• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Formateur Eduardo ‘Dito’ Mendes de Gouveia heeft vandaag zijn eindverslag uitgebracht aan waarnemend gouverneur Adele van der Pluim-Vrede. De formateur heeft zijn bevindingen tot de vorming van een interim-kabinet bekendgemaakt aan Van der Pluim-vrede.

De politieke partijen PAR, PNP, FOL, eenmansfractie van Eugene Cleopa en de eenmansfractie van Dean Rozier vertegenwoordigen twaalf zetels in de Staten. De partijen hebben overeenstemming bereikt over de formatie opdracht en de verdeling van de portefeuilles.

portefeuilleverdeling:
– Minister van Algemene Zaken en minister van Justitie: Stanley M. Betrian
– Minister van Financiën en minister van Economische Ontwikkeling: Jose M. N. Jardim
– Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur en minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn: Stanley Bodok
– Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening: C.G. Smit

Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning
De portefeuille voor Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en Energiesector wordt tijdelijk aan Betrian toegewezen totdat een vijfde minister is benoemd. De formateur heeft hiermee de opdracht vervuld een interim-kabinet te vormen dat op een meerderheid van de Staten van Curaçao steunt.

38 reacties op “Interim-kabinet beëdigd”

 1. @ Chavez. Waar haal je het vandaan, dat we ook op 20 oktober een nieuwe regering hebben. We praten niet over een paar weken maar minstens over maanden en als het tegenzit kan het jaren duren zoals in Belgie. Als Schotte dus tot 19 oktober in zijn kantoor wil blijven zitten en doorregeren, komen we daarna zonder regering te zitten. Ook om deze reden is het goed, dat er een interim-regering is.

 2. Vele opmerkingen gelezen over Interim-kabinet die ”maar” tot 19 Oktober zal regeren.

  Men vergeet dat deze regeerders er zullen zitten Totdat er een nieuwe regering is gevormd Na de verkiezingen.
  En hoe lang zal dit duren, dus de tijdspanne dat de Interim-Kabinet zit kan veel langer duren als de tijdspanne die vele opmerkingen noemen.

 3. Ik vind het persoonlijk wat overbodig om het demissionaire kabinet naar huis te sturen. De verkiezingen zijn niet ver weg, en dit zaait veel te veel onrust. Nu ken ik Betrian als een capabel bestuurder, en hij mag van mij best blijven zitten als dat na de verkiezingen aan de orde zou zijn. Oke, Schotte cs hebben er een zooitje van gemaakt, en dat zal niet worden opgelost met een interim-regering voor 3 weken.

 4. Nu Schotte niet meer min pres is kan Wiels naarhet OM gaan met zijn bewijs om Schotte voor lange tijd op te bergen in Bon Futuro

 5. @big sam, de grootste schurken zijn schotte en ministers. waarom denk je anders dat ze niet wegwillen.

 6. @ herbert Romer. Wie gaat Schotte nu fysiek weghalen uit de Forti?
  Betrian e.c.? Wat doet de demissionaire Nederlandse regering?

  We hebben niets te maken met ons staatsrecht, dat geheel ondergeschikt is aan de internationale wetten van democratie waarbij de meerderheid heeft besloten over de eliminatie van Schotte c.s. om erger voor het land te voorkomen. Als Schotte niet zelf weggaat zoals de democratie voorschrijft, zal het met harde hand moeten zijn en kies maar uit door wie. Nee, Betrian maakt daar zijn handen niet aan vuil en zoals iedereen behalve jou bekend is, zal Nederland niets doen. Los zelf op wat je zelf hebt veroorzaakt.

