• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Koninkrijksrelatie Liesbeth Spies heeft vandaag gedeeltelijk voldaan aan een verzoek dat vorig jaar oktober werd ingediend op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Het verzoek hield in de kosten van reizen naar overzeese gebieden in kaart te brengen.

Het gaat om de kosten van dienstreizen tussen 2009 en 2011 die ten laste komen van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De bedragen variëren van duizenden euro’s tot een paar tientjes. De informatie is verzameld in overzichten en vrijgegeven.

Goede voorbeeld
Spies kondigde vorige maand aan minder ambtenarenreizen naar de Antillen te willen. Uit een steekproef zou blijken dat de afgelopen jaren vele duizenden ambtelijke reizen zijn gemaakt naar de Caribische eilanden. “Het moet nu echt minder”, zei Spies. “Kabinetsleden moeten het goede voorbeeld moeten geven, bijvoorbeeld door vaker te kiezen voor een videoconferentie.”

[scribd id=107967435 key=key-9ru4wpv5036hxoxz9g9 mode=scroll]

14 reacties op “Kosten overzeese reizen in kaart gebracht”

 1. Voeg hier eens alle reizen van gemeenteambtenaren bij.
  https://www.versgeperst.com/nieuws/149576/breda-legt-op-st-eustatius-uit-hoe-duurzaamheid-werkt.html

 2. @ Vito, het gegeven “marktwerking” heb je dus nog steeds niet begrepen, even een korte uitleg: zolang idioten de hoge ticktetprijzen betalen gaan ze eerder omhoog dan omlaag. Snap je het nu ?

 3. @ Sander. ja, ik zou zo een lijst ook wel eens van curacao willen zien

  Onze Wet Openbaarheid Bestuur ziet er iets anders uit. Desgevraagd kregen de Staten te horen, dat het binnen het budget viel en werd zo’n lijstje niet nodig geacht. We moeten even geduld hebben met het speurwerk van minister Jarmin, want boven tafel komt het.

 4. Gaat Minister Spies ook de abominabele hoge tickitprijzen wat KLM hanteerd op de transAtlantische routes ook aanpakken. Mevr. Nelie Croes heeft het nooit gedurfd denk je dat mevr. Spies het wel zal aandurven.

 5. @ G.Martina, ben je bang dat Curaçao minder onderstand krijgt door deze Nederlandse verkwisting ?

 6. Natuurlijk maken de arme Nederlanders zich terecht druk om de kosten en het nut van reizen van de bestuurders. Natuurlijk krijgen zij inzage aangezien zij het ook moeten betalen.
  Hoe anders is dat op het transparantie en eerlijke Curacao.
  Ik voel mij in hoge mate beduveld door onze regeerders. Kennelijk de meerderheid van de inwoners niet !?

 7. echt belachelijk zoveel geld uitgeven.
  allemaal snoepreisjes.
  ja, ik zou zo een lijst ook wel eens van curacao willen zien.
  met skype en mail en telefoon kunnen ook contacten onderhouden worden.

 8. Dit is ten voeten uit Openbaarheid van bestuur, zo hoort het dus.

  Heb begrepen dat de Staten van Curaçao ( de oppositie) enkel keren heeft verzocht om alle declaraties van ministers en Statenleden vwb reizen te willen ontvangen, ook werd er gevraagd de redenen van alle buitenlandse reizen te geven, heb geen enkele keer zo”n lijst mogen aanschouwen.

  En dhr. Osepa is zo ik heb gelezen ook op Groenland geweest recentelijk?, denk niet dat hij daar pinguïns voor de dierentuin van Curaçao is gaan bestellen of toch!

 9. Gaat de regering van Curacao ook aan het volk meedelen hoeveel er betaald is aan zgn reisjes? voorbeeld het reisje van OSepa naar Nieuw Caledonie?

 10. Ik zie dat de Nederlanders in het duurste hotel van Curacao overnacht hebben, Avila Beach.

  Waarom niet in hotel Pelikaan? Is notabene om loopafstand van de lokale overheid!

 11. Interessant voor Eunice Eisden, de rubber stamp van de MAN die de afgelopen 2 jaar langer in de businessclass dan in de Statwn heeft doorgebracht.

 12. Het viel mij wel op er erg vaak bussines gevlogen word verbied dat eerst eens dan is de vlucht al een stuk minder leuk

 13. Slecht nieuws voor de KLM. Aan de ticketprijzen te zien vliegen de heren altijd wel tenminste business class.

 14. ha, ha. wedden dat onze Curaçaose nietsnut ministers met aanhang veel meer hebben uitgegeven.