• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Onder meer oud-politicus Paul Rösenmoller en zangeres Tania Kross lieten vandaag van zich horen op de Nederlandse buis. In EenVandaag vertelt Rösenmoller over zijn onderzoek naar corruptie rondom Schotte. Kross spreekt in Pauw en Witteman schande van de ‘lelijke woorden’ van Helmin Wiels en ‘schaamt zich dood’.

“Het is een gedreven persoonlijkheid”, vertelt Rösenmoller over de ex-premier.  “Hij vertelde meteen over al zijn plannen voor Curaçao, maar ja, wij waren daar om onderzoek te doen naar mogelijke corruptie.” De oud-politicus vertelt te hebben aangegeven dat een aantal politici waarschijnlijk niet door de screening zouden zijn gekomen, als deze goed was verlopen. Ook vertelt hij op informatie te zijn gestuit die erg delicaat is. Het programma laat verder een fragment zien van een interview dat Schotte dit weekend deed met een Venezolaanse televisiezender. De aflevering van EenVandaag is hier te zien. Vanaf de negende minuut begint het deel over Curaçao.

Weinig respect
Ook bij Pauw en Witteman werd er gebruikgemaakt van de woorden van Schotte op de Venezolaanse televisie. Schotte vertelde hier over een staatsgreep en machtsmisbruik door de gouverneur. Tania Kross gaf in het programma duidelijk haar mening over het reilen en zeilen van kabinet Schotte. “Als ik mijn familie bel, gaat het alleen maar over politiek”, vertelt de zangeres. “Ze vragen zich allemaal af hoe het kan dat dit zo uit de hand loopt. De afgelopen jaren is er zo weinig respect in de politiek. Er worden zulke lelijke woorden gebruikt. Helmin Wiels uit buitengewone narigheid van persoonlijke aard. Ik schaam me dood!”

Boeven
SP-lid Ronald van Raak laat zich in Pauw en Witteman ook uit over de onrust van de laatste tijd. “Het zijn echt boeven”, antwoordt hij op de vraag over mogelijke corruptie binnen kabinet Schotte. Van Raak spreekt over een berg geheime, gelekte stukken die hij heeft liggen. Dat Nederland niet heeft ingegrepen is volgens de SP-er logisch. “In het statuut staat dat Nederland verantwoordelijk is voor goed bestuur, maar er is geen manier om de verantwoordelijkheid waar te maken.” Dat de screening in 2010 niet goed zou zijn gegaan, vindt hij een kwalijk punt voor Nederland. De aflevering van Pauw en Witteman is hier te zien. Vanaf de 34e minuut wordt er over Curaçao gesproken.

71 reacties op “Tania Kross schaamt zich dood”

 1. @zorro, er zijn ook fanatieke soberanos die ondanks ze nederland haten gewoon een nederlandse vrouw hebben.. zal wel gezellig thuis zijn.

 2. Beslist niet om olie op het vuur te gooien, maar ze heeft een Nederlandse partner en met hem een kind. Prachtig.

 3. @een Surinamer 3 okt. 13:22u.,
  nou Surinamer, maak je niet dik joh, niet zo geirriteert reageren joh.
  zulke geweldige Surinaamse roots heeft Tanja Kross echt niet hoor. misschien dat het hier zo benadrukt wordt dat ze heel Curacaous is, omdat we bekend zijn met het beroemde Surinaamse claim-gedrag. Surinamers zijn n.l. gewend om elke bekende kleurling die sport of zangprestaties levert als Surinamer te betitelen, heel vaak ongegrond. het is toeval dat we het over Tanja Kross hebben, maar ik heb al Surinamers gehoord die bij hoog en laag beweren dat ze Surinaamse is omdat ze zo goed nederlands spreekt. thuis bij haar waren ze papiamentstalig. dat voor de goede orde.
  ik ken overigens genoeg Curacaoenaars die niks Surinaams hebben, thuis geen nederlands spraken maar toch heel goed nederlands spreken. ik kan me volgens mij ook tot één hunner rekenen. en ook ik heb helemaal nada Surinaams in mijn familie. 😉

 4. @Wimpiri

  Ik had verwacht dat je alles zou doen om het ‘schip” NIET te laten ontploffen.
  Nu weet ik ook hoeveel je van ‘JOUW” eiland hou!!!

 5. om een einde te maken aan alle speculaties omtrent de afkomst van Tanja Kross voelde ik me geroepen om desbetreffende link van het “Verborgen Verleden” van Tanja Kross hier neer te kladden. bedoelt voor een ieder die interesse heeft naar Tanja’s afkomst. Tanja Kross is idd heel Curacaous, zelfs veel meer Curacaouser dan ik, tenminste wat betreft afkomst. Curacaoenaar zijn betekent niet persé dat al je voorouders op Curacao geboren dienen te zijn. Curacaoenaar bén je als je van je eiland houdt, er om geeft, van de jonge geschiedenis én van de onstane cultuur en taal houdt. en natuurlijk om het wel en wee van de autochtone Curacaoenaars geeft. aldus patriot zijn.
  daar ontbreekt het ons Curacaoenaars helaas aan, Patriottisme! het is jammer, maar het is ons eigenlijk niet geleerd om patriottisch te zijn. enfin.

  Tanja’s voorouders, zowel van vaders én moederskant, zijn idd afstammelingen van Slaven van 2 Curacaouse plantages, te weten: plantage Groot Sta.Marta en plantage Kabrietenberg nabij het dorp Barber. de eigenaren van die slaven behoorden idd tot de familie de Haseth. Vader Kross heeft een vader die ook van Slaven afstamde, maar dan wel van een plantage gesitueerd in het land Suriname. ik weet eigenlijk niet hoe dat te rijmen, want volgens mij is er in het Caribisch gebied niet zoveel verschil tussen de vroegere ingevoerde Afrikaanse slaven dan wel de stammen waartoe zij behoorden. maar goed.

  in de serie is ook haar familie te zien, zowel vader, broer en haar oma, de Curacaouse moeder van Pappa Kross. en mr. Carel de haseth.
  wel heeft oma heel lang gedacht dat ze behalve van Curacaouse ook van Dominicaanse slaven afstamde, dat bleek naderhand niet te kloppen. het was allemaal Curacaous wat de klok sloeg. dus van de vier grootouders waren er 3 die van op Curacao geboren slaven afstamden met wellicht ook een EuropeesCuracaous tintje. alleen van vaders zijde is er ook een vroeg overleden opa die van Surinaamse slaven afstamde.

  ik vind Tanja Kross een heel open, leuke en onbevangen meid, tenminste, zo komt ze bij mij over..wat ze in P&W allemaal beweerde vond ik niet bepaald leuk, maar ik zie het anders dan de mensen die haar kwalijk nemen, ze sprak eigenlijk gewoon na wat ze van haar mensen of familie en kennissen op Curacao hoort. misschien dat ze later toch ff gedacht heeft dat het wat minder had gekund. maar goed, ze heeft een gekoloniseerde mindset, dat hebben wel meerdere Curacaoenaars. ik denk niet dat het iets is om boos over te worden of om haar al te veel over kwalijk te nemen.
  ze is volgens mij niet gewoon politiek correct te zijn over de politieke situatie op Curacao, die kent ze niet. ze is a-politiek, net zoals zovele Curacaoenaars die in het koude kille laagland verblijven.

