• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft in een brief aan gouverneur Frits Goedgedrag opheldering gevraagd over de screening van de ministers in het interim-kabinet Betrian. “Hoe kan het dat de screening zo snel is verlopen, terwijl dat proces tenminste drie weken in beslag neemt”, vraagt Asjes.

“Ik betreur het dat de gouverneur heeft volhard en heeft gekozen om gouvernementele decreten te tekenen om de ministers van het interim-kabinet aan te stellen”, voegt Asjes daaraan toe. De Statenvoorzitter noemt de beëdiging van het interim-kabinet ‘een staatsgreep georkestreerd door een groep omgekochte parlementariërs’. Hiermee verwijst Asjes naar de beschuldigingen van omkoping van de MFK aan het adres van Dean Rozier.

Echte democratie
“Deze verraderlijke en corrupte daad zal onze gemeenschap ongeveer 3,5 miljoen gulden extra kosten, als je rekening houdt met de uitgaven van de ministers van het interim-kabinet en de kosten van de verkiezingen”, gooit de Statenvoorzitter daar bovenop. Volgens hem heeft het interim-kabinet ‘geen enkele poging gedaan’ om het parlement te benaderen. “Ik blijf gewoon onze Staatsregeling handhaven”, zegt Asjes. “Ik ben ervan overtuigd dat op 19 oktober de meerderheid van het volk, het interim-kabinet zal afwijzen zodat de echte democratie herstelt op Curaçao.”

48 reacties op “Asjes wil duidelijkheid over screening”

 1. heer arsjes, de heer hakim is er niet meer dus we zullen heel wat besparen. en je partij was op de hoogte en bleef stil. 350000 in 7 maanden tijd is heel wat hoor.maak je borst maar nat, we gaan alles uitpluizen

 2. Ik vermoed dat de interim regering tot na de verkiezingen geen enkele (strafrechtelijke) actie zal voeren richting de ex machthebbers/-wellustellingen. Dat zou de laatstgenoemden alleen maar in de kaart spelen. Deze corupte bende zou er weer een heel persspektakel van maken..De laconieke houding van Betrian inzake de diverse aantijgingen van deze boevenbende is prijzenswaardig en de enig juiste.
  Maar na de verkiezingen, ja dan………

 3. Kennelijk denkt Asjes de Statenleden te intimideren, door met sancties te dreigen na het winnen van de verkiezingen.De nieuwe augiasstal ontruimers , namelijk de interim-regering, moet hier korte metten mee maken door de Statengriffier onmiddellijk te ontslaan wegens werkweigering en insubordinatie. Asjes kan dan een brief tegemoet zien van de Gouverneur, die nogmaals wijst op de wens van de meerderheid van de Staten, in casu het ontslag van de voorzitter en vice voorzitter.Als ambteloos burger kan de heer Asjes vervolgens zijn beklag doen bij de bestuursrechter en verder zijn mond houden. Een paar nieuwe sloten zijn binnen een uur geplaatst.

 4. @ just a citizen. Hij wil zijn macht, superioriteit, baan, inkomen, dictatorschap, hoogmoed e.d. handhaven. Hij zal van een koude kermis thuis komen, als hij zijn straf wegens aantasting van de democratie zal aanhoren.

 5. Volk van CURAÇAO, deze mensen hebben het recht niet om wat dan ook te doen,ze zullen tot de laatste snik zich zelf verrijken! de schande en schade die ze hebben aangericht is te groot,het duurd jaren om dit te herstellen,dank aan Gerrit / Jasjes & co

 6. Wat is er aan de hand met Asjes. Heeft hij last van paranoide neigingen dat hij nooit meer in de regering kan komen.Het volk van Curacao moet hem vragen wat hun met al ons belastinggelden hebben gedaan dat Curacao nu op het randje van bankroet is, in plaats van Frits Goedgedrag te vragen naar opheldering over de screening. Deze man is hartstikke gestoord.

 7. Asjes kan beter de bos in en houdt op met praatjes?

 8. kan iemand mij vertellen wie deze grappenmaker is? hij heeft het over handhaven. maar wat wil hij dan handhaven? ik las dat hij het heeft over verraderlijk en corruptie. heeft hij het over Cocochi’ Prins en Robbie Dos Santos?

 9. De vergadering van de jongensclub van 9 zal op 4 oktober niet kunnen doorgaan wegens een gebrek aan quorum.

 10. Goed dat Asjes zich kostenbewust toont bij ons interimkabinet.

  Maar waarom houdt hij zijn mond wanneer Schotte al 2 jaar lang met 3 peperdure geblindeerde SUV’s, 10 bodyguards en een privefotograaf met ministerssalaris over de wereld vliegt en over dr pontjesbrug scheurt?

 11. Update:

  Stanley Betrian gaf aan via paradise FM dat er een vergadering is opgeroepen maar dat daar geen gehoor aan wordt gegeven aangezien de oproep van Ivar Asjes komt en niet van staten voorzitter Dean Rozier.

