• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-premier Gerrit Schotte domineerde dit weekend op Curaçao, in Nederland en de regio het nieuws, door te weigeren zijn kantoor te verlaten nadat het interim-kabinet was ingesteld. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers of zij de actie van Schotte de juiste vinden.

“Schotte heeft schaamte en schande over Curaçao gebracht. Hij had als een echte man gewoon zijn kantoor moeten verlaten. Voor mij heeft hij een premieronwaardig optreden laten zien. Dit is niet hoe een democratie behoort te functioneren”, zegt George (65).

Campagnestunt
“Dit is gewoon een grote campagnestunt”, vindt Erwin (36). “Schotte wil zijn achterban laten zien dat hij tot het uiterste gaat om het volk van Curaçao te beschermen tegen een zogenaamde staatsgreep. Ik denk dat het heeft gewerkt. Deze man heeft een talent om zichzelf in de schijnwerpers te zetten.” Edgar (46) vindt vooral het interview dat Schotte gaf aan een Venezolaanse televisiezender dubieus. “Waarom moet de premier de problemen op zijn eiland gaan bespreken in Venezuela? Dat klinkt als een dubbele agenda en ik vind het niet netjes tegenover het volk van Curaçao.”

Komedieshow
Jeremy (27) vergelijkt de gebeurtenissen van het afgelopen weekend met een komedieshow. “Ik heb alleen maar gelachen. Zijn dit nou de hoge pieten die het volk moeten vertegenwoordigen? Zij die zo hard roepen dat ze opkomen voor het volk? Nou, ik bedank ervoor. Mijn dochtertje van drie jaar heeft nog meer manieren dan deze mensen.” De 28-jarige Sabrina, die sinds drie maanden terug is op Curaçao, zegt geshockeerd te zijn door wat zij heeft aangetroffen op haar eiland. “Curaçao is echt een bananenrepubliek geworden en dit weekend spande de kroon. Ik vind het zo jammer dat mijn eiland nu een grap aan het worden is terwijl we op 10-10-10 zo mooi zijn begonnen.”

Levenswerk
Desiree (34) vindt echter dat Schotte zijn passie voor Curaçao heeft laten zien. “De premier wil ons land dienen en zit dit tot einde uit. Hij is niet zoals die andere politici die snel het bijltje erbij neerleggen. Voor Schotte is het zijn levenswerk en ik sta helemaal achter hem.” Ook Joyce (35) kan de actie van Schotte wel waarderen. “Hij komt op voor zijn idealen. Hij had ook naar huis kunnen gaan om in zijn eigen bed gaan slapen, maar hij koos ervoor om te vechten voor zijn overtuigingen.”

12 reacties op “‘Situatie Forti is één grote campagnestunt’”

 1. @ Marieke,

  Misschien lastig voor jou om te begrijpen, maar eenieder die hier op het eiland woont en stemgerechtigd is heeft ook het recht op zijn eigen mening.
  Natuurlijk verbazen velen zich over degenen die op partijen als MFK en PS blijven stemmen, terwijl die partijen hebben laten zien dat ze het niet zo nauw nemen met de democratie.

  Wellicht bij je een fervent aanhanger van beide partijen zijn, maar dan vraag ik je toch beleefd om eens duidelijk aan te geven waarom je simpele zaken als ‘meervoudige veroordelingen wegens fraude’, diploma fraude, belastingschulden etc de gewoonste zaak van de wereld vindt ?
  Misschien kan ik het anders vragen, zodat het wel duidelijk is:
  “Zou je de choller uit de buurt (en die heb je vast wel ergens) uitnodigen om op jouw huis te passen wanneer je op vakantie gaat ?”

  Ik denk dat het antwoord NEE is.
  En tegelijkertijd laat je een clubje fraudeurs vrolijk spelen met al het gemeenschapsgeld (dus ook JOUW geld) en inmiddels hebben ze laten zien dat ze zeer goed zijn in goocheltrucs…………….in amper 2 jaar tijd hebben ze reeds meer dan 200 miljoen laten verdwijnen.
  Misschien dat je denkt dat je die nooit terug zult hoeven te betalen, maar dan heb ik nieuws voor je. Iedere inwoner van Curacao krijgt een keer die rekening gepresenteerd en dat betekent dan 1298 NAF (exclusief rente). Tel maar uit wat je dan als gezin van 4 personen aan schuld hebt opgebouwd.
  Daar kan die choller nog een puntje aan zuigen !
  Misschien toch maar uitnodigen als je op vakantie gaat ?

 2. Laat CBA Television van Schotte zijn, zo verneem ik. De tentakels van die man zijn ook overal aanwezig.

 3. @ Nardy. de nieuwe regering heeft zojuist alle Gerrit Schotte/MFK spotjes op Telecuracao stil gelegd.

