CURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) staat achter het besluit van gouverneur Frits Goedgedrag om een interim-kabinet te vormen. “Een kabinet moet kunnen rekenen op een meerderheid in de Staten.” Volgens de VBC sluit de beslissing van Goedgedrag daar geheel op aan.

“Het is duidelijk dat de al weken durende politiek-bestuurlijke crisis waarmee Curaçao wordt geconfronteerd het land geen goed doet”, zegt de VBC. “Integendeel de crisis brengt Curaçao op alle gebieden grote schade toe. Hoe langer deze duurt des te groter de schade zal zijn.”

Schuld
Volgens de VBC zijn de huidige ontwikkelingen binnen de Curaçaose politiek te wijten aan een aantal parlementariërs en bestuurders die zich niet “wensen te houden aan de basisbeginselen van democratie en behoorlijk bestuur. Ze hebben het lef om allen die (terecht) een andere mening hebben en daar naar handelen te betichten van onjuist en antidemocratisch handelen.”

Meerderheid
Daarnaast benadrukt de VBC dat de wil van een meerderheid binnen een parlementaire democratie doorslaggevend is. “De gouverneur handelt zoals het hoort in een democratische rechtsstaat.” De verening is dan ook van mening dat er actie moet worden ondernomen met betrekking tot de moties van wantrouwen die door een meerderheid van de Staten is aangenomen. “Een oproep tot verzet die mogelijk kan leiden tot verstoring van de openbare orde, is uit den boze omdat de schade die Curaçao reeds geleden heeft vanwege deze constitutionele crisis alleen maar zal verergeren. Curaçao kan zich dit niet veroorloven”, aldus de VBC.

11 reacties op “VBC staat achter besluit Goedgedrag”

 1. @ Eric. Wanneer had je gedacht, dat Betrian zijn voorzitterschap van de SER en ook nog iets bij de GOA had moeten neerleggen? Betrian is geen aanhanger van Schotte c.s. dus ook niet dom en heeft hij alles in orde gemaakt.

 2. Wat het VBC uiteindelijk zegt is dat het doel de middelen rechtvaardigt. Dit past niet in een rechtsstaat. Indien Betrian inderdaad een functie bekleedt (SER) dat niet is te verenigen met die van een minister dan is zijn benoeming nietig.
  Gouverneur Goedgedrag erkent in zijn schrijven dat voorzitter van het parlement nog steeds Ivar Asjes is. Immers, het schrijven van Godett was van de heer Godett en niet (Wnd.) Voorzitter Godett. Hij erkent dus dat Godett buiten het parlement heeft gehandeld (hetgeen geheel kan). Tegelijkertijd stapt hij echter zelf uit het boekje met benoemingen die niet deugdelijk zijn gescreend. Een zichzelf respecterende screener zou op de onverenigbaarheid van minister president met een lid van de SER zijn gestuit.
  Om nu een interim kabinet te benoemen en te beëdigen kan alleen tot doel hebben de uitstel of afzeggen van de a.s. verkiezingen. Dat lijkt me niet democratisch….

 3. Breaking News: Interim Government Was Just Sworn In:
  http://www.curacaochronicle.com/local/breaking-news-interim-government-has-just-sworn-in/

  Stanley Betrian New Prime Minister Of Curacao:
  http://www.curacaochronicle.com/local/stanley-betrian-new-prime-minister-of-curacao/

 4. Ik snap niet dat men zich stoort aan het “bewust” foutschrijven cq taalgebruik van ene @Larry.
  Het is toch volstrekt duidelijk dat dit een alias is die hetzij ingegeven door de PVV hetzij anderen onzin zitten te verkopen om de boel te jennen. Dit soort taalgebruik kom je namelijk ook tegen op Nederlandse fora Het is al langer bekend dat met name vanuit de PVVhoek olie op het vuur wordt gegooid om mensen tegen elkaar op te zetten.

  Dus niet op reageren. Ik wilde dit toch even gezegd hebben.

 5. Natuurlijk staat de VBC achter het besluit van Goedgedrag. Iedereen staat achter het besluit van Goedgedrag, met uitzondering van een gesjeesde MAVO3 leerling, een diplomavervalster en een mislukte buurthuiswerker die iedere maand op onze kosten businessclass naar Nederland vliegt om daar zijn kinderen te bezoeken.

