• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MFK-aanhangers protesteren momenteel bij Fort Amsterdam. Ze zijn het oneens met de beëdiging van Stanley Betrian en zijn collega- ministers. De net ingezworen Betrian is in gesprek met de politie en wordt momenteel door hun beschermd. Punda is inmiddels afgesloten.

De boze aanhangers stonden voor het kantoor van gouverneur Frits Goedgedrag en bonsden op de ramen. Vervolgens liep de groep naar het kantoor van Gerrit Schotte. Schotte had een Blackberry ping rondgestuurd met de tekst: ‘Tur Hende bayendo rumbo di forti pa kuida nos sentro di gobernashon!’ (Iedereen is onderweg naar Forti om het centrum van onze regering te beschermen) Schotte weigert te vertrekken.

85 reacties op “Protest bij Forti”

 1. Toch vraag ik me wel af of die soberanos nu echt wel eens nadenken? Waarom een boevenbende steunen die het land leegrooft. uiteindelijk zal curacao als haiti eindigen en dat terwijl Haiti nog een vruchtbaar land is!

 2. Update 17u-19.30u Punda:
  Krakers zitten nog steeds in Forti.
  Hoofdkraker praat urenlang tegen 1 camera + ca 30 Sobrano’s (!!), liefdevol bijgestaan door zijn 2e by-site (die met dat lange haar)

  Er waren ook ca 2 a 3 MFK-ers…

  Dikke Jasjes met sobrano-overhemd trachtte ook nog Forti binnen te komen via de zijigang maar werd de toegang geweigert.

  Verder bij de pontjesbrug even zitten wachten of Dominio’s ook pizza’s voor de krakers zou komen brengen, maar nee.

  Verder rustig rustig, paar toeristen die nieuwsgierig stonden te kijken. Eigenlijk was het wel gezellig, terrasjes zaten vol, muziekje in de haven, heeel aparte ‘staatsgreep’ …

  Update 20.30u:
  Kraker levert sleutel in vertrekt te voet naar Salina. Moest de dienstwagen worden ingeleverd? Geen bier & pizza-supply meer op Forti? Mocht hij niet meer op de computer, werden de camera’s te moe van de man 🙂 ? Heel mysterieus (lees: NOT)
  Annieweetjes: wordt vervolgt, stay tuned 🙂

 3. @Jo de Nederlander,

  Dus iedereen in Nederland is een relschopper en gooit bakstenen tegen 84 jarige mannen, elke poltiieagent is een verkrachter en pedo en dan praten we nog niet over de (politie) Nederlander die niet met problemen in een relatie om kan gaan..

  Want net zoals iedereen hier op Curacao niet om kan gaan met democratie toch? Kom ajb volgende keer met betere voorbeelden en of echt inhoudelijke (maar vooral op feiten) gebaseerde reacties. Laten we dan met een discussie beginnen…

  Voor jouw informatie ik zie niet elke Nederlander zoals omschreven in de eerste alinea… ik zie overigens wel veel Nederlanders zo bekrompen zoals jij… maar goed dat is waar het gros op Curacao ook last van heeft, namelijk onwetendheid en niet altijd opgeleid (gemiddelde PVV’er bijvoorbeeld)… 🙂

 4. @spel is uit,

  ik wil als nederlander ook niet geassocieerd worden met mensen als Jo de nederlander en Mevrouw K.A. brieten-poot

  dit zijn mensen die alleen maar bezig zijn met haatzaaien.
  net als trouwens de meeste soboranos.
  door dit soort mensen komt er alleen maar meer haat en daar hebben we nu wel even genoeg van.

  de mensen van Curacao moeten op een of andere manier weer verenigt worden.
  samen kan je een land opbouwen en iedereen is daar bij nodig.

  mensen buitensluiten is een grote fout, dat is uit het verleden gebleken.

 5. @Spel is uit

  Maak je niet druk om ene Jo de Nederlander.
  Dat komt uit de PVV koker. Het is bekend dat die alle fora afstruinen en mensen tegen elkaar opzetten.
  Dus niet op ingaan.

 6. door dit soort aktie,s daalt de waarde van ons eiland, Veel goedgezinde mensen zullen het eiland verlaten en wie koopt alles op?
  Juist de vrienden van gerrit en hermien.

  Hoe is het mogelijk dat iemand met 800.000 gulden schuld nu ineens 1miljoen heeft en mede eigenaar is in diverse ondernemingen.

