• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pieter van Vollenhoven betreurt dat de Wereldomroep moet stoppen met uitzendingen voor de voormalige Nederlandse Antillen. Van Vollenhoven zei vandaag tijdens een vraaggesprek met de omroep dat dit een ‘historische vergissing’ is. “Het is van essentieel belang dat de Wereldomroep daar blijft”.

Van Vollenhoven heeft als voorzitter van het Comité Koninkrijksrelaties eerder dit jaar bij diverse ministeries aan de bel getrokken over het verdwijnen van de omroep in het Caribisch gebied. “Maar die strijd was niet te winnen.” De echtgenoot van prinses Margriet zei altijd graag naar de Wereldomroep te luisteren, “omdat ik ‘s nachts een slechte slaper ben.”

Afscheid
De Wereldomroep neemt vandaag afscheid van Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. Door bezuinigingen zal de omroep daar niet langer uitzenden. De Wereldomroep verzorgde 65 jaar uitzendingen in het Caribische gebied. In 1947 begon de eerste radio-uitzending, in wat toen nog De West werd genoemd.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Van Vollenhoven treurt om staken uitzendingen”

  1. Nou beste Pieter, volgens een landgenoot van mij is de RNW een spionage tool van de Nederlandse regering. Zij ondermijnen schijnbaar de geloofwaardigheid van de Surinaamse regering. Zelf heb ik dat nooit zo ervaren maar misschien komt dat door mijn naïvieteit, alhoewel ik eerder denk dat dat komt door de stupiditeit van mijn eerder genoemde landgenoot.