CURAÇAO – Het is nog niet duidelijk of er vandaag een interim-kabinet komt. Stanley Betrian, de vermeende premier van het interim-kabinet, ontkracht tegenover DolfijnFM het bericht van Radio Mas dat het kabinet al is ingezworen. Of dit vandaag nog wel gebeurt, kan Betrian ook niet bevestigen.

“Het is absoluut niet waar dat er al een interim-kabinet is”, zegt Betrian. “Of dit vandaag nog gebeurt, kan ik niet zeggen. U hoort vanzelf van ons als het zover is.”

14 reacties op “Betrian: ‘interim-kabinet niet ingezworen’”

 1. http://www.curacaochronicle.com/local/breaking-news-interim-government-has-just-sworn-in/

  29 september 2012

 2. Breaking News: Interim Government Was Just Sworn In:
  http://www.curacaochronicle.com/local/breaking-news-interim-government-has-just-sworn-in/

  Stanley Betrian New Prime Minister Of Curacao:
  http://www.curacaochronicle.com/local/stanley-betrian-new-prime-minister-of-curacao/

 3. De inzwering van het interim-kabinet heeft zojuist plaatsgevonden dus zal Schotte c.s. maandag goedschiks of kwaadschiks uit z’n kantoor moeten om eerst pestcontrol en een schoonmaakploeg binnen te laten. De nieuwe minister van financien Jourdin verwacht veel rotzooi te vinden. Kom, boeven, gewoon wegwezen en alles inleveren zoals sleutels, computers en auto’s.

 4. @ loko pa poder. de zogenaamde nieuwe ministers zullen ook naar huis worden gestuurd.

  Dat is ook de bedoeling van een interim-regering en die worden niet naar huis gestuurd maar geven vrijwillig hun plaats af zoals het hoort.

 5. @loko pa poderrr

  Zo klinken aanhangers van dictators doorgaans. Geen inhoud, maar allemaal loze beschuldigingen ten behoeve van hun zoektocht naar de bekende ‘splinter’ bij de ander om die vervolgens kunstmatig tot exorbitante proporties te vergroten ter verhulling van de ‘balk’ in zijn eigen oog.

  Het zijn meestens de laatste arrogante kreten.

 6. @ loko pa poderrr, Als de meerderheid van de Staten dat wil, is dat ok
  Het gaat er niet om WIE er minister is, als de ploeg (van welke partij dan ook) maar voldoet aan 2 voorwaarden:
  1. Steun van de merderheid van de Statenleden
  2. Ministers hebben geen crimineel verleden of schulden.
  Dan mogen ze van mij van elke democratisch gekozen kleur zijn.
  Denk dat Curacao er dan toch direct al beter voor staat dan nu.

 7. @Philippe Maaskant, de zogenaamde nieuwe ministers zullen ook naar huis worden gestuurd. Hiermee wordt een precedent geschapen.
  Boontje komt om zijn loontje.

 8. @peter,

  ik hoop dat de marine klaar is voor deze rel….
  de politie zal niet veel doen, want die zijn ook stuurloos.

 9. Betrian, de meerderheid van de bevolking is jouw streken (uit het verleden) spuugzat en lust je niet. Jij en Dito zijn van hetzelfde laken een pak!

 10. @ rita. geen staatsgreep op curacao anders gaat het volk naar forti. wil de politie het hele volk arresteren

  Blaffende honden bijten niet en wie het aangescherpte draaiboek na 30 mei 1969 kent, laat het wel uit z’n stomme kop om dat te doen. Jij zal dan in de frontlinie moeten staan en je laffe baas staat op de achtergrond te bleren zoals Stanley Brown ook deed en die leeft nog wel, als dat een leven te noemen is.

 11. Het enige doel van de interim regering is jet nemen van een landsbesluit inzake screening.
  Ministers en hoge ambtenaren en hun bedrijven mogen geen strafblad hebben, geen schulden bij overheid of overheidsbedrijven, geen contatcten met terroristische organisaties etc. Dat kunnen ze met een paar man regelen in een achterkamer. Gouverneur of plv gouverneur tekent en de zaak is rond. Nieuwe ministers zijn dan tenminste minder besmet. Daarna krijgen de ministers opdracht per deurwaarderschrijven hun bureau te ontruimen binnen 12 uur. Daarna zal de gouverneur of de interim regering de politie vragen ze te verwijderen. Doet de politie dat niet dan heeft de leiding van de politie een carriere probleem en kan de gouverneur militaire bijstand inroepen. Het gaat stap voor stap, maar het komt goed…

 12. geen staatsgreep op curacao anders gaat het volk naar forti. wil de politie het hele volk arresteren

 13. We zullen zien of dit echt gaat gebeuren….

  Wie zal dan de Premier en de Ministers eruit schoppen? Politie? met alle gevolgen dat de aanhang gaat plunderen en vernielingen aanrichten. Het zal volgende week verschrikkelijk worden als de politieke partijen zo doorgaan!

 14. Da’s jammer, maar we trekken het nog wel 1 weekendje.

  Een interim zakenkabinet voor Curacao is mijns inziens heel hard nodig. Het argument dat een interim-kabinet maar een paar weken zit tot aan de verkiezingen van 19 oktober gaat niet op. Een formatie kan lange tijd, maanden, en soms wel een jaar duren (Belgie). Ondertussen is er veel werk wat niet mag blijven liggen en onder Schotte/Wiels/Cooper geen enkele prioriteit geniet:

  Curacao’s uiterst penibele financiële situatie
  Wordt door onze regering met geen woord over gerept. Geen enkele deugelijke oplossing is aangedragen. De RMR beslist vandaag of Jamaloodin na veel uitstel dan toch een goed plan heeft bedacht voor de huidige financiële crisis. Ik vrees het ergste…..

  Screening/VDC
  Nog zo’n prioriteit. Screenings horen thuis bij de VDC. Het VDC zit echter met 2 Hoofden: Het enige echter Hoofd VDC Ed Gumbs die gedwongen en illegaal thuis wordt gehouden, en Micheal “kan niets doen zonder instructie van premier Schotte” Romer, het schandknaapje van Schotte. De VDC dient gereïnstalleerd te worden met Gumbs als Hoofd (conform 3 (!!) rechters oordelen), dus onafhankelijk. En de 25 zeer capabele mensen die inmiddels sinds mei betaald maar werkeloos thuis op de bank zitten dienen weer naar het werk te kunnen.

  Overheids-NV’s
  Het plunderen van overheidsbedrijven om de verkiezingscampagne te sponsoren. Kennelijk is er op kosten van de belastingbetaler een schuld opgebouwd van meer dan een miljoen bij Telecuracao, dat zullen de naar Russisch model indoctrinaties van Schotte/Cooper zendtijden bedragen. De MFK spaarlampjes, blackberries, optreden en de vlaggen tot aan Westpunt.. Hebben we het nog niet gehad over de bestuursproblemen door de vele politieke benoemingen binnen de overheids-nv’s….

  Waar eindigt dit? Hopelijk bij de installatie van het interim-kabinet komende week..