Minister van koninkrijksrelatiesCURAÇAO – Verhalen over Nederlandse inmenging in de politieke situatie op Curaçao zijn ‘fabeltjes’. Dat zei minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) vandaag. Eerder deze week beweerde demissionair minister Carlos Monk van Onderwijs, dat Nederland de staatsgreep door de gouverneur ondersteunt.

Spies zegt dat zij als minister van Koninkrijksrelaties heel weinig te maken heeft met de politieke impasse in het autonome land Curaçao. Zorgen maakt de minister zich wel. “De democratie op Curaçao zou in staat moeten zijn zelf orde op zaken te stellen en ik verwacht dat de volksvertegenwoordigers en de regering hun verantwoordelijkheid nemen en een einde maken aan deze bizarre situatie waar twee parlementen elkaar niet erkennen.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

17 reacties op “Spies: geen Nederlandse inmenging op Curaçao”

 1. Op Curacao kunnen zij hun eigen zaken niet regelen.Hebben ze de laatste jaren ook niet gedaan.Te veel profituers aan de macht.Het volk crepeert.En nu wachten op de komende herhaling van — 30 mei 1969—- ben benieuwd wanneer het gebeurt!!!

 2. http://www.curacaochronicle.com/local/breaking-news-interim-government-has-just-sworn-in/

 3. nederland hoeft niet in te grijpen, ze hoeven alleen geen ondersteuning meer te geven aan het land.
  net zoals wiels het wil hebben, dus geen betaling meer aan de Cur Militie die defensie nu eerst voorschiet, maar laat onze regering er zelf zorg voor dragen. jammer dan dan krijgt de Cur militie dus geen loon heebn we gelijk een groep on tevereden Cur militie leden een Bousterse type zit er heus wel bij

 4. @ minister Speis,

  ik hoop dat u er rekening mee houdt dat er na al deze ellende in de politieke arena een behoorlijk oproer kan uitbreken.
  stuur alvast een groep extra mariniers en soldatennaar parera….
  want niemand zit te wachten op een 2e sloop van de binnenstad….
  want dit gaat niet goed komen, Schotte en Wiels zullen tot het uiterste gaan om aan de macht te blijven.
  en een flink percentage van hun aanhang zijn tot van alles in staat…..
  Niet ingrijpen, maar hopelijk wel ingrijpen als er een geweldadige oproer dreigt te onstaan.
  want niet iedeeen op dit eiland is voor deze achterlijk idioten die al 23 maann dit land kapen.
  zet Aub de boel op scherp, want ik verwacht binnen 2 a 3 weken dat dit staat te gebeuren.

 5. Aan de soberanos. wat kunnen wij regelen zodat wij als Nederland jullie niet meer als ‘kolonie’ houden en jullie onafhankelijk kunnen zijn wat jullie graag willen en jullie mogen alle olie en gas houden wat er bij Curacao is. Wij in Nederland worden doodziek van al die corruptie en gezeur over slavernij. Wij houden jullie niet tegen! dus kom aub met een plan om zo snel mogelijk onafhankelijk te worden want ik hoor dat wij dat zgn tegenhouden. Dus lekker snel alles zelf doen zonder onze inmenging. en verander maar alle nederlanse namen (inclusief achternamen) en dan kunnen jullie eindelijk in welvaart wonen want wij houden jullie tegen. aub ik wacht op antwoord!

 6. @Pepie, dat doen ze nu al dus dat maakt niet uit. Noem een probleem op het eiland en Nederland heeft het gedaan. @Jeroen, helemaal mee eens!

 7. ik geloof ook niet zo dat de verkiezingen hier democratisch verlopen.
  er worden stemmen gekocht door MFK.
  als je laat zien door een foto te maken van je stembiljet, kan je een behoorlijk bedrag incasseren.
  dus laat er aub wel controle zijn op camera”s en fototoestellen.
  iemand moet in de stemlokalen controleren op het nemen van foto”s

 8. Nederland kjit wel uit. Als ze zich hiermee gaan bemoeien gaat half Curacao beledigd staan roepen dat het kolonialisten en slavendrijvers zijn.

 9. Jammer dit zijn de duidelijke signalen van Nederland, dat ze weer meer afstand nemen van ons.
  we moeten het zelf oplossen, ik vertrouw het niet en alles is onze zaak. Straks willen we richting Nederland en dan worden we terug gezonden omdat Nederland vind dat wij bij het Land Curacao horen en dat onze regering onze problemen op moet lossen.

  groot gelijk want ze hebben curacao niet meer nodig, ze hebben bonaire.

  De jaren dat we in nederland zijn geweest om te studeren gelden ook al niet meer voor de AOW door een nederlandse rechter en dat terwijl ik in de studietijd wel een afdracht heb gedaan door mij bijbaantje, maar onze AOV is wel stop gezet

  De kustwacht heeft al een steunpunt ineens op Bonaire, Bonaire heeft een verlengde landingsbaan met A-Status. Sint- Maarten krijgt hun kazerne, De PS wil het VKC uit dienst stellen en daarvoor hun eigen brigade maken met hun vriendjes en niet meer vallend onder de regels die samen vast zijn gesteld met de Nederlandse regering en Nederland zegt het is goed.

 10. Democratische verkiezingen waar stemmen gekocht en criminelen “gekozen” worden.
  We mogen echt blij zijn met die verzameling criminelen en malverseurs die we statenleden moeten noemen. Om nog maar te zwijgen over het clubje rasfraudeurs en oplichters die de ministerraad (gaan) vormen.

 11. Nee, Piet, als alles echt helemaal fout loopt, wie zijn de eersten die naar Nederland ‘vluchten’? Juist,ja, diegenen die altijd zo hard geschreeuwd hebben: “Nos mes por”, “bemoei je niet met onze zaken”, etc.

 12. @ Jeroen

  het is bekend dat sommige nog niet ontwikkelde landen beter af zijn met een centraal geleide overheid ( zeg “dictatuur”). Je moet dan wel de juiste leiders/”dictators” hebben die de vurige wens hebben om het land naar een volledige democratie te leiden en alles doen om de bevolking te verheffen in de vaart der volkeren. De geschiedenis leert dat zulke leiders dun zijn gezaaid. Zie Curacao today.

 13. Leuk: Carlos Monkey-fabeltjes 🙂

 14. ha ha monk staat toch al bekend op Curacao als een corrupte clown. snap niet dat de PS met zo iemand samenwerkt maarja hij zal het wel gezellig hebben met Wiels.

 15. Over ongeveer twee weken lost dit probleem zichzelf wel op. Door democratische verkiezingen.

 16. Helaas zullen ze op Curacao nooit leren lopen maar enkel kruipen, bleren, schelden en janken als een klein kind dat zijn snoep niet krijgt.
  Sommige landen zijn niet rijp voor democratie omdat het niveau van de politici en degenen die erop stemmen gewoonweg te laag ligt. Curacao is zo’n eilandje…

 17. Goed zo. Laat Curacao het zelf oplossen. Inmengen is een belediging voor onze mensen.
  Iedereen moet op een gegeven moment zelf leren lopen.