• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair minister Elmer Wilsoe was onder het bewind van premier Suzy Römer van 1998-1999 een fervent voorstander van de Forward Operating Location (FOL) basis. Dit meldt Römer in een persbericht. Hiermee reageert zij op de bewering van PS-leider Helmin Wiels die Römer als verantwoordelijke stelt.

De partij van Wiels, waarvan Wilsoe ook deel uitmaakt, is tegen de FOL-basis op ons eiland. Dit klinkt Römer raar in de oren en is van mening dat Wiels de waarheid verdraaid. In de tijd van Römer was Wilsoe haar adviseur. Volgens haar hebben zij samen ervoor gezorgd dat de FOL-basis op Curaçao kwam en heeft Wilsoe deze contracten zelfs verdedigd in de Tweede Kamer.

Drugsbestrijding
Het FOL-verdrag regelt de samenwerking tussen Nederland en de Verenigde Staten op het gebied van drugsbestrijding vanuit de lucht. Amerikaanse vliegtuigen hebben toestemming om ‘forward operating locations’ te gebruiken op de luchthavens van Curaçao en Aruba. Volgens Wiels is de FOL-basis hier voor andere doeleinden zoals spionage op Venezuela. De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft al eerder laten weten niet zo blij te zijn met Amerikanen op zo’n korte afstand van Venezuela.

13 reacties op “‘Wilsoe was pro-FOL-basis’”

 1. Er zijn personen waarvan je je echt afvraagt waarom die op aarde zijn. Ze voegen niets toe. Niet voor de medemens , niet voor de maatschappij en niet voor hun directe omgeving. ( of het moet ellende zijn) . Hun aanwezigheid op dit aardse maakt niemand gelukkig. Wilsoe is er zo een. Wat een proleet. Gelukkig is hij de jongste niet meer.

 2. Ach….. verbaasd? Nee toch, van de 3 woorden welke uit de PS koker komen zijn er 4 gelogen.
  Het volk is gelukkig niet zo slim en vergeet snel, schijnt men daar te denken.

 3. Hahaha wat een stunt. Hij moest zich al schamen voor het you tube filmpje, maarrre nu ook voor de sobranos. Hij kan zijn gezicht niet meer op een partij bijeenkomst laten zien hahaha. Ben benieuwd naar de reactie van ria/rita, rudie en de overige sobranos.

 4. het is al tijden duidelijk dat wiels heult met types als chavez en castro. een ding is zeker, hoezeer ik beide types ook verfoei, wiels komt wat intelligentie betreft niet eens in de buurt van deze dictators.

 5. Deze mensen zijn nog nooit op waarheden betrapt.

 6. Wilsoe is een lafaard die doet wat degene die hem het meest betaalt zegt. Dus was hij destijds pro Fol en nu, als marionet van Wiels, tegen. Vandaar ook die laffe brief van hem naar de Verenigde Staten om partijfinancierder dos Santos te pleasen.

  Wilsoe en Monk maken zichzelf iedere week weer zo volslagen belachelijk dat ik eerlijk moet toegeven dat ik hen ga missen.

 7. Tja Wiels en de waarheid gaat niet samen.

 8. @Wiels@Berguensa

  Natuurlijk. Dat is ook weer iets dat de sobranos niet begrijpen. Als Curacao ooit volledig onafhankelijk wordt zal het meteen door Venezuela ingelijfd worden.
  Natuurlijk geven Chavez en Robbie geld aan die payaso. En de sobranos maar denken dat Curacao er beter van wordt. Lachwekkend.

  Maar van Robbie en Chavez is het een slimme zet. Je laat Helmin en zijn vriendjes een hoop kabaal en herrie maken voor de sobrano stemmen en Schotte pikt de rest op.

 9. dus ooit kon wilsoe goed nadenken en de juiste beslissingen nemen…
  waar is het mis met hem gegaan?
  waarschijnlijk zijn zijn hersentjes aangetast door te veel naar zijn grote leider te luisteren.
  dat is begrijpelijk, want dat gebeurde ook in nazi duitsland in de 30er jaren.
  alles herhaalt zich….

 10. Dankzij de FOL basis is er extra werkgelegenheid! Dit is juist goed voor de economie! Wiels wil echt alles kapot maken, welke politieke partij kan hem eens een keer de mond snoeren? Zoals de D66 heeft gedaan met de PVV.

 11. hypocriet…….!!!!

 12. Wiels loopt aan het handje van Chavez en wordt naar ik heb begrepen sponsored! Hij is gemiddels 1x pm in Venezuela.

 13. Nog een “Leerdammertje’ Wilsoe 😉 ?