• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-pemier Gerrit Schotte heeft het slot van de deur afgehaald en is naar buiten gestapt. Schotte zegt dat hij vannacht maar anderhalf uur heeft geslapen en de rest van de tijd met mensen in die regio heeft gesproken die hem  steunen.

 
Volgens Schotte steunen de landen in de regio hem en staat Nederland als enige aan de overkant. “Nederland steunt onrust.” Schotte haalde de verkiezingen aan en zei dat er op 19 oktober afgerekend zal worden met de tegenstanders.

Enige premier
Schotte blijft erbij dat ondanks er een interim-kabinet is gevormd, hij de enige echte premier is van Curaçao en dat Elmer Wilsoe de enige minister van Justitie is. Wilsoe was eerder op de dag naar Forti gegaan om het een en ander te bespreken met Schotte.

Geen crisis
De ex-premier vindt dat de gouverneur bepaalde bevoegdheden naar zich heeft toegetrokken. “Alleen in het geval van een crisis mag een gouverneur ingrijpen en ik vind dat er geen sprake is van een crisis”, blijft Schotte volhouden.

36 reacties op “Schotte doet de deur open”

 1. Ik vraag me echt af wie hij bedoelt met mensen uit de regio die hij heeft gesproken? Venezuela?? waar mischien chavez ook weggestemd zal worden? Colombia? die zijn vingers echt niet gaat branden hieraan. Aruba en St Maarten? Die al hun steun aan Betrian hebben gegeven? Cuba en Haiti mischien? Daar kan hij wel naartoe vluchten.

 2. En ik maar hopen dat ze zich aan hun belofte zouden houden van “wij laten ons alleen met geweld verwijderen. . .”

 3. Mijn Telepathie komt in het meest geval uit.
  zetelverdeling PAR 8 PAIS 2 / 3 PNP 1/2 FOL 1 maakt 13 zetels ps 4 mfk 3.

 4. @ Domboklad. ik zal er niet veel naast zitten

  Helaas zal dat wel het geval zijn. Wat stel je daar tegenover? Inleveren van je paspoort of een frisse duik vanaf de Julianabrug?

 5. Weet wel een goed onder komen voor de heren! De kleuterklas voor moeilijk opvoedbare jongetjes..met een hele strenge pedagoog! Waarbij een correctie tik niet wordt uitgesloten! Als hier nou serieus nog mensen op stemmen?!?!?!

 6. waargaatditeilandnaar toe ik denk so ; de grootste partij wordt mfk daarna pais en daarna ps en daarna par en daarna pnp en de rest met 1 zetel en ik zal er niet veel naast zitten

 7. Ook voor Chavez wordt het kiele kiele. Honderdduizenden demonstranten die Capriles steunen. Straks hebben we eindelijk rust in de regio.
  Hiep hiep hoeraaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh

 8. @ WGDENT. Het kwartje is nooit de NO-kant op gevallen. De ter ziele gegane coalitie van ex-premier Schotte regeerde weliswaar met een meerderheid van zetels maar vertegenwoordigde 48% van het volk en Wiels heeft dan ook altijd gezegd, dat hij de minderheid wilde “helpen”. Dat heeft hij ook gedaan nl. naar de filistijnen.

 9. @Bomboklad.
  De SI/NO verhoudingen in het land spelen nog steeds door. Si won met het referendum. Met 10/10/10 viel het kwartje net weer naar de kant van NO. Nu dat iedereen kan zien hoe men bestolen is en hoe weinig er gepresteerd is door de regering Schotte valt het kwartje weer richting de SI kant. Da’s gewoon logica. Schotte, Hakim, Constantia zien we sowieso niet meer terug. PAR/PAIS/PNP/FOL vormen de volgende regering.

 10. Mijn cavia heeft nog een hoger IQ dan deze..deze…. hoe noem je eigenlijk zon iemand??

 11. Over “bad losers” gesproken. Wat een triest figuur die Schotte en met hem ook al de ministers die hem steunen. Hij is natuurlijk bang om zijn pastechis kwijt te raken.