  Sinds vanavond zijn er gelukkig nog maar een paar spotjes van MFK over. Ik snap werkelijk niet hoe Schotte de rekeningen naar de regering kon laten sturen en dat Telecuracao dat ook heeft gedaan. Nog nooit heeft de regering reclamespots voor een partij gesponsored. De rekening van CBA Television kan zelfs hoger zijn, want die hadden de MFK vaak genoeg 3 kwartier achter elkaar met Morgan Isenia als presentator. De rekeningen zullen dan toch door de MFK betaald moeten worden en niet door de belastingbetaler.

 4. @marieke,

  bo ta no e hende ken por konta mi ki na hasi.

 5. @Sander, als je degene bent die hier op deze “nieuws site” ahum heeft aangegeven geen woord papiamentu te kunnen lezen of verstaan waar haal je het lef vandaan om overal maar je oordeel over te hebben. en dan heb ik het niet alleen over deze ene keer.
  Als je niet die persoon bent ga iets nuttigs doen!

 6. Beste naive Desiree en Joyce en andere personen die er net zoals hen overdenken zijn jullie werkelijk zo naif of zijn jullie werkelijk zo dom? Willen jullie misschien ook een Blackberry of iets anders? Ga ervoor werken. Gerrit (Nederlandse naam en roots) weet precies hoe hij jullie moet bewerken. Gerritje dacht dat Venezuela en/of Colombia hem te hulp zouden komen maar die hebben zelf grote problemen en weten dat ze technologisch niet op kunnen tegen de Ned marine remember Arg vs Eng. En De en Jo over welke passie en idealen hebben jullie het zijn macht over iedereen en zijn portemonnee en voor de veilige terugkomst van zijn vriend Robbie die hem sponcerd. Ike ike ike en de rest kan—-. Mocht het toch totaal verkeerd gaan dan zijn jullie en al jullie Wiels en Gerrit sympatisanten de eersten om naar Ned te vluchten om een uitkering aan tevragen en op de stift te gaan leven van de werkenden. Ta mi derechi zeggen jullie dan> Kwa derechi di unda? Naar Venezuela of naar Colombia gaan dat niet ze zien jullie al aankomen stelletje losers.
  Ga voor je land werken “do not ask wat your country can do for you but ask what you can do for your country”. Allen met deze mentaliteit komt onze dushi Corsow er weer boven op.

 7. Wordt ook bij ons tijd om strategisch te gaan kiezen zoals in NL. Dit zal de enige manier zijn om de heer Schotte weg te krijgen want het OM zal het niet doen en de volgelingen van Schotte blijven toch op hem stemmen ook al rooft hij het hele eiland leeg !

 8. @Rignald, update: de nieuwe regering heeft zojuist alle Gerrit Schotte/MFK spotjes op Telecuracao stil gelegd. Ze werden betaald door de regering (lees de belastingbetalers)… dwz: er staat nu een miljoen nafls open bij Telecuracao!

  Sin Berguenza!!

 9. Ha ha Schotte wil tot het einde blijven zitten zodat hij ons geld kan gebruiken voor spotjes op telecuracao en zodat hij de screening kan dwarsbomen.
  Het spel is over zelfs cololmbia en venezuela hebben hem uitgelachen!

 10. Mensen denk aub na hij denkt alleen aan zijn eigen portemonee en haagje. De rest dus de yu di korsow laat hem koud. Geloof mij hij is via het bruggetje naar de landsrecherche naar buiten gegaan en thuis lekker in zijn bedje geslapen.

 11. anto wak e danjo ku e ta hasi Korsou i Hulanda aki.

  http://www.correodelcaroni.com/index.php?option=com_content&view=article&id=213596:parlatino-venezuela-acusa-a-holanda-de-querer-recolonizar-curazao&catid=71:internacional&Itemid=117

  awor ta resulta ku PARLATINO den su ignoransha ku tin un golpi di estado of laga ta DENUNSIA Hulanda di kier RECOLONISA Korsou.

  Nan ta DEMANDA ku ta garantisa bida i seguridat di schotte(nan kiersa ta golpi di estado tin anto ku bida di schotte ta na peliger)

  anto nan ta expresa nan preokupashon

  pa bo mira nan kiersa ta bringamentu ku tumamentu di poder di forma arma ta tumando luga.

  Ami no por konklui nada otro ku MESTER laga ARESTA schotte MESORA pasombra ta un danjo grandi e homber aki ta hasi na nos pais.

 12. Lieve desiree ne Joyce,

  dat is precies wat hij wil dat jullie denken.
  lees eens goed de diverse kranten, laat je eens goed informeren.
  als hij weer gaat winnen, kunnen we inpakken….
  het land is al failliet, maar hij zal het helemaal leegzuigen.
  hij is een gevaarlijk mens: een wolf in schaapskleren.
  hij heeft zijn ziel al jaren geleden verkocht aan de duivel.
  jammer dat jullie alleen maar zien dat hij zo leuk is en zo vriendelijk en zo menselijk.
  dat is hij absoluut niet……….