• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Demissionair minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) belooft dat Dòk binnen drie maanden kan rekenen op een strategisch business plan, dat volledig aan internationale standaarden is getoetst. De National Investment Bank gaat Dòk ondersteunen bij het aanpassen van het bestaande plan.

Dòk-directeur Errol Martina en Steve Graybill van de National Investment Bank ondertekenden gisteren tijdens een officiële bijeenkomst de samenwerkingsovereenkomst, onder toeziend oog van Hakim. De komende maanden gaan zij werken aan het voltooien van het business plan.

Aanpassingen
Eén van de grotere projecten is de bouw van twee grote, moderne Dry Docks volgens de internationale Panamax standaard (schepen van zodanige afmetingen dat ze door het Panamakanaal kunnen varen). Ook moet de infrastructuur op het terrein opgeknapt worden. Volgens Hakim kunnen deze aanpassingen veel invloed hebben op de economie, omdat ze bedrijvigheid stimuleren en daarmee meer inkomen en banen creëren. “Dok heeft het potentieel om één van de grootste inkomstenbronnen van onze economie te worden. De verdere ontwikkeling van het maritiem centrum is van groot belang”, aldus de minister.

18 reacties op “Nieuw business plan voor Dòk”

 1. Deze man heeft in een staat van hoogmoedswaanzin (waarin hij volgens mij continu verkeerd) het contact/contract met Damen Shipyard direct bij zijn aantreden van tafel geveegd (het was een makamba contract) en beloofde tegelijkertijd dat HIJ voor een veel beter contract zou zorgen. Ondertussen heeft hij zijn keutel zodanig moeten intrekken dat hij er zelf bijna in stikte (was het maar niet bij bijna gebleven).
  Tot de dag van vandaag heeft hij diverse smokescreens om zijn “falen” opgebouwd maar zelfs een concreet luchtkasteel is er niet gekomen.

 2. IK snap die bank ook niet. je gaat niet zaken doen met een criminele regering die tevens niet weg wil.

 3. Bij grote projecten kan er in absolute zin in korte tijd veel worden afgeroomd omdat bij een relatief kort percentage overshoot van de begroting toch grote absolute bedragen vrij komen. Het devies is dus zoveel mogelijk grote projecten te entameren.

 4. De NIB zal naar goed bankgebruik, leningen verstrekken in daartegenover voldoende garanties staan. Meen dat er kortgeleden ook een overeenkomst tussen DOK en het RDK (waar nog reserves in over zijn) is gesloten. RDK zal dan dus garant moeten staan voor DOK. Indien dat niet zo is, kan de Overheid, RDK nogmaals forceren tot een dividend-uitkering (zonder een jaarrekening en dus een Winst-bepaling). Kortom RDK directie gaan buiten hun boekje omdat dat niet in de Statuten staat. Kunnen we natuurlijk de statuten veranderen. De RDK komt dus op korte termijn in de situatie over totaal geen middelen te beschikken om hun beleid uit te voeren. Dat is geen problleem. Tegen de tijd dat dit in de publiciteits komt zijn de verkiezingen al geweest. Wanneer alles is leeggerooft, stappen ook de bestuurders op. Het gelach is voor ons het volk (en dus de kiezers).

 5. Ik vind het jammer dat de redactie altijd bericht over plannen en beloftes van politici maar nooit over de eindresultaten.

  Ooh, wacht….

 6. Wordt die 35 miljoen schuld ook eerst weggewerkt?

 7. Meen me te herinneren dat de nog een claim loopt ban 80 miljoen USD.
  Die kan straks betaald worden van het geleende geld en dan schiet het dok er niets mee op. Pas maar op dat er straks geen beslag gelegd wordt, want naar ik meen loopt de zaak nog.

