• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nieuwe premier Stanley Betrian gaat vandaag ‘gewoon aan de slag’. Betrian reageert daarmee op de verklaring van de ontslagen premier Gerrit Schotte die gisteren de benoeming van Betrian niet erkende en zich sindsdien ophoudt in het gebouw van de ministerraad.

Gisteren ontstond er veel commotie nadat Betrian was benoemd samen met drie andere ministers als interim-kabinet. Schotte beschreef de installatie als een staatsgreep. Hij benadrukte dat de bevolking zich kan uitspreken op 19 oktober bij de verkiezingen voor een nieuw parlement en dat de regering al sinds 3 augustus demissionair is. Volgens Schotte is de invoering van een interim-kabinet onnodig is en illegaal.

Aan de slag
Betrian stelde tegenover het ANP dat Schotte gerust mag blijven zitten, tenzij de politie anders bepaalt. “Maar ik ga aan de slag en kan mijn werk overal doen als minister-president. Dat is niet afhankelijk van de werkkamer.” Volgens Betrian is in overleg met gouverneur Frits Goedgedrag afgesproken dat het interim-kabinet in de eerste plaats een wet moet invoeren die de screening van nieuwe ministers bepaalt. Verder moet er meer vertrouwen komen in de financiële situatie van Curaçao, waarbij vooral de rust moet terugkeren.

Fortplein
De politie heeft gisteravond het Fortplein afgesloten waar enkele tientallen MFK-aanhangers de nacht doorbrachten. Schotte vergaderde tot laat met zijn ministers. Het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties wil wachten met reageren totdat er meer informatie binnen is.

© ANP, alle rechten voorbehouden

33 reacties op “Nieuwe premier Curaçao ‘gewoon aan de slag’”

 1. Curacao, nogmaals gefeliciteerd met jullie legitieme, interem regering, die ons met verheven hoofd zal leiden totdat er een nieuwe regering is gevormd na de verkiezingen van 19 Oktober 2012.

  Wij wensen interem premier Dhr. Betrian en zijn team veel wijsheid om ons land weer op de rails te zetten na ongeveer 23 maanden van het debacle, de regering Schotte, welke de historie zal ingaan als de slechtste regering ooit.

  Curacao heeft zijn grootheid getoond om zich eigenhandig te bevrijden van de regering Schotte.

  Biba Korsou, Lang Leve de Koningin, het koninkrijk der Nederlanden en ons Curacaose volk.

  LET THERE BE LIGHT

  We weten zeker dat het licht van de almachtige in alle hoeken van onze maatschappij en in alle harten van onze mensen zal schijnen voor een beter Curacao.

  Samen en als deel van het koninkrijk der Nederlanden staan we sterk.

 2. @ Hernandes, dat heb ik ook niet gezegd. Ik stel alleen dat het IDEE om 5 ct per liter benzine in een wijkontwikkelingsproject te storten goed is. Ik stel ook dat het niet te controleren is of dat ooit gebeurd is, maar slechts dat het een goed idee is. Het omzetten van een idee naar een plan, en een plan naar uitvoering een ander verhaal. Ik heb te weinig inzicht in de processen om te stellen of dat wel of niet gebeurd is.

 3. @Chavez

  Wie bewijst dat Schotte die 5ct p l ook echt in een potje voor de wijken/armoedebetrijding heeft (laten) stoppen of gestopt.
  Als je zo’n slechte criminele achtergrond hebt als Mavo2 dan kan ik het mij niet echt voorstellen.
  Maar misschien ben ik te pessimistisch.

 4. http://atapalabra.blogspot.com/

  Ontslagbrieven regering Schotte

 5. Betrian is de rechtmatige premier op dit moment. Hij moet gewoon aan het werk gaan. Het kabinet Schotte is ontslagen en kan zich niet met de politiek bemoeien. Ik mag hopen dat Betrian na de verkiezingen premier blijft. Nou ja dat zien we wel.
  @ klaagbak, die 5 cent opslag was nou net een van de (weinige) goede idee uit de koker van Schotte. Laat de autorijder ietsjes meebetalen aan de armoedebestrijding. Liever zo dan extra belastingen op salarissen of levensmiddelen. Oke, het is vrij onduidelijk waar dat geld naar toe gegaan is, maar het idee op zich kan ik wel steunen.