 7. 17 jaar lang heb ik in curacao gewoond, die S.M. Betrian: was in de opspraak wegen weg sluisenvan geld. screening heeft het nut op curacao?

  stelletje boeven e plunderaars,zij gann naar de gevangenis……….en dan hoor je die
  fluit van Wiels……fiewiewiet geef me een stukje malse vlees hahahhhaaaaaa

 8. Interiem regering, of een stelletje schurken. Dat laatste is het geval. Op 20 oktober zal heel veel mensen zich moeten verantwoorden voor rechter. Met Stanley Betrian voorop.
  goed gezegd hoor,na de rechter naar de gevangenis,met hem voorop.

  na 19 is er altijd 20 remember that

 9. Hopi bon allemaal, nu als eerste chumbs in functie herstellen of uit zijn zwijplicht ontheffen zodat hij duidelijkheid kan verschaven over de sreening in 2010. Wel voor 19 oktober graag zodat iedereen weet wat er allemaal is misgegaan.

 10. De staatsrechtelijke weg was de verkiezieng afwachten. Nu hebben wij een probleerm voor de mensen die te vroeg juichen. Wie gaat Schotte nu fysiek weghalen uit de Forti?
  Betrian e.c.? Wat doet de demissionaire Nederlandse regering? Kwaad bestrijdt je niet met kwaad, maar met verstand! Wat doet Betrian als Schotte de verkiezingen samen met Wiels wint met 12 zetels?
  Trouwens de weglopers hadden hun stem via deze paritijgen gekregen. God helpt ons a.u.b.

 11. Het Moet zich nog maar bewijzen of dit een voorruitgang is……. Curacao kennende e Chen’s ta mas grandi Ku nos a Kai foi panchi den kandela……
  En een hoooooooooooooop plakaas wat Deze muppetshow allemaal weer aan kosten is!!!

 12. Minister-president Betrian, jurist en rijksaccountant, meldde dat we niet alleen een tekort hebben van voorlopig 200 miljoen, maar dat ook onze betalingsbalans (import versus export) een negatief saldo van 500 miljoen heeft en dat het dus uit de lengte of de breedte zal moeten komen. Zelfs dat begrijpt Jamaloodin niet.

 13. Gefeliciteerd Curacao, Weg met al die boeven!!!
  Als jullie kinderen stelen (Natuurlijk mag dat niet) om te eten of je elektriciteit rekening niet op tijd betaald, wat gebeurt er dan??? Ministers credit card dieven, hoog bedrag op rekening gestort krijgen??? Min.financien hoge schuld boven de 100,000.– bij Aqualetra e.a. gebeurt niks??? Volk van Curacao slapen jullie, het wordt tijd om waker te worden mensen,? heb je een bodyguard thuis om je huis te bewaken?? Zij hebben 24uur per dag een bodyguard, betaald met jullie belasting geld, wordt wakker voordat het TE LAAT IS!!!

 14. Biba democratia Biba Corsow!!!

 15. Schotte van Premier van Curacao tot Bon Futuro. Als Schotte geen beleefdheid bezoek wil ontvangen van onze nieuwe president Betrian, dan maar gewoon als klein verwende kind behandelen. Opdracht geven aan de machtigste middel op Curacao op dit moment de polititie om Schotte te laten ontruimen en verhuizen naar Bon Futuro.
  Minister president Stanley Betrian
  “No Sucumbi para firme y actua. Hartelijk gefeliciteerd met je benoeming. Gods zegen kracht en gezondheid om dit klus te klaren. Pabien.

 16. Mi ruman Mr. Stanley Betrian mita resa pa Dios dunabo forsa y sabeduria pa tur lokual kubo hasi ta segun boluntad di Dios. Er is werk aan de winkel. Mita spera ku awor kosow tin un interim-kabinet ku kos nan lo wordu transparente. Iedereen is gebaad met regering die integriteit en transparantie hoog in het vandel heeft.

 17. De mkf en ps hebben laten zien dat ze ondemocratisch en staatsgevaarlijk zijn. Uitsluiten dus van de verkiezingen.

 18. Laat Gerritje maar opgesloten in zijn kantoor zitten. Kan hij zich alvast voorbereiden op hoe het zal zijn in de cell in Bon Futuro samen met adjudantje Thode.