  Hoe kan hermien zo vaak richting nederland gaan, dure studie’s betalen voor zijn kinderen

  Waar komt het geld vandaan en hebben ze er wel belasting over betaald

  alle bankrekening blokkeren van Ali Baba en zijn veertig rovers

 7. @ Fred Janssen
  Ik vrees dat de achterban van MfK/PS
  Of een opleiding heeft lager dan mavo3
  Of een hogere opleiding heeft maar de kluts kwijt is.

  Als ze graag de economische afgrond in willen rijden en een dictatuur willen vestigen dan mogen ze een eigen ander eiland zoeken. We geven ze klein Curacao. Maar niet onze dushi Korsou

 8. @ Jo de Nederlander
  Rot op met je mening dat alle Curacaoenaars dom volk zijn. Ik heb een economische studie drs en spreek beter Nederlands dan jij.

  Gelukkig ken ik heel veel andere Nederlanders die mijn vrienden zijn die niet zijn zoals jij.

 9. @ Sander,
  Dat soort types vindt je in elk land en elke cultuur. Wees gewoon voorzichtig hoe je iets opschrijft. We staan aan dezelfde kant 🙂

 10. @ Sander,

  Waar baseer jij je stelling op dat ‘sommigen geen idee hebben wat de gewone man moet doorstaan’ ?
  Ik krijg het altijd een beetje benauwd van die overpolitiek correcte Nederlanders. Ze lopen nog net niet voorover gebogen (met de r**t naar achteren) om maar in een goed blaadje te komen bij de lokale bevolking. Kritiek of uberhaupt de waarheid zeggen is niet toegestaan, want dan ben je per definitie een of andere rijke Makamba.
  Spijt me zeer, ik ben geen rijke Makamba, maar heb wel een goede opleiding gehad en heb ook veel gereisd over deze aardkloot. Wat ik nu hier zie heb ik in niet veel landen gezien, derhalve mogen we met recht spreken over een Bananen republiek. Het zou een prima script voor een film zijn als het niet zo triest zou zijn.
  Ook ik ben, voor mijn werk, afhankelijk van de toeristen die hier komen en ik kan me behoorlijk kwaad maken over deze club criminelen die de werkgelegenheid van zeer velen op dit eiland op het spel zetten voor eigen gewin.
  En dat mag je best hardop zeggen.

 11. @jeanne,

  ik schaam me niet om NLer te zijn, maar bepaalde type nederlanders doen me wel schamen.
  de types die de hele dag kritiek leveren op andere mensen en culturen.
  en zelf in luxe leven met speedboten hier de boel vervuilen en vinden dat de stranden van hun zijn en niet zien dat een hele groep lokalen dagelijks bezig zijn om te overleven.

 12. Als je dit interview met telesur van Schotte vandaag ziet dan kan je niet anders concluderen:
  Deze mensen zijn niet voor het belang van Curacao.
  Ze sleuren liever het eiland economisch de afgrond in dan vertrekken.

  Als je zo Nederland die je 2 miljard schuld heeft afbetaald te schande zet met een staatsgreep dan ben je tot alles in staat.

  Mind you: we staan te kak in de hele regio.

  http://m.youtube.com/?reload=14&rdm=m5zadq65

 13. @ Sander
  Ik ben het met Edgar eens in dit gevall, jou standpunten zijn duidelijk, ben het er ook vaak mee eens. Maar zeggen dat iemand zich moet schamen op Nederlander te zijn gaat te ver, dan verlaag je je tot hun niveau.
  @Edgar.. dit is idd desastreus voor het toerisme, men maakt geen goede beurt.

 14. Mavo2 is terrein aan het verliezen. Ik had zojuist een droom dat hij met geweld eruit werd gehaald. Nu de police achter de interim regring staat kan het niet anders.
  Wow, werd ik net wakker en verdraaid het is geen droom.
  Dag Schotte, hoop dat je je kindern in ieder geval een betere opvoeding meegeeft. Alhoewe je weet maar nooit.l

 15. Schotte heeft zelf ontslag in gedient.
  Nu de gouveneur heeft het ontslag bekrachten punt uit.

 16. die mfk groupies voor de deur op het fortplein daar win je echt geen oorlog mee. ik zou zo graag een webcambeelden zien van wat er daarbinnen gebeurt. hoop wel dat telecuracao ook wat kritischer wordt in haar berichtgeving over schotte, hij kreeg wel erg veel podium gisteravond, was even bang dat hij daar uren ging staat razen en tieren (wat op zich ook een competentie is) en dat niemand bij onze staatstv op de uitknop zou durven drukken… positieve berichten over de politie en de vakbonden, tijd voor veranderingen die de neerwaartse spiraal gaan doorbreken!