 6. Mijn voorgevoel zegt dat met elmina W ook nog wel een appeltje te schillen is.
  Iedereen weet van alles van elkaar. Wiels bij/met Dos Santos, in de dienstauto van Jasjes, in de auto van DS enz enz.
  Als je zuiver op de graat bent doe je zoiets niet. Dus iedereen die meer van Helmine afweet kan dat gewoon doorgeven aan Curaleaks or what so ever.

 7. @Hernandes: Mijn respect aan Akshon Sivil die door hun niet aflatende akties veel mensen bewuster hebben gemaakt: 100% Berdat !!

 8. Ik ben zooo onwijs trots dat Curacao zijn eigen peultjes heeeft gedopt, we kunnen het !! Met een ‘beetje’ hulp van de 12 Statenhelden en onze Gouverneur en waarnemend Gouverneur.
  Hulde aan deze mensen die niet bang waren !!

  CURACAO IS WEER VRIJ 🙂 🙂 🙂

 9. echt fantastisch nieuws! Het blijkt maar weer eens hoe dom schotte is. Hij denkt de absolute macht te hebben. Maar in een democratie heb je een gedelegeerde macht. Een parlement of de bevolking kan die zo terugnemen als zij ontevreden zijn. Dan kan je als een klein kind drammen dat je het er niet mee eens bent. Maar krab dan maar eens achter je oren wat jij als president er aan gedaan hebt om de situatie te de-escaleren. De misdaad nam toe evenals het aantal moorden, de tekorten waren zo hoog opgelopen dat curacao binnen enkele maanden failliet zou gaan en de onrust onder de bevolking steeg tot een ongekend niveau.

  De actie van Schotte op buitenlandse TV zenders komt zo triest over en is zo schadelijk voor het eiland dat het nog wel een tiental jaren zal duren voordat Curacao deze klap te boven is.

  De eerste actie van de nieuwe president is hopenlijk de 5 cent opslag op de bezine afschaffen 🙂

 10. Weg met de mafia bende.

 11. In Nederland is het nieuws van de dag elke journal uitzending begint met Curacao.

 12. Eindelijk weg met de rechte hand van de italiaanse MAFIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Hoe zit het met dpindocter Stella van Rijn. Die heeft ook behoorlijk vuile handen!

 14. Dat zou ik eens moeten doen om kost en inwoning op kosten van de belastingbetaler te nemen en overheidseigendom te kraken, want de rekeningen van de cateraar gaan natuurlijk naar het volk. Wedden, dat ik binnen 5 minuten buiten sta. Zo niet de MP en op dit moment alleen de ex-minister van financien. De rest is naar huis. PS en MFK heeft alle aanhangers opgeroepen om te gaan demonstreren, maar de politie is paraat en zal het niet toestaan.

 15. En nu mogen alle ambtenaren hun zegje doen

 16. Er zijn veel werk aan de winkel vooral het financieele plaatje.
  Iedereen in zuid-amerika hoorde over staatgreep klink heel hard want ze hebben dat mee gemaak.
  Schotte roep dingen die hij geen verstand van hebben alleen het eiland de dupe worden.
  Hij wil niet weg omdat er zit iets achter dat niemand zal weten denk hij.
  Als geen maatregelen worden genomen zak het eiland in zo drijfzand.

 17. Slapen tijdens een staatsgreep. Teveel gewend aan het pluche! Pajaso die Schotte……..

 18. Gewoon een zaak van even aangifte doen van lokaalvredebreuk en aanhouden die crimineel.
  In de boeien, net als elke andere crimineel en naar het politiebureau!!!!
  Opsluiten in één van de cellen van Rio Canario, dat is wat anders dan op kosten van de belastingbetaler de hele wereld overvliegen in de businessclass en een vijfsterrenhotel met riante dagvergoeding.

  Betrian: Go for it!!!!!

