• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gouverneur heeft volgens minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) de juiste stappen gezet om het democratisch proces weer op gang te kunnen brengen. “De gouveneur heeft gehoor gegeven aan de wil van de meerderheid” zegt Spies tegen Radio Hoyer 2.

Volgens Spies geldt in iedere democratie het basisprincipe dat de volksvertegenwoordiging het bij meerderheid voor het zeggen heeft of de regering het leuk vindt of niet. Daarom moet ook de regering Schotte hiernaar luisteren, volgens Spies.

Minister onwaardig
De video die demissionair minister Carlos Monk heeft verspreid waarin hij de vorming van het interim-kabinet een ‘staatsgreep van een imaginair parlement’ en van extreem rechts noemt, dat volgens hem gesteund wordt door de Nederlandse regering, noemt Spies minister minister onwaardig . Schotte wilde geen afstand doen van de video, in plaats daarvan benadrukte hij dat het een persoonlijke actie van Monk was.

Rijksministerraadvergadering
Aanstaande vrijdag is de Rijksministerraadvergadering, op de agenda staat de aanwijzing van Curacao en de financiele situatie van ons eiland. Of er een algemene maatregel van rijksbestuur aan zit te komen, kan en wil Spies niet over speculeren. Spies benadrukt wel dat Curaçao behalve democratische problemen, ook financieel een groot probleem heeft.

17 reacties op “Spies: ‘Gouveneur doet wat hij moet doen’”

 1. @ Rudy, waar blijf je met je bewijzen over die pedofielen op Bonaire ? Zie de volgende scenarios: of je bent jezelf een alibi aan het verschaffen of het is zo’n typische Wiels schreeuw. Proof me wrong en jezelf right, lafaard !

 2. Kijken wat er a.s. vrijdag uit de RMR komt, want de begroting van Jamaloodin is nog steeds bedroevend slecht.

 3. @ rudy,, die curaçaoenaar in Rotterdam, die na verkrachting van zijn schoonzusje haar vermoorde om ontdekking te voorkomen, sturen wij ook terug naar Curaçao.

 4. @rudy, neem contact op met John Baselmans. Die schijnt te weten dat dit ook veel voorkomt op Banda bou alleen door YDK’s

 5. g de lanooy ik snap de frustratie heb ik ook maar vind het niet terecht om de schuld bij de gouverneur, spies, nederland of de statentleden neer te leggen, waarom …..Curaçao wilde het toch zelf doen, helaas is het gebleken dat dit door verkeerde aansturing niet is gelukt, noem het maar Curaçao / bevolking heeft / gaat een hopi leergeld betalen. het is jammer dat een grote groep van de bevolking dit niet wil begrijpen.

 6. @ Rudy, onze aandacht is nu even afgeleid door die curaçaose pedofiel in Rotterdam die om zijn misdaad te verbergen zijn slachtoffer vermoorde.

 7. @ikke,

  helmaal mee eens.
  Rudy denkt dat pedofielen alleen in NL voorkomen.
  ik denk dat het hier vaker voorkomt, omdat hier er niet over gesproken wordt,
  vanwege de schande voor de familie enzovoort.

 8. De gouverneur deed wat hij moest doen, ja, alleen veel te laat. Hij heeft de corrupte bende van Schotte twee jaar lang laten doorregeren met als gevolg een totaal ontwrichte economie en 300 miljoen schuld erbij.

  En ook Spies heeft gefaald, want zij had heel wat ‘damage control’ kunnen verrichtten als zij niet twee jaar lang apathisch had toegekeken.

  Net als overigens laffe statenleden als Eunice Eisden, om maar even de grootste graaier (honderdduizenden verkwist aan ‘dienst’reizen) te noemen.

 9. Ik denk dat Nederland er inderdaad goed aan doet om afstand te houden. We kunnen met de mensen en middelen die we hebben de klus klaren. Wiels, Schotte, Jasjes, Monkey en Cooper tire zullen flink de oren gewassen worden door Yu di Korsou die van wanten weten.

 10. @rudy, volgens mij is dat iets van het OM en politie op Bonaire. Indien jij weet dat er bepaalde mensen in nederland zijn veroordeeld wegens pedofilie en die nu op bonaire wonen dan zou ik de politie informeren en de buurt informeren zodat zij deze lui in de gaten kunnen houden of wellicht hun vergunnings afpakken

 11. sorry rudy snap niet wat je reactie in deze topic moet ik wil er wel op reageren als je harde bewijzen hebt gewoon ff naar de eerste politie post gaan. je kunt natuurlijk ook een onderbouwde ingezonden brief plaatsen.

  maarrrre een antilliaanse vader die zijn minderjarige dochter vorig jaar hheft bezwangerd, vrij recent nog in het nieuws is zeker normaal en schijnbaar niet de eerste keer heeft hij ook al bij een andere dochter gedaan.

  btw alle volwassen mensen blank, geel, licht bruin, donker bruin of whatever voor een kleur die zich aan kinderen vergrijpen of misbruiken moet men aan de geslachtsdelen ophangen en laten hangen tot ze vanzelf naar beneden vallen.

 12. Lekkere eenheid binnen de “regering”………
  FARCistische Monk mag gewoon doen wat ie wil ????
  $$$$$$$$$$$……….SHAME ……………$$$$$$$$$$$$

 13. Spies enandere ministers, kijken jullie ook meteen naar de PEDOFIELEN uit nederland
  die naar BONAIRE zijn verhuisd?
  DIT IS EEN SERIEUZE OPROEP.

 14. Kan mevrouw Spies niet even persoonlijk hier naar toe komen en dezelfde even herhalen als breaking news bij Telecuracao. Dan hoop ik dat men nu inziet dat degene die fout zijn aan het handelen het Schotte en co. is. En ook nog het liefts dat ze samen met Schotte bij deze breaking news zit om het gezicht van Schotte te zien en of hij dan nog durft te reageren.

 15. Ratten op zinkende schepen maken rare sprongen

 16. “Spies benadrukt wel dat Curaçao behalve democratische problemen, ook financieel een groot probleem heeft.”

  Ik denk dat zachte heelmeeser Spies met deze woorden eindelijk wel eens de spijker op zijn kop slaat.

 17. the MAJORITY is fed up with the instability on our island! We ‘don’t care’ who runs the island as long as its in a professional, democratic, non-corrupt, and most of all SANE way with our best interests at heart.
  Its becoming a little embarrassing isn’t it?