• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederland moet zich niet bemoeien met welke partijen op Curaçao aan de macht zouden moeten zijn. Dat is de strekking van een verklaring van ex-premier Gerrit Schotte. Schotte noemt de benoeming van het interim-kabinet een staatsgreep, waar Nederland wel eens de hand in zou kunnen hebben.

“Het past niet binnen ons statuut en de verhoudingen binnen het Koninkrijk dat Nederland een voorkeur uitspreekt voor welke politieke partijen op Curaçao aan de macht zouden moeten zijn. Het betreft interne zaken en een democratisch recht van onze bevolking om zich uit te spreken over wie de regering moeten vormen.’’

Bemoeienis
Volgens Schotte is gisteren de Nederlandse bemoeienis met de twijfelachtige gang van zaken rond het interim-kabinet bevestigd. Hij doelt daarmee op de steun van minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties voor de interim-regering van Stanley Betrian. Spies noemde het ontslag van de regering-Schotte en de benoeming van een interim-regering op het eiland “passen in de spelregels die gelden in een democratische rechtsorde.”

Schade financiële sector
Volgens woordvoerder Gonzalo Cuales van ondernemersvereniging VBC is de schade voor de financiële sector van het eiland groot. Tijdens het weekend heeft Schotte interviews gegeven waarin hij stelde dat er een staatsgreep had plaatsgevonden op Curaçao. Cuales: “Dat woord kan heel ernstige gevolgen hebben voor investeringen. Zodra mensen denken dat Curaçao onveilig is, gaan ze niet investeren. Of ze gaan naar Aruba.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

20 reacties op “Schotte: macht op Curaçao interne zaak”

 1. Gerritje je bazelt (synoniem van onzin uitkramen) met “Het past niet binnen ons statuut en de verhoudingen binnen het Koninkrijk dat Nederland een voorkeur uitspreekt voor welke politieke partijen op Curaçao aan de macht zouden moeten zijn.
  Ik heb nergens Mw.Spies of welke andere Nederlandse politicus horen zeggen dat ze de PNP of PS prefereerden boven de PAR of MFK. Mw.Spies had het over de “democratische rechtsorde”. Dat er mensen zijn die de democratische rechtsorde niet bij jou zien, ligt volgens mij aan jezelf.

 2. Het is gewoon heel eenvoudig,Schotte staat schaakmat

 3. @Edgar, daarom is het ook voor mij onbegrijpelijk dat het OM niets doet aan al die aangiftes die zijn gedaan tegenover deze heren. Zelfs het bedriegen van politieagenten was Wiels gisteren deed is van de gekke! Ik weet dat er daarom in andere landen de burgers op een gegeven moment het recht in eigen hand gaat nemen omdat het OM daar niets doet.

 4. @ edgar,

  je hebt gelijk, dat is wat ze doen: de leugens blijven herhalen tot dat het “gewone ” volk hun leugens geloven.
  haat zaaien en tweedracht: wij en zij….
  helaas dat is een eeuwen oude truc, staat vast in het handboek: oplichten voor dummy”s

  eerlijke/naieve mensen trappen daar helaas in.

  laat AUB de andere partijen hun verhaal vertellen….
  desnoods ook herhalen en herhalen…
  Laat Frente Sivil de bewijzen van oplichting en fraudes zien aan de mensen.
  MOT meldingen, doodrijden zopnder straf, belastingschulden, geld van Dos santos, maffia families…..enzovoort
  Als Schotte en Wiels het weer lukt om aan de macht te komen, dan denk ik niet dat het ooit nog goed gaat komen met Curacao.

 5. Velen begrijpen niet dat Schotte en Wiels gewoon gebruik maken van een zeer oude truc. Als je zaken maar consequent blijft herhalen dan gaat men het uiteindelijk vanzelf geloven en dat is het enige waar ze op uit zijn.
  Zodra het volk deze onzin gelooft gaan ze op deze kneuzen stemmen en zitten Wiels en Schotte binnenkort weer in de vliegtuigen, genietend van ruime toelages etc.

  En tot op heden hebben PAR, PAIS, PNP en FOL geen antwoord op de taktiek van MFK en PS.