  ik blijf haar iig een leuke vrouw vinden en vind haar ook prachtig zingen. nee, als ik kwaad zou moeten worden dan toch liever op “Kabouter Snotneus Van Raak” en die stomme rechtse idiote telegraafcolumnist die het nodig vond, overigens heel normaal voor de nederlandse pers & media, om de Curacaoenaars collectief te beledigen. dat is sinds jaar en dag de nederlandse manier om over Curacao en de Curacaoenaars te praten. niets nieuws dus.

  okay, hier dan de link, alleen maar aanklikken en verder hoeft er niks gedaan te worden, de aflevering is meteen te bezichtigen.

  http://www.uitzending-gemist.com/nederland-2/verborgen-verleden/371152

 6. @Sjors

  Jammer genoeg heb ik nimmer beweert een tweede opstand op Curaçao te willen, integendeel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik uit alleen mijn bezorgdheid wat dit GEZEIK kan veroorzaken. Jullie weten heus niet wat er in het volk speelt.

  Makaku ta keda hunga ku su yu te ora e saka su wowo

 7. @ali cicelia, hoe Curacaos is onze Carlos monk dan? en Gerrit Schotte?

 8. @ van Speijk 1831, je bent vergeten dat ratten een naderend onheil aan voelen komen en het zinkende schip tijdig verlaten, jammer het is niet anders.

 9. Ook ik heb het programma gezien waar Anonymous over schrijft en ook ik weet dat Tania een yu di Corsow puru puru is. Meer yu di Corsow dan Wiels en Schotte, El Hakim en Jamalootje samen. Van Raak spreekt nu best mild over de Curacaoenaar, twee jaar geleden deed hij dat niet en Hero B wie neemt hem serieus? Ik heb mij gestood aan Paul & Witteman die hadden al hun oordeel klaar en waren niet objectief, zulke mensen hebben wij niet nodig in Curacao laat ze in Ned blijven. Laat we met z,n allen gaan werken aan een eerlijk Curacao waar er plaats is voor iedereeen. Curacao is van iedereen die Curacao een warm hard toe draagt. Want wat is een echte Curacauenaar? Wij zijn allemaal import zwart, wit , geel, bruin enz. Laten we nu op houden elkaar te bevechten. Curacau is niet van mensen die vinden dat zij de echte Curacaoenaars zijn en ook niet van de elite die denkt dat omdat ze geld hebben ze mogen doen en laten wat ze willen. Curacau is van ons allemmaal. Wij Antillanen (Curacauenaars) worden in nederland vaak aangekeken als of wij allemmaal criminelen zijn en met die zooi wat te maken hebben. Daar schaamt Tania zich voor. Dat hoeft niet want de meeste Curacauenaars hier die ik ken hebben een baan en velen zelfs een goede baan en hebben kinderen die het goed doen op school. Over die mensen hoor je de Telegraaf nooit. Dus why be ashamed?

 10. @Dennis

  Op 19 oktober zal de stemgerechtigde eilandbewoners ons weten of ze wakker zijn geworden.

  Glen Sulvaran, PAR, heeft kort geleden gezegd ‘te hopen dat er niet WEER gefraudeerd wordt’.

  WEER????? Alle verkiezingen en referenda in de afgelopen 16 jaar zijn door PAR georganiseerd.
  Geen wonder dat zij WEER komende verkiezing willen leiden.
  Zij zijn de “Van Speyks” anno 2012.

 11. @ Sander:

  Nou het komt wel goed hoor. Zolang Curacao afhankelijk blijft van NL zullen de curacaoenaren altijd de schuld in de schoenen van NL schuiven zodra er wat mis gaat. Zo hebben ze altijd een zondebok voor hun eeuwige falen. Het beste is gewoon onafhankelijkheid en je zal zien binnen no time komt met op curacao tot het besef dat ze alles aan hunzelf te danken hebben en dan ga je zelf zien hoe ze een vaart zullen maken om hun land op te bouwen op eigen kracht.

  @ Al de andere figuren:

  Wat is er nou mis mee dat Tania Kross Surinaamse roots heeft?
  Doet dat er wat aan toe?
  Obama heeft toch ook zijn roots in Afrika liggen.
  Hoor je iemand daarover kank****????

 12. @van Spijk, Jullie laten helaas ook niet het tegendeel zien. En als jij denkt dat een mei 1969 goed voor het eiland is dan zegt dit genoeg over jou en dan hebben wij gelijk over jullie!
  Schotte en Kornuiten doen meer kwaad dan de zgn PAR jaren!
  @siomara, mag jij van je moeder liegen? Van der Raak komt op voor curacao en niet de elite waarvoor Schotte opkomt! 2 jaar lang is er niets gedaan voor de armen!

 13. @Ali Cecilia, jij praat ook pure nonsense. Tanja Kross heeft helemaaaal niks met Venezuela. Ik heb gisteravond nog de aflevering “Verborgen verleden” beleken waar men samen met Tanja haar heel haar afkomst haarfijn is nagegaan! Gelukkig zijn alle aantekeningen netjes gearchiveerd in Nederland, Curacao en Suriname. Wat wel waar is, is dat ze heel erg ervan hielden om Spaans te zingen. Thuis werd er papiamento gesproken, dat zegt ze ook, papiamentu is mijn moedertaal! Er staat zwart op wit staat geschreven waar haar overgrootouders, bedovergrootoudes vandaan komen. Anonymus heeft het precies goed beschreven. Zowel van moeder en vaders kant stammen ze af van de Slaven van Groot Santa Martha en plantage Kabrietenberg, Barber die niet meer bestaat. De eigenaars van haar slavenafkomst was de familie de Haseth! Ook hij was in de aflevering te zien… Vader kross komt aan de naam Kross omdat zijn vader weer per toeval als schipbreukeling in Curacao afgezet was tijdens de 2e wereldoorlog, dat is haar enige link met Suriname. Dat wist ze niet eens, zehad er vaag over gehoord. Dus haar vader is idd geboren op Curacao uit een echt Curacaouse moeder en die Surinaamse mr. de schipbreukeling. M.a.w., ze is 9zo Curacaous als we weten niet wat. Curacaouser kun je niet wezen als je vader van Curacaouse Slaven afstamt en per toeval van Surinaamse slaven. Er stod zelfs vermeld dat ze tuinslaven waren, hoeveel Slaven de Haseth had, namen en jaartallen. Venezuela kwam er absoluut niet in voor. Of wil Ali Cecilia beweren dat ze het beter weet dan de bewijzen die gevonden zijn> duidelijk bewijzen, niets vaags. Vader is half Curacaous en half Surinaams. Dus met zoveel Curacaouse achtergrond is Tanja Kroos niet eens een halve Surinaamse, haar vader wel. Ik heb zelden zo Curacaous meegemaakt. Je kunt hetzelf ook downloaden hoor. Ik zit echt niet te liegen of zo. $ bedovergrootuoders waarvan 3 afstammen van Curacaouse slaven en 1 opa die toevallig op Curacao terechtkwam, niet eens haar vader is Surinaams, ja, half? Maar op Curacao geboren en thuigesproken taal is papiamentu.