 17. @ Sander,

  Ik wist niet dat jij zo’n aanhanger was van MFK/PS/MAN

  Pleit niet echt voor je.

 18. @

  Daar moet jij als PVVer toch van alles van afweten.

 19. @edgar,

  ik wist niet dat jij deze mevr.k.a. brieten poot bent…..

 20. Turr kos bon ku mr. Betrian.

 21. MFK Movemiento pa Frakasa Korsou

 22. Ik heb bewondering voor deze interim regering. Zij krijgen heel wat vullis over zich heen. Mevr. Pluijm krijgt van mij een extra pluim.
  Betrian en de andere ministers masha danki dat u beereidt bent gevonden dit te durven doen.
  U gaat aan de slag nu, uw eerste opdracht is vast om de VBC te herinstallen en ervoor te zorgen dat het niet meer gebeurt dat criminelen als Schotte cs zomaar geinstalleerd kunnen worden. Deze weg moet geblokkeerd worden.

  +6
  ;45hnpfv9XZ%Re
  1

 23. Het volk van Curacao is veel te dom voor democratie, dat hebben ze nu voor de zoveelste keer bewezen.
  Wanneer wordt dat boevennest van jullie nou eens volledig onafhankelijk?
  Iedere keer weer een hele grote mond richting Nederland maar ondertussen iedere keer je hand ophouden!
  Jullie willen zelf graag een narco-staat, ga dat dan ook doen.
  Maar snij dan de banden door met Nederland en neem jullie eigen verantwoordelijkheid.
  Ga het met zijn allen toch eens lekker zelf uitzoeken. En kom dan ook al die criminele jongeren hier even ophalen. Jullie kunnen ze goed gebruiken.

 24. Ik zou graag de MFK demonstranten eens een IQ test willen afnemen. Als het kader van de MFK al niet meer dan MAVO3 heeft (Schotte) of een vervalst HBO diploma (Constantia), om nog niet te spreken van het niveau van lieden als Peppie Pisas en Kokkie Garmes, wat voor intellectuele baggage zou de achterban dan hebben?

 25. ik heb net gehoord dat ze alles hebben afgeloten op forti stroom telegoon etc dus eruit met die troep en nooit meer terug omdat er een wet komt voor screening waardoor die troep nooit meer ministers kunnen worden.

 26. Uit goed en betrouwbare bronen heb ik mogen vernemen dat er een schip onderweg is,dit schip zal aanmeren bij de wal voor FORTI ,daar word het schip worden omgedoopd als het NARRENSCHIP(tik in narrenschip en u ziet wat ik bedoel)???????????????????,!!

 27. We zijn nu oficiel een BANANENREPUBLIEK!

 28. @ Sander,

  Ik zou niet weten waarom ik mij ‘zeer diep zou moeten schamen voor mevrouw Kabrietenpoot’. Het enige waar jij je nog veel en veel dieper voor zou moeten schamen is de huidige politieke situatie op het eiland.
  Deze toont immers aan dat een zeer groot deel van de bevolking absoluut geen flauw besef hebben van democratie. Daar zou ik me maar eens voor schamen en niet voor degenen die dat durven te benoemen.
  De klucht van gisteravond gaat de hele wereld over en zet Curacao inderdaad op de kaart als een bananen republiek. Vandaag komen de vertegenwoordigers uit de cruise industrie aan en wat gaan die zien ?
  Vechtende en schreeuwende Curacaoenaars ? Die zich niet weten te beheersen en die er Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse methodes op na houden ?
  Wat denk je dat hun reactie zal zijn ?
  Dit jaar maar eens geen cruiseschepen want de situatie is te gevaarlijk ?
  En dit alles omdat een stelletje kleuters hun verlies zich verschrikkelijk aan het misdragen zijn ?
  Daar zou je je voor moeten schamen, beste Sander !

