CURAÇAO – Ex-premier Gerrit Schotte werd dit weekend ontslagen uit zijn functie en het interim-kabinet kreeg na weken van spanning zijn zin en werd ingezworen. Volgens Schotte wil deze nieuwe regering niks positiefs uitvoeren de komende tijd, maar alles doen om hem buiten het kabinet te houden.

Volgens de ex-premier is het niet de eerste keer dat geprobeerd wordt hem buiten het kabinet te houden. “Edsel Gumbs van de Veiligheidsdienst Curaçao heeft dit vanaf 2006 geprobeerd”, vertelt Schotte aan Radio Hoyer. “Via de veiligheidsdienst heeft hij zijn politieke opponenten laten achtervolgen en aftappen om een dossier op te bouwen. Al jaren van tevoren is hij hiermee begonnen.”

Roddels
Volgens Schotte gaat de interim-regering niks positiefs uitvoeren, maar juist negatief en zich op de screening richten. “We draaien op roddels hier op Curaçao. Er zijn MOT-meldingen tegen mij, maar ik doe niets illegaals of strafbaars. Niks kan mij buiten het kabinet houden, ik word door het volk gekozen.”

Rick Hart van Radio Hoyer in gesprek met Schotte

23 reacties op “‘Interim-regering wil mij buiten kabinet houden’”

 1. Ik sta er elke keer weer versteld van hoe goed deze man kan praten. Als je niet beter zou weten zou je hem nog geloven ook. En als je het mij vraagt gelooft hij zijn eigen woorden. Maar beste Gerrit het feit dat je handelingen verricht die zo bezwaarlijk zijn dat ze in een dossier terecht komen, daar gaat het om. Wanneer de screening na 10-10-10 was uitgevoerd dan was je nooit MP geworden. Je voelt al nattigheid voor de nabije toekomst, want dit keer zal er wel een screening plaats vinden. Maar ik zal je uit de illusie halen. Wanneer je twee zetels haalt zal het veel zijn. Je partner in crime Cooper Tire haalt niets meer en alleen Wiels gaat weer flink wat zetels halen. Dus no worry er hoeft voor jouw geen screening te komen. Je kunt gewoon in het parlement plaats nemen. Het PAIS/PAR/PNP/FOL(?) kamp gaat er dit keer met 65% of meer van de stemmen er vandoor.

 2. Zo te horen heeft Schotte goed begrepen wat een veiligheidsdienst moet doen. Nagaan pr er zaken gebeuren die mogelijk landsgevaarlijk zijn. Groot compliment voor deze dienst dat ze dus al jaren gestructureerd zaken bijhielden. Hij geeft en passant toe dat hij dat heeft laten uitzoeken…Verklaart veel van de verhalen over Columbianen bij de Veiligheidsdienst.

  Verder, als Schotte zich nog steeds beschouwt als enige echte minister president, dan hoeft hij toch niet bang te zijn voor screening? Hij blijft gewoon in functie als schaduw-minister president. In die rol kan hij weinig kwaad en hoeft hij ook niet gescreend te worden. Denk dat het leerzame tijden zijn.

 3. Misschien als Gerritje gewoon met ze had samengewerkt dat hij dan wel onderdeel zou zijn. maarja als je ze voor verraders gaat uitmaken en trouwens hun illegaal noemt waarom wil je dan meewerken met een intertermkabinet dat illegaal is!
  Gerritje heeft zich dus weer versproken!

 4. Wat voor straf staat er eigenlijk op oplichting van circa 150.000 personen?

 5. Gerrit, vanaf dat je bij mijn vrienden in de klas zat op de mavo, lieg en bedrieg je al. Het is nooit veranderd. De beveiligingsdienst had gewoon aan je klasgenoten om bewijzen moeten vragen.

 6. Dus als ik het goed begrijp geeft hij nu toe dat hij de VDC buiten werking heeft gezet omdat ze een dossier gemaakt hadden van ‘m en hij het er niet mee eens is?

 7. Je mag blij zijn dat je nog vrij rond kunt lopen. In een ander land zat je voor levenslang achter slot en grendel. En dat alleen op basis van wat je afgelopen weekend hebt uitgevoerd. Wat een arrogantie, totaal geen gevoel voor wat je allemaal misdaan hebt. Een rasechte NARCIST!

 8. s.v.p. Schotte in Schottegat gooien zodat we verlost zijn van dat sujet.

 9. Nah gooi alles op tafel…. Alle bewijzen die je hebt… Wees het OM voor en laat alle MOT transacties zien…. Doe je dat niet, dan blijven we lekker “roddelen” ….