 6. Politiek is macht en macht vervreemdt de realiteit van en iedereen in de samenleving en leidt tot grootheidswaanzin, isolement en dictatuur. Macht is wreedheid, wreedheid met iemand delen betekent diens macht te delen; wie dat niet meer doet zal wantrouwig, hysterisch, waanzinnig of schizofreen worden. Een regering die de macht is ontmomen kan rare bokkensprongen maken die generaties lang een spoor van verderf, verdriet en ellende achterlaten.

  Ik wens onze regering maar ook vele andere regeringen op de wereld veel wijsheid en gezond verstand toe. Vergeet niet waar u zelf vandaan komt en de mensen die u hebben gebracht op de plek en positie waar u nu bent. Blijf met beide voeten op de grond.

 7. Mevrouw Spies was kennelijk niet onder de indruk van de maatregelen die Schotte trof na de aanwijzing. Er gebeurde namelijk helemaal niets. De meerjarige schulden worden nu geraamd op 300 miljoen per jaar voor de volgende drie jaar. “Goed gedaan jochie” En nu met een grote bek verder roepen dat het allemaal niet deugd. Hopelijk is Schotte voor eeuwig verlost van het ministerschap.

 8. @ Baselmans jouw bijdragen gooien eigenlijk meestal olie op het vuur. Misschien moet je de mens ook een keer het voordeel van de twijfel geven. Of is bij jou altijd alles zwart/wit.?
  Jammer is dat nu.

 9. Lees dat Aruba de nieuwe regering erkent. Hebben die ook samengespannen met NL tegen Schotte? Als Chavez `guts` heeft sluit hij uit sympathie met Schotte de ISLA!

 10. Schotte had zelf als min-pres die zelf aan partijpolitiek doet moeten ingrepen toen Asjes het parlament niet liet ingrijpen. in een democratie is het het parlament dat de regering controleerd. door dit te verbieden ben je zelf bezig met een staatsgreep!

 11. De dans om het witte goud. Niets meer niets minder. En de burgers…… ze dansen mee en verkopen hun stem aan deze mensen

 12. Het herkennen van een sociopaat is, zoals eerder gezegd, vaak lastig. Toch zijn er bepaalde punten die je in acht kunt nemen. Denk aan:

  Liegen
  Manipulatief gedrag
  Chaotisch gedag
  Roekeloos en agressief gedrag
  Geen spijt vertonen van zijn/haar gedrag
  Geen berouw
  Onverantwoordelijk gedrag
  Moeilijk kunnen plannen
  Het oplichten van mensen
  Moeilijk sociale regels kunnen aanvaarden

 13. @S. Gaatweg

  Na de enorme mensen-massa van bijna 1 miljoen mensen gisteren aan de Avenida Bolivar in Caracas die Capriles (Curacaose afkomst) hun steun hebben gegeven kan het voor Chavezbij de komende verkiezingen wel eens heel anders aflopen dan hij ooit had gedacht. Ik zie het niet somber in. Overal is de bevolking bezig zich te verzetten tegen oppressie. Net als wij hier.

  http://www.curacaochronicle.com/region/avenida-bolivar-crowded-with-supporters-of-capriles/

 14. Wellicht zien anderen ook een verband:

  Sociopaten imiteren gevoelens en ze doen dat heel goed. De verhalen die ze vertellen zijn de verhalen die anderen beleven. Een sociopaat heeft het vaak over het belang van anderen, de kinderen, de gemeenschap, het bedrijf, de samenleving, (in het geval van Curacao – HET VOLK) enz. Hierdoor weet hij een aantal mensen te bespelen en te overtuigen van zijn goede bedoelingen.

  Men kan het gedrevenheid noemen. Deze verhalen missen echter inhoud omdat ze niet overeenkomen met het echte leven en het echte aanvoelen van de sociopaat. Aan de regels die hij anderen voorhoud zal hij zich slechts houden wanneer het hem of haar goed uitkomt.

  De oorzaak is het onvermogen van een sociopaat om echte gevoelens te ervaren. Hij ziet het leven als iets dat gespeeld moet worden, dit en dat moet je vertellen om iets te bekomen. Een sociopaat heeft een strenge sociale omgeving nodig. Iets of iemand die grenzen kan stellen waardoor zijn leven stabiel blijft. Valt deze omgeving weg en krijgt hij MACHT dan loopt het goed mis. Een sociopaat wordt maar echt gevaarlijk wanneer hij minder voorzichtig en overmoedig wordt, want hij kent geen beperkingen naar anderen toe.