 29. Als Schotte en zijn ministers, zich werkelijk hebben opgesloten, dan zou ik zeggen laat ze lekker zitten, wel elektra afsluiten en zorgen dat ze niet kunnen cominiceren.
  je moet wel erg wanhopig zijn om dit te doen.
  is het pure angst om dat ze vrezen dat er nu wel goed onderzoek naar hun reilen en zeilen gedaan kan worden?
  dat er strafbare feiten naar boven komen lijkt me duidelijk.
  hopelijk heeft het nieuwe kabinet de ballen om ze dan te arresteren en dat deze feiten niet weer in een of andere doofpot verdwijnen.

  dit mag nooit meer gebeuren….
  Maffia hoort in de gevangenis niet in forti.

  hopelijk zal het volk ook duidelijkheid krijgen dat ze toen echt voor oplichters en maffia hebben gestemd.
  maar ben toch bang van niet.
  over het algemeen is de antilliaan erg eigenwijs (wat vaak goed is) en willen ze nooit toe geven dat ze fout zaten.
  en onder bepaalde groepen is het geaccepteerd, dat je via corruptie en leugens vooruit weet te komen….

 30. @ P. Rison

  heel goed idee. maar wel communicatiemiddelen , cellphones-vaste tel.verbinding-internet- radio-tv- afsluiten !

 31. Waar is het bewijs dat NL hierachter zit?? Wie gelooft dit?? zijn mensen dan echt zo dom? De aanhangers van deze partijen moeten zich gaan afvragen wat de toekomst zal brengen. Ga vooral zo door met schreeuwen tegen NL, en nog erger alle Nederlanders voor rotte vis uit te maken. Feit is dat er is bewezen dat er nog geen 2 jaren (!) Nodig zijn gweest om het land over de afgrond heen te duwen. Feit is dat Chavez een gestoorde gek is, die komt echt niet te hulp. Feit is, en dat is mischien het ergste dat het toerisme gaat teruglopen, uit NL, maar ook uit de VS en Zuid Amerika. Gevolg: Meer werkeloosheid, daardoor mer criminaliteit. Gevolg: de bevolking achter de tralies van hun huizen en het gespuis vrij op straat. Mensen denk na. Voor de goede orde: ik ben geboren op Curacao, woon in NL, heb de verpleegkundige HBO gestudeerd, wil graag terug om te werken en zaken op te bouwen, want ik heb kennis van zaken. Maar ik krijg te horen dat ik een verrader ben, zo in en in triest, want mensen kennen mij niet, schreeuwen alleen de de idioten na. Curacao verdient dit niet, mijn hart huilt.

 32. NRC: vakbonden steunen nieuwe regering.

 33. mevrouw Kabrietenpoot is een nederlander, waar ik me diep voor zou schamen.
  maar elke nederlander die sympatiseerd met Wilders, vind ik verdacht en gevaarlijk.
  hetzelfde geld natuurlijk voor de sympatisanten van Wiels.
  die zijn ook gevaarlijk voor deze vredelievende gemeenschap.

 34. Don QuiSchotte ?? vocht die niet tegen windmolens ??

 35. Niks afsluiten ! Gewoon laten zitten tot 19-10. Moet je voorstellen : geen tv-spotjes meer van Schotte, geen wijkbezoeken meer van Schotte, geen kabinetshandelingen meer van Schotte. Schotte uit het publieke leven ! Doodzwijgen die man tot 19-10. Geef hem aljeblieft genoeg te eten en drinken tot die tijd! Laat deze kans niet aan ons voorbij gaan !

 36. Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die zich laten op hitsen voor deze onzin cq strafbare feiten. LAAT JE GEZONDE VERSTAND AUB WERKEN. Nu al bekend een tekort van 700 mijloen en wat is de bevolking ermee opgeschoten. Juist ja NIKS. Shame you.

 37. Schotte roept dat er een staatsgreep is gepleegd……Dat klopt, hij pleegt nu zelf een staatsgreep door niet plaats te maken voor een keurig volgens de regels benoemde opvolger.

  Nu maar hopen dat de bevolking begrijpt dat als men vooruitgang wil men niet moet stemmen op mensen die basisregels aan hun laars lappen.
  Als dat gebeurt, dan zijn de afgelopen twee jaar toch nog ergens goed voor geweest.

 38. waar staan we nu?
  een gestoorde man die zich een ruimte toe heeft geeigend in een pand dat niet van hem is.

  dit is een gevaarlijke situatie immers we weten dat hij wapens heeft.