 19. Onze grote staatsman Schotte heeft zijn ontslag ingediend, het is door de gouverneur in beraad gehouden en nu geaccepteerd. Dit zijn de gebruikelijke democratische spelregels, maar ik heb begrepen dat meneer Schotte zich op de lagere school al niet aan de spelregels tijdens het speelkwartier wilde houden, dus waarom zou hij het nu wel doen. Ik ben bang dat het hem allemaal boven de pet gaat, maar ja wat wil je met die achtergrond.

 20. Pabien senjor Betrian hopi forsa i laga Schotte mira kon un hende drechi ta maneha un pueblo kompletu!!!

 21. Mijn diepste respect voor de interim regering..
  Mijn respect aan de beide statenleden die dit mogelijk hebben gemaakt. Mijn respect aan Akshon Sivil die door hun niet aflatende akties veel mensen bewuster hebben gemaakt.
  Wat we gisteren hebben gezien bij de Forti zijn voor zover ik het kan inschatten de laatste stuiptrekkingen van een groep mensen die zich gemakkelijk laten ophitsen. Nu Wiels nog en kunnen we vooruit gaan naar een land waar voor iedereen plaats is en mensen met respect behandeltt.
  Het recht zal uiteindelijk altijd zegevieren in een democratie. Ik zal met genoegen zien hoe Schotte en zijn boevenclub de trappen van de Forti geboeid wordt afgevoerd. Linea recta naar de Bon Futuro.

 22. Aan alle ministers incl. MP is eervol ontslag verleend met dank voor alle bewezen diensten. Hopelijk is dit geen immuniteit voor vervolging van strafbare feiten maar hooguit een vrijgeleide per container naar Mugabe.

 23. wel tijdig alles afsluiten daar elektriciteit etc, hebben ze niet nodig daar

 24. Een idee om de volgelingen van Wiels en Schotte maar meteen een transparant overzicht geven van de uitgaven die hebben geleid tot een tekort van 236 miljoen (houd ik het nog zuinig). Dan moeten de ogen toch wel eindelijk opengaan en o ja, pak wiels ook meteen in de screening mee, we zullen zeer verbaad zijn!!

 25. Mooi stap 1 is gedaan nu ook zo snel mogelijk openheid van de financiele stiuatie op ons dushi Curacao zodat wij als kiezer weten wat we moeten doen op 19 oktober stemmen op deze boeven zoals ze genoemd worden maar nog te weinig bewijs voor is
  of toch voor een nieuwe weg die ons rust en welvaart brengt zodat dat iedereen weer rudt en vertrouwen krijgt in de beleid makers en onze grote voorbeeld.
  Uit de eerste reaktie van Schotte en Wiels ze leren het waarschijnlijk nooit het klinkt als jij heb met mijn kinderwagen door de poep gereden nu ben jij mijn vriendtje niet meer Ja dait klinkt heel kinderachtig maar zo is de reaktie op dit moment zeker ook.

 26. Alle succes heer Betrian! Wat mij betreft hoeft u tot 17 oktober maar 1 taak op te pikken, en dat is de screening van het nieuwe kabinet regelen. Geen MAVO3 premiers meer, geen creditcard, diploma- en verzekeringsfraudeurs meer, geen diplomavervalsters en meineedpleegsters, geen ministers meer met megaschulden bij de belastingdienst, SVB of Aqualectra.

  1 advies: hoed u voor Stella van Rijn, die zich de afgelopen 2 jaar als een enge marionet van Schotte heeft gedragen (zie haar tenwnkrommende brief aan KRO Brandpunt) en dat zal blijven doen, want dit sprekende mantelpak heeft geen enkel besef van normen en waarden.

 27. Laten we hopen dat deze man zn belofte betreft de screening zal nakomen…

 28. EINDELIJK ECHTE ACTIE OP ONS DUSHI OUWE EILAND….PABIEN KORSOU!!

 29. Verstandig, gewoon aan de slag en die relschoppers maar even negeren. Kan het fort niet gewoon dicht en afgesloten?

 30. Schotte pleegt nu een staatsgreep. politie moet ingrijpen en hem 20 jaar geven

 31. Tur, tur, tur kos bon ku Stanley

 32. Saka Schotte i tur otro criminal fo’i Forti. Hiba nan piskalat, kaminda nan lo sinti nan na kas! PISKALAT! Douwe Boersema, bo dianan a wordu konta!

 33. GEFELICITEERD!!!