CURAÇAO – Demissionair premier Gerrit Schotte heeft tegenover gouverneur Frits Goedgedrag zijn ongenoegen geuit over het besluit tot het vormen van een interim-kabinet. Volgens de premier is het besluit van de gouverneur ‘ontoereikend gemotiveerd’. Schotte zegt dan ook niet mee te zullen werken.

Schotte benadrukt dat het probleem ligt bij de Staten en dat er geen breuk is in de zittende demissionaire regering. Daarom zou er geen aanleiding zijn om een interim-kabinet te vormen vindt de premier.

Bemoeienis
Daarnaast vindt Schotte dat Goedgedrag met zijn besluit een standpunt inneemt. “Ik meen dat u stelling neemt in de bestaande politieke tegenstellingen in ons land, terwijl uw optreden juist op het bevorderen van eenheid behoort te zijn gericht. Ik verzoek u dan ook dringend uw bemoeienissen tot de vorming van een interim-kabinet te staken.”

Formateur
Gouverneur Frits Goedgedrag heeft gisteren ‘Dito’ Mendes de Gouveia aangesteld als formateur van een interim-kabinet. Vandaag werden al de eerste namen die plaats zullen nemen in het interim-kabinet bekendgemaakt.

[scribd id=106965923 key=key-11fs14ejgdwo0iowkerl mode=scroll]

51 reacties op “Schotte werkt niet mee aan interim-kabinet”

 1. @ Josh. Heeft iemand zijn stemformulieren al binnen gekregen?

  Ja, gisteren in de brievenbus.

 2. Het ergste is nog dat Schotte zijn ‘eigen’ brieven niet eens begrijpt. Ook dit epistel is weer voor hem geschreven en hij zet zijn handtekening er maar weer onder.
  Zie dat tafereel ongeveer zo voor me:
  Telefoon rinkelt.
  ‘Met Gerrit’.
  ‘Ja Gerrit, luister. Er komt zo een bode met een brief, zet even een handtekening en laat het bij de krant afleveren’.
  ‘Waar gaat het over ?’
  ‘Ach Gerrit, dat kan ik je nu niet uitleggen, is te ingewikkeld voor je en ik heb niet zoveel tijd, teken nu maar gewoon, leg ik het je later wel eens uit.’
  ‘Ok prima, spreek je later’.

 3. hij is slechte verliezer, maar als dat het enige was viel het nog mee.
  hij is namelijk ook een dief en een fraudeur en heeft ongestraft iemand doodgereden.
  en hij blijft de vermoorde onschuld spelen.
  wat doet het volk van Curacao:
  niets want zij geloven in zijn mooie praatjes….

 4. Heeft iemand zijn stemformulieren al binnen gekregen?

 5. En het gaat maar door. zgn parliamentaire enquete naar de zgn 12 en de gouverneur na de verkiezingen. Zgn band tussen demissionaire en corrupte regering en gouverneur is er niet meer.. en Monk zit met geweld en FARC te dreigen..

 6. je zult nog maar 38 jaar zijn en weten dat je vroeger of later -maar het onvermijdelijke moment komt een keer- voor langere tijd de gevangenis in gaat. dat is toch alle dagen een zenuwslopende wetenschap?

 7. hallo mensen van curacao/korsouw
  WE HEBBEN INFORMATIE PROGRAMMEN NODIG OM HET VOLK TE INFORMEREN , HOE EEN REGERING MOET FUNCTIONEREN ,HOE ZE MOETEN STEMMEN ,WAT HET HEET JE STEM TE MOGEN UITBRENGEN ,EN UITTELEGGEN WAT DEMOCRATIE HEET EN IS ,DAT JE NIET OP UITERLIJK OF DUSHIPRAATJES MOET STEMMEN.ZULKE TELEVIESIE ZENDINGEN ZULLEN HELPEN DAT IS HET EDUCATIE OM DICHTER BIJ JE VOLK TE ZIJN EN BEWUST MAKEN DAT JE NIET MET EEN BLACKBERRY OF ANDERE CADOOTJES ZOALS EEN AUTO JE TEVREDEN MOET STELLEN EN DENKEN DAT ALLES GOED KOMT.ONZE TELEVISIE BRENGEN ALLEN HEERLIJKMAKENDE PROGRAMMEN DIE NIET AAN ONTWIKKELING BIJDRAGEN .DUS MEER PROGRAMMEN VOOR HET EDUKACION OP TEVE DAT HOUDT OOK DE JEUGD EN DE DOEMDENKERS BETER BEZIG .HET VOORKOMT DAN ZULKE VERKEERDE INTERPRETATIES VAN MENIGEEN.ER ZAL DAN OOK BETER INZICHT KOMEN WAT HET HEET ONZE BELASTINGGELD HOE EN WAAR DIE NAAR TOE GAAT,WIJ WORDEN DAN BEWUST WAT WE STEMMEN ,WIE WE STEMMEN EN DAT WIJ ALS VOLK GEEN ANGST MOETEN HEBBEN .MET JE STEM KAN JE EEN REGERING MAKEN