  Betrian zei “de voorzitter van de staten kan alleen degeen zijn die door de meerderheid is gekozen”

 12. Statenvoorzitter Ivar Asjes ?!!!?!!

  Wellicht Statenvoorzitter Ivar Asjes voor Ivar Asjes en de aanhang van PS! Maar niet voor Curacao 🙂

 13. Als deze man nog Statenvoorzitter zou zijn, zou de interim regering nooit benoemd kunnen zijn , op verzoek van een meerderheid uit de Staten.
  De pers, waaronder Vers Geperst heeft niet alleen dingen te melden, maar ook te duiden. Een praktijk die op Curacao nog onderontwikkeld is.

 14. REDACTIE

  Corrigeer het maar even, het (hij) is ex-statenvoorzitter.

 15. @Jerrel

  Je bent een grappenmaker, maar je hebt 100$ gelijk.

  Overigens zijn de grapes voor pastechi eter Jasjes ook erg zuur. Nu moet hij zijn eigen tripjes naar Ned. zelf betalen. Voorheen kon hij zijn obesitas body in een BC stoel proppen, en nu wordt het achterin zitten ineengeklemt.
  Mwaaahhh, LOL, LOL

 16. Er komt echt alleen nog maar rommel over die miserabele lippen van die…. ja is hij eigenlijk wel een man… :)?

  EX-statendictator idd graag!

 17. Als ik als burger dergelijke dingen in de media gooi, wordt er toch ook geen aandacht aangeschonken? Asjes is net zoals vele andere onder ons… een gewone burger, alleen hij betaalt volgens mij geen belasting!

  Versgeperst geef hem geen aandacht meer of noem hem op zn minst EX-statenvoorzitter, hij heeft een eervol ontslag gekregen 🙂

 18. kan versgepert mij vertellen waarom mijn commentaar niet geplaatst is??

  ik heb volgens mij geen vloeken gebruikt…of extreme dingen gezegd…

  alleen gezegd dat hij bij iedereen splinters ziet en zijn eigen balken niet ziet.
  en dat hij een dikke plaat voor zijn hoofd heeft, waardoor niemand meer contact met hem kan krijgen.

 19. Waar bemoeit deze ordinaire burger zich mee!

 20. geachte heer Asjes,

  U moet nu niet als een klein kind nu rond gaan rennen en moeilijk doen over een screening, u heeft uw functie als statenvoorzitter niet volbracht!
  om de toekomst in vrede en in harmonie in goeden banen te kunnen leiden hebben wij burgers niks aan mensen als u. de tijd is nu gekomen voor eerlijkheid en harmonie
  en dat je over coruptie durft te praten is gewoon dom want je laat zien dat je van niet veel verstand het van sommige zaken dat laat je nu weer blijken in deze opmerkingen die je maakt.

  @marius;
  je bent wel een grappen maker

  nog een leuke link voor de mensen die dit lezen;
  http://4.bp.blogspot.com/-LpnkG1x0Jtk/TkM2kTnLtsI/AAAAAAAAAKk/Trt9CmZodm8/s1600/anonymous.jpg

  We Are Legion
  We Are Anonymous
  We Are United As One, Devided By Zero
  We Do Not Forgive
  We Do Not Forget
  EX statenvoorzitter asjes Expect Us.

 21. Asjes (Ashes to Ashes Dust to Dust)
  Je hebt weer bewezen met dit schrijven dat je niet waardig bent om een volks vertegenwoordiger van dit groot volk te mogen zijn.

  Juliie hebben je zelf ontmaskerd, en op 19 Oktober zullen we de Curacaose Lente ervaren.

  Het is game over Meneer Asjes

 22. Payaso Asjes is gelukkig geen statenvoorzitter meer. Staat onjuist in het artikel.

 23. Laat deze man, samen met die ministers, nou eens Kerels zijn en alle achterstallige penningen die ze het volk tekort hebben gedaan eens terug gaan betalen. Belastingen/SVB/Selikor.
  Laat Asjes nu eens het geld dat hij op heeft gestreken van een baan die hij niet heeft uitgeoefend terug betalen.
  Dan mag hij terug komen en ”eisen” stellen, tot die tijd kan hij zich beter koest houden en zijn zonden gaan overpeinzen.

 24. Aan de redactie: heb net een flyer van asjes In de bus ontvangen. Met daarop verwijzing van de nog in de licht zijnde website www.parlamento.cw waarop asjes nog statenvoorzitter zou zijn…. Iets aan te doem? Via bentana di informashon verheldering gevraagd maar enkel tel nr van parlement gekregen, 4613355, waar niet opgenomen wordt. Jullie enig idee? Stuitend dat Asjes, na ontslag, nog op staatskosten campagne kan voeren.

 25. Zelfs versgeperst durft niet de waarheid te schrijven ex-statenvoorzitter? Normaal gesproken worden fouten direct aangepast.