  Ondertussen is hij alle belastende bewijsmatriaal aan het vernietigen, zijn emails, zijn opgenomen telefoon gesprekken,en op papier staande afspraken .

  zijn medestrijder zit ondertussen allerlei gevaarlijke uitspraken te doen op de radio.

  welke maatregelen kunnen we aanwenden om erger te voorkomen.

  de legale regering zal er voor moeten zorgen dat de lont uit de bom word getrokken.

  1, samenscholing verbod
  2. alcohol verkoop verbod
  3. alle media blokkeren
  4. onze Cur-mil en VKC preventatief door de straten en wijken laten rijden.
  5.alle facilitaire middelen afsluiten op forti.

  in tegenstelling wat de Hr Schotte beweeerd, komt de staatsgreep van hem uit omdat hij de democratie niet erkent.
  en we weten allemaal wat Monk heeft gezegd, landverraders moeten hangen.

 39. Live webcam forti: http://www.ustream.tv/channel/live-den-kaya

 40. Bericht bestemd voor :Mevr. K.A.Brieten-Poot,

  Mevrouw si aki no ta bon. De Bes eilanden ta om de hoek. Ennnnn De drugs zijn uiteindelijk bestemd voor de Nederlanders in Nederland, die daar geboren en getogen zijn.

  Masha Danki.

 41. Hoort niet bij deze topic maar toch wel goed om er naar te kijken.

  http://sxmislandtime.com/component/k2/item/19254-crime-log-curacao-and-aruba.html

  Men maakt zich in de VS behoorlijk zorgen over de crime-rate hier.

 42. Schotte c.s. hebben zich opgesloten in de werkkamer van S.:
  Even electriciteit, water, telefoon afsluiten in het pand en voorkomen dat er proviand naar binnen gaat……… en zie hoe snel zij het pand verlaten.

 43. Vooral de naam Pdvsa in het artikel hieronder maakt me bezorgd..

  CARACAS (ANP) – Een week voor de presidentsverkiezingen in Venezuela zijn twee lokale oppositieleiders doodgeschoten door onbekenden. Dat gebeurde tijdens een manifestatie in de deelstaat Barinas, meldde de partij van oppositievoorman Henrique Capriles.

  De autoriteiten hebben het incident nog niet bevestigd. De oppositieleden zouden zijn neergeschoten vanuit een busje van staatsoliebedrijf Pdvsa, of vanuit het kantoor van de lokale burgemeester.

  De gedode oppositieleden behoren tot de partij van Capriles. Hij geldt als de voornaamste uitdager van president Hugo Chavez. Peilingen voorspellen een nek-aan-nekrace.

  http://nieuws.nl.msn.com/aanhangers-oppositie-venezuela-doodgeschoten

 44. http://nos.nl/op3/artikel/424187-.html

 45. Wiels zal Betrian laten arresteren, door wie ? De speciale troepen van zijn vriend Chavez ?
  Nou heeft Chavez ze niet allemaal op een rijtje en kraamt vaak dezelfde onzin uit als Wiels, maar één ding is wel zeker, hij zal het niet in zijn hoofd halen het grondgebied van het Koninkrijk der Nederlanden fysiek aan te vallen. Of het moet zijn dat Nederland en Venezuela al een afspraak hebben gemaakt. Zo in de trant van, hi Chavesie, ja doe maar wij zullen de officiéle overdracht wel bij de VN op de agenda laten zetten en oh ja sterkte ermee en wij wensen je veel wijsheid.

 46. Heel triest dat een premier zich zo gedraagd, je moet ook tegen je verlies kunnen maar Schotte is bang dat al zijn illegale zaken nu boven komen drijven.
  Wiels is net als Wilders maar dan met een kleurtje, heeft Wieks zich wel een afgevraagd waar zijn naam vandaan komt? Het inderdaad de achter gestelde niet zo slimme mensen die achter dit soort randdebielen aan loopt en gelooft in het geen zij verkondigen maar niet kunnen waarmaken. Het is diep triest wat er gaande is.

 47. even kijken hoor, we hebben dus nu een probleem.

  wat ik heb begrepen is er een levengevaarlijke situatie van een verwarde man die bedreigingen uit tegen diverse personen.
  Hiervoor is in de wet alles geregeld, je kan zo iemand opsluiten in een gesticht.
  Dit om die verwarde man tegen zichzelf te beschermen.

