• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De media in Nederland liet de formatie van hun eigen kabinet even links liggen en richten de pijlen geheel op Curaçao. De geruchten van een staatsgreep en steun van de Venezolaanse president Hugo Chávez aan ex-premier Gerrit Schotte hield de gemoederen in de lage landen flink bezig.

Vooral het feit dat ex-premier Gerrit Schotte weigerde zijn kantoor op Fort Amsterdam te verlaten, en er zelfs heeft overnacht, domineerden de koppen dit weekend. “Schotte nog steeds ingesloten”, schreef het NRC Handelsblad. “Schotte blijft in Fort Amsterdam”, meldt NOS. “Schotte vergadert stug door met ontslagen ministers”, kopte Metro Nieuws. Het ANP-nieuws opent sinds zaterdag met het nieuws uit Curaçao.

Tweede kamer
Ook de Tweede Kamer had even andere dingen aan het hoofd dan de formatie van het Nederlandse kabinet. SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak zegt zich zorgen te maken over het toerisme op het eiland. Martijn van Dam van de PvdA vindt de situatie heel zorgwekkend. Hij vraagt zich af wat het voor de toekomst van Curaçao zou kunnen betekenen als politici geen respect tonen voor de democratie en ook weer aan de komende verkiezingen gaan meedoen.

36 reacties op “Nederland in de ban van Curaçao”

 1. @eensurinamer, ja net zoals suriname.. is ook al 35 jaar een paradijs!

 2. @jojo, wat ga je dan doen? binnenstad in de fik steken?

  succes met Haiti 2!

 3. waarom zoveel ophef mensen, wordt gewoon onafhankelijk en dan wordt curacao een dubai in de caraiben. het is gewoon NL die het hele land achterhoudt.

 4. beste mensen,
  zojuist 3 jaar op Curacao gewoond, niet als makamba maar als leraar.
  Er is Niemand hier die weet waar Curacao ligt of het uberhaupt interesseert.
  Is echt iets in de marge.
  Leef je leven.

  Theo

 5. Jullie schrijven…. schrijven, maar wat is de oplossing??????? Kom met Oplossingen? Oplossing A – Oplossing B……enz.

 6. Als de Telegraaf maar iets negatiefs over Curacau of zijn bewoners kan schrijven dan zullen zij dit niet nalaten en dit het liefst met grote letters op de voorpagina dus voor een objectieve nieuws gare lees geen Telegraaf. En nee Nederland heeft niets met de hele toestand te maken in Curacao ze hebben andere dingen aan hun hoofd b.v.(hoe de bevolking hier in Ned meer geld uit hun portemonnee af te troggelen om Brussel content te houden). Ook de zogenaamde bezorgdheid bij enkele Ned politici is hypocriet, men is over het algemeen Curacao liever kwijt dan rijk. Maar altijd maar Ned overal de schuld van geven is ongefundeerd en dom.
  Steek de hand in eigen boezem, zolang de ongeschoolde domme onopgevoede niets te verliezen boetchiploemas,s en andere mensen met een eigen agenda op deze partijen stemmen komen wij nooit uit de problemen. Steek veel geld in het onderwijs heel veel geld maak het onderwijs toegankelijk voor iedereen en implementeer en houd u aan de schoolplicht, zorg voor goede voeding voor de schoolgaande jeugd thuis en op school want de jeugd is onze toekomst, niet Nederland niet Venezuela of Colombia of welk land dan ook maar onze eigen jeugd en als dat niet goed zit dan komt het nooit goed. Help Hr Betrian en zorg ervoor dat 19 Oktober een overwinning word voor Curacao en zijn jeugd.
  Zorg ervoor dat de partijen die voor deze rotzooi hebben gezorgd NOOIT NOOIT ja NOOIT meer aan de macht kunnen komen hoe dan ook. Deze heren moeten berecht worden en wie fraude heeft gepleegd en zich geld heeft toegeeigend dat hem of haar niet toebehoord en de wet op welke wijze dan ook heeft overtreden moet bestraft worden.

