• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Mininsterie (OM) heeft de opnames van de persconferentie van MFK van zondag opgevraagd bij tv-zender CBA. Dit bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos. De MFK-fractie uitte zondag verschillende beschuldigingen richting Dean Rozier en gouverneur Frits Goedgedrag.

De partij sprak over complottheorieën en omkoperij en noemt de Girobank als geldschieter. “Wij waren verrast door de uitspraken tijdens de persconferentie”, zegt Serphos. Mogelijk was dit de aanleiding voor het OM om de opnames op te vragen.

Aangifte
Eerder werden er door Glimar ‘Pik’ Pisas beschuldigingen van omkoperij gedaan richting Rozier en zei aangifte te doen. “Hij riep het maar de aangifte kwam maar niet binnen, pas toen de procureur-generaal hem had oproepen heeft hij aangifte gedaan tegen één Statenlid. Maar nu blijken meer Statenleden dit te roepen.” Tijdens de persconferentie hebben ook Rudney Garmes en Monique Koeyers-Felida uitlatingen gedaan over pogingen van omkoperij.

Lariekoek
Volgens de MFK voert het OM niets uit. “Dat is grote lariekoek”, gaat Serphos verder. “Nadat wij de aangifte van Pisas binnen hadden is er gelijk een officier van Justitie op gezet. De zaak is toen overgedragen aan de Landsrecherche. Het onderzoek is nog gaande en er worden getuigen gehoord.” Serphos zegt dat het onmogelijk is om een aanklacht betreffende omkoperij in twee weken te hebben onderzocht. “Je bent hier niet zo mee klaar en nu zijn er nieuwe aspecten bijgekomen die moeten worden onderzocht.” Het OM heeft volledige medewerking van CBA gekregen en is inmiddels in bezit van de tapes.

8 reacties op “Opnames persconferentie MFK bij OM”

 1. De “beschuldigingen” die door Schotte en zijn schorem zijn gedaan aan het adres van de Gouverneur zouden hen nog wel eens duur kunnen komen te staan. De Gouverneur is de vertegenwoordiger van de Koningin op Curacao en als zodanig is een beschuldiging aan het adres van de Gourverneur een beschuldiging aan het adres van de Koningen (ofwel de Kroon), puur formeel (zo ver zal het wel niet komen) is dat dus majesteitsschennis, want de Koningin is onschendbaar en de Gouverneur is geen politieke figuur en kan zich ook niet politiek en in het openbaar verdedigen, aangezien hij onder “ministeriele verantwoordelijkheid” valt. . . Mocht “iemand” dus besluiten hier werk van te maken (en mijn zegen hebben ze, haha), dan heeft Schotte meer dan een “gewoon” probleem, gezien de volgende wetstekst: (de artikelen 111 tot en met 113 in het Wetboek van Strafrecht) ‘ het opzettelijke belediging van de Koning, maar ook die van zijn echtgenoot, zijn vermoedelijke opvolger en diens echtgenoot kan worden bestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaar of een geldboete van de vierde categorie’ (€ 19.500,- als maximum).

  Voor degenen die dachten dat dit allang niet meer actueel is: de afgelopen drie jaar zijn negen mensen veroordeeld wegen majesteitsschennis!

  Wat zou ik lachen. . .

 2. En hier hebben we de aangifte van een bezorgde burger tegen Statendictator Asjes:
  http://www.scribd.com/doc/108698807/Aangifte-Tegen-Asjes-Staten

  Uiteindelijk komt alles recht 🙂

 3. Kunnen ook eindelijk de liegende mensen worden aangepakt? Al die mensen die anderen beschuldigen van weet ik wat die komen altijd ermee weg met hun leugens. Pak die gasten eens flink aan!

 4. De MAN noemt in een reclamespot Cleopa een ladron. Is dat geen smaad?

 5. @OM:

  wat gebeurt er met de aangifte over de MOT meldingen van ene heer Schotte??

 6. Omkoperij…… hebben ze zelf uit gevonden… stemgerechtigde kids geld geven en na het tonen van een foto via hun BB van wat ze gestemd hebben het andere deel van het geld geven…. Of is dat legaal????

 7. @Norman Serphos: we zijn blij dat het OM hierover communiceert!
  Vermoedelijk gaat het of om omkoping of een smaad & laster zaak.

  Overigens (mijn mening) stelde ik bij mezelf direct de vraag: waarom zou Dean Rozier dan hebben omgekocht? Met Cleopa erbij was er al een ruime meerderheid……?

  En over omkopen gesproken: volgens mij staat juist MFK bekend om omkopen voor stemmen… affijn we wachten geduldig af.

  Dank nogmaals voor het communiceren OM/Norman, dat schept duidelijkheid en dan weten we wel weer even dat het OM echt wel zijn ding doet 🙂

 8. Deze opnames kunnen worden gebruikt als bewijs van valse aangiftes en smaad.

  Waarom alleen voor de beschuldigingen aan het adres van de gouverneur en Rozier?? .