• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gerrit Schotte werd op 10-10-10 minister-president van ons eiland Curaçao op 10 oktober 2010. Gisteren is Schotte ontslagen. De ex-premier werd bekend in de politieke arena als adviseur van de toenmalige minister van Verkeer en Vervoer Richard Salas, in die tijd zijn schoonvader.

Naam: Gerrit Francisco Schotte
Geboortedatum: 9 september 1974
Functie: Tot zaterdag 29 september premier Curaçao

Loopbaan
Als 32-jarige trad Schotte in 2006 aan als gedeputeerde van Toerisme en Economie. Het jaar daarop werd hij Eilandsraadslid. In 2010 maakte hij indruk door als nummer 5 voor de partij MAN bijna 10.000 stemmen binnen te halen bij de Eilandsraadsverkiezingen, veel meer dan de lijsttrekker. Hij wist vooral de jongeren te bereiken met een uitgekiende campagne. Hierop besloot hij zeven weken voor de verkiezingen van een nieuw parlement op 27 augustus 2010 een nieuwe partij te beginnen. Daarbij vervolmaakte hij zijn campage van ‘hoop en een duurzame toekomst’ en behaalde hij vijf van de 21 zetels en werd de tweede partij van het land.

Bijzonderheden
Schotte is een uitgesproken figuur. Sinds zijn komst in de politiek heeft hij felle voor- en tegenstanders. Schotte is al op jonge leeftijd actief als zakenman met onder meer een bezorgservice van eten. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Spaans, Engels en Papiaments. Rond zijn verleden doen veel hardnekkige geruchten de ronde over creditcardfraude, oplichting en dubieuze financiële transacties. Hij is echter nooit veroordeeld.

© ANP, alle rechten voorbehouden

26 reacties op “Profiel Gerrit Schotte”

 1. ik dacht op curacao kent iedereen elkaar, met 150.000 inwoners hedendaags, dus alles moet goed nagetrokken woden en onderwouwen, en het publiekelijk vertonen, men heeft hem toch zelf gekozen ? hoe zit dat eigenlijk, iemand rijdt een mens DOOD, dat moet toch iedereen op curacao het hebben geweten ?? ik begrijp het niet….leg het uit aan de gewone burgers

 2. Als we Schotte en de Dosantos van dit eiland niet gerechtelijk onderzoeken en hen en hun compientjies niet voor het gerecht dagen dan komt het nooit goed in Curacao.
  Dhr Dosantos en familie hebben nog veel macht bij verschillende ambtenaren bij verschillende instanties.
  Door hun onrechtmatig verkregen geld kunnen ze iedereen omkopen en hen voor hun karretje spannen. Een gerechtelijk onderzoek lijkt mij dus gerechtvaardigd.
  Dit om de corruptie op dit eiland te bestrijden en voor de toekomst van Curacao.

 3. Ik laat me de politikeria niet vaak raken, maar Schotte’s media aanval door internationaal te melden dat er een coup is geweest maakt me zo BOOS!! 80% van de bevolking hier is voor hun inkomen direct of indirect afhankelijk van de internationale (zakelijke) betrekkingen van Curacao en dat wordt door deze misdadiger op het spel gezet. Wat is het Schotte? Omdat jij je niet meer aan dit eiland kan verrijken wil je het onmogelijk maken voor de rest om te kunnen overleven? PUEBLO HABRI BO WOWONAN!!! Schotte heeft alleen maar het beste voor met Schotte.

 4. Eindelijk opgerot—-en nu nog zijn verleden en die van zijn aanhangers natrekken —-je weet maar nooit!!!

 5. “Profiel Gerrit Schotte”,…….who cares!?!?!?!?!

 6. @chzvez, verschillende mensen zijn al naar het OM gegaan voor schotte en ook Wiels maar het OM doet niets.. geen idee waarom want er is genoeg bewijs!

 7. DEMOCRATIE is
  de staatsinrichting waarbij niet individuen of groepen, maar het volk als geheel drager is van de politieke macht, hetgeen tot uitdrukking komt in het oppertoezicht van het soevereine volk op wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende machten door middel van de wet, aan welke alle uitoefening van gezag gebonden is. Daar de wet het besluit is van de wetgevende vergadering, berust de politieke macht dus in laatste instantie bij het volk als wetgevende vergadering. Dit ideaal kan in verschillende
  feitelijke regeringsstelsels in meer of mindere mate benaderd worden. De voornaamste waarde van dit systeem is gelegen in de effectuering van het recht op zelfbeschikking van het individu, die echter in het sociale leven vrijwillige, door wetten geregelde vrijheidsbeperking insluit ter bescherming van de zo groot mogelijke vrijheid van de medemens. Hiermee nauw verbonden zijn waarden als meerderheidsbeginsel, bereidheid tot vreedzame regeling van geschillen in debat of parlement, en het gelijkheidsbeginsel, recht op gelijke kansen voor ieder. Bij de besluitvoering op grond van het meerderheidsbeginsel moet de minderheid toch intensief betrokken blijven doordat zij gehoord wordt en in de gelegenheid gesteld wordt haar invloed door vrije propaganda te doen doorwerken. De democratische dialectiek functioneert naar behoren zolang de meerderheid, het algemeen belang nastrevend, ook rekening houdt met de belangen der minderheid en deze van haar kant haar kansen loyaal afwacht.
  Wij dagen Mw. Spies uit, haar stoofpotje over de spelregels van democratie uit te leggen.
  Zij voegt toe en maakt zelf regels. Voor haar, niet het democratisch volk, door verkiezingen bepaalt nieuwe “constitutionele bestuursmandaten, maar “overlopers”. Kolibri verstandje Liesbeth!