 12. Verteld Gerrit dat hij een jongen van de straat is en gewoon als lunch zijn boterhammetje met kaas eet, waarom zitten zijn kinderen samen met de andere kinderen van zijn collega ‘gelukkig niet meer’ ministers dan op de duurste school van Curacao de International, hoe noemen ze dat ook alweer? Hypocriet? De burgers wordt zand in de ogen gestrooid en zij gaan er direct en indirect met het geld van Curacao vandoor! Blij dat ze weggestuurd zijn!

 13. Update 17u-19.30u Punda: Krakers zitten nog steeds in Forti.
  Hoofkraker praat urenlang tegen 1 camera + ca 30 Sobrano’s (!!), liefdevol bijgestaan door zijn 2e by-site (die met dat lange haar)

  Er waren ook ca 2 a 3 MFK-ers.

  Dikke Jasjes met sobrano-overhemd probeerde ook nog Forti binnen te komen via de zijigang maar werd de toegang geweigert.

  Verder bij de pontjesbrug even zitten wachten of Dominio’s ook pizza’s voor de krakers zou komen brengen, maar nee.

  Verder rustig rustig, paar toeristen die nieuwsgierig stonden te kijken. Eigenlijk was het wel gezellig, terrasjes zaten vol. Wordt vervolgt, stay tuned 🙂

 14. Vanavond Schotte voor het eerst gezien waar hij thuishoort: achter de tralies

 15. Gerritje Gerritje je had op je eerste verkiezingcampange feestje nog zo beloofd om niet meer te liegen. We zijn nog geen 5 weken verder en je liegt alweer , droevig. Btw, je liegt al !ijna 24 maanden die laatste dag kan ook nog wel.

 16. Met grote letters aankondigen dat het afgelopen is met Schotte. Dan volgen al die domme mensen meteen de menigte.

 17. juist juist gerrit 19 oktober staan we op nummer 1 dan gaat het feest beginnen !!

 18. Ik leg het je nog 1 keer uit Schotte : de meerderheid van de Staten wilde dat jij en je kabinet opstapte. Dan heb je dat maar te doen ja!
  Dit is toch simpel te begrijpen ook voor iemand zonder noemenswaardige opleiding?
  Ik hoop dat je vannacht beter slaapt.
  Ps al die staatshoofden uit de regio hebben wel hun nachtrust voor je opgeofferd zeg !

 19. De man is een psychopaat, geen podium meer verlenen. Doodzwijgen die handel. Over tot de orde van de dag !

 20. Gestopt met Movimientu di Fortí Kraak?

 21. Gal spugen op Nederland. De campagne is nu écht weer begonnen!

 22. Ik denk, dat hij zonder stroom en airco en water behoorlijk is gaan stinken, maar het slappe excuus maakt toch niet uit: hij is weg en komt er niet meer in. Die landen in de regio hebben hem goed in de maling genomen, want die steunen hem echt niet en een klein leugentje om bestwil mogen ze wel doen.

 23. Haïti ? Cayman Islands? Venezuela? Jamaica? Dominica ? Cuba misschien..?
  Tsja, gelukkig voor de bevolking maakt Curaçao deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden!
  Misschien willen bovenstaande landen Schotte en zijn uitschot asiel verlenen. De bevolking zal ze eeuwig dankbaar zijn!

 24. Heb net op de livestream even naar die payaso geluisterd, de man staat constant te liegen!! En HIJ mag dan wel denken dat er geen crisis is, gelukkig denken anderen daar anders over.
  Schotte wees een echte man en incasseer je verlies, je staat nu als een huilend kind te janken omdat je speelgoed is afgepakt.

 25. Wat doet Wlsoe te Forti?? Het is een gewone burger net als u en ik. Die heeft daar niets te zoeken dus buiten blijven.
  Schotte heeft in elk geval de steun van Haïti en dat kan hij in deze tijd wel gebruiken, misschien hebben ze daar nog een tent over om die op de binnenplaats van Forti neer te zetten zodat Schotte de komende tijd toch ergens kan slapen.