 14. @ Mandi Het zou u sieren excuses aan te bieden voor de door u gedane dicriminoire en veroordelende uitspraken, gestoeld op onjuiste gegevens.

 15. @Andres Casimiri,

  Een prachtige analyse! Ook mijn overtuiging is dat het op deze manier is gegaan. Wat je nu ziet is een overlevingsstrijd van Garmes, Pisas, Felida en Schotte omdat ze weten dat ze verloren zijn indien de partij ofwel veel stemmen verliest ofwel niet mee kan regeren na 19 oktober. Ook Stella van Rijn bevindt zich in een lastig parket omdat ze in het begin daadwerkelijk het idee had dat er een doorbraak kon worden gerealiseerd in de traditionele politiek die ook niet brandschoon is. Je ziet ook dat ze zich de afgelopen tijd is gaan distantiëren van Schotte. Schotte is in zijn grootheidswaanzin compleet doorgeslagen en hoort als pathologische leugenaar zeker niet thuis in een verantwoordelijke functie als die van bestuurder van een land.

  Belangrijk wordt nu om te zien of Schotte genoeg onwetende mensen zover krijgt om op hem te stemmen. Mocht dat zo zijn wordt de op handen zijnde screeningswet heel belangrijk om ervoor te zorgen dat dit heerschap NOOIT meer plaatsneemt als bestuurder van dit eiland!

 16. @ mandi

  Je trekt te snel conclusies, Mandi. De familie van de moeder van Tania Kross komt uit Venezuela. Ooit werd ze gevraagd naar haar favoriete papiamentstalige wiegeliedje, een lied dat je moeder altijd voor je zong toen je heel klein was. Wat bleek …. Ze kende er geeneen, want haar moeder zong alleen maar Spaanstalige/Venezuolaanse liedjes voor haar. In Suriname doet ze trouwens glashard voorkomen, dat ze bijna 100% Surinaams is, zo hoor ik van familie daar. Sterker nog, ze presteerde het om doodleuk samen met Desi Bouterse ‘zijn’ conservatorium te openen, en daar een gastdocentschap te accepteren. Dus enerzijds hoofdschuddend neerkijken op de ‘boeven’ van Curacao, anderzijds zelf zoete broodjes bakken en betaald worden met een boef als Bouterse. Zo’n heilige is Taia Kross dus niet. En ieder mag natuurlijk zijn eigen conclusie trekken. Jij ook, Mandi. Alle respect daarvoor als je in dit soort publicitaire dromen wilt geloven…;>

 17. SP-lid Ronald van Raak is lis van een socialistische nederlandse partij die voor de minderbedeelden opkomt. Maar deze man met dubbele angenda komt wel op voor de RIJKEN op Curacao. Dit moet Marijnessen weten!

 18. @Wimpiri.
  Ook de ratten en al het gespuis die hier nog rond lopen gaan de lucht in.
  De overblijvers kunnen het eiland wederom opbouwen zonder de tweedeling die WIJ veroorzaakt hebben door alleen de splinters in de ogen van de tegenpartij te zien en de bielzen in eigen ogen te negeren.

 19. Mensen moeten gaan beseffen dat er meedere zijn die de mening van Kross delen!
  Zij heeft als individu haar mening gegeven.
  Bepaalde mensen denken dat alleen de PS een mening mag hebben. Wel vooruit daar heb je dan dictatuur.
  Beseffen mensen niet dat als PS aan de macht komt, we compleet een tweede Cuba gaan krijgen? Iedereen en alles die een andere mening heeft dan wat Wiels zegt, is volgens Wiels corrupt, barbaars en nog een hele boel andere dingen. Ik kan me niet voorstellen dat mensen blindelings geloven wat deze man te zeggen heeft. People WAKE UP!!!!!

 20. @Mandi, ja de waarheid is vaak moeilijk te verwerken, aan Tania’s opmerking wil ik alleen toevoegen dat types zoals deze Mandi echt geen hulp nodig hebben om zich belachelijk te maken, è mes por.

 21. @ van Speijk 1831, right you are, ook een deel van de Curaçoase bevolking blaast zichzelf op dus wat dat betreft doe je je naam eer aan.

 22. @Mandi 2 oktober 16:38,
  beste Mandi, Tanja Kross is ten eerste helemaal geen Surinaamse. Tanja Kross is op Curacao geboren en getogen en op haar 17e naar Nederland vertrokken. Haar moedertaal is papiaments. Thuis werd er papiamentu gesproken. Iedereen heeft 4 grootouders, 2 van Vaderskant en 2 van Moederskant. Drie van haar grootouders zijn echte Curacaouenaars, 1 opa van vaderskant is tijdens de 2e wereldoorlog door een Duits schip op Curacao gedropt. Toeval, omdat hij als schipbreukeling opgepikt was door een duits schip die hem dus op Curacao dropte. Haar 3 echte andere Curacaouse grootouders zijn afstammelingen van de Slaven van Groot Santa Marta en de niet meer bestaande plantage Kabrietenberg te Barber. De eigenaar van haar Afrikaans creoolse bedovergrootouders was de Familie de Haseth, waar Carel de Haseth, onze Curacaouse schrijver en dichter, een afstammeling van is. Dus haar vader is op Curacao geboren uit een Curacaouse moeder en de Surinaamse schipbreukeling mr. Kross.

  Tanja heeft nooit kontakt gehad met haar Surinaamse familie omdat haar Surinaamse grootvader heel vroeg gestorven was. Verder was er geen contact met de Surinaamse familie in Suriname. Sterker, het was een schok voor Tanja Kross toen ze 2 jaar geleden middels een Nederlands TV programma ontdekte dat ze nog familie had in Suriname.

  Hoe weet ik het zo goed? Ik weet het zo goed omdat Tanja Kross middels het Nederlandse TV programma “Verborgen Verleden”, een programma die samen met de kandidaten het verleden en de genealogische gegevens van Bekende Nederlanders onderzoekt en nagaat, haar verleden heeft onderzocht. Live op de TV., zwart op wit, want alles staat genoteerd in het archief in Nederland, Curacao en Suriname.

  Haar vader, Papa Kross, heeft dus AfroCuracaousNederlandse roots en AfroSurinaams Nederlandse roots. Dus Papa Kross, haar moeder en de rest van haar familie op Curacao zijn Curacaoser dan menig Curacaoenaar. Denk eraan, 3 van haar grootouders stamden letterlijk af van Curacaouse slaven, dat staat zwart op wit genoteerd.! Ze heeft aan het einde van het programma ook nog Carel de Haseth ontmoet. Hij is de afstammeling van de eigenaars van 3 van haar grootouders! Dus als je het mij vraagt, Tanja Kross is Curacaouser dan veel mensen die zich nu Curacaous noemen. En dit is de waarheid. Je kunt het programma nog steeds bekijken via uitzending gemist.com, niet zoeken op uitzending gemist.nl, want daar is het niet meer te downloaden. Dus je moet naar uitzending gemist.com om die aflevering van Verborgen Verleden met Tanja Kross te bekijken. Succes.