 7. Na 19 oktober zullen we zien wat de resultaten van de verkiezingen zijn.

  En dan hoor ik wat jullie reacties zijn.

 8. Jojojojojojojojojoj, adiooooooooo geloof jij datgene wat daar werd gezegd??

 9. @jojo,

  heerlijk dat je altijd de schuild kan geven aan NL of de PAR
  zelf zijn de soberanos heiligen.
  en de MFK”ers zijn koorknaapjes.
  een curacaoenaar heeft nooit schuld, toch???

 10. De reden overigens waarom Schotte Nederland erbij betreft is om NL als bliksemafleider te laten functioneren. NL is de afgelopen jaren wel vaker als de kop van jut gebruikt om de aandacht van de bevolking af te leiden van hun eigen malversaties. Dat kan nu niet meer en Schotte probeert het alsnog, dit zegt veel over de man. Verder had hij gehoopt om steun te krijgen uit de regio door het woord ‘kolonisator ‘ te gebruiken. Zowel hij als Monk hebben een gevaarlijk spelletje gespeeld door de landen (oa Venezuela) in de regio op te zetten tegen Nederland/Navo/USA. De bondgenoten van Chavez bekijkende had dit ook het lont in een kruidvat kunnen worden. Onverantwoordelijke spelletjes. Toen hij in de gaten kreeg dat die steun er niet was, besloot hij toch maar uit Forti te komen. Nu de slachtoffer rol gaan spelen en met een beetje geluk krijgt hij de emoties weer los bij het volk en komt hij weer aan de macht. Mensen met armoede, slechte scholing en veel, door politici, aangewakkerde haat, beredeneren hun stem niet maar laten zich lijden door hapklare emoties.

 11. Na de verklaringen die de heer Pik Pisas gisteravond heeft gedaan. Kan je niets anders concluderen.
  Een gouverneur is het hoofd van een regering van een kolonie, Wie is in dit geval de kolonist? antwoord: Nederland
  Nederland is de werkgever van de gouverneur. Hij verdient rond ANG 25.000 per maand.
  Hij beslist niets waar Nederland niet achter staat.

  Ik weet dat het moeilijk is om te accepteren wat ik zeg. Ik zou ook misschien weigeren dat mijn land iets verkeerd doet. Mensen laten we eerlijk met elkaar zijn Nederland is geen heilig land.

 12. @ Sander Ik laat me graag verrassen 🙂

  (maar ik houdt er sterk rekening mee dat ik geen antwoorden krijg).

 13. @Jojo, je doet zowel letterlijk als figuurlijk je naam eer aan, probeer volgende keer “puppet on a string” eens, grappig mannetje.

 14. Nederland bemoeit zich nergens mee. Bij het laatste slotaccoord heeft NL er alles uit gehaald wat er legaal ui te halen viel. Los van Curacao! NL kan en mag Curacao niet uit het koninkrijk zetten. Curacao mag wel weggaan, maar men kijkt wel uit! De situatie is nu zo dat NL eindelijk kan zeggen: ‘jongens dit is een interne zaak’, ‘wij bemoeien ons nergens mee’. En men is zo blij dat men van het gezeik af is! Er is teveel ‘djis pa hodé’ op het eiland. Men geniet ervan om elkaar te zieken. De arme hodeert de rijken, de zwarte de witte, de eilander de niet eilander, de ambtenaar de ondernemer, de bruine de zwarte, de antilliaanse politici onder mekaar….het houdt nooit op. Nederland kan sinds 10-10-2010 eindelijk zeggen:’ zoek het maar uit!’. Geloof mij Nederland zit er niet achter, het zal deze ronde hun een worst wezen.

