• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) maakt zich nog steeds zorgen om de inwoners van Curaçao. Ze hebben te maken met politieke instabiliteit en een impasse. Maar ze is blij dat de rust begin deze week is gehandhaafd en dat het gezond verstand lijkt te zegevieren.

Dat zei ze vandaag in de Tweede Kamer op vragen van Sietse Fritsma van de PVV, die Curaçao uit het Koninkrijk wil werpen na de ‘bespottelijke toestanden’ van het weekeinde, waarbij de afgezette premier niet wilde wijken voor zijn interim-opvolger. “De wens van de PVV is niet te vervullen”, zegt Spies. “De bevolking van het eiland heeft zelf voor het huidige verband gekozen.”

Spannend
“De situatie in het weekeinde was spannend geweest”, aldus Spies in de wandelgangen. Ze heeft nooit begrepen dat de weggestuurde premier Gerrit Schotte van een ‘staatsgreep’ sprak, want zijn vertrek was de wens van een meerderheid. Ze wees er nogmaals op dat er voor Den Haag geen rol is weggelegd en dat het aan het eiland is om de eigen problemen op te lossen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

13 reacties op “Spies: nog steeds zorgen om Curaçao”

 1. @M. Isenia.

  quote Niet met een antwoord komen van ja maar zij doen het ook want daar gaat mijn land niet mee vooruit! unquote

  Waar staat dat in mijn reactie?

  quote een goede schoonmaak zou het eiland wonderen doen! unquote

  Juist, roerend mee eens. Jij hebt het over politici. Bij mij geldt dat voor elke burger.

  quote een goede schoonmaak zou het eiland wonderen doen! en door horen geen MFK, PAR, PS, MAN, PNP, FOL mensen bij. die bewijzen al heel lang alleen uit eigen belang te handelen. unquote

  quote nee hij moet nog tientallen aangiftes wegens corruptie tegen Schotte en ministers behandelen en tevens de mensen oppakken van zaak bientu en ook goed onderzoek doen naar de familie van der Dijs. Maak van de MAN, MFK en PS een terreurische en criminele organisatie unquote

  Wat wil je eigenlijk zeggen????

 2. @vanSpijk, Ik ben in tegenstelling jij en de soberanos voorstander van aanpakken van alle corruptie. Of je nu Emily. Omayra, Helmin of Gerrit heet. Als je corrupt bent dan dien je in Bon futuro te zitten. Niet met een antwoord komen van ja maar zij doen het ook want daar gaat mijn land niet mee vooruit! een goede schoonmaak zou het eiland wonderen doen! en door horen geen MFK, PAR, PS, MAN, PNP, FOL mensen bij. die bewijzen al heel lang alleen uit eigen belang te handelen.

 3. @M. Isenia

  Oeps. Nog al wat aangiften vergeten.

  Weet je nog: splinter, balk, oog en niet te vergeten ‘opportuun’???

 4. @ anonymous7280;

  de curacaoenaar liet zich teveel meeslepen door hun onderbuikgevoelens, daarom hebben ze voor een autonoom curacao gekozen. leer eens met je hersenen te denken ipv boze emoties.

 5. waarom zoveel ophef mensen, wordt gewoon onafhankelijk en dan wordt curacao een dubai in de caraiben. het is gewoon NL die het hele land achterhoudt! alle criminaliteit, het is de schuld van NL! NL zorgt ervoor dat de jongeren geen kansen krijgen, dat hun banen worden ingepikt door haitianen en venezuelanen! geloof mij nou eens? in suriname zijn het ook veelal de negers die voor overlast en criminaliteit zorgen, want hun vaders zijn in geen velden en wegen te bekennen en hun moeder papt met de zoveelste man aan voor een stukje weave voor haar hoofd en om in het weekend te gaan feesten. NL heeft ze zo gevormd!!!

 6. @anonymous7280: een eerdere reactie van mij werd niet geplaatst, wellicht omdat deze volgens de redactie te “polariserend” was, maar dan bij deze de “gekuisde” versie. Het heeft geen enkele zin om van dezelfde stoere taal gebruik te maken als die PVV idioten. Het heeft ook geen enkele zin om allerlei stoere (al of niet verkapte) bedreigingen te doen, zoals in jouw Engelstalige “gedichtje”. Die wind heeft Wiels je al volledig uit de zeilen gehaald en dat maakt dus op niemand meer indruk.

 7. Het volk heeft de kans gehad om bij Nederland te blijven. Het volk koos voor autonoom.
  Zie wat er van geworden is. Arm volk.. het gaat precies zo als met Suriname. Los van Nederland en de chaos is compleet. Het had allemaal zo anders kunnen zijn.

 8. @Zorro, Jan C heeft het weekend op de stoep van Fort Amsterdam geslapen om zijn ‘Fuhrer’ te beschermen 🙂

 9. geachte Sietse Fritsma,

  de bevolking heeft hier niet voor gekozen het enige wat wij willen is vrede
  u zit nu daar lekker op uw luie achterwerk van alles er uit te spugen over curacao
  maar u weet 3x helemaal niks van de situatie hier dus u kunt beter u mond maar dicht houden en zich eerst af vragen van hoe is de situatie ontstaan inplaat van gelijk te gaan wijzen

  We Are Legion
  We Are Anonymous
  We Are United As One, Devided By Zero
  We Do Not Forgive
  We Do Not Forget
  Expect Us.

 10. @ Jan C. Hij had aangifte van Pisas moeten behandelen.

  Was je weer even op een andere planeet?

 11. @Jan C, nee hij moet nog tientallen aangiftes wegens corruptie tegen Schotte en ministers behandelen en tevens de mensen oppakken van zaak bientu en ook goed onderzoek doen naar de familie van der Dijs. Maak van de MAN, MFK en PS een terreurische en criminele organisatie.

 12. Tuurlijk, tis niet makkelijk hier op het moment. Curacao ligt bijna stil en is verlamt.
  Gelukkig is het OM lekker actief bezig met aangiftes die binnenstromen.

  Bv deze zware en goed onderbouwde aangifte tegen Statendictator Asjes: http://www.scribd.com/doc/108698807/Aangifte-Tegen-Asjes-Staten.

 13. Zou ik ook doen.
  Staatsregeling Artikel 107
  1. De procureur-generaal is het hoofd van het openbaar ministerie en is belast met de zorg voor de justitiële politie. Hij is bevoegd aan de ambtenaren die met de politie belast zijn zodanige instructies te geven tot voorkoming, opsporing en nasporing van misdrijven of overtredingen als hij in het belang van een goede justitie nodig oordeelt.

  De PG zit hier achter. Hij had aangifte van Pisas moeten behandelen.