 23. @Mandi,

  de kop van dit artikel heeft een hoog telegraaf gehalte.
  ze zegt in het vuur van de discussie iets over schamen en curacao.
  dat schijnt volgens Mandi niet te kunnen.

  maar Wiels mag allles zeggen en iedereen beledigen, dat is dan wel goed????
  iedereen die het niet met Wiels eens is, is de vijand.

 24. Tania heeft gesproken zoals zoveel mensen zich voelen.

  @Verboden om te vergeten, het moge duidelijk zijn: je hebt een (persoonlijke) hekel aan Van Raak.
  ik persoonlijk denk dat Ronald van Raak een zeer goed ingelichte en genuanceerde politicus is, die zijn hart bij Curacao heeft verpand. Hij spreekt met veel respect over Curacaoe-enaars, doet zijn huiswerk goed, en het moge duidelijk zijn dat hij kijk op het verhaal heeft. Over Curacao-enaars zei hij een paar dagen geleden nog, dat we heel hartelijke en heel aardige mensen zijn. Geen idee waar jij zulke rare ideeen en woorden vandaan haalt, maar die komen niet bij Van Raak vandaan, dat weet ik wel!

 25. @ Mandi. Door de staatsgreep de wereld in te slingeren heeft Curacao naast de vele eerdere klappen een enorme klap met grote gevolgen gekregen. Sorry, dat is natuurlijk de schuld van Nederland en PAR zoals ook de schuld van minstens 180 miljoen.

 26. @ een Surinamer: Jij bent duidelijk nog nooit in Dubai geweest. daar heeft men ipv een 80/20 regeling een 1/99 regeling! Zo goed als de gehele werkende bevolking komt van buiten de UAE. De kleine groep echte Dubai Emirati zijn schatrijk, en verwelkomen iedereen die willen werken en investeren in hun land.
  Vergelijk dit eens met je gemidelde PS aanhanger…..

  Ik las laatst nog zo’n opmerking van iemand die schreef dat Curaçao in potentie een tweede Singapore kon worden. Ik woon nu al een aantal jaar in Azië en kan je één fundamentele reden geven dat dit nooit zal gebeuren: De werk ethiek van (Singapore) Chinees met die van de Yu di Korsou zijn verschillend als dag en nacht!

 27. Tania maak je geen zorgen de meeste boberanos hebben het buskruit niet uitgevondenen gaan liever naar Gio , dreams en cache

 28. @Verboden te vergeten. KLASSE

  Men vergeet wat de PAR al die jaren heeft gedaan.
  Men is vergeten dat Nederland en een groot gedeelte van Nederlanders op curaçao denken dat wij ongeschoolde …. zijn.

  Ga uitzoeken wat op de avond van 29 mei 1969 gebeurt is.
  Het enige wat jullie nu doen is de kruitvat nog groter maken en het lontje nog korter te maken.
  Het “WIC”-gevoel is duidelijk aanwezig jammer genoeg voor de gewetenloze WIC’ers leven wij niet meer in die periode.

 29. @ en sruinamer,

  er zijn al meerdere eilanden die daar voor in aanmerking kunnen komen.
  maar daar werkt het ook niet: Haiti???
  Dubai heeft olie….
  wat heeft curacao???
  ja, ook olie, die op de zee drijft door een foutje van de PDVSA…..
  bedank voor je advies, maar toch maar beter nog even niet.

  onafhankelijkheid oke, maar eerst bewijzen dat het volk op de goede politici kunnen stemmen.
  we zitten nu net als suriname met een grote groep slecht opgeleide mensen die hun stem geven aan Maffia fuguren zoals: Schotte en Bouterse

  dus Aub nog even geen onafhankelijkheid…
  wat denk je dat er gebeurt als onze Wiels dictator wordt hier…..
  de situatie in suriname is dan heilig bij de situatie hier.

 30. oh ja, gisteravond kreeg ook Tania een veeg uit de pan, zowel zij als Churandy zetten vanwege hun werk en sport binnen enkele weken Curacao op een positieve wijze in de wereld en wat doet deze roeptoeter? Gewoon een laf misselijkmakend mannetje met een neiging tot gevaarlijke krankzinnigheid, die dringend een opname in de Caprileskliniek vraagt, voor het gevaar te groot is voor zijn medemens.

 31. Peter, helaas heeft onze nationale roeptoeter elke avond een radioprogramma en bijna elke keer is het gewoon een onbeschoft programma. Ik vraag me af, of het OM hier niet eens in kan, mag of wil ingrijpen, het is werkelijk hemelschrijnend hoe deze anabole boy de boel aan het opruien is, iedereen vals bejegent en elke avond weer het zelfde verhaal aan een stel volgers verkoopt. Als iemand inbelt die hem niet zint, gewoon de telefoon erop en een fantasieloze en misselijkmakend commentaar erop geven. Meneer durft dan wel! Een laf persoon, opstoken en opruien op de voorgrond en als het hem te warm wordt snel naar de achterste rij of schuilen achter zijn prive schild, een inmense hoop vette as voor zich. Ik vraag me af wanneer zijn volgers dit in gaan zien!

 32. Een hele goede ingezonden epistel van dhr. martina in de Amigoe. Eindelijk iemand die weet waar hij het over heeft.
  Super.

 33. Wanneer alle commotie over de gebeurtenissen rond het Schotte Kabinet voorbij zijn en een stel historici zich over enige jaren over de laatste ontwikkelingen gaan buigen dan zullen we te weten komen wat er precies gebeurd is. Voor zover het nu na te trekken is, hebben de krachten, die zich van het begin af geheel achter de MFK partij hebben geschaard het verloren tegen de narcistische eigengereid en stijfkoppigheid van een niet meegaande Gerrit Schotte.

  De partij MFK is heel goed begonnen. Een schrander gevonden naam. Een charismatische jonge en welbespraakte leider die met ‘clean’ oprichtingskapitaal van een gegoede dame uit de zaken wereld een partij uit de grond stampt. Voeg daar aan toe de visie voor een duurzaam en groen beleid. Een toegewijde uit professionals bestaande groep schaart zich achter deze jonge leider. Wat er daarna gebeurd is, zijn kleine onbenullige fouten en kortzichtige beslissingen die elke vereniging of club na een oprichting kent. Het begint met groepjes vormen. Personen, met wie het samen aangestuurd had moeten worden, houden ze buiten het opzetproces. Men wist het allemaal beter. Later zal blijken dat het een grote fout is geweest om juist deze mensen er buiten te laten.

  In die tijd drongen de eerste verhaaltjes over Schotte binnen. Men was zich niet bewust wat deze jongen op zijn kerfstok had. In het begin werd het afgedaan als indiscreties uit zijn jeugd en loslippigheid van jaloerse vriendinnen. Langzamerhand begon het binnen te dringen dat Schotte ook, en vooral op volwassen leeftijd, feiten had gepleegd die niet onder de mat geschoven konden worden. De kerngroep was niet bereid deze problemen op een professionele wijze te adresseren. Noch tegen Schotte noch tegen de buitenwereld.

  Velen haakten toen af. Met een klein groepje is men toen verder gegaan.

