• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het geld dat door het Wereld Natuur Fonds is toegezegd uit het Noodfonds voor bijdrage aan de schoonmaakwerkzaamheden bij Rif St. Marie is ondertussen overgemaakt aan Stichting Uniek Curaçao. De stichting heeft speciaal een nieuwe rekening geopend waarop het geld kan worden gestort.

Door Michelle Da Costa-Gomez

Door de nieuwe rekening wordt dit project afzijdig gehouden van de dagelijkse werkzaamheden en blijft er transparantie. Ondertussen zijn ook de eerste benodigdheden aangeschaft voor de opruimwerkzaamheden die afgelopen week startten. Stichting Uniek Curacao is samen met Sentro Speranso en Monumentzorg aan de slag gegaan met de schoonmaak van de historische structuren die er liggen. Samen met groepen vrijwilligers zonder begeleiding van Ryan de Jongh en Milusshka Volkerts zijn zij begonnen aan de schoonmaak van de mangroven met het product BestAbsorb.

Studenten
“Zaterdag zijn we met z’n negentien mensen aan het werk gegaan. De groep bestond uit eerstejaars studenten van de ICUC. Aanstaande zaterdag gaan we verder met de tweedejaars studenten van de Universiteit”, zo laat Volkerts desgevraagd weten. Het is passen en meten voor de hardwerkende vrijwilligers die allemaal of naar school gaan, werken of een eigen onderneming hebben.

Geld doneren
De nieuwe rekening wat door Stichting Uniek Curaçao is geopend heet het Milieu-natuur fonds. Het is de bedoeling dat deze rekening ook in de toekomst aangewend kan worden voor vergelijkbare opruimwerkzaamheden. Het rekeningnummer is 25048810 bij de MCB Bank

2 reacties op “WNF bijdrage schoonmaak Rif St Marie gestort”

  1. Zonde van het geld van WNF geef het uit aan duurzame projecten ipv aan zo’n roversnest.

  2. Verwijder ook de corrupte politici tijdens dit proces. Zij blijven ook plakken net als olie.
    Moeilijk te verwijderen maar niet onmogelijk.