 8. Ere wie ere toekomt: dit MAVO3 mannetje heeft van een inferieure lokale universiteit nog een eredoctoraat honorus fraudus gekregen.

 9. Nou, vloeiend is zijn Engels in ieder geval niet.

 10. @Nardy

  Zoals gewoonlijk, danki voor de info en URL’s.

 11. @Henkie goeie!

  Gelieve iedereen dit cv aanvullen met: 30 sept 2012 – Kraker (forti)

 12. jammer dat deze verwarde man, nu als kraker gewapend in pand zitten

  waar hebben wij gefaald in onze gezondheidszorg zodat we dat niet hebben zien aankomen.

 13. 2 nasi extra pindasaus! Schottegaaatweg!!

 14. ik mis nog zijn opleidingsniveau 😉

 15. Hasta la vista!

 16. Kleine aanvulling en update:

  Tot 10-10-2010:

  Curacao ging tot voor 10-10-10 zwaar gebukt onder een 4,5 Miljard gulden schuld en was feitelijk doorlopend failliet. Elke maand was het weer een strijd de ambtenaarslarissen te betalen.

  Regering-Elhage heeft hard gevochten en gewerkt voor een kwijtschelding van die 4,5 Miljard. En gekregen.

  Toen de huidige regering aan de slag ging, kwamen Schotte, Hakim, Jamaloodin, Rosalia, Constantia en Cooper NIET door de screening van de VDC heen. Zie oa:
  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)

  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de Memo, Mot meldingen, dood Anna Rossi en diverse vonnissen Schotte-fraude & oplichting)

  De VDC werd door Schotte persoonlijk om zeep geholpen, 3 rechtervonnissen negerend. De huidige regering kwam dus zonder screening aan de macht. Zeg maar per coup. PS/MFK/FOL/MAN kon op 10-10-10 met een begrotings-overschot van ca 53 Miljoen gulden aan de slag. Een dergelijke riante uitgangspositie is uniek in de wereld.

  Anno 30-09-2012:

  Nu, 23 maanden later, later staat Curacao op -180 Miljoen gulden, MET oa de volgende problemen:
  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983

  en still counting…

  Duimend dat de kersverse regering een schadestaat inventariseert. Opdat Schotte cs -inclusief achterliggers en andere medeplichtigen- persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle schade in deze 2 jaar toegebracht.

 17. Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Als er mensen zijn die belastend bewijsmateriaal hebben, ga dan a.u.b naar de politie en doe aangifte.

 18. er wordt niet genoemd, dat hij iemand heeft doodgereden.
  met 120KM per uur in een onverzekerde auto.
  zijn schoonvader Salas heeft hem toen buiten het OM weten te houden.
  er gaan ook geruchten dat er in die auto tassen zaten met onbestemde inhoud…
  geld, drugs, wapens? van wie waen die tassen?
  zijn zaken carriere was een grote puinhoop.
  had in 2008; 800.000 NAF schuld??
  mij zou dat niet lukken…
  maar kreeg op een of andere manier zoveel geld dat zijn schuld weg was en dat hij voor 800.000 NAF MOT meldingen kreeg.
  die zijn nooit bij het OM aangemeld???
  zou mij niet lukken…
  maar hij heeft een netwerk van duistere figurenm die met chantage en geld een hele hoop gedaan krijgen.
  zo iemand mag nooit minister president worden van een land.
  hij hoort uberhaupt niet in de politiek thuis maar in BonFutura.

 19. De schrijver van dit artikel mag ook even aan de familie van de doodgereden vrouw gaan uitleggen wat een geweldig persoon Schotte wel niet is. Ik heb het adres van hen wel, wil ze ook wel even waarschuwen dat er iemand langs gaat komen.

  En over de Salasjes zullen we maar helemaal niet beginnen, want dan zijn we over een jaar nog niet klaar.

 20. Dit zou nu voldoende moeten zijn om Gerritje te vervolgen:

  Op 16 juli 2012 hebben wij het OM verzocht om onderzoek te doen naar de meer dan 50 MOT-meldingen die er zijn gedaan inzake overboekingen naar de rekening van de heer Gerrit Schotte.

 21. Schotte is wel degelijk veroordeeld voor credit card fraude.

 22. snel vergeten en doorgaan

 23. ga voor achtergrond informatie naar:www.akshonsivil.com
  het is allemaal gedocumeteerd.

 24. “Nog” nooit veroordeeld.
  Dat komt binnenkort. Mark my words.

 25. Hij is echter nooit veroordeeld? Met alle veroordelingen van Schotte kun je de weg naar Westpunt bedekken!

  Verder ontbreken in dit stuk zijn verzekeringsfraude, creditcardfraude, en het door hem met grove schuld veroorzaakte dodelijke auto ongelukken. Alsmede al zijn faillissementen.

  Wie heeft dit stuk geschreven? Laat me eens raden, Stella van Rijn?

 26. ayo!!!