  De waanwijze Gerrit had meer en meer geld nodig om zijn eigen populariteit te vergroten. Er moesten nieuwe geldbronnen worden aangeboord. Er moesten á la Chávez grote posters worden gemaakt die over gebouwen drapeerden, spandoeken moesten er komen, computerklaslokaal modellen moesten er worden gebouwd waarmee hij de wijken in kon trekken. De PR kon niet op, op zich een zeer goede zet, ware het niet dat het nu meer en meer ging om de ongezonde belangstelling rondom Gerrit op te bouwen, die hiermee zijn medespelers en bestuur buitenspel zette. Gerrit was immers de partij en de partij was Gerrit. De kerngroep medewerkers om hem heen werden steeds kleiner en kleiner. Naar de gevoelens van anderen werd allang niet meer geluisterd. Gerrit was de manipulator.

  Met het binnenhalen van ‘groot’ kapitaal moest besluitvorming van de kerngroep worden ingeleverd. De dynamiek werd gewijzigd. Twee tegenover gestelde figuren werden geforceerd samen te werken, Intellect en grof geld stonden niet zij aan zij, maar vis-à-vis. Het laat zich snel raden wie de laatste beslissing neemt. Vanaf dat moment moest men alle gedrevenheid toepassen op het principe van wie betaalt – bepaalt. Corruptie had zijn intrede gedaan in MFK en zou er altijd mee geassocieerd blijven.

  Gerrit’s fanatieke alleenheerschappij slaat van het MFK bestuur over naar zijn politieke rol in de overheid. Hij weet het beter dan de heer Donner en de gouverneur en weet zichzelf zo te manipuleren dat hij er zonder screening doorkomt. Als hij eenmaal zit als premier, handjes heeft mogen schudden met de koningin, de prins en de prinses dan is hij boven alles verheven. Hij weet zich met kunstgrepen en met een snel erbij gehaalde rechtsgeleerde op de premier stoel vast te lijmen.

  Wanneer ze hem tussendoor ook nog eens een ere doctoraat schenken dan kan er bij hem niets meer stuk. Hij begint zelf te geloven dat hij een Godgeschenk is aan Curaçao.

  Na enige maanden begint het binnen de partij te roeren. De fractievoorzitter ziet en krijgt zaken te horen waarvan hij niet gediend is. Hij begint zijn bezwaren bij de partij leiding neer te leggen. Schotte weet zijn narcistische mantel niet af te doen. Hij moet de wereld bewijzen dat hij als jongste premier boven alles staat.

  Wanneer de fractievoorzitter van MFK hem op zaken attendeert die zijn aandacht nodig hebben heeft hij geen tijd. Er staan belangrijkere zaken op zijn agenda. Het is Schotte die ervoor kiest niet naar zijn eigen fractie voorzitter te luisteren. Deze neemt dan op een gegeven ogenblik, na eerst geprobeerd te hebben het binnen de partij met een kleine groep op te lossen (zie het nu bekende Rozier email) het besluit om uit de partij te stappen. Hij heeft al te veel gezien en gehoord om er deel van te blijven.

  Tegen deze achtergrond is het te begrijpen dat niet de gouverneur noch de PAR debet zijn aan het omvallen van het Kabinet Schotte. Hij heeft dit voornamelijk aan zich zelf te danken. Schotte probeert met manipulaties en eigen interpretaties van de wet, zich zelf te handhaven. Zijn spel is uit. Hij heeft niet alleen zich zelf buitenspel gezet, maar de hele MFK partij.

  Het is nu aan de kiezers om te bepalen of ze toch met Schotte door willen gaan of dat ze hem aan de kant zetten. Van een van zijn belangrijkste coalitie genoten heb ik gehoord dat het bijna niet mogelijk is om met Schotte samen te werken. Schotte weet het altijd beter, Schotte is wispelturig, blijft manipuleren en denkt boven iedereen te staan.

  Als hij niet een groot aantal stemmers achter zich krijgt, is hij zijn politieke loopbaan kwijt en heeft hij het ook voor zijn naaste medewerkers bijna onmogelijk gemaakt om nog een normaal politiek leven post-Schotte op te bouwen.

 34. Wanneer alle commotie over de gebeurtenissen rond het Schotte Kabinet voorbij zijn en een stel historici zich over enige jaren over de laatste ontwikkelingen gaan buigen dan zullen we te weten komen wat er precies gebeurd is. Voor zover het nu na te trekken is, hebben de krachten, die zich van het begin af geheel achter de MFK partij hebben geschaard het verloren tegen de narcistische eigengereid en stijfkoppigheid van een niet meegaande Gerrit Schotte.

  De partij MFK is heel goed begonnen. Een schrander gevonden naam. Een charismatische jonge en welbespraakte leider die met ‘clean’ oprichtingskapitaal van een gegoede dame uit de zaken wereld een partij uit de grond stampt. Voeg daar aan toe de visie voor een duurzaam en groen beleid. Een toegewijde uit professionals bestaande groep schaart zich achter deze jonge leider. Wat er daarna gebeurd is, zijn kleine onbenullige fouten en kortzichtige beslissingen die elke vereniging of club na een oprichting kent. Het begint met groepjes vormen. Personen, met wie het samen aangestuurd had moeten worden, houden ze buiten het opzetproces. Men wist het allemaal beter. Later zal blijken dat het een grote fout is geweest om juist deze mensen er buiten te laten.

  In die tijd drongen de eerste verhaaltjes over Schotte binnen. Men was zich niet bewust wat deze jongen op zijn kerfstok had. In het begin werd het afgedaan als indiscreties uit zijn jeugd en loslippigheid van jaloerse vriendinnen. Langzamerhand begon het binnen te dringen dat Schotte ook, en vooral op volwassen leeftijd, feiten had gepleegd die niet onder de mat geschoven konden worden. De kerngroep was niet bereid deze problemen op een professionele wijze te adresseren. Noch tegen Schotte noch tegen de buitenwereld.

  Velen haakten toen af. Met een klein groepje is men toen verder gegaan.

  De waanwijze Gerrit had meer en meer geld nodig om zijn eigen populariteit te vergroten. Er moesten nieuwe geldbronnen worden aangeboord. Er moesten á la Chávez grote posters worden gemaakt die over gebouwen drapeerden, spandoeken moesten er komen, computerklaslokaal modellen moesten er worden gebouwd waarmee hij de wijken in kon trekken. De PR kon niet op, op zich een zeer goede zet, ware het niet dat het nu meer en meer ging om de ongezonde belangstelling rondom Gerrit op te bouwen, die hiermee zijn medespelers en bestuur buitenspel zette. Gerrit was immers de partij en de partij was Gerrit. De kerngroep medewerkers om hem heen werden steeds kleiner en kleiner. Naar de gevoelens van anderen werd allang niet meer geluisterd. Gerrit was de manipulator.

  Met het binnenhalen van ‘groot’ kapitaal moest besluitvorming van de kerngroep worden ingeleverd. De dynamiek werd gewijzigd. Twee tegenover gestelde figuren werden geforceerd samen te werken, Intellect en grof geld stonden niet zij aan zij, maar vis-à-vis. Het laat zich snel raden wie de laatste beslissing neemt. Vanaf dat moment moest men alle gedrevenheid toepassen op het principe van wie betaalt – bepaalt. Corruptie had zijn intrede gedaan in MFK en zou er altijd mee geassocieerd blijven.