  Maar hoe krijf je hem uit dat gebouw, simpel.
  aan de buitenkant van zijn gebouw zitten stoppen, die draai je er uit.
  ook de telefoonleiding kan je simpel afsluiten,
  water afsluiten is ook zo gebeurt.

  dan komt hij vanzelf naar buiten.

  trouwens graag een up-date van de situatie

 48. Mevr K.A.Brieten-Poot ik hoop dat u niet op ons dushi Korsow woont maar mocht dat zo zijn, wat ik wel denk, dan wordt het tijd dat u zo gauw mogelijk uit deze bananenrepubliek verdwijnt en dat u maar lekker naar de werkelijke banenrepubliek, Nederland ophoepelt. Vergeet uw kabrietenpoot en uitbuiterszakje niet mee te nemen. Meld je maar bij Wilders die heeft nog plaats voor u.

 49. @Mevr.K.A.Brieten Sloot een Coke Republiek heeft tenminste nog coke plantages.
  Zelfs die hebben ze niet in Nederland. Dus moet het uit die kant geimporteerd worden.
  Die komen met bananen en drugs naar Nederland. Zolang het gebruik stijgt in Nederland
  en prijzen hoog blijven zal het een van de grootste handel bedrijvigheid blijven in Nederland. Na de tweede wereld oorlog was Nederland de grootste Coke producent ter wereld en rijk hiervan geworden. Dit is politiek van de pot verwijt de ketel.Ik ben niet anti Nederlanders maar af en toe moet wel de waarheid worden gezegd. Vele Nederlanders proberen altijd hoog van de torens te blazen maar vergeten vaak hun aandeel daarin. Kijk maart lekker hoe het is gegaan in de vroegere Nederlandse kolonies en kijk hoe het gaat in die andere exkolonies. Dat soort vergelijkingen durf ik niet te maken dat het verkeerd gegokt is en dat de BES landen er beter af zijn. Het is nog te premature om dat te zeggen dat kan pas over een paar jaar.Men moet heel voorzichtig zijn, wanneer je aan het generaliseren bent, dan moet je eerst beginnen naar jezelf te kijken eer je iets zinnigs kan zeggen.Veel plezier met je betoog.

 50. Yes Aquaelectra. En nu schakelen ! Het is jullie dag.

 51. Een bananen republiek heeft tenminste nog bananen.
  Zelfs die hebben ze niet op CURAÇAO!
  Die moeten uit Venezuela komen samen met de drugs .
  HET WAS NIKS! HET IS NIKS EN HET ZAL NOOIT WAT WORDEN.
  Verkeerd gegokt! De BES eilanden zijn beter af!!

 52. Ik hoop dat Schotte en Wiels niet vergeten dat morgen ongeveer 1000 vertegenwoordigers van de cruise industrie op het eiland komen om een beslissing te nemen wat ze gaan doen met het aantal cruise schepen naar Curacao.

  Veel Curacaoenaars moeten leven van de inkomsten van het toerisme…OOK DE KIEZERS VAN WIELS EN SCHOTTE !
  Het zou een grof schandaal zijn wanneer Wiels en Schotte het voor elkaar krijgen om het cruise toerisme de nek om te draaien, puur alleen uit eigen gewin.
  Ik hoop dat ze nog ergens een grijze cel hebben zitten, die wel werkt.

 53. Heeft Wiels al zijn “boefjes” van MFK in de boeien geslagen en afgevoerd naar Bon Futuro ????
  Echt niet …….. goh had ik wel verwacht van deze KOBARDE met grote mond maar NO ACTION !!!!!

 54. Dus nu kan de ‘SchotteGaatWeg’ hernoemt worden tot ‘SchotteIsWeg’….
  Je kan niet zeggen dat we hier op Curacao geen profetische gaven hebben.
  Die weg hete al zo voor dat Schotte geboren was…… Knap hoor!!!!!

  En Oh ja…. Kan geen kwaad om ‘In te Burgeren’ als je hier wilt wonen.
  Als je in drie maanden ons erg makkelijke Papiamentu niet kunt leren dan…………
  Ik heb leuke bedacht joh…. Voor op die puntjes…….

 55. Haha ze willen tot 19 okt daar blijven zitten in forti… hebben ze een luchtbed bij zich? lijkt wel een schoolreisje!
  Tijd dat de catering er mee op houdt, dan zijn ze zo buiten…(uiteindelijk zullen ze toch niet betaald worden zoals zoveel bedrijven die wat voor de overheid doen.)

