• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gerben Smid, beleidsadviseur van de procureur-generaal van Curaçao, St. Maarten en BES-eilanden, heeft onlangs in Rotterdam zijn proefschrift verdedigd. Smid heeft de internationale verplichtingen tot strafbaarstelling van het omkopen van buitenlandse ambtenaren onderzocht.

Het proefschrift, ‘Omkoping bestraft? Internationale invloeden op de strafrechtelijke bestrijding van (buitenlandse) omkoping’, is geschreven vanuit het Nederlandse perspectief, maar is vanwege de overeenkomsten in de wetgeving ook relevant voor Curaçao. De verdediging vond plaats bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en de promotor van Smid was Professor Hans de Doelder.

Wetboek van Strafrecht
Op verscheidene plaatsen is daarnaast bijzondere aandacht besteed aan de Curaçaose situatie en het nieuwe Wetboek van Strafrecht. Deze is sinds 15 november 2011 van kracht. Hier valt ook de wet, dat tot levenslang veroordeelde gedetineerden na twintig jaar recht hebben op evaluatie, onder. De beleidsadviseur heeft aanbevelingen gedaan voor de verbetering van de wetgeving en de handhavingspraktijk ten aanzien van de bestrijding van omkoping.

3 reacties op “Promotie beleidsadviseur Gerben Smid”

 1. Gefeliciteerd ook namens Willy.
  vr/gr. uit een[herfstachtige]
  Parkstad Veendam. Koos.

 2. Gefeliciteerd Gerben!

 3. pabien! en goed dat er wat met de resultaten wordt gedaan. hoeveel doctors (dr.) zouden er eigenlijk zijn op curacao?