  Gerrit’s fanatieke alleenheerschappij slaat van het MFK bestuur over naar zijn politieke rol in de overheid. Hij weet het beter dan de heer Donner en de gouverneur en weet zichzelf zo te manipuleren dat hij er zonder screening doorkomt. Als hij eenmaal zit als premier, handjes heeft mogen schudden met de koningin, de prins en de prinses dan is hij boven alles verheven. Hij weet zich met kunstgrepen en met een snel erbij gehaalde rechtsgeleerde op de premier stoel vast te lijmen.

  Wanneer ze hem tussendoor ook nog eens een ere doctoraat schenken dan kan er bij hem niets meer stuk. Hij begint zelf te geloven dat hij een Godgeschenk is aan Curaçao.

  Na enige maanden begint het binnen de partij te roeren. De fractievoorzitter ziet en krijgt zaken te horen waarvan hij niet gediend is. Hij begint zijn bezwaren bij de partij leiding neer te leggen. Schotte weet zijn narcistische mantel niet af te doen. Hij moet de wereld bewijzen dat hij als jongste premier boven alles staat.

  Wanneer de fractievoorzitter van MFK hem op zaken attendeert die zijn aandacht nodig hebben heeft hij geen tijd. Er staan belangrijkere zaken op zijn agenda. Het is Schotte die ervoor kiest niet naar zijn eigen fractie voorzitter te luisteren. Deze neemt dan op een gegeven ogenblik, na eerst geprobeerd te hebben het binnen de partij met een kleine groep op te lossen (zie het nu bekende Rozier email) het besluit om uit de partij te stappen. Hij heeft al te veel gezien en gehoord om er deel van te blijven.

  Tegen deze achtergrond is het te begrijpen dat niet de gouverneur noch de PAR debet zijn aan het omvallen van het Kabinet Schotte. Hij heeft dit voornamelijk aan zich zelf te danken. Schotte probeert met manipulaties en eigen interpretaties van de wet, zich zelf te handhaven. Zijn spel is uit. Hij heeft niet alleen zich zelf buitenspel gezet, maar de hele MFK partij.

  Het is nu aan de kiezers om te bepalen of ze toch met Schotte door willen gaan of dat ze hem aan de kant zetten. Van een van zijn belangrijkste coalitie genoten heb ik gehoord dat het bijna niet mogelijk is om met Schotte samen te werken. Schotte weet het altijd beter, Schotte is wispelturig, blijft manipuleren en denkt boven iedereen te staan.

  Als hij niet een groot aantal stemmers achter zich krijgt, is hij zijn politieke loopbaan kwijt en heeft hij het ook voor zijn naaste medewerkers bijna onmogelijk gemaakt om nog een normaal politiek leven post-Schotte op te bouwen.

  Andrés Casimiri

 35. waarom zoveel ophef mensen, wordt gewoon onafhankelijk en dan wordt curacao een dubai in de caraiben. het is gewoon NL die het hele land achterhoudt.

 36. @ Verboden om te vergeten.Hij is er overtuigt van dat Nederland de baas moet blijven op Curacao.

  Juist niet. Volgens het Statuut is Nederland nog steeds verantwoordelijk voor goed bestuur, maar Nederland heeft daarvoor niet de tools dus het Statuut moet aangepast worden. Wat een aantal zaken betreft is Nederland de baas met wederzijds goedvinden.

 37. @ Jojo. Van Raak noemt iedereen op Curacao boeven.

  Je moet beter luisteren, joh, want van Raak heeft genuanceerd gesproken.

 38. Gisteren voor de staten, pontificaal op de stoep een auto van Pueblo Soberano, stond daar gewoon met 6 vlaggen er op geparkeerd. Pure initimidatie. Ik zag verschillende auto’s met wielklemmen, maar niet die van pueblo soberano. Check http://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme voor de 10 kenmerken van fascisme, en houdt Pueblo Soberano nog maar eens tegen de lat. De verontrustheid van Cross laat zich dan goed begrijpen.

 39. Als je het niet met Wiels eens bent, dan ben je een vijand van Curacao.

  kortom je mag geen andere mening hebben dan zijn mening.

  dat zijn zijn uitspraken: als dat geen dictator in de dop is, dan weet ik het niet meer…

 40. Tania veel mensen zijn trots dat jij dit durft te zeggen. De meeste mensen zijn hier monddood gemaakt en bang.

  Elke zaterdagavond heeft Wiels een one man show met z’n aanhang + op de radio. Aanhang kan ook niet luisteren naar andere meningen, ze geloven heilig in Wiels. Als Wiels zegt ga morgenochtend voor de poort staan en als iemand erdoorheen wilt dan mag je degene neerslaan (ze doen het). Dit is al een keer uit de hand gelopen met aanhang van PS in juni 2008! Wiels leert niet van zijn fouten en moet een keer zijn verantwoordelijkheid nemen met wat hij zegt. Helaas werkt het OM zeer traag aan de aangiftes tegen Wiels en Schotte.

 41. @verboden om te vergeten…zo jammer om je reactie te lezen. De meeste makamba’s zoals je de Nederlanders noemt, wonen op het eiland omdat ze van Curacao en de mensen houden….jammer dat je dat niet wilt zien….zoals jij je stoort aan het feit (volgens jou opinie) dat alle inwoners van Curacao over 1 kam worden geschoren, doe je hetzelfde met de Nederlanders, niet helemaal fair…..jammer trouwens dat je de mensen dom noemt…..er zijn inderdaad dommeriken op het eiland maar dat zijn de mensen die het beeld willen schetsen dat ze het beste met jullie voor hebben…..zoals de MFK clan…..het enige wat wij belangrijk vinden is rust, vrede en met elkaar leven, hoe fijn zou dat zijn voor iedereen?

 42. @verboden te vergeten, na 2 jaar lang wanbestuur en dictoriaal gedrag dan is het maar beter dat Nederland de baas is. Wij Curacao hebben 2 jaar laten zien het niet zelf te kunnen! Typisch Soberano gedrag maar wijzen naar een ander en niet zelf kijken wat je zelf hebt aangedaan! en dat heeft zgn liefde voor het eiland… Liever makambas die wle van Curacao houden dan ydk die het eiland bestelen en verkrachten!

 43. Tania Kross shame on you.

  Van Raak noemt iedereen op Curacao boeven. Dus jouw familie die hier op het eiland wonen zijn ook boeven. Je corrigeert die man niet, je accepteert gewoon wat hij zegt.

  Tania bai waya kandela. Berguensa di bo

 44. Intussen is Hero Brinkman, de nederlandse bruut, veroordeeld wegens geweld en bedreiging ban zijn eveneens nederlandse buurman. Hij wilde met een bijl op hem inhakken.
  Ronald van Raak heeft zich ontwikkeld tot een ware neo-Koloniale racist met speciale haatgevoelens tegen Antillianen. Hij is er overtuigt van dat Nederland de baas moet blijven op Curacao. Het liefst stuurt hij de hele nederlandse armada af op de Curacaouse bevolking om een paar duizend zwarten af te schieten. Waarschijnlijk ook tot groot plezier van sommige makambas en andere buitenlands profiteurs op ons eiland.

