CURAÇAO – Griffier Silvin Cijntje zal de Staten met Statenvoorzitter Dean Rozier en vice-voorzitter Anthony Godett moeten erkennen, anders wordt er een andere griffier aangesteld. Dat zegt Statenvoorzitter Dean Rozier tegenover Radio Hoyer 2. Of Cijntje wordt ontslagen, laat Rozier in het midden.

Vandaag vergaderen de Staten om 15.00 uur in het Renaissance Hotel. In eerste instantie was een vergadering opgeroepen in het Plaza hotel, maar om logistieke redenen is de vergadering verplaatst naar het Renaissance. Aangezien de griffier de sleutels van het Statengebouw aan de Ansinghstraat heeft en de nieuwe Staten niet erkent, is gekozen voor een andere vergaderplek.

Overleg
De Staten gaan op verzoek van interim-premier Stanley Betrian overleggen over de wijze waarop het interim-kabinet invulling gaat geven aan de vijf punten die de gouverneur heeft genoemd in zijn brief van 24 september. De punten in de brief van de gouverneur zijn het voorbereiden van de Statenverkiezingen, het initiëren van maatregelen die leiden tot herstel van het democratisch bestel en het financieel en economisch vertrouwen in Curaçao en een ordentelijk verloop van het proces van screening van kandidaat-bewindslieden.

Vergadering
De uitnodiging voor de Statenvergadering werd gisteravond laat verstuurd. Eerder op de dag werd door voormalig Statenvoorzitter, Ivar Asjes, een vergadering met exact hetzelfde onderwerp verstuurd. Volgens Rozier is er geen sprake van copy-paste, maar zijn dit vastgestelde procedures en teksten. Rozier vindt dat Asjes door het uitnodigen van het interim-kabinet daarmee het interim-kabinet erkent en tegelijkertijd erkenning geeft aan de nieuwe Statenvoorzitter.

Dean Rozier in gesprek met radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2:

20 reacties op “Rozier: Griffier moet mij erkennen”

 1. @Rignald

  Ik dacht dat je een SLIMMERIK bent helaas nu weet ik dat je dat ZEKER niet bent.

 2. Zo eng om dhr. Rozier aan de tafel te zien zitten, met zijn “vroegere zgn vijanden”, die hij zo “haatte”
  ROZIER, ik vertrouw je toch niet.

 3. @Van Spijk, he he he eindelijk is het kwartje gevallen! juist en dat is juist het punt! en het probleem wat nu is iopgelost!

 4. Als bevolking, die moet meebetalen aan al die frauderus, leugenaars en bedriegers zeggen wij (ik neem aan ook namens allen te spreken) dat Cijntje ontslagen moet worden.
  Werkweigering, partijdigheid en tevens het ondertekenen van stukken terwijl dat nog niet mocht dienen zwaar aangerekent te worden.

 5. @Rignald

  Schotte heeft GEEN zeggenschap over het parlement, SLIMMERIK.

 6. @vanSpijk, ga maar zoeken bij Schotte dan kom je er wel snel achter wie wetten heeft overtreden!

 7. De heer Cijntje vergeet dat hij door de gemeenschap betaald wordt en hij voor hen een gelofte heeft gedaan niet opvolgen betekend werkweigering dus op staande voet ontslag.en vervolgen net als het andere gespuis, zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden.
  Geen politiek gezwets maar keihard optreden.

 8. Vraag blijft, Wie heeft wetten overtreden?

  Als ik de wet aan mijn zijde heb dan schop ik de griffier eruit, of niet?

  Wie gaat hem nu eruit schoppen? WIE???????????????????

 9. Zodra je met zogenaamde artikelen komt, dan weet je al van welk kamp je komt..

  Cijntje ga toch lekker fietsen 🙂

 10. Cijntje heeft de grote fout gemaakt om politieke voorkeur te tonen, dus zijn gelofte voor onpartijdigheid heeft hij al gebroken. Welke visie wil deze man nog ontwikkelen en welke strategie bedoeld hij, mischien een strategie hoe niet eens gezinden te weren?
  Deze man is gebleken niet voor zijn taak berekend te zijn en moet worden ontslagen punt uit.

 11. Hij heeft zelf een eed gezworen om onpartijdig te zijn..

  Silvin Cijntje (43) is sinds maandag 4 april griffier bij de Staten van Curaçao. Hij legde zijn ambtsgelofte af tegenover Statenvoorzitter Ivar Asjes. Hiermee is Cijntje de eerste griffier van het hoogste publieke orgaan in het land Curaçao.

  Cijntje is dus niet de opvolger van Desiré Lai-Promes. Zij was ‘fungerend griffier’ sinds 10-10-’10 maar niet dé griffier van de Staten van Curaçao. Nu de Staten een griffier hebben benoemd, moet ook een substituut-griffier worden aangewezen.

  Onpartijdig
  De eed die Cijntje aflegde bevatte een primeur. Voor het eerst beloofde een ambtenaar dat hij ‘onpartijdig zal functioneren in zijn ambtsuitoefening’. Andere ambtelijke geloftes hebben deze zinsnede niet.

  Verschillende Statenleden en ministers, onder hen premier Gerrit Schotte, woonden de plechtigheid bij. Ook Cijntjes echtgenote was aanwezig.

  Werkplan
  De komende tijd wil Silvin Cijntje in overleg met alle betrokkenen een visie ontwikkelen, een strategie bepalen en een werkplan uitwerken voor het functioneren van de griffie. “Dat alles zal dan vanaf 2012 gelden”, stelt de kersverse griffier.

 12. Volgens mij las ik ongeveer een week geleden berichtgeving over een memo of brief, getekend op 10-10-10 door de heer Cijntje en dat dat niet klopte, hij was hiertoe niet bevoegd, hij was nog niet in de positie om het te tekenen. Wordt dit onderzocht en als het om frauda gaat, de zoveelste, moet meneer dan niet op staande voet ontslagen worden??

 13. @Vermoeiend

  Inderdaad. Veel mensen zijn blij dat Gerrit en kornuiten voorlopig weg zijn, maar de vraag is maar of de neerwaartse spiraal te stoppen is. Waarschijnlijk niet.

 14. Idd belachelijk! Nu heeft blijkbaar de griffier de touwtjes in handen?! Afgeven die sleutel en anders even de deur openbreken, wat een idioterie!

 15. Asjes moet zich doodschamen, net als de hele MFK bende.

 16. @Vermoeiend

  Volkomen eens maar hoe komt het dat deze “ACHTERLIJKe circus” door kan gaan?

  Dat kan alleen als er regels, lees wetten, zijn overtreden. DOOR WIE???

 17. Dikon paga pa un sala pa tene un reunion di staten kaminda staten tin su sala di reunion . $$$$ ta schaars!!!! Tuma e jabi i tene e reunion kaminda ta designa pa esaki tuma luga!!!

 18. deze man gewoon op nonactief zetten bij tegenwerking met harde hand laten verwijderen. een slotenmaker de deur openen laten openen, een nieuwe statenvoorzitter benoemen en whalla het feest kan beginnen. oja bijna vergeten, voor ingebruik name ook eerst ff een grote schoonmaak uitvoeren microfoontjes zijn klein.

 19. Volgens mij was er een goede griffier. desiree Lai die om onbekende redenen was ontslagen. haal haar terug en gooi die lijkenpikker van een cijntje er meteen uit. Iedereen die niet het werk doet voor zijn baas krijgt ook meteen een ontslagbrief!

 20. Vermoeiend deze belachelijke soap en met een beetje pech gaat dit ACHTERLIJKe circus na de verkiezingen dus gewoon door alsof er niets gebeurd is ……..