• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij de doorvoer van goederen tussen Curaçao en Caribisch Nederland zijn fiscale belemmeringen binnenkort geen probleem meer. Vanaf 1 november zijn er geen invoerrechten meer voor goederen die tussen de twee gebieden verhandeld worden.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën en demissionair minister van Financiën George Jamaloodin tekenden hier vandaag een convenant voor in Den Haag. In het convenant staan afspraken die voorkomen dat er in bepaalde handelssituaties dubbele belasting wordt geheven.

Doorvoer en export
Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over belastingvrije doorvoer en export van Curaçao naar Caribisch Nederland en andersom. De doorvoer of export dient dan wel te worden aangetoond door de belanghebbende. Met goede informatie-uitwisseling tussen belastingadministraties en douanediensten kan misbruik dan zo veel mogelijk worden voorkomen.

5 reacties op “Eind aan fiscale belemmeringen bij doorvoer goederen”

 1. Goed nieuws.
  Voor voeding, kleding, brandstof, meubels, eigenlijk voor alles wat omreden van de kleinschaligheid van de BES eilanden via Curacao of St. Maarten moet worden ingevoerd,lijkt het van de zotte dat op Curacao of St.Maarten belasting wordt geheven. Het her pakken en opnieuw verzenden is al kosten verhogend genoeg.
  Ik wacht nog even wat “bepaalde handels situaties” zijn, want echt vertrouwen doe ik een van de ondertekenaars niet!.

 2. helaas is dit ongeldig verklaard you know !!

 3. Laat Jamaaloodin ook die honderden duizenden guldens bij AQ betalen!

 4. Good news!

 5. Ik dacht dat onze nationale belastingontduiker zich ver verheven voelde boven een ordinaire staatssecretaris van een land met een honderd voudige bevolking.