 45. In 2008, tijdens de premierschap van Emily Elhage-de Jong van PAR, is Hero Brinkman als een dolle stier naar Curacao getogen om de PAR regering van zware corruptie te beschuldigen. Letterlijk beledigde hij voornamelijk de PAR van corruptie en wanbestuur. Het is zo erg geweest dat PAR lid Pedro Atacho, die destijds voorzitter van de staten was, Hero Brinkman uit het Forti had gezet met de boodschap dat hij desnoods met de sterke arm uit Forti gezet zal worden. De hele Nederlandse delegatie onder leiding van Beekman besloot toen maar naar Nederland te vertrekken, omdat ze vonden dat Brinkman alle recht had om de PAR ministers en staten leden van corrumptieve zaken en wanbestuur te beschuldigen. Toen vroeg de Antilliaanse PAR regering wel de steun van de oppositie om een eenheid te vormen. Dat gebeurde ook, de oppositie was het helemaal eens met Pedro Atacho en Emily de jong el hage.

  April 2010, plaats van bestemming : tweede kamer Den Haag. Hero Brinkman en Ronald van Raak gingen weer flink te keer tegen de toenmalige aanwezige PAR leden zoals onder anderen Pedro Atacho. Weer werden ze door het slijk gehaald door deze 2 makambas. PAR voorzitter Glenn Sulvaran kreeg er vreselijk van langs door Van Raak en consorten. Van Raak schold PAR voorzitter Sulvaran uit voor een bestuurder die niet eens weet wat er op zijn eigen eiland gebeurde. Hij beschuldigde ze van INCOMPETENTIE en dat ze het volk alleen maar armer hadden gemaakt.

  We vergeten kennelijk heel snel. Nu dat van Raak weer zeer onbeschoft tegen ex min. pres. Schotte tekeer gaat, juichen sommigen dat toe. Het is hetzelfde wat hij in 2008 en 2010 tegen de PAR ministers en statenleden schreeuwde. Vergeten is verboden! increible. Dat de makambas op ons eiland het toejuichen is geen verrassing, maar dat pikzwarte Curacaoenaars die nooit van hun leven door die makambas in den Haag gerespecteerd zullen worden, nu toejuichen wat Van Raak over Curacao en de Curacaoenaars beweerd is ongelooflijk. Hoe barbaars zijn de curacaouse PAR en PAIS negers eigenlijk? Iedereen ziet hoe we tegen elkaar vechten, en de Hollanders lachen in hun vuistje. Ook de Curacaoenaar haters die op ons eiland wonen lachen zich krom om de helaas domme Curacaouse negers. Bah. Daar schaam ik me het meest om! De Makambas hebben het weer eens geflikt, de negers tegen elkaar opzetten, verdeel en heers.

 46. en velen met jou Tanja

 47. Tania, de soberanos zijn toch niet de mensen die van je muziek genieten. ze gaan liever gaan cache!

 48. @Wimpiri: Elis Juliana heeft ooit gezegd: (mi ta duda ku bo sa ken Juliana ta pero toch):

  ORA BO NO POR PENSA MAS LEEUW KU BO EMOSHONNAN, NO PAPIA!!!

  Als Antilliaanse, gedeeltelijk opgegroeid op Curaçao, schaam ik mij voor alles wat jij hier schrijft. Wiels is een verwerpelijke man en wat hij doet schaadt het eiland en MET NAME de laagopgeleide slechtverdienende Curaçaoënaar, die vast zit op het eiland en dus de slachtoffer is en blijft van dit alles. Het is met name deze groep die misbruikt wordt in deze hele kwestie en deze kwestie is al heel heel lang gaande.
  Het is de verwerpelijke corrupte basishouding van ALLE politieke partijen op Curaçao die het mogelijk maakt dat Den Haag een EXTREEM opportunistische politiek kan bedrijven ter zake van alles wat met deze eilanden te maken heeft. Het is deze misbruik, corruptie en gebrek aan respect en eigenwaarde van de Curaçaose politici – dus zichzelf stelselmatig verrijken ten koste van de Curaçaose bevolking en haar belangen – die die Nederlandse opportunistische politiek handhaaft en faciliteert. Als die opportunistische politiek van Den Haag als racisme beschouwd dient te worden en de gemiddelde Curaçaoënaar gelijkgesteld dient te worden aan een 2de W.O.-jood, dan zijn de Curaçaose politici gelijk te stellen aan de Nederlandse NSBers!

  Wiels, die ik niet ken, is een verwerpelijke Curaçaoënaar die de bestaande armoede, onwetendheid en angsten van mensen misbruikt voor zijn eigen belangen.

 49. De begrijpelijke schaamtegevoelens van Tanja Kross voorbij, @Sanders zeer tolerante epistel (zie allereerste reactie) wil ik wel opmerken dat ik mij erger dat een operazangeres uitgenodigd wordt om een analyse te geven over de politieke situatie op Curaçao. Je maakt mij niet wijs dat er geen Nldse of Curaçaose deskundigen te vinden waren/ zijn (Gert van Oostindie?), die een zinvoller toelichting van de politieke verhoudingen en dientengevolge de ontstane situatie ter plaatse konden geven. Het valt mij überhaupt op dat deskundigen stelselmatig NIET gehoord worden over dit onderwerp. Mijn definitie van deskundige is niet Tanja Kross, Giovanca of Jandino (niets ten nadele van deze hele succesvolle Curaçaoënaars in hun respectievelijke vakgebieden. Graag eens een ambtenaar van de ministerie voor Koninkrijksrelaties. Mevrouw Kross kwam niet uit haar woorden, liet duidelijk blijken geen enkel benul te hebben over de complexe en slechte politieke verhouding tussen Den Haag en Curaçao, en bevat slecht het verschil is tussen ‘onafhankelijkheid’ en ‘staatsrechtelijke wijziging van de status van de eilanden in het Koninkrijk der Nederlanden van “eiland” tot “land” of “deelgemeente”‘. Verder kon ze ook niet uitleggen waarom na een bail-out van 1,5 MILJARD – die Den Haag in staat stelde om allerlei nieuwe op toezicht gerichte wetgeving door de voeren in alle landen/ deelgemeenten -, Curaçao weer schulden heeft, een demissionaire regering bestaande uit klaarblijkelijk (en aantoonbaar volgens Rosenmuller) criminelen (inclusief een randdebiel van een demissionair premier en een vicepremier Wiels) en waarom het MEER dan zeer waarschijnlijk is dat deze ellende toestand nog vele vele jaren door zal gaan.

 50. Tania, no worrie. Het is niet heel Curacao dat zo denkt, die dingen zegt en zo doet!

 51. Tania je hoeft je niet te schamen de onnozelen weten niet beter, vergeef ze het.

 52. @Monkey @Ali Cecilia

  Dus mevr. Kross mag haar mening niet geven, en dat bepalen jullie/PS dus. Dat zou een mooie manier van doen zijn als je uit hoofde van een bepaald beroep geen mening op iets zou mogen geven.
  Ik denk toch echt dat er bij velen een behoorlijke steek los zit. Probeer ook een keer de :mening” van anderen te resopecteren. Maar dat is voor veel mensen a bridge too far.Wel zelf op alles en iedereen afgegeven – op het onbeschofte – af, lees Wiels en mavo2 figuren en daar zou je dus geen mening over mogen hebben.
  Kom op zeg, jullie kunnen toch wel beter dan onzin neerkrabbelen.

