CURAÇAO – De politieke onrust van de laatste dagen is ook in  Nederland een veel besproken item. De situatie is door de media uitgebreid behandeld en vanavond is de beurt aan verschillende televisieprogramma’s. Als gast wordt onder andere onze eigen Tania Kross ontvangen.

 
In het televisieprogramma EenVandaag verschijnt Paul Rosenmöller. Rosenmöller deed vorig jaar onderzoek op het eiland en kwam in oktober 2011 met een zorgwekkend eindoordeel. De commissie stelde het zeer ernstig dat toonaangevende  gezagsdragers en vertegenwoordigers van het jonge land Curaçao elkaar op een publieke wijze beschuldigen. “Dit is schadelijk voor de betrokkenen, voor het aanzien van het land en ook schadelijk voor de bevolking van Curaçao.” Het rapport spoorde aan zelf onderzoek te doen naar de integriteit van de regering. EenVandaag was om 18.15 uur (12.15 uur Curaçao) te zien op Nederland 1.

Kross en Van Raak
Tania Kross spreekt vanavond in Pauw en Witteman samen met SP-Kamerlid Ronald Van Raak over de politieke onrust van de laatste dagen. Van Raak gaf eerder al aan zich zorgen te maken over de Nederlandse toeristen op het eiland. Hij vreest dat de toeristen de verhoudingen en de gevoeligheden niet zo kennen en ‘dat zou misschien verkeerd kunnen overkomen’. Pauw en Witteman begint om 23.00 uur (17.00 uur Curaçaose tijd) op Nederland 1. De programma’s zijn na 18.00 uur te zien via uitzendinggemist.

2 reacties op “Curaçaose onrust op de Nederlandse buis”

  1. Ook vanavond te zien op BVN Pauw & Witteman/ Goeie reclame voor Curacao,,niks anders dan chaos op dit eiland!

  2. Niks aan de hand mense gewoon doorlope !