 19. Punda is gelukkig is weer rustig nu en hebben we een nieuwe CAPABELE regering, HIEP HIEP HOERAAA !! Dank Gouverneur Goedgedrag en waarnemend gouverneur Adele van der Pluim-Vrede….. voor het redden van de schurken 🙂

 20. schottegaatweg

 21. Interiem regering, of een stelletje schurken. Dat laatste is het geval. Op 20 oktober zal heel veel mensen zich moeten verantwoorden voor rechter. Met Stanley Betrian voorop.

 22. De politie erkent in ieder geval het interim-kabinet, dat wel degelijk is ingezworen, Ben van AA.

 23. 30 mei 1969 -30 september 2012 awor !!

 24. PABIEN KORSOU, PABIEN!

  Weg met de door en door corrupte MAVO3 premier met megastafblad, weg met de winkeldiefstallen en meineed plegende Constantia, weg met Jamaloodin en el Hakim die de mond vol hebben van het volk, maar op kosten van dat volk de wereld over reizen en miljoenen belastingen, premies en Aqualectraschulden onbetaald laten.

  En laat dit eindelijk eens de ogen openen van de MFK stemmers, die niet doorhebben dat ze stemmen op een fraudeur die zijn byside 5 dikbetaalde commisariaten heeft gegeven, en de belastingbetaler laat opdraaien voor 10 bodyguards en een peperdure privrfotograaf.

 25. ik ben vergeten te zetten waar dat gebeurt is ICT…..Betrian , is de bevolking van curacao dit al vergeten?

 26. 17 jaar lang heb ik in curacao gewoond, die S.M. Betrian: was in de opspraak wegen weg sluisenvan geld. screening heeft het nut op curacao?

 27. Curacao, pabien met deze mijlpaal, we hebben bewezen een groot, ontwikkeld en democratisch volk te zijn, die goed bestuur eist.

  Laten we nu samen achter onze kers verse interim premier staan en aan de verdere opbouw van ons Dushi Korsou werken.

  Pabien

 28. Hieperdepiep. Eerst die lijfwachten van Schotte ontdoen van hun artillerie. Daarna even een kopje thee bij hem gaan drinken en gelijk de sleutel vragen. En niet te vergeten : zijn paspoort.

 29. Eindelijk weer een teken dat we in een democratie leven!

 30. Champagne!

 31. http://www.nu.nl/buitenland/2922168/ontslagen-premier-curaao-zondert-zich-af.html

 32. Leve de Koningin!!!
  Daarom blijf ik in onze monarchie geloven….stel we hadden Wiels, Cooper, Schotte of Asjes als president….legaal gekozen…wat dan??

  Nee, geef mij maar de Koningin!!
  Lang Leve de Koningin!!!

  Pedro Louis Brion

 33. De kop boven het bericht is onjuist. Het interim-kabinet is nog niet beëdigd. De formateur heeft alleen zijn eindverslag uitgebracht. Het is nu aan de (waarnemend) goeverneur of er wanneer de beëdiging gaat plaatsvinden.

 34. Curacao vertrouwt er op dat deze machtsoverdracht op fatsoenlijke wijze en zonder geweld gaat. Als de voormalige minister president het niet eens is met de nieuwe regering, zoals uit andere berichten blijkt, dient hij (en zijn volgelingen) de gang naar de rechter te volgen.

 35. 3x Hoeraahhhh
  Leve de democratie, leve de macht van het volk. Ons aller dank moet uitgaan naar Akshon Sivil.

 36. Schottge en consorten ambteloze burgers. Meteen oppakken dat geteisem en doormarcheren naar Bon Futuro.
  Justice for all.

 37. HOERA! HOERA!

 38. Minister-president Betrian wil zijn voorganger eenbeleefdheidsbezoek brengen om hem van de ontwikkelingen op de hoogte te stellen, maar Gerrit heeft zich als een klein kind in zijn kantoor opgesloten.