• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het parlement onder leiding van Statenvoorzitter Dean Rozier heeft vandaag griffier Silvin Cijntje geschorst voor onbepaalde tijd. De vergadering, waarbij het interim-kabinet aanwezig was, vond plaats in het Renaissance Hotel. Tijdens de schorsing wordt onderzoek gedaan naar de werkwijze van Cijntje.

De grote reden voor de schorsing van Cijntje is het feit dat de griffier Dean Rozier niet erkent als Statenvoorzitter. Cijntje blijft achter Asjes staan, omdat volgens hem de vergadering waarin Asjes werd afgezet niet volgens de regels is verlopen.

Frank Hanze
Tijdens de vergadering werd er gelijk unaniem een nieuwe griffier gekozen: jurist en voormalig griffier van de Staten van de Nederlandse Antillen, Frank Hanze. Een andere zorg die het parlement van de Groep van Twaalf aankaartte was de kosten van de twee Statenvergaderingen die het parlement noodgedwongen in het Plaza Hotel moest houden. Asjes weigert namelijk de sleutels van het Statengebouw te overhandigen. Statenlid Humprey Davelaar wist wel een oplossing voor de gemaakte kosten en diende een voorstel in dat Asjes hiervoor moet opdraaien. Ook dit voorstel werd unaniem aangenomen.

Emotioneel betoog
Stanley Betrian, premier van het interim-kabinet, voerde vandaag ook het woord en legde aan het parlement uit hoe het kabinet invulling geeft aan de vijf punten die de gouverneur hen heeft opgelegd. Vooral het herstel van de democratie, de financiële situatie van Curaçao en de screening voeren hierbij de boventoon. Na het verslag van Betrian was het de beurt aan de Statenleden om hun frustratie te uiten over het reilen en zeilen in het politieke landschap. Vooral PAR-statenlid Pedro Atacho gaf een emotioneel betoog waarin hij ex-premier Gerrit Schotte betichtte van een staatsgreep, omdat hij na zijn ontslag als burger Fort Amsterdam heeft bezet.

Aanklacht tegen Rozier
Asjes heeft ook lucht gekregen van de vergadering van het afgesplitste parlement en heeft om 13.30 uur een klacht tegen Dean Rozier ingediend bij het Openbaar Ministerie. OM-persvoorlichter Norman Serphos bevestigt dat Asjes de klacht heeft ingeleverd bij de hoofdofficier. De klacht is doorgespeeld aan de Officier van Justitie die zich erover zal buigen. Voor de gelegenheid heeft Asjes de klacht ingediend en ook een brief gestuurd aan Rozier. In de brief beticht Asjes Rozier van het vervalsen van documenten, omdat Rozier de documenten als Statenvoorzitter tekent. Daarnaast benadrukt Asjes nogmaals dat de benoeming van Rozier als Statenvoorzitter niet legaal is.

[scribd id=108903077 key=key-2mwggnunuz0439feubqj mode=scroll]

13 reacties op “Griffier Silvin Cijntje geschorst”

 1. @Rignald

  Komende dagen zal ik op mijn krent gaan zitten en kijken hoe jullie gaan reageren op enkele onthutsende bekendmakingen. LOL

 2. @anynomus, tja maar wat zijn de opties? een facist of nog grotere corrupte mensen.

 3. Sjeeezuss, wat een boeventronies zeg. Kijk eens naar die ongeschoren kop van Rozier die opeens afgezien heeft om zijn 3 ex MFKcollegas aan te klagen. Hij is weer pleite naar Colombia. Hoe kan dat? En die Godett, 3 maal veroordeelt wegens diefstal en fraude en een jaar in de gevangenis doorgebracht. Hij zit ook tussen zijn eigen slagers. wow.

 4. @jan c,

  mensen die met haat leven zullen met haat sterven…
  ik vraag me echt af wat NL je ooit aangedaan heeft.
  je weet het zelf waarschijnlijk niet.
  maar je hersens zijn aangetast door de preken van je grote leider Wiels.
  iemand die hersenspoeld is constant bezig met herhalen van het zelfde verhaal..
  het verhaal bevat een paar waarheden en een hoop leugens.
  maar mensen zoals jij denken dat het de hele waarheid is.
  en nu ben je verslaafd aan zijn preken om jouw haat te voeden.
  even een vraag: ben je gelukkig???
  heeft de haat je gelukkig gemaakt?

 5. @jan. vanwege hun functie zijn ze al gescreend. en vergeet niet dat schottie verboden heeft mee te werken aan de dubbele screening. en verder had je 2 jaar geleden moeten krijsen om een screening van je dubieuze premier. en heb je gelezen over hakim ? heb je hierover iets te vermelden? neee toch

 6. @jan C, waarom is de screening NU wel ineens belangrijk voor jou? en juist met de corrupte boevenbende Schotte niet? beetje hypocriet!
  maak je geen zorgen nieuwe regering die zal worden gekozen zal heel goed gescreend gaan worden!

 7. Waar blijft frente sivil, screening wil ik horen.

 8. Als Asjes illegaal is waarom arresteren ze hem niet?

 9. Slot vervangen van het statengebouw.

 10. Laat de grote schoonmaak maar beginnen! 1 down, a lot to go.

  Asjes moet toch echt met iets beters komen dan maar blijven roepen dat deze benoemingen illegaal zijn geweest. Hij als geen ander moet toch goed weten wat wel en geen legale benoemingen zijn…

 11. ik hoop ook dat er hoog op de prioriteitenlijst staat: zoveel mogelijk bewijs materiaal verzamelen.
  en daarna arresteren van de Maffia.
  soory voor mijn bemoeizucht, maar deze lieden mogen nooti meer terug kunnen komen.
  maar ze zijn zo sluw, dat ze straks weer ongescreend kunnen gaan zitten.
  dus beter arresteren op bestaande feiten.
  stelen van de staatskas om partij propaganda op TV uit te zenden.
  lijkt me voldoende….

 12. Hopi bon wat cijntje betreft, jammer voor hem( waarscchijnlijk is hij onder duk gezet door ps of mfk. Nu dhr asjes nog 30 jaar achter de trailies dan zijn wij een stap in de goede richting.

 13. Goed zo, geen halve maatregelen maar gewoon afvoeren deze ex griffier.

  Asjes en zijn clubje blijven zich beroepen op regeltjes en het niet juist verlopen enz. Als ze dat nu eens 23 maanden lang hadden gedaan dan hadden we nu niet in de rotzooi gezeten. Bai fliet!!