 53. @ Monkey & Ali.

  Jullie hebben zeker geen enkele persoon in de kenniskring die zich negatief uitlaat over dit hele gebeuren en die voor jullie wel goed genoeg is om serieus genomen te worden of wel?

  Altijd excuses excuses om iets niet te willen accepteren.

 54. mevrouw Yovanka Fanny molina, het is gezegd dat je ben wat je uitspreekt, ik zou een beetje kennis zoeken en daarvaniut reageren commentaal leveren en ook kritiek

 55. @ Charly… that’s quite a comparison you make. However, still an interesting observation… Would you be willing to explain this a bit more?

 56. Mevr. Kross schaamt zich voor de ontwikkeling van haar eiland van afkomst vanwege haar onnozelheid en onwetendheid. Zij doet er beter aan zich bij haar zangkunst te houden en haar onnozele en naïeve uitspraken binnenskamers te houden.

 57. Tania kross is een typisch Chantal Janszen/Fatima de Moreira gevalletje : “Wat kan die meid goed hockeyen …!!! ” cq zingen. Wat verbijsterend is, is dat ze nu meehuilt met de upper class cq Nederlanders, maar aan de andere kant doodleuk nog geen jaar geleden aan de zijde van Desi Bouterse samen met hem het nieuwe conservatorium in Paramaribo opende. Sterker nog, ze verbindt zich er actief aan en accepteerde daar een gastdocentschap…!!! Een speeltje van Bouterse ! How low can you sink…… Als ze nu nog operarollen zong, maar de laatste was ook alweer 3 of 4 jaar geleden.
  Zullen mevrouw Kross niet meer zo serieus nemen ?

 58. Sander@ Dank je wel voor de wijze woorden.
  Zelfrespect leidt je naar respect voor anderen.

 59. @ Sander, we moeten wel respect kunnen hebben voor anderen, wat een belachelijk standpunt. Als iemand mij naar het leven staat zal ik nooit niet respect voor die persoon kunnen hebben. De europese joden hadden ook respect voor de nazi-duitsers maar werden met miljoenen afgeslacht. Ik begrijp dus ook dat de Israëlische joden geen enkel respect kunnen opbrengen voor de palestijnen die de vernietiging van Israël en het jodendom als prioriteit één op hun manifest hebben staan. Wat zou volgens jou prioriteit één zijn op het Wiels c.q. PS manifest zijn ?

 60. Wat zei Hero Brinkman destijds?……..

 61. @Sander, het is soms moeilijk te luisteren naar wat een persoon te vertellen heeft. Het gevoel Die Tania heeft deel ik volledig. Ik schaam me, waarom omdat ik een yui di Corsow bent en ontzettend veel van het eiland en zijn mensen houd en het onbegrijpelijk en ongelooflijk vind dat er een democratisch gekozen regering zit die zo respectloos handelt namens het volk.
  Zijn alle mensen die op die twee partijen hebben gestemd hun gevoel van eigen waarde kwijt of zijn zij ook omgekocht om hun stem te geven en te accepteren dat deze hersenloze corrupte wezens het gezicht zijn van mijn dushi Korsow.
  Ik hoop van harte dat alle kiezers gaan inzien dat kennis en kunde boven schreeuwlelijken die het maar over een ding hebben de koloniale tijd moet komen te staan.

 62. Het is jammer dat dit gebeurt op mijn eiland (werk in Nederland) maar dit is een nodig stap naar zelfstandigheid, Democratie als het überhaupt bestaat, is niet makkelijk en wij zijn er pas 2 jaar mee bezig….geef het tijd.

  De media is de media, polariseren is hun enige doel. Hou dat in je achterhoofd als je iets op NL nieuws ziet, ze doen dit met alles, dus ook Korsow.

  Het hele idee dat Nederlandse politici beter zijn, is natuurlijk een mythe, politici zijn zelden integer, een spel om de macht haalt niet bepaald het beste in de mens naar boven, als je begrijpt wat ik bedoel.

  Mijn Eiland, hou je taai want ook dit zal vergaan.

 63. Hmmm…a lot of people are ‘ashamed’ of stuff like this…and of course, this is used against the Curacaoans to ‘shame’ them into not fighting for their Independence (whether I agree with Independence or not). But the Dutch had their dark history too.
  Remember this:http://en.wikipedia.org/wiki/Johan_de_Witt
  MONEY QUOTE: “Today some historians believe that his adversary and successor as leader of the government, stadtholder William III of Orange, was involved in the de Witt brothers’ deaths.”

  So the moral of the story is before anybody comes with their air of superiority and moral judgement on the Curacaoan people…THINK! And know thy history!

 64. Duidelijke taal en ontzettend goed verwoord, Sander, ik ben het helemaal met je eens.

 65. Overigens chapeau! voor Tania Kross. Zij heeft haar mening gegeven, in Curacao betekend dit al snel dat je veroordeelt wordt tot Persona non grata.

 66. Het meest misbruikte woor ter wereld, RESPECT. Het woord wordt tegenwoordig gebruikt om de ander de mond te snoeren, meer niet. Degenen die er het hardst omvragen hebben dit het minst verdient.

 67. Iedereen met een beetje intelligentie neemt afstand van de MFK. De populistische propaganda gaat er dan ook alleen in bij lui die de mondi nooit ontgroeid zijn. En dus krijg je een partij waarvan het ene kaderlid nooit verder is gekomen dan mavo3 en het andere uit arren moede maar een hbo diploma heeft geprobeerd te vervalsen. En dan krijg je lieden als Pisas en Garmes die zichzelf iedere dag weer afvragen wat ze in godsnaam in de Staten te zoeken hebben.

 68. Ontelbare sites via google te vinden met “golpe di estado Curacao” te vinden. Ook dat en de negatieve gevolgen daarvan voor Curacao heeft Schotte op zijn geweten, als hij dat tenminste heeft.

 69. ach, wij schamen ons ook maar weten dat Wiels eigenlijk in een psychiatrisch instituut thuis hoort. Dat geldt trouwens evenzeer voor veel van zijn partijgenoten en MFK coalitiegenoten. Je kan bijna een kliniek oprichten voor hen alleen.

 70. Ach ja en dan heb je soberanos die nu haar een verrader noemen.. ze hebben zelfs een makamba zo ver gekregen..

 71. iedereen met een beetje beschaving weet dat Wiels onbeschoft is.
  hij is schaamteloos bezig een land in haat te verdelen .
  leugens en halve waarheden verrtellen en tig maal herhalen op radio en tv.
  dan moet je sterk in je schoenen staan om niet in zijn leugens te gaan geloven,

  dat heet hersenspoelen…..

  maar als je zelf geen band met Wiels hebt hoef je je daar niet voor te schamen.
  ik heb besloten me ook niet meer te schamen voor mensen zo als Wilders en de nederlanders die zich meerderwaardig voelen/gedragen t.o.v. andere culturen.
  hopelijk komt er weer een tijd dat iedereen met elkaar samen kan werken.
  we kunnen niet met ieedereen bevriend zijn, maar we moeten wel respect kunnen hebben voor anderen…