  `In their 2006 lawsuit, the Cuban workers said they were kidnapped and trafficked to Curacao, where the Cuban government forced them and many others to work for Curacao Drydock in slave-like conditions on ships and oil platforms, for 112 hours a week. The men claimed they were never paid and worked for 15 years to satisfy a debt Cuba owed Curacao Drydock. They eventually escaped and made it to the United States. After the workers sued the shipyard under the Alien Tort Statute and the RICO Act, Curacao Drydock unsuccessfully tried to move the case to Curacao. The company then abandoned its defense of the lawsuit and lost by default. The district court in Miami ordered Curacao Drydock to pay the plaintiffs $80 million`

 8. Hakim denkt dat we allemaal goedgelovig zijn…..
  net als de hele MFK maffia….

 9. Het belangrijkste uit het hele stuk is het woord : PLAN. Op maat gemaakt voor de onderste la.

 10. Heel geloofwaardig weer zo’n belofte en ook goed kort voor de verkiezingen……

  Evenzogoed voorspel ik dat we Cooper op 18 oktober lachend op elke voorpagina zien staan op een mooie geasfalteerde rotonde in Julianadorp.

  Wie zou er nog intrappen??????

  T’is jammer, want dat dok heeft echt potentie, alleen dan moeten de handen uit de mouwen en de managers eens echt dingen waarmaken. Kijk eens naar die beschutte baai buiten het orkaangebied……. Mooier kan het niet.

 11. Dacht dat t.g.v. het begrotingstekort het aangaan van leningen niet is toegestaan.?
  Hoeveel miljoenen heeft deze regering nog verstopt om dit ambitieuze nieuwbouw plan te kunnen realiseren?
  Welke wit-was crimineel zal dit gaan sponseren? In ruil voor wat??
  Het lijkt toch dat er een mega investering nodig is voor dit (toekomstige) plan, voor een demissionaire minister lijkt het mij crimineel om de bevolking met een nog grotere schuld op te zadelen. Hopelijk blijft de RMR bij het besluit dat eerst de begroting op orde moet zijn en wordt dit nieuwe debacle voorkomen.

 12. ik dacht dat ze geen geld meer uit mochten geven.
  toch nog even weer een vriendje een opdracht gegeven.
  ook al is het kabinett schotte er niet meer, straks komt de rekening.

  kunnen we niet net zoals iemand bij een zaak weggaat in de kranten zetten dat deze Ministers niet bevoegd zijn om contracten, handeleingen, geld op halen
  dat ze niet meer het volk vertegenwoordigen en dat ze niet meer bevoegd zijn namens het Volk op te treden

 13. @ Zorro, hoe kom je erbij dat deze man een sjeik zou zijn, volgens mij is hij gewoon een mislukte soukkoopman die zijn geluk op Curaçao heeft gezocht en ten koste van ons en onze goedgelovigheid erin geslaagd is op de stoel te komen waarop hij nog een paar weken mag zitten, echter niet als het aan de Gouverneur ligt.

 14. Dacht dat het interim kabinet alleen de lopende zaken mocht afwikkelen en geen nieuwe overeenkomsten en dergelijke mocht aangaan.
  Men moest zich ook houden aan de door Nederland opgelegde sancties, maar deze minister gaat rustig door met jan en alleman binnen te halen bij de Dok, dacht dat de vorige regering al een vergaande afspraak had met Damen shipyard om de Dok te assisteren?
  Geen wonder dat de Gouverneur heeft ingegrepen anders blijft er helemaal geen eiland Curaçao meer over.

 15. Nieuwe doks bouwen die daarna leeg zullen staan?

 16. Die man gelooft echt nog in fabeltjes en deinst er niet voor terug ze zelf te verzinnen. Hoeveel business plans hebben we de afgelopen twee jaar al van hem gehoord ?

 17. Mi tambe ta bisti e bril di palu di hakim.Te ku mi a kana dal den yen palu di telefón.Mi ta mal zonza di e mentiranan aki.Mi ta keda hari hahahahahahahahaahahahahahahahahahhhahahahaahhaahahhahahahaahahhahhahhahhhaahhaaha

 18. Waar heb ik dat meer gehoord en steeds was de sjeik erbij.