• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) vindt de situatie op ons eiland onverminderd zorgelijk. Maar haar woordvoerder wees er vandaag op dat ook het kabinet zich heeft neer te leggen bij besluiten die democratisch tot stand zijn gekomen in het parlement.

 
Gouverneur Frits Goedgedrag kan volgens Spies ook niet anders dan gevolg geven aan wat de meerderheid van het parlement heeft besloten. De minister zei eerder al te hopen dat de impasse op Curaçao snel doorbroken kan worden.

Juiste stappen
Volgens de minister heeft de gouverneur de juiste stappen gezet die bijdragen aan een oplossing en het democratisch proces weer op gang kunnen brengen. steunt de aanpak om tot een interim-kabinet te komen, omdat volgens haar daarmee gevolg wordt gegeven aan de wens van het parlement. “Dit soort stappen komen tegemoet aan de zorgen bij het kabinet over de ontwikkelingen op Curaçao”, aldus Spies.

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “Aanhoudende zorgen Spies over Curaçao”

 1. @phillipe, nou of er tussen de PS harmonie is weet ik niet.. getuigde de vele ministers die werden weggestuurt

 2. als iedereen nou gewoon PS stemt…… nee te erg…. dit is geen game, het gaat om de mensen van curacao, de natuur, de economie, de banen, de huizen, het onderwijs en de toekomst van onze kinderen…. asap interimkabinet met steun van het koninkrijk. ..

 3. @Si si, Als de aanhang van de PS achterblijft, dan is er tenminste harmonie onder elkaar mag je hopen. Curacao snel zelfstandig en dan een eigen paspoort en eigen geld met daarop de beeldtenis van Wiels en Asjes. Denk inderdaad dat we op de drempel staan van een uittocht. De olierijkdom van Curacao is dan voor de achterblijvers…Heer heb medelijden….

 4. @ sisi. Maak dat rita, anna, Loko Loko, zjana e.d. maar eens wijs.

 5. @ Sjors. Een kleine correctie. Deze dame was tijdens de screening niet in charge, maar wel de heer Donner die dit samen met de Gouverneur serieus hebben laten lopen.

 6. minister spies heeft volgens mij niet door dat als ze dit niet serio neemt dat er dan heeeeeeeel veel antillianen naar hulanda vertrekken (echt ik spreek dagelijks mensen die dit serieus overwegen) en wiens zaak wordt dat dan weer om te zorgen dat de werkloosheid, huisvestingsproblemen etc. niet weer big issues gaan worden? juist haar eigen ministerie…. het zgn waterbed effect…. en de grote dupe daarvan is helaas curacao want de mensen die overwegen weg te gaan zijn niet de mensen zonder opleiding (‘haves not’) maar mensen (de ‘haves’) die juist een bijdrage leveren aan de economie hier

 7. Beste Lies,

  Ik wens je veel succes om dit uit te leggen aan onze MAVO3 klant, Schotte. HIj schrijft doorgaans niet zijn eigen brieven en is slechts in staat om na te praten wat anderen hem voorkauwen. Doch ook in die gevallen merk je dat hij zelf niet snapt wat hij allemaal uit staat te kramen.

 8. Die dame had zelf al eerder aan de bel moeten trekken. al sinds het screening proces ging het fout en deed deze dame helemaal niets.