 56. hr Wiels,kom maar bij mama.

 57. @ idd Maria, uitstekende opmerking: niemand kan meer NL de ‘schuld’ geven want we hebben dit keer bewezen …. NOS MES POR 🙂

 58. Video van de beediging van het interim-kabinet: http://vimeo.com/50451366

 59. hierbij de link van de beediging hedenmiddag:https://vimeo.com/50451366

 60. Schotte wil nog steeds niet begrijpen, dat het bevoegd gezag bij de Kroon in de persoon van de Gouverneur ligt en dat internationale wetten van democratie boven de artikeltjes in onze Staatregeling en Reglement van Orde staan. Hij kraamt de grootste onzin in zijn charme-offensief uit en blijft bij de staatsgreep en complottheorie. Het is 1 grote verkiezingscampagne voor de MFK, waarvoor hij niets hoeft te betalen. Telecuracao zal trouwens geen tijd aan de ex-premier beschikbaar stellen voor een nationale toespraak.

 61. Jammer voor Schotte & friends dat nederland niet heeft ingegrepen. Maar dat Curacao het zelf heeft gedaan.

 62. Danki voor alle updates van jullie allemaal!
  Gelukkig is het weer rustig nu en hebben we een nieuwe CAPABELE regering, joepieee :)!!

 63. de rust is grotendeels weergekeerd begrijp ik van onze dochter.

  Het is rustig in Punda..we zijn ff met de pond overgevaren ff uitwaaien, het is rustig in Otrobanda, mensen genieten van de zaterdagavond.

  Welterusten allemaal.

 64. Ongelooflijk dat mijn mensen zo dom zijn zich door boef Schotte te laten oproepen. Maar wellicht zit er nog wel wat drank aan te komen + pastechi’s natuurlijk.

 65. In de jaren 40-45 hadden wij ook dergelijke mensen.
  Alleen met een snorretje. Met de bekende gevolgen.
  Korsou blijf op uw hoede.

 66. Het hoofdkwartier van PS bij Palu Blanku is druk met mensen heb ik net telefonische gehoord. Niet die kant op gaan dus.
  Schotte heeft net een interview met een venezolaanse zender Telesur gegeven vol met leugens. Hij liegt ie dat de verkiezingen zullen worden gestopt blablabla.
  DramaQueen heeft net Oscar winning performance gegeven met zijn propaganda/ interview met Telesur.

 67. Als Schotte Curacao nu nog niet op de wereldkaart heeft gezet, weet ik het niet meer. Binnenkort is er een conferentie van de cruisemaatschappijen en er zijn al heel wat annuleringen voor Curacao binnen.

 68. Duidelijk Opmerker, maar dit is een inlandse aangelegenheid….In NL wordt niks vertaald in turks/marrokaans, in de VS wordt niks vertaald in spaans snap je m’n redenering?
  ‘T is tijd dat we hier een telecuracao in het engels en spaans krijgen, dan begrijpt iedereen het 🙂 EN geven we het goede voorbeeld aan het buitenland om multicultureel te zijn, hetgeen geen kwaad kan na alle negatieve publiciteit die we gehad hebben.

 69. Het is afgelopen met schotte met die boeve bende? Deze mensen hebben geen verstand wat ze bezig zijn.Opdonderen en ik hoop dat alle feiten boven tafel komt voor de verkiezingen.
  Wat kan die schotte liegen mensen onbegrijpen om te zeggen dat ze probeert verkiezing te boycot.Niemand kan dat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 70. Onze dochter meldt zojuist:

  Serieus..we hebben net de radio uitgezet. De manier waarop deze man praat, wat voor bedreigingen hij uit, z’n taalgebruik, oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid net weer en hij blijft er mee wegkomen!! Het is knap dat hij zoveel aanhang heeft…en hij blijft maar doorpraten, het is ongelofelijk echt waar

 71. @A vond je die reclame van frente niet brilliant net na telenotisia heh 🙂
  En MAryn forti = afgesloten, protest buiten de poort, lijkt vooralsnog rustig
  Net voorbij het PS kwartier gereden, daar was het nogal druk….
  Ik blijf iig weg uit de stad komende dagen.