  Verder (in de Staten) een mislukte kok en een onbekwaam politieman.En niet te vergeten de voorman van deze club, een bekend creditcardfraudeur wiens politieke benoeming tot directeur van een overheids NV door de rechter werd teruggedraaid.

 6. Beste mensen,
  Wanneer je geen meerderheid heeft dan moet weg?
  Waarom maak men zo druk om de begroting in nederland onder 3%?
  Hele europa moet zich aanhouden regels.
  Schotte maak zich geen zorg over de financieel nog aanwijzen van Nederland.
  Wanneer je financieel niet in orde heb groot probleem.

 7. @Ferd,

  Als er in foutloos Nederlands wordt geschreven heb jij ook moeite met begrijpend lezen, dus maak geen drama van zijn manier van schrijven. Er zijn mensen die er nou eenmaal moeite mee hebben…. Je zit de mensen van PS af te zeiken, maar door dit soort opmerkingen krijgt de PS stemmen, namelijk door jouw neokolonialistische opmerkingen.

 8. Beste Larry, zou u uw volgende reactie in het Nederlands willen geven? Dat is de gangbare taal op dit forum.

 9. dit is gewoon weg scandalig en nog eens scandalig.
  waar gaan wij nu naar toe waar,wat is nu goed wat? het is nu normal geworden dat wij van slechte dingen, goed moet praten dit kan helemaal niet mensen. wie heeft nu de schult van heel deze situatsie he? natuurlijk di par ja ja ja en al di organisatsie die achter hun zit. dat is het dat is het. hier wonen geen geke mensen meer mensen. weet je wat mij de keel zit uit te hange? die manieren van praten van die mensen ze praten en gebruiken altijd de naam van de volk. de volk dit en de volk dat.nee mensen gebruik de volk niet voor wat jullie willen bereiken. de volk is verdeelt in tweeen, wat jullie allemaal wil is dat de gabinet van schotte helemaal moet verdwijnen, maar jullie zullen allemaal boeten 19 oktober is de day. en eind van de dag en avond zullen jullie wel zien of merken wat of hoe de volk jullie heeft bestraf en ik ben benieuwd wat jullie plan weer zou zijn …mijn vraag al van te voore aan jullie wat dan? ga jullie door blijf jullie onze imago nog ergere maken en de schult aan de andere partij door geven!! halo halo mensen het is al 12 uur. er is geen tijd meer laat de gewonende partij gewwoon door werken. 16 jaar was genoeg toch.

 10. Het is te hopen dat het interem kabinet ook de vdc ff snel regelt zodat de nieuwe ministers wel gescreend zullen worden en vooral niet wat schotte wil dat de zgn zittende ministerraad niet meer hoeft te worden gescreend

 11. De stappen van de Gouverneur zijn inderdaad uitstekend. Een interim zakenkabinet voor Curacao is heel hard nodig. Het argument dat een interim-kabinet maar een paar weken zit tot aan de verkiezingen van 19 oktober gaat ook niet op. Een formatie kan lange tijd, maanden, en soms wel een jaar duren. Ondertussen is er veel werk wat niet mag blijven liggen en onder Schotte/Wiels/Cooper geen enkele prioriteit geniet:

  Onze uiterst penibele financiële situatie
  Hierover wordt met geen woord gerept, geen oplossing aangedragen. De RMR beslist vandaag of Jamaloodin na veel uitstel dan toch een goed plan heeft bedacht voor de huidige financiële crisis. Ik vrees het ergste…..

  Screening/VDC
  Nog zo’n prioriteit. Screenings horen thuis bij de VDC. Het VDC zit echter met 2 Hoofden: Het enige echter Hoofd VDC Ed Gumbs die gedwongen en illegaal thuis wordt gehouden, en Micheal “kan niets doen zonder instructie van premier Schotte” Romer, het schandknaapje van Schotte. De VDC dient gereïnstalleerd te worden met Gumbs als Hoofd (conform de rechters oordelen), dus onafhankelijk. En de 25 zeer capabele mensen die inmiddels sinds mei betaald maar werkeloos thuis op de bank zitten dienen hun werkzaamheden op de achtergrond te kunnen voortzetten.

  Overheids-NV’s
  Etc etc