  Overigens is Schotte nog nooit betrap op het vertellen van de waarheid, dus dat zal nu ook het geval zijn. Hij is niet de enige echte premier, hij is de enige echte leugenaar.

 26. http://www.curacaochronicle.com/region/avenida-bolivar-crowded-with-supporters-of-capriles/

  Langzaam maar zeker wordt overal met dictators afgerekent.

 27. Zo zie je maar weer dat het altijd beter is om de middelbare school af te maken. Anders loop je het risico dat je sommige dingen niet helemaal snapt. Of dat als je het eindelijk snapt, je de laatste bent en iedereen het feestje al verlaten heeft.

 28. Hij is duidelijk psychotisch geworden. Waandenkbeelden.

 29. neus groeit alweer!!!

 30. DEMOCRATIE is
  de staatsinrich¬ting waarbij niet individuen of groepen, maar het volk als geheel drager is van de politieke macht, hetgeen tot uitdrukking komt in het oppertoezicht van het soeve¬reine volk op wetgevende, uitvoerende en rechtspre¬kende machten door middel van de wet, aan welke alle uitoefening van gezag gebonden is. Daar de wet het besluit is van de wetgevende vergadering, berust de politieke macht dus in laatste instantie bij het volk als wetgevende vergadering. Dit ideaal kan in verschil¬lende
  feitelijke regeringsstelsels in meer of mindere mate benaderd worden. De voornaamste waarde van dit systeem is gelegen in de effectuering van het recht op zelfbeschikking van het individu, die echter in het sociale leven vrijwillige, door wetten geregelde vrij-heidsbeperking insluit ter bescherming van de zo groot mogelijke vrijheid van de medemens. Hiermee nauw verbonden zijn waarden als meerderheidsbeginsel, be-reidheid tot vreedzame regeling van geschillen in debat of parlement, en het gelijkheidsbeginsel, recht op gelijke kansen voor ieder. Bij de besluitvoering op grond van het meerderheidsbeginsel moet de minder¬heid toch intensief betrokken blijven doordat zij ge¬hoord wordt en in de gelegenheid gesteld wordt haar invloed door vrije propaganda te doen doorwerken. De democratische dialectiek functioneert naar behoren zolang de meerderheid, het algemeen belang nastre¬vend, ook rekening houdt met de belangen der minder¬heid en deze van haar kant haar kansen loyaal afwacht.

 31. De man is volstrekt getiks.

 32. Neem aan dat Schotte ook de telefoonrekening gaat betalen van de afgelopen nacht ?
  Hij was immers geen premier meer en heeft de gesprekken derhalve op persoonlijke titel gemaakt. Niet meer dan logisch dat je dan ook betaalt voor die gesprekken.

 33. Hieruit blijkt maar weer eens de geringe opleiding van deze man.

 34. Schotte vind dat er geen sprake is van een crisis? Kan het nog gekker?

  Voor Schotte is het waarschijnlijk alleen crisis als de lens van zijn prive fotograaf Soemanta beslagen is of Stella van Rijn eens een laptop draagt in een andere kleur dan dat van haar mantelpakje.

 35. Hoe dom is deze persoon? Hij is echt net een klein kind van 5 jaar. Het is altijd de schuld van een ander. Maar wat heeft hij gedaan als president van dit land? Het land naar de financiele afgrond geholpen. De misdaad is de grootste bedrijfstak geworden. Curacao is het lachertje geworden en toeristen blijven weg.

  Ik las het rapport van de commissie Rosenmoller recentelijk nog. Er is echt helemaal niks veranderd.

  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2011/09/30/rapport-van-de-commissie-onderzoek-curacao-doe-het-zelf.html

  Het doek is gevallen. Zijn wikipedia pagina is al aangepast, hij was minister president… http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerrit_Schotte

 36. geen crisis? right… leeft die gast in fantasia land of zo
  Dat ze de screening maar officieel aanpakken zodat deze clown geen kans heeft om er doorheen te komen