 72. @ Beste Muis… U heeft 30 mei 1969 niet meegemaakt wel? Het gaat er niet om dat IK het niet zou begrijpen maar wat denkt u van de toeristen, stagieres etc die niet begrijpen waar ze in terecht gekomen zijn? Je zou ook kunnen zeggen”Waarom nog Nederlandstalige radiozenders zoals Hoyer 2, Paradise en Dolfijn op Curaçao!
  Met karnaval zijn ze wel paraat. Telecuracao had in het verleden wel gedeeltelijk nieuws in het Nederlands, maar sinds de slogan “Papiamentu bai skòl” is dat ook verdwenen van het scherm.
  Vraag me af als een orkaan ooit Curaçao zou treffen hoe de bewoners gewaarschuwd worden.
  N.B. zelf heb ik de moeite genomen om enkele mensen (die het papiaments niet machtig zijn) te bellen en te waarschuwen niet naar Punda te gaan.
  Tevreden met deze uitleg?

 73. Onze dochter staat in Otrobanda bij de brug en belt dat ze een massa mensen ziet. Zij is getrouwd met een politieagent en de politie schijnt de gehele week al in opperste staat van paraatheid te zijn.
  Ik dacht te horen dat de Buren en Wilhelmina’s hun deuren gesloten hebben.
  Schotte zit nog in Forti. Die is veel te bang eruit te komen en wellicht opgepakt te worden. Dat zou pas gerechtigheid zijn.

 74. Iedereen uit de stad blijven dat is het beste.

  Op de radio is pastechi eter Wiels iedereen aan het uitschelden en zelfs nu weer bedreigingen aan het adres van bertrain..ongelofelijk..die man moet pas opgepakt worden..

 75. Voor van tv verstokte banda abao-wers graag verslag
  van wat er in punda gaande is!

 76. Het zijn de intellectueel minder bedeelden die momenteel problemen veroorzaken in Punda, en laten we het hen vergeven want ze weten niet wat ze doen.

  En datzelfde geld eigenlijk ook voor onze premier die het aan intelligentie ontbrak om zelfs maar de MAVO af te maken terwijl je van een premier toch minimaal universitair niveau mag verwachten. En voor Constantia, die in totale ontreddering zelfs een HBO diploma probeerde te vervalsen om blanco CV wat op te poetsen.

  Om het nog niet te hebben over wat MFK in de Staten heeft zitten. Neem Rudney Garmes, voormalig bordenwasser in de Cactusclub, of Pik Pisas, voormalig potloodslijper bij een politiepost op Bandabou.

  MFK, julle hebben Curacao in 2 jaar internationaal ten schande gemaakt. Shame on you!

 77. En ondertussen zend kanaal 8 nog steeds de propaganda van schotte uit.. Zucht..

 78. Ben blij dat t nu eindelijk gedaan is, 1e werk: VDC activeren en screening na verkiezingen
  We hebben genoeg criminelen op het pluche gezien de laatste 2 jaar

 79. Opmerker… we wonen hier op Curacao, kennis van Papiamentu kan geen kwaad. Ik ben er slecht in maar kan het prima volgen…
  Bottomline hier… BLIJF UIT DE STAD t gaat grimmig worden 🙁

 80. Schotte vindt dat stoel zo lekker dat hij nooit meer weg wil. Schotte en vrienden weg wezen.

 81. We hebben net onze gasten aangeraden niet de kant van Punda op te gaan.

 82. http://nos.nl/artikel/424164-.html

  Mavo3 heeft zich maar vast opgesloten in zijn werkkamer. Hij durft niet eruit te komen want dan wordt hij onherroepelijk opgepakt.

 83. Op kanaal 8 wordt constant verslag gedaan over de toestand bij Forti. Zoals gebruikelijk zijn de Nederlandstalige radiozenders weer eens in gebreke. Vakantiegangers en niet papiamentstaligen blijven van het nieuws verstoken. Peter Eykelenboom (Radio Hoyer) die dagelijks het Nederlandstalige nieuws brengt is op het Fortplein aanwezig, wordt ook geintervieuwd maar is het Nederlands vergeten!
  Spaanstalig of Engelstalig commentaar mag ook best gegeven worden.

 84. Ze zouden bij die MFK aanhangers meteen een alcoholcontrole moeten uitvoeren. Dan kunnen ze meteen de staatsschuld helpen afbetalen.

 85. Schotte en consorten gewoon weer ambteloze burgers, dus meteen oppakken dat zootje en rechtstreeks doormarcheren naar de Bon Futuro.