 15. Jojo, ban serio swa!

  Schotte heeft flink campagne gemaakt met USONA gelden (lees nederlandse fondsen) bijvoorbeeld via de Geritte-Schotte-pc-bus. (Dit is allemaal na te gaan, dus check feiten en vorm je eigen mening, ipv op Schottes af te gaan)

  Als er iemand met de hulp van Nederland aan de macht is gekomen is het MFK wel.
  Jammer genoeg gingen ze samen werken met PS emaakte ze het bonter dan verwacht.
  maar Gerritje heeft boter op zijn hoofd als hij nu anderen verwijt dat ze nederlandse steun krijgen

  Verder ken ik, met mij, genoeg yu’i Korsou die maar al te blij zijn dat deze corrupte regering sin berguensa is opgehoepeld. Dus niet alleen Nederland zit achter het aftreden van dit zooitje.

 16. Beste Jojo,
  Het hele Curacaosche gebeuren valt niet in de smaak bij Nederlanders.
  Ook Jojo met z’n ongefundeerde verdachtmaking niet.
  Toch blijven we (voorlopig) nog steeds op eigen verzoek bij Nederland horen en hebben de Nederlanders nog steeds het fatsoen ons niet uit het verband te sturen.
  Masha danki !

 17. @positivo:

  goede vragen aan jojo….
  goede vragen aan iedereen die de MFK of PS steunt.
  zouden er antwoorden komen??

 18. curacao is curacao en zal zeker geen europa worden door dat de heletijd met elkaar te vergelijken onstaan al de probleemen wel eens naar de rest van zuid amerika gekeeken dan doen ze het op curacao nog helemaal niet zo slecht wel als je het blijft vergelijken met een land wat aan de anderen kant van de oceaan ligt en daar is ook niet iedereen even blij met de situatie anders gingen ze namelijk niet naar een land als curacao dus blijf vergelijken en elkaar veroordeelen dan komen we er allemaal wel ???????

 19. @Jojo. Wel zo makkelijk he?

 20. @ Jojo Ik hoop niet dat je meent wat je zegt.

  Als het al zo zou zijn dat NL deze regering inderdaad niet wilde,…….overigens, de meeste mensen op Curacao wil deze groep overigens ook niet, maar goed!

  Ben jij Jojo, dan alsnog niet opgelucht dat deze roversbende van het toneel is verdwenen?
  Kun of wil je niet verder kijken dan; ‘Nederland zit erachter’?
  Is er weer ‘iets of iemand’ die als schuldige aangewezen moet worden?
  Gaat het niet om het resultaat, ……..uiteindelijk?
  Kun of wil je niet begrijpen dat Curacao financieel helemaal uitgehold werd?
  Kun jij met de hand op je hart zeggen dat jij er van overtuigd bent dat deze club criminelen had moeten blijven zitten?
  Wat is jou verteld?
  Of is je iets beloofd? (gouden bergen bestaan niet)
  Kun je de enorme gevolgen die deze gangsters hebben veroorzaakt voor ‘het dorpje’ Curacao niet overzien?
  Ben je een stuisvogel?

  Zomaar een paar vragen!

 21. Mijns inziens is clown Schotte nooit van plan geweest tot de verkiezingen in Forti te blijven. De straatvechter had een tactiek: je trekt je na één overnachting terug met de mededeling dat je geen gevechten wilt. Resultaat: dom volk ziet een sociaal bewogen man, gevolg: meer kiezers. Dus niks geen wijze beslissing, gewoon een uitgekookte strategie. Of denk je soms dat hij echt tot de verkiezingen was blijven zitten. Hij kijkt wel lekker uit.

 22. voor het imago van NL is het natuurlijk wel schadelijk.
  om te roepen en bleren dat er een staatsgreep gaande is.
  terwijl er gewoon een democratisch besluit is genomen.
  de meerderheid 12 tegn 9 is duidelijk.

  en dit alles omdat Schotte nooit door een eerlijke screening kan komen.
  daarom moest hij blijven zitten…
  maar hem kennende weet hij weer wat hardwerkende en eerlijke mensen te ontslaan als hij weer gekozen zou worden.
  want eerlijk het spel spelen is niet aan hem besteed.

  ik hoop en bid dat het volk van curacao gaat begrijpen wat mensen zoals Schotten en Wiels werkelijk zijn.