 10. Normaal gesproken was Schotte cum suis in 2010 al niet door de screening gekomen Bedank mr.Donner!! ff Apeldoorn bellen dan maar?

 11. Je hebt van die mensen die denken dat ze Napoleon zijn. Die stoppen ze dan in speciale huizen.. daar hoort Schiotte ook thuis!

 12. maar alles doen om hem buiten het kabinet te houden.

  Dat doen ze met mij ook en nog zo’n 60.000 meerderjarige burgers. Gelijke monniken gelijke kappen.

 13. Ik denk dat zn nickname voortaan Calimero moet zijn ” t is niet eerlijk want zij zijn groot en ik ben klein”

 14. Potjandorie doe je het alweer, je hebt op jouw verkiezingsfeestje beloofd om niet meer te liegen. Nu doe je het alweer, accepteer nu gewoon je verlies, dat je door je grootheidswaanzin niet meer terug kunt in het normale leven kan de yu di korsow niets aan doen.

 15. Schotte,gewoon oprotten,excit nada,doei.

 16. Potjandorie doe je het alweer, je hebt op jouw verkiezingsfeestje beloofd om niet meer te liegen. ,u doe je het alweer, accepteer nu gewoon je verlies, dat je door je grootheidswaanzin niet meer terug kunt in het normale leven kan de yu di korsow niets aan doen.

 17. Slaap lekker verder Gerrit!!!

 18. Deze man spoort niet, heeft achtervogingswaanzin, dat onstaat uit schuldgevoel, en omdat jezelf niet meer weet wat je nu allemaal gelogen hebt in het verleden.
  Zo moet je alles dus wel proberen in de hand te houden en dat lukt je dus nooit.
  Een zielig figuur die de normale democratische realiteit steeds verder uit het oog verliest, zijn trieste hunkering naar macht is enorm groot.

 19. Het denken in complotten. Schotte begrijpt dat de herinvoering van een goede screening hem voor zijn leven de kop kan kosten. Terecht de man is niet geschikt als minister en zal dat ook nooit worden. De maffiazetbaas heeft het een en ander uit te leggen aan zijn geldschieters, die het vertrouwen in deze Golden Boy kennelijk hebben verloren. De laatste scenes van Scarface zijn ook van een va banque gehalte wat geen weerga kent. Dit is Schotte’s state of mind. Gelukkig is het helemaal niet zijn schuld, maar er zijn complotten gesmeed, plannetjes gemaakt, Nederland, de Gouverneur, de Paus van Rome en Sinterklaas, iedereen is tegen Schotte, vindt Schotte. Even verderop staat Wiels met een verrekijker bij Rif fort naar het noordoosten te turen. Stuurt Nederland al militairen om Curacao te overvallen ? Helaas. Maar zijn goedgetrainde stadsguerilla’s staan klaar (aan de bar) om iedere aanval af te slaan. “In nomber de Dios”.Want Wiels is nogal goed gelovig deez dagen. De toeristen zijn benieuwd wat voor voorstelling ze morgen weer te zien krijgen en ook de cruiseindustrie vindt een hedendaagse versie van Pirates of thé Caribean wel wat hebben. Ze doen in ieder geval hun best om er wat van te maken op deze klip. Voornamelijk een geweldige chaos. Over 18 dagen weet iedereen hoe het afloopt. Succes ermee !

 20. Heeft Radio Hoyer, Dick Hart, nu echt geen interessantere figuren dan Schotte.
  Mijn hemel, zeg, wat een nieuwsgaring.

 21. Edsel Gumbs heeft de diverse rechtzaken gewonnen……………
  wie was er dan fout????????

  wanneer heeft er iemand de ballen om hem te arresteren.
  MOT meldingen genoeg, lijkt me zo……..

 22. Maak je maar niet bezorgd, dat je nog eens met “regeren” belast zal worden zelfs niet wanneer je aanhangers nog steeds niets geleerd hebben. De screening zal zo worden ingericht zoals het eigenlijk al was, dat een crimineel verleden vooral met veroordelingen meetelt dus je hebt geen enkele kans om erdoor te komen. Het is verder de plicht van een nieuwe regering om nauwkeurig te onderzoeken welke strafbare feiten jij en je Forti-kornuiten met name Asjes in de afgelopen 2 jaar hebben gepleegd met daarbij behorende passende straffen. In een kleine democratie als op Curacao is geen plaats voor dergelijke dictatoriale figuren. Een dief zegt ook nooit, dat hij gestolen heeft.

 23. Waarom wordt er hier aandacht aan besteed?? Word niet goed van die vent..