vorige regering en vooral voor de voormalig MP. Deze persoon is niet te vertrouwen en moet weg. Net als een heel lijstje andere, verkeerd en/of politiek benoemde personen in de MT’s. De bezem er alstublieft door!

 19. @ K.L. Martino, Goed gezegd, de spijker op de kop.

 20. Hr.Betrian werkt precies zoals hij bij mij voor/overkomt keurig netjes en betrouwbaar
  en bijzonder diplomatiek.

 21. @Rudy

  “Dutrouwx”

 22. @Eudy

  Willems hou jij je nu maar met de voorgestelde vrijlating van Dutrouw bezig.
  ditis een bridge too far voor jou.
  Lees de “reisverslagen van je MFK vriend Hakim er nog even op na.,

 23. Slimme zet!!

 24. Schotte zal zich niet prettig voelen, als Stella met haar kennis van (onfrisse) zaken naar zijn vijand overstapt. Laat haar maar flink een boekje opendoen en de klok luiden.

 25. Geachte heer Betrian,

  Er hangt een waas van medeplichtigheid aan het leegroven van de staatskas, het maken van pretreisjes het enz. enz. enz. rond deze zelf verklaarde “to(b)pambtenaar”.

  Als u nu echt opnieuw wilt beginnen en Korsou door een brandschone ploeg van integere bestuurders wil laten leiden, brandt dan niet uw handen aan het handhaven van dit soort, op zijn zachts gezegd, ZEER discutabele figuren.
  Dan blijft u zelf ook geloofwaardig. Alleen al het idee lanceren geeft uw imago nu al een deuk terwijl ik toch het volste vertrouwen in u had.

 26. Sterke zet van Betrian. Als Van Rijn wil samenwerken dan krijgt de interim regering een hoop inside informatie over de Schotte-periode. Als ze nee zegt, is ze aangeschoten wild.
  (in beide gevallen is ze natuurlijk geen knip voor haar neus waard)..
  Betrian weet precies wat hij doet . Klasse !

 27. Hiermee ben ik het ook niet eens, alle rotte appels moeten eruit. Ze is niet meer te vertrouwen, zelfs niet als koffie juffrouw bij de statenvergaderingen. Niet te soft aanpakken!

 28. Nou ja, doe hetzelfde toch BETRIAN?

 29. Betrian doet er goed aan meteen afscheid te nemen van het sprekende mantelpak Stella van Rijn, die alle wandaden van Schotte heeft geaccepteerd en goed gepraat. Denk nog eens terug aan haar ridiculebrief naar KRO’s Brandpunt. En dan heb ik het nog niet over haar eindeloze reeks vakantiereisjes met Schotte en diens lakei Ramsay Soemanta. Waar het bedrijf, Insel Air, van haar man ook fiks aan verdiend heeft.

  Betrian doet er goed aan grote schoonmaak te houden in Forti, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dus Ramsay Soemanta meteen weg en Stella van Rijn liever gisteren dan vandaag terug als koffiedame bij de aannemersclub. Misschien kunnen we met de verkoop van haar mantelpakjes en laptops in bijpassende kleur iets terugverdienen van de tonnen die ons haar aanstelling als secretaris generaal gekost heeft.

  Ik heb me altijd afgevraagd of Stella van Rijn zich ‘s ochtends in de spiegel durft aan te kijken. Wat een karakterloos figuur.

 30. Dat is wel heel apart… Als blijkt dat er met haar samengewerkt kan worden is ze geen knip voor dr neus waard, ze heeft moedwillig meegewerkt aan het zakkenvullen, ontelbare zgn dienstreisjes gemaakt, en daarmee bewust meegeholpen aan het leegroven van de staatskas. Weg ermee! Niet te vertrouwen!

 31. Ik wens deze Heer veel sterkte en vooral succes met het implementeren van het screenings proces.

 32. Zou het risico niet nemen met deze dame. Het is de grootste souffleur geweest van Schotte en heel vaak zijn vertegenwoordiger tot in de rijksministerraad aan toe, dat is voor een deel het werk, maar de wijze waarop de niet kloppende zaken werden verdedigd, geeft aan dat er naar mijn mening weinig loyaliteit te vinden zal zijn voor de nieuwe premier.

  Overigens wel netjes dat de premier het vraagt. Die fotograaf is een luxe artikel, en dat kan dit land zich niet veroorloven, dus……

 33. Ik ben het in deze niet met mr. Betrian eens.
  Souffleur van Rijn dient met onmiddellijke ingang de laan uit te worden gestuurd.
  Pure zakkenvullerij van die mevr. RFeizen op kosten vd gemeenschap. Fat zal lekker worden zeg.
  Het zou mooi zijn als de tfravel expenses van Schoote, en zijn gehele entourage tegen het licht werden gehouden, zoals van Hakim.
  Daar hoort van Rijn zeer zeker ook bij.