• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Schoon Milieu Curaçao (SMOC) heeft vanmorgen aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM). SMOC wil dat het OM een strafrechtelijk onderzoek instelt naar de olie/milieuramp bij Jan Kok en de schuldigen van de ramp voor de rechter verschijnen.
“Ruim zes weken na de olielekkage is er nog steeds geen onderzoek verricht naar deze ernstige milieuramp”, zegt SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen. “Er wordt opvallend geheimzinnig gedaan over de oorzaak en het gevolg van deze ramp. Het is van groot belang dat de veroorzaker van deze ramp strafrechtelijk vervolgd zal worden.”

Genoeg bewijs
Volgens SMOC is er genoeg bewijs en een schuldbekentenis van de woordvoerder van de Isla en twijfelt er niet aan dat zij de veroorzaker zijn. “Doordat de Isla niet direct heeft gereageerd, is de olie naar de zoutpannen van Jan Kok gedreven en heeft ernstige schade toegebracht aan de flora en fauna.”

[scribd id=108850803 key=key-u1xxmu1ffir4vv20ubp mode=scroll]

4 reacties op “SMOC doet aangifte bij OM”

 1. Heel goed dat er aangifte wordt gedaan, het “eigen en onafhankelijk” onderzoek zoals de rafinaderij hezelft noemt daar heb ik absoluut geen vertrouwen in. We hebben allemaal de leugenartij van Gijsbertha ( MAN) gehoord dus…..

 2. Woorden, woorden, woorden en alles verdwijnt tòch in de Curacaose doofpot, zoals altijd met alles, ja toch? Dus bespaar je de moeite.

 3. ja, het OM lijkt ook niet helemaal foutloos te werken.
  maar ze hebben het nu wel erg drul met al die politieke aangiftes.
  deze hebben na mijn idee even voorrang.

 4. De vele politieke vrienden van de Isla zorgen wel, dat deze vervuiler er met een sisser vanaf komt. Het vervuilende verleden bewijst dat wat er ook geprobeerd werd, er altijd wel een zodanige uitspraak of geen uitspraak kwam , dat de Isla vrijuit ging.