 23. Curacao maakt haar schadestaat op.
  Periode 10-10-2010 tot 29-09-2012: schatting schade:

  Economische sector: 100%
  Financiele sector: 75%
  Toeristische sector: 5%
  Imago buitenland (excl NL): 75%
  Imago Nederland: 50%

  Geschatte totale reputatie schade: 50%
  Geschatte schade overheids -NV: 500 miljoen nafls?
  Geschatte schade begroting: ca 200 miljoen nafls?

  Kleine 2 jaar wanbestuur met onmetelijk grote imago en financiele problemen.
  Verhaalbaarheid op Schotte Inc (incl partijfinancierders) wegens wanbeleid en zelfverrijking? De nieuwe interim-regering staat voor enorme uitdagingen…

 24. @ jojo: Weet jij wel wat je zegt? Nederland bemoeit zich nergens mee, was het maar waar!
  Schotte is de grootste boef ooit en dat weet iedereen. Als wij toeristen niet meer bij jullie komen, blijft er van jullie eiland helemaal niks over, dus hou alsjeblieft je mond dicht!
  Als Schotte aan de macht blijft, hou ik mijn hart vast voor de bevolking van Curaçao!

 25. Het kost wat geld. Maar dan hebben we toch wat theater. De payasonan hebben hun best gedaan.

 26. @jojo, het volk van curacao wil ook niets met Schotte te maken hebben. Hij maakt van Curacao een schande. deze corrupte playboy! No more corruption! Schotte naar Bon Futuro waar hij thuishoort!

 27. @tuna, eerlijk is eerlijk, op deze manier zal Curacao wel wereld bekend zijn. Het zal het nieuwe voorbeeld van een bananenrepubliek zijn.

 28. je zorgen maken over iets is iets anderrs dan bemoeien.

  gelukkig maar,

 29. MOET JE DENKEN DAT PRALEMENTEN AKKOORD IS GEGAAN MET DE VOORSTEL VAN ASJES OM IEDER PARLEMENTEN WAPEN TE LATEN DRAGEN HOE ZOU HET NU UIT ZIEN

 30. Wij weten allemaal dat Nederland hierachter zit. Het kabinet Schotte viel niet in smaak bij Nederland. Daarom moest dit kabinet weg.

 31. Curacao, de risee van het Koninkrijk. Grace a Gerrit!

 32. Heer van Dam, weet u wel wat respect is?

 33. Ja, ik zag het ook in de Telegraaf en op Nu.nl, We staan er weer ‘gekleurd’ op, gelukkig ook met een paar mooie foto’s van de Handelskade met blauwe lucht en Ons Forti leverde op zich ook een mooi plaatje op. En krakers kennen we ook wel in Amsterdam. Ik denk wel dat er wat repuatie-schade is, maar voor het komend winterseizoen denk ik ook wel dat mensen Curacao in hun achterhoofd hebben.

  Dankzij de leuke cartoons/plaatjes van Pa Stechi en Korsou Hall of Shame hebben we het bestuurs-, regerings- en ‘staatsgreep’-imago een beetje luchtig weten te houden. Maw: -call me an optimist- maar ik denk dat de schade hopi gaat meevallen…..
  Tx Pa Stechi & Korsou Hall of Shame !!

 34. Tja, we staan er weer mooi gekleurd op en het zal ons eiland verder in verval brengen!

 35. Op radio en TV worden hier vooral heel veel grappen gemaakt over de situatie.

 36. Ja, Gerrit heeft Curacao weer eens negatief op de wereldkaart gezet, ALWEER ! maar dat maakt niets uit toch? Curacao is immer het middelpunt van de wereld?? In welk universum dat weten we alleen nog niet.