 26. Heeft hij ook aangedrongen op een volledige screening onder de vorige ”regering”?.
  En ”het interim kabinet heeft het parlement niet benaderd”, wat geloofd deze man nu dat ze hem echt zouden vragen om een vergadering te plannen?
  hij heeft nog niet door dat hij niks meer te vertellen heeft.

 27. Alles wat er de laatste dagen uit de heren Asjes, Schotte, Norbert George, Wiels en ander gespuis komt is een soort verongelijkt: ” Ja maar, ja maar, en zij dan en toen dan?” Calimero-gedrag. Misplaatst dramatisch en kinderachtig. Zijn dit nu de Grote Sterke Mannen van weleer?

  Als hun mentale leeftijdsgenootjes bij mij thuis zo doen, moeten ze een poosje op time-out…

 28. asjes=corruptie

  stel voor dat we taal verrijken:
  als iemand corrupt is noemen we hem voortaan “een asjes”.
  dus : Schotte is zo asjes als wat !
  of : Schotte is een asjes!
  Leeft Asjes toch nog voort in maatschappij.

 29. Opvallend dat voor de soberanos nu ineens de screening wel belangrijk is terwijl dat hiervoor niet zo belangrijk voor ze was.

 30. Met de nieuwe screenings wet daarbij gelijk eisen dat alleen HBO ministeriable mogen zijn, dan zijn we van dit lagere school gedrag af, hoewel j’ Ásjes geboren getogen en gestudeerd Rotterdammer heeft alleen aan zijn grote zakken gedacht

 31. Is er al duidelijkheid over de terugbetaling van het gestolen geld van Selikor???
  Misschien kan de burger Asjes daar even een brief over sturen.

 32. De brief naar de gouverneur:

  Gelezen, gelachen en weggegooid.

 33. Wacht even ….. “Statenvoorzitter” Asjes???

 34. Uhh…Statenvoorzitter Asjes?? Die is toch allang ontslagen??

  Daarnaast… de INTERIM kabinet bestaat uit personen die niet aangesloten zijn bij een politieke partij. Dus nee Asjes, die kunnen natuurlijk niet herkozen worden op 19 Oktober. En dat is ook niet de bedoeling.

 35. Ex!! Statenvoorzitter Asjes, scherp blijven redactie.

 36. bla bla bla bla

 37. misschien gaat het bij nette mensen sneller

 38. hahahaha BURGERS, NET ALS U wachten al 22 maanden op duidelijkheid over de screening van ex minister president schotte en ex ministers, wat een mop.

 39. Screening is nog niet vastgelegd in de wet, nu wordt het geregeld zodat jij niet meer binnen komt

 40. fout: Asjes is niet de statenvoorzitter maar de ex-statenvoorzitter

 41. Statenvoorzitter? of ex?

 42. O, Asjes, het is zo simpel. Gewoon de Staten in spoedzitting bijeen laten komen en het bespreken… Maar “L`etat c`est moi“ he? Asjes himself is genoeg democratie want hij IS het volk… `zum kotzen`.

 43. Asjes is bang want hij weet dat hij, monk en de MFK mensen niet door de screening zullen komen!

  Asjes hoeveel kost jouw dubbele salaris de gemeenschap voor 2 banen waarvoor je voor 1 niets doet!

 44. ‘spuit 11 geeft (weer) modder’

  Ik dacht dat de ‘staten’ onafhankelijk dienden te zijn!

  jAsjes mag niet praten/schrijven over kosten die ten laste komen van de gemeenschap. Als er een voorbeeld is van een persoon die ‘uit de ruif graait ‘ en daarmee onnodig kosten heeft gemaakt ten koste van de gemeenschap is het deze d….. (pardon, corpulente) boef wel.

 45. whahahahahahahahahahahahahahahaha……………………………….verder heb ik er niets op te zeggen

 46. Het volk hoeft de interim-regering niet af te wijzen, want haar taak komt te vervallen zodra, na de verkiezingen, een nieuwe regering is samengesteld. Dat deze gang van zaken een paar miljoen extra kost, tja, dat heeft in ieder geval de helft van de bevolking er graag voor over en is nog altijd niet te vergelijken met wat de regering Schotte heeft gejat. Wat de screening betreft: op het samenstellen en benoemen van een interim-regering is niet de gangbare procedure van kracht, want daar is geen tijd voor en bovendien betreft het hier een kortlopende, tijdelijke aanstelling, duhh!

 47. Ik kan niet geloven wat ik hier lees. “Volgens hem heeft het interim-kabinet ‘geen enkele poging gedaan’ om het parlement te benaderen.”???????????? OH NEE?

 48. Asjes heeft niet meer rechtten dan een gewone burger op dit moment, hij is de laan uitgestuurd.
  Verder had hij zich dit af moeten vragen bij zijn eigen nu afgedankte regeringsclub.
  Wat een gore lef zeg om nu even de kachel aan te gaan maken met dit soort ge ..plas.