  Een jonge sociopaat komt onzeker over, maar met de jaren wordt hij steeds handiger en gevaarlijker omdat hij zich steeds beter kan voordoen en zijn verantwoordelijkheid zich beperkt tot het eigen belang. Het is belangrijk dat men zich zo snel mogelijk bewust wordt van dit gebrek aan aanvoelen, maar er bestaan weing oplossingen.

  Het probleem is dat een sociopaat zijn hele omgeving gaat domineren met zijn verhalen met zijn OPTREDEN. Vergeet niet dat het ontbreken van echte gevoelens hem ook in staat stelt om onverstoorbaar op te treden.
  Het is een lege persoonlijkheid die zich goed maatschappelijk weet in te kapselen.

 15. Het is mij gisteren opgevallen dat Schotte vreemd uit zijn ogen kijkt. Ik weet niet of hij een gebruiker is, maar in ieder geval ziet hij eruit als iemand die op het randje van psychosis staat.
  Ik denk dan ook dat hij tegen zichzelf beschermd moet worden en snel opgepakt moet worden. Uiteraard Wiels dan meenemen, want zijn uitlating “Sushi makamba’s kan m.i. niet meer door de beugel. Het beledigen van Goedgedrag, vd.Pluim, en alle anderen zou vgs mij voor het OM de druppel moeten zijn. De man is nog vele malen erger dan Wilders en bijna op het fascistoide af. Hij heeft zijn goodwill verspeeld in de regio hooguit Haiti alhoewel ik het mij niet kan voorstellen omdat ook zij zien dn de man niet goed bij zijn hoofd is.
  Zijn ogen spreken boekdelen. Berguensa.

 16. Wat wilde Schotte met de brief van de NL professor staatsrecht? Hij bracht die in de RMR om NL te overtuigen van zijn gelijk! Stel dat NL dat had bevestigd, had hij dan ook nog commentaar op NL bemoeienis gehad? Eerst wil hij zelf steun en als hij die niet krijgt wordt hij vals…Curacao heeft dit zelf tot nu toe netjes opgelost…

 17. Schotte zit wereldwijd onrust te zaaien over ‘staatsgreep’ via de media in het land van zijn ‘goede’ vriend en socialist Hugo Chavez.
  Chavez geeft tegenwoordig ook al stemadvies aan de Amerikanen (zie artikel hier eerder op Versgeperst). Het is te raden als en wat voor stemadvies hij heeft voor de Curacaose bevolking.
  Zou de strekking van Schotte zijn verklaring in dat geval zijn dat Venezuela zich niet moet bemoeien met welke partijen op Curaçao aan de macht zouden moeten zijn?

 18. Ze blijven maar roepen over een staatsgreep. Hebben ze enig idee wat het woord betekend? Ga maar in Suriname en andere soortgelijke landen vragen wat een staatsgreep inhoud. Heb op Curacao gelukkig geen enkel geweld gezien of meegemaakt. Schotte neem 3 weken vakantie en richt je op je campagne en neem daarna nog een paar jaar vakantie. je hebt genoeg geld gegraaid en hoefd voorlopig niet te werken. Niet dat zou lukken.

 19. Schotte luister (en haal je vingers uit je oren zoals je dat wekenlang niet hebt gedaan toen de Staten je iets wilden vertellen namelijk : opstappen jij ! maarr jij het niet wilde horen) :Nederland bemoeit zich er helemaal (nog) niet mee. Nederand mag natuurlijk wel een mening hebben en die uiten net zo als jouw vrindjes Haiti en de Cayman Islands dat aan jou hebben gedaan.
  Niog 1 zo’n stomme opmerking Schotte en je krijgt strafwerk! Begrepen?
  Wegwezen nu, kleine deugniet.

 20. Dezelfde bemoeienis die hij nederland verwijt heeft het grootste deel van de bevolking ook. Het is een mening die velen maar dan ook velen hebben.

  Wat een kinderachtig machtswellustelingetje is deze clown toch. Hij heeft Curacao meer schade toegebracht dan wie dan ook in de afgelopen twee jaar. Als Curacao zo door moet gaan maken ze binnenkort moppen over ons in Zimbabwe en Botswana, want die doen het dan beter.

  Schotte is nets meer dan een habituele leugenaar die het graag allemaal zelf wil uitmaken, een ieder die hem kent ook van vroeger weet dit, deze man gelooft zelfs in zijn eigen leugens.