• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft binnen een periode van zeven maanden bijna 350.000 gulden uitgegeven aan reizen. Dat blijkt uit gegevens die Godfried Adem, verslaggever van Radio Direct/Nobo, vandaag in de publiciteit bracht.

Volgens Adem is het geld voor deze reizen op een “een vreemde manier tot stand gekomen.”

[scribd id=108876400 key=key-212agy2bmycv31094bka mode=scroll]

52 reacties op “Hoge reiskosten Hakim”

 1. Hoeveel spaarlampen en koelkasten hadden we daarvoor kunnen uitdelen? Het meest trieste is dat ook de minder bedeelden die hiermee hadden kunnen worden geholpen nu zelf aan deze waanzin hebben meebetaald. Hoezo opkomen voor het belang van het volk?

 2. Dit is gewoon diefstal, en het ergste is dat de Staten, die gekozen zijn om ministers te controleren, het allemaal toestonden.

  Maar wat kun je verwachten van een Statenlid als Eunice Eisden, die de afgelopen 2 jaar voor eenzelfde bedrag gereisd heeft.

  El Hakim, Cooper en Eisden zijn de grootste graaiers van de regering. Naast natuurlijk Schotte met zijn belachelijke 10 bodyguards, een prive fotoslaaf, 4 gepantserde SUV’s en ga zo maar door.

  Het doet mij goed om nu integere mensen in de regering te zien die zich fatsoenlijk gedragen. Wat een verademing vergeleken met de uit de mondi getrokken Constantia, Jamaloodin en oplichter Schotte.

 3. hij zal zijn comfortabele leventje wel missen…
  maar hij heeft genoeg verdient…
  niet voor curacao, maar lekker zijn eigen zakken gevuld.
  gaat hij nou ook zijn belasting betalen?

 4. Peggy heeft haar ziel aan de duivel verkocht….

 5. peggy als dat zo was dan had wiels het allang in de krant gezet toch??? ze zouden iedereen laten opsluiten toch??? zie jij iemand van de par in de gevangenis??? duhhhhh

 6. @ Peggy. Je volgt de gewoonte van je baas: liegen en kretologie zonder enig bewijs en dat bewijs komt er niet ook.

 7. Bovendien Peggy, als dat al waar zou zijn, waarom hebben “jullie” dan niet laten zien dat het anders kan, waarom zijn “jullie” dan nog meer gaan jatten? Was het een wedstrijd geld jatten van de belastingbetaler, soms? Nou, dan hebben “jullie” absoluut gewonnen. Hoeveel belastinggeld heeft het jou gekost?

 8. @Peggy: bij de PAR zijn het zeker ook geen heilige boontjes, maar als je wilt beweren dat PAR ministers net zo veel hebben gejat, als dit tuig, dan zouden Schotte en Wiels dat allang hebben uitgezocht en bekendgemaakt, dus ik zou zeggen, laat maar zien. . .

 9. laat ook zien wat de par allemaal heeft gedaan in 16 jaar. en overal heen gevlogen en niets voor het volk gedaan

 10. Dit soort politici zijn door het volk gekozen. Deze politici beloofden het volk vooruitgang. Deze politici denken aan maar één ding, hoe worden wij en onze vrienden zo snel mogelijk rijk. Het volk is binnenkort weer aan de beurt. Het mag weer een keuze maken. Als deze geschiedenis zich weer herhaalt is het eigen schuld dikke bult.

 11. Hakim heeft nooit de werkelijk gemaakte kosten ingediend en verrekend met de betaalde voorschotten. Het zou me niet verbazen als er forse bedragen in zijn zakken zijn blijven hangen, Even een forensich accountant dit laten onderzoeken.
  ( plus belastingschulden =-> Hakim failliet !).

 12. Ik zie aan de namen dat ook alleen partijgetrouwen op reis mochten gaan..

 13. @Jeanne,

  er is maar een grote stemmingmaker op Curacao en dat is Wiels…
  zonder Wiels zou het land rust kennen en vooruitgang boeken.

 14. dit geld is in 7 maanden opgemaakt.
  het kan maal 3 gedaan worden omdat hij 23 maanden gereist heeft.
  dan kom je al boven 1 miljoen voor 1 ministerie….
  voor een landje als Curacao erg veel geld….
  ik ben echt benieuwd of de reiskosten van Schotte ook vrij gegeven gaat worden.
  en Wiels???

 15. Vanaf het begin heeft hij gezegd, dat zijn bedrijf van zijn ministerschap moest profiteren, maar wie had gedacht dat het zo uit de klauwen zou lopen en zulke vormen zou aannemen. Heeft hij zijn schulden aan de belasting en SVB al betaald en Jamaloodin, die de MFK-campagne sponsort?

 16. Het lijkt erop dat hij de minister van BUITENLANDSE ZAKEN was.

 17. Wat denken jullie van een BAB controlle op de administratie van ex Minister Hakim?

  Dit is gewoon ongeloofelijk maar jammer genoeg waar, met of zonder BAB controlle op de administratie van ex Minister Hakim, weet ik zeker dat ons groot volk ervoor zal zorgen dat deze en vergelijkbare handelingen nooit meer kunnen voorkomen.

  Biba Korsou, Lang Leve een goede screening van onze ministers.

 18. Wat een geld.. voor de grap reken na wat de kosten zijn als iemand naar die plekken gaat en in een normaal hotel ziitn.. een stuk lager.. men heeft echt first class gevolgen en in dure hotels gezeten.

 19. Even naast de belachelijk hoge kosten, er staat nog een zinnetje.
  Degene aan wie de huur eigenlijk betaald wordt, stichting particulierfonds, staat niet ingeschreven in de kvk. Er staan wel 4 stichting particulierfonds+ een toevoeging. Twee particuliere stichtingen, twee die onder een trust vallen van respectievelijk de familie toussaint en van der beembt. Dit zaakje stinkt (ook)

 20. Ben benieuwd hoeveel er in z’n zakken zit. Als je zoveel durft uit te geven om te reizen, zou je toch ook nog wel zo ‘slim’ zijn om te sparen?

  Ik hoop dat er een minister komt die gewoon 2de klas gaat vliegen om te laten zien wat je allemaal kan doen met het geld wat je dan uitspaart. Om maar een idee te geven scholen opknappen of arme kinderen ontbijt geven of zoiets.

 21. Misschien moet je de cijfers nog eens extra bekijken door een goede bril. Te verkrijgen bij de beste optica. Wie weet wordt dan het totaal bedrag nog een beetje groter.
  Welke privé zaakjes heeft ie ondertussen op al deze reizen afgehandeld?

 22. Misschien moet je de cijfers door een andere bril bekijken maar dan wel een goeie die bij de betere optica’s te koop is.

 23. @ jeanne. Een zin eindigend met 🙂 is geen stemmingmakerij. Welke bewering is onzinnig? Gewoon rekenen en lees ook de reactie van Klaagbaak maar of heb je de opleiding van Jamaloodin?

 24. En alle promotie in EEN klap naar de pullenbak gegooit door een ex premier en een ex minieter van onderwijs….. Ban serio ABO!

 25. http://www.knipselkrantcuracao.com/2012/10/mir-steunt-mfk-ps-en-man/comment-page-1/#comment-1018

 26. Dus waar gaan we niet op stemmen?

 27. Als dit niet onderzocht word door het OM dan weet ik het ook niet meer,mijn berekening van het reisje naar zijn geboorteland daar zit ik er maar met 10.000,00 naast????????????????????maar de grote vraag is zijn dit florijnen of $ /Eurotje’s

 28. Dat tekort van 100 miljoen moet toch ergens vandaan komen. Was dit ook die Minister die dacht dat mensen in Dubai en Turkije interesse hadden in Curacao. Alle ministers van curacao vlogen de hele wereld over. Maar op Curacao was nooit 1 buitenlandse vertegenwoordiger anders dan vanuit Nederland. Dat geeft te denken. Als je alle ‘dienstreizen’ en daggeldvergoedingen + beveiligingskosten + prive fotograaf van Schotte optelt kom je aan de 100 miljoen tekort. God behoede de domheid van de aanhangers van MFK en PS tijdens de verkiezingen van 19 oktober.

 29. Hij zal het moeten terugbetalen anders gewoon opsluiten.

  http://www.amigoe.com/curacao/130430-experts-moeten-helpen-land-uit-financieel-slop-te-halen

 30. @Zorro,
  Ik spreek dus over de zin allemaal de schuld van Nederland.

 31. @Zorro
  Hou toch op met stemming maken wat wil je daarmee bereiken? Alsje je onzinnige beweringen nu eens kan onderbouwen, zoniet, shut the f up. Hier bereik je helemaal niets mee.

 32. @Anton: waar zie jij vakantie naar libanon?

 33. Wat een opgeblazen verhaal zeg! Die dienstreisjes zijn voor de gehele ministerie, vind je het gek dat het zo’n hoog bedrag is. Al hun werk ligt voor die vent en zijn team in het buitenland, daarop wordt hij ook nog daarop afgerekend. We zien al gelijk wat die intrim aan het doen is daar. En dan nog niet de andere partijen (PAR) de schuld geven, nee dat klink gek :s

 34. @anton verdan

  om Curacao van de blacklist te halen? en dan in een paar minuten weer op 10 andere blacklists te zetten.

  Het blijkt dat we weer op een nieuwe blacklist van money laundering country staan.

 35. Eerst maar eens nagaan of de rekeningen in kwestie ook werkelijk ooit betaald zijn …….
  En misschien is het achteraf nog wel veel meer, kan maar zo zijn op Faillietçao.

 36. Dit is een minimum salaris per dag!

 37. Zelfs een wereldreis maken met een heel gezin kost nog minder

 38. Ki dia ta jama hensley Koeiman prome e baha ku vakansi largu
  Aov ers nan ta boga pa hanja nan plaka bek; tené dos te tres anja.
  Hensley Koeiman y Philip rosea di hende ta kai riba boso!!!!

 39. Asociaal, onverantwoord ……… pure diefstal !!!

 40. Als het nou nog het dubbele had opgeleverd maar die man heeft voor Curacao nooit iets verdiend. Waarschijnlijk heeft hij ons totaal een veelvoud van de reiskosten gekost zoals veel van zijn collega’s dus bij elkaar 10-tallen miljoenen. Alles de schuld van Nederland en PAR:-).

 41. Hoge reiskosten, vreemde wijze van factureren en….. het heeft niets opgelevert voor het land, alleen maar beloftes..

 42. dit glooft toch niemand joh !!

 43. waar staat de daggeldvergoeding????

 44. En laat ook maar zien van de anderen..

  ongeloofelijk dat iemand die een weekend naar suriname gaat meteen duizenden guldens kosten!

 45. Is dit toch echt een boeveneiland?

 46. Natrekken en oppakken die gozer, in de bak en de sleutel in het waaigat!

 47. Reizen geen probleem als hij het maar uit eigen zak betaald dus nu terug storten in de kas

 48. Natuurlijk gaat de kost voor de baat uit. We zien nu toch al de grote projecten op Curacao gestart worden die Hakim heeft vlotgetrokken in het buitenland? Welke? Die worden door de nieuwe regering geheim gehouden. Ze willen het volk misleiden…Op dit forum weten we hoe dat komt.. Schuld van de PAR!

 49. Ja, lekker op andermans kosten de kleine grote man uithangen……
  En dan heeftie nu voor enkele jaren voldoende airmiles van KLM om prive gratis door te blijven feestvieren in de lucht….

 50. 1. e dokumentonan aki tur ta informashon konosi, aproba pa Finansas
  2. e gastunan no ta di Ex Minister Hakim so, ta di hinter Ministerio
  3. Kon otro ta kere ku nos ta logrando pa kita korosu for di blacklist?
  4. kon otro ta kere ku nos por bira miembro di WTO i otro organisashon pa mehora komersio?
  5. kon otro ta kere ku por trese FCCA korsou?
  6. Kon otro ta kere ku por organisa un konferensha logistiko na 2013?
  7. kon otro ta kere ku por promove nos pais afo i yega na 3 aerolinja nobo i ta turnaround port pa pullmantur?
  8. kon otro ta kere korsou su turismo por logra krese 14%?
  9. kon otro ta kere ku por atrae invershonista pa nos Airport City?
  10. kon otro ta kere ku nos por konekta korsou logistikamente pa bira un player internashonal?

  e kosnan aki no ta pasa sinta netjes den un ofisina, mester move na manera agresivo pa realisa logro!

  Ku tur respet, esaki Hakim a hasi!!! ban serio ke insinuashonnan si!

 51. 50.000 NAF per maand….

  niet gek…voor een eenvoudige brillenverkoper….

 52. Veel gereisd naar zijn moederland Libanon en Dubai op kosten van gemeenschaps geld en het volk van MFK maar denken dat zij voor de gewone yu corsow zijn zij waren met zijn allen constant in het buitenland Gerrit voorop met zijn Fotograaf nu er campagne is zijn ze wel op Curacao te zien in het wild om na de verkiezing weer in zijn geblinderde wagen te gaan rijden want dan ken hij de gewone volk niet meer!!!