CURAÇAO – Demissionair minister-president Gerrit Schotte heeft de secretaris-generaals van verschillende ministeries verboden informatie te geven over kandidaat-ministers van een mogelijk interim-kabinet. Dat zegt formateur Eduardo ‘Dito’ Mendes de Gouveia tegenover Radio Hoyer 2.

Schotte heeft de secretaris-generaals een brief gestuurd met daarin het verbod informatie te verschaffen in het kader van de screening van de kandidaat interim-ministers. Volgens Mendes de Gouveia verloopt de informatie-inwinning daardoor moeizaam, maar de informateur zet door en verwacht de Gouverneur begin volgende week zijn eindverslag aan te kunnen bieden.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Dito Mendes de Gouveia:

45 reacties op “Schotte verbiedt secretaris-generaals informatie te geven”

 1. indien nog nodig kunnen de secretariisen-generaal weer vrijelijk de gewenste informtie verstrekken. Opdachten in deze van een ambteloos burger zijn van nul en generlei waarde..
  ook mag er na werktijd weer op de ministeries verbeleven worden. Kopiëren van geheime stukken hoeft niet meer. Alles ligt nu openbaar ter inzage.

 2. een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.

  (Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966,
  dichter, prozaschrijver, verzetsheld, journalist)

 3. @ulysses
  Het spijt me dat u uw huis heeft moeten verkopen. Ik bied u namens mijn volk mijn diepste en welgemeende excuses aan!

  Want door mensen als u krijgen we brood op de plank. Door buitenlandse investeerders die blijven terugkomen. Ik weet dat u ook maar een mens bent en snel moet beslissen om uw investering en zwaarverdiende geld te beschermen.

  Ik wou dat u uw huis aan mij had verkocht. Zodat ik er even op kon passen totdat u weer terugkomt als wij deze ellende hebben opgelost.

 4. LOL heb net de reclame van Frente Sivil gezien vlak na tele notisia… BRILLIANT!

 5. @ Big SAM. Dat zal niemand ooit beweren. De enige redders zijn wij zelf door op 19 oktober niet op PS/MFK/MAN te stemmen.

 6. http://www.curacaochronicle.com/local/breaking-news-interim-government-has-just-sworn-in/

 7. Breaking News: Interim Government Was Just Sworn In:
  http://www.curacaochronicle.com/local/breaking-news-interim-government-has-just-sworn-in/

  Stanley Betrian New Prime Minister Of Curacao:
  http://www.curacaochronicle.com/local/stanley-betrian-new-prime-minister-of-curacao/

 8. De TV overload van Schotte mania gaat gelukkig aan ons voorbij. Met een iPad en Apple tv, aangesloten op het internet, kijken we nu al ruim een maand Nederlandse grootbeeld TV zonder TDS doosje / kosten. Jammer Gerrit, maar we stemmen toch niet op je.

 9. lariekoek e nog eens lariekoek denk na mensen, wat denken jullie dat de hr Gouvea
  soms de redder is ???
  die zit te wachten op die gouden kans, maar nee hoor dat gaat nooit gebeuren.
  who knows it feels it, and who feels it knows it

 10. De inzwering van het interim-kabinet is nu aan de gang dus zal Schotte c.s. maandag goedschiks of kwaadschiks uit z’n kantoor moeten om eerst pestcontrol binnen te laten.

 11. Zoals reeds eeder geschreven op dit forum: kijk uit voor iemand met een grote gedachte in een leeg hoofd ! Wiels en of Schotte ik dacht even aan jullie.

 12. Beste mensen ik maak veel zorgen over wat de bende van ,Schotte en wiels, met mijn geboorte eiland aan het is .Ik hebg alles te danken aan het koninkrijk ,mijngeboorte opvoeding en verdere socialisatie.In2005 heb ik samen met mijn ,vrouw een rainte woning gekocht op Curacao en wij kwamen tot vorig om het jaar op vakantie in ons eigen huis. Maar naar aanleiding van de politieke ontwikkelingen op het eiland hebben wij besloten om onze woningen te verkopen .Wat ben ik blij dat wij de woning in februari van dit jaar hebben verkocht..Ik denk dat een heleboel mensen met een tweede woning op Curacao,na het horen van de uitlatingen van Monk achter hun oren zullen krabben en zich afvragen of ze wel verstandig hebben gedaan om hun geld in Curacao te investeren,

 13. In April 2012 the Royal Cayman Islands Police Service confirmed that Bush is the subject of three ongoing investigations, including the investigation revealed in late 2010. Two of the investigations are related to financial irregularities and the other to “involvement of the Premier in the periphery of a recent incident where a quantity of explosives were imported to the Cayman Islands without the necessary permit. “

  Interessant hoe de ene schurk de andere ondersteund:

  “Schotte ondersteund door premier van Cayman stond vanochtend in het AD”
  http://www.curacaochronicle.com/politics/letter-of-support-from-premier-cayman-island-to-schotte/

 14. SCHOTTE volgt zelfde scenario als:

  Saddam Hoessein – Gadhaffi – IdiAmin – Pol Pot – Honecker – Ceaucescu – Noriega – Pinochet – Videla – Hitler – Mussolini – …….

  WIJ (inwoners van Kórsou) kunnen ervoor zorgen dat de fase van VOLKERENMOORD/BURGEROORLOG word overgeslagen en we direct naar de laatste fase overstappen:

  Dus die “bodybag” van Wiels komt binnenkort toch nog van pas voor Schotte alias PINOKKIO !!!!

 15. D e nieuwe regering onder Betrian moet de ruimte krijgen om ambtenaren die democratische bestuurlijke obstructie plegen opstaande voet te ontslaan en als de bende van Schotte toch het beleid van Betrian blijft sabotteren,alle maal onder huisarrest stellen en hun paspoort tijdelijk intrekken,want ze zijn het Ned. paspoort niet waard.En misschien kunt Chavez of Castro hen een nieuwe paspoort geven. Dan zullen ze merken dat ze De VS niet meer binnen komen en het isd an ook gebeurd met alle pret bezoeken naar Nederland .
  Verder moet er na de verkiezingen binnen het koninrijk een commissie aangesteld worden iom te onderzoeken in hoeverre Schotte,Asjes Wilsoe Cooper en verder alle politici en ambtenaren die verraad hebben gepleegd jegens de democratiie in CCuracao en het lekken van staatsgeheimen aan de buurlanden zoals olie-geheimen en overige geheimen en het stelen van staaseigedom door fraude en grensoverscheidende criminaliteit en tot slot pogingen om grote fraude te willen plegen binnen het centrale banksysteem. Curacao moet mevr. de premier van St maarten dankbaar zijn dat ze de bende van Schotte heeft tegen gehouden anders had hij ook al onze reserves gestolen,

 16. Nou Philippe, het kunnen ook de “eerste” trekjes van een dictator zijn. Als de MFK en de PS bij de volgende verkiezingen een meerderheid halen dan kun je je koffers wel pakken.

 17. Lijkt mij de screening alleen maar te kunnen vereenvoudigen. Informatie inwinnen bij instanties die het kunnen weten, geen negatieve informatie, geschikt voor het ambt!

  Is beter dan de vorige screening waar de negatieve informatie onder het vloerkleed verdween
  om pas bij een schoonmaak beurt publiekelijk bekend te worden.

 18. Stuiptrekkingen van Schotte. Dictators in hun laatste dagen deden ook zulke dingen.

 19. historie van ondemocratie laten zien in deze komende weken met beelden en de echte verhalen hoe je van democratie naar diktatoriale staat val en nooit meer iets te mekkeren zal hebben want je spreekorgaan is zonder uitleg tot Zwijgen verdoemt. Het zal voor de Kudde die achter deze groep schaart een Les zijn voor de Verkiezing ,dan zal velen zich niet tweemaal bedenken om hun stem niet te gebruiken en zal stemmen voor de vrijheid.Deze mensen gaan uit van de Mooie en tevens Luchtkastelen die de ander hun voorschotelt ze hebben bewijzen nodig omdat ze geen benul hebben wat hun vrijheid echt Waard is, ze denken alleen aan Danzen,Feesten en Denken dat als ze zich tot Disponibeliteit stelen van deze groep ze dan iets zullen betekenen in de toekomst na de verkiezing.

 20. @geo, ALles en werkelijk alles is beter dan Schotte en zijn 40 rovers. We hebben genoeg gefinancieerd aan Dos Santos en van der dijs! dit nooit meer!

 21. Er is trouwens een wonder.. deze maand is de heer Schotte en eigenlijk alle ministers niet van het eiland geweest en zijn ze de wijken binnen gegaan.. in de 23 vorige maanden zagen we ze helemaal niet en waren ze constant in het buitenland!

 22. Alsof onze bevolking zit te springen om Dito en zijn beruchte ministers.
  De tijd zal het leren…

 23. @zorro,

  Curacao is misschien niet rijk, maar voor hem valt er nog genoeg te halen.
  en Macht is natuurlijk ook een belangrijk criterium.
  hoe zal hij zich voelen met sirenes door de straten rijden body guards en prive fotoslaaf.
  ik denk dat hij constant met een st…ve rondloopt.
  dan nog de wereld over reizen 1e klas en met alle egards ontvangen worden…..
  hij moet nu even de wijken in gaan en het volk verleiden om op hem te stemmen.
  maar dan is hij weer klaar tot de volgende verkiezingen.

  in de nadagen van Heer Olivier nam hij ook minder rijke dames.
  hij zorgde gewoon dat ze prive leningen namen op hun salaris of een 2e hypotheek op hun huis.
  Maar Olivier heeft nog wel diverse gevangenissen van binnen gezien.
  kunnen we van Schotte niet zeggen.

 24. Madame Suzy Römer vond destijds altijd dat Nederland (politiek) stigmatiseerde, ik vond dat altijd een mooi woord uit haar mond en zal dat graag nu eens luidt en duidelijk van haar horen over de Curacaose politiek. Wat een volwassenheid straalt Curacao weer eens uit.

 25. @ Sander. Even ter onderscheiding: heer Olivier heeft het altijd bij de zeer rijken gedaan zoals vermogende dames en bankdirecteuren.

 26. Waanzinnig psychologisch geweld van slechts één persoon: G. Schotte. Persona non grata… Soortgelijke methodes zag je ook bij de psychopaat Saddam Hoessein en nog verder terug, Ceausescu van Roemenië.
  Elke leek kan nu al beseffen dat de weg die Schotte is ingeslagen levens gaat kosten. Ik vind het verschrikkelijk dat de weg terug naar democratie zo ontzettend moeizaam verloopt. Één slachtoffer is al meer dan voldoende om Schotte (en vele handlangers) achter de tralies te krijgen. En ook Nederland laat het dramatisch escaleren. Het is blijkbaar te laat voor diplomatiek overleg op hoog niveau (of vindt dat stiekem plaats in Washington DC?).

 27. Het is niet voor niets dat onze kapitein schotte,van het narrenschip twee jaen lang heeft gevlogen als een vogel,en alleen om de democratie in die landen?te bekijken,haïtie,en noem maar op,in duitsland komt hij niet aan de bak,trouwens nergens,het spel is uit.

 28. We hadden in Nederland (jaren geleden) heer olivier (google maar even).
  deze man had totaal geen schaamte na diverse gevangenis straffen wist hij nog steeds dames het hoofd op hol te jagen, die dan vervolgens berooid achterbleven.
  Schotte heeft de zelfde psychologische afwijking.
  combinatie narcisme, grootheidswaanzin, sociopaat (geen verantwoordelijksheidsgevoel),
  en inderdaad geen schaamtegevoel.
  Als dit soort mensen een groot Charisma hebben (schotte en heer Olivier), dan laten zij een spoor van ellende achter bij hun slachtoffers/volgers/goedgelovigen.
  naieve mensen zullen altijd in hun persoonlijkheid trappen…
  heer olivier heeft veel dames in een failliete situatie achtergelaten.
  Schotte zal curacao failliet achterlaten en dan is het voor dit land te laat.
  Hij moet gestopt worden……

 29. @Edgar, Ik ken Schotte al een lange tijd en nee hij kent geen schaamte.

 30. secretaris-generaals moet zijn secretarissen-generaal.

  at your service !

 31. http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=2927:zijn-politici-psychopaten&catid=9:binnenland&Itemid=22

  De verklaring is hierboven te lezen. Klopt precies.

 32. ik zo me vreselijk ongemakkelijk voelen als ik zo ongewenst zou zijn, dat is menselijk……daarmee maak ik gelijk mijn punt……

 33. Ik las ooit eens ergens dat 60 % van de populatie op of onder de minimum/armoede loongrens leeft. Wanneer je inspeelt op deze grote groep mensen die het gevoel hebben dat ze niks te verliezen hebben kun je inderdaad een grote achterban vormen. Volgens mij putten de soberanos en shotte hun energie uit deze bron. Natuurlijk ook een groepje vermogenden die manieren hebben ontdenkt om dit financieel uit te buiten.

  Probleem van dit eiland is dus dat een grote groep van de bevolking het gevoel heeft dat ze niks te verliezen hebben, en eigenlijk geen hoop meer hebben. Hier komt een partij die inspeelt op de frustraties/agressie gevoelens van deze groep, en een andere die de uitstraling heeft van een popster wat een droom opwekt bij deze groep dat een ongeschoolde kansloze kan stralen/reizen/leven als een koning.

  Uidaging is dus om deze groep, waar ook veel jongeren zich bij aansluiten (degenen die niet naar het buitenland gaan om zich te ontplooien) omdat ze geen toekomst perspectief hebben of het gevoel hebben geen plaats te hebben in deze maatschappij, duidelijk te maken dat een deal met de duivel sluiten geen uitkomst is en alleen totale anarchy met zich mee zal brengen.

  That’s my 2 cents.

 34. Ik denk dat we ons klaar moeten gaan maken om op de vuist te gaan om dit eiland te redden…. Er gaan doden vallen als die schotte zo door blijft gaan.

 35. Net thuis en uitgebreid met verschillende mensen gesproken. Mavo3 Schotte is te dom om zelf besluiten te nemen. Begreep dat de DSantos/vdD en vooral ook van Rijn de souffleurs zijn.
  Het hel
  Het zootje inkl HW zaten in de bekende store aan de Kaya Jombi Mensing, het wordt steeds duidelijker allemaal.

 36. Heeft Schotte nog ergens een gevoel van schaamte of is het bij hem gewoon: ‘anything goes’ ?

 37. Deze weet- niets, sluwe, pathologische leugenaar zal gewoonweg uit Forti gerukt moeten worden en met Wiels en Asjes opgesloten moeten worden in de Caprileskliniek. Heer, heb medelijden met ons volk en eiland zou ik willen roepen.

 38. dat heb je met mannetjes met een heel groot ego maar weinig geestelijke bagage.

 39. Schaamteloos….. Schotte is nog net zo’n schooier als vroeger. Deze boef maakt Curaçao helemaal kapot.
  Ik lees op FB reacties van mensen die zeggen dat het hun niet uitmaakt dat ze voorgelogen worden, ze gaan toch weer op deze charlatan stemmen. Hoe veel verder kunnen we afglijden? Ik weet het niet meer!

 40. Het gaat Medes di Goveia niet lukken om een interim kabinet samen te stellen, helaas.

 41. Wat een zielig ventje, onze MAVO3 premier.

 42. Idee voor formateur Eduardo ‘Dito’ Mendes de Gouveia mbt de screening:

  Het VDC heeft 2 Hoofden: Het enige echte Hoofd VDC Ed Gumbs (die gedwongen en en door 3 rechters beoordeeld illegaal thuis zit), en Micheal “kan niets doen zonder instructie van premier Schotte” Romer, het schandknaapje van Schotte die op Forti zit. Mendes de Gouveia kan zich dus gewoon tot Ed Gumbs wenden, die zijn 25 mensen die ook thuis zitten kan raadplegen. Een toegangsverbod tot Forti kan een screening niet tegenhouden lijkt me..

  🙂

 43. SCHOTTE BERGUENSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 44. is Schotte dan nog in functie????
  hij moet gewoon gearresteerd worden en voor een paar maanden vast gezet worden.
  Hij heeft MOT meldingen van 800.000 NAF…………
  lijkt me voldoende om hem een paar maanden vast te houden…

 45. Nieuw 5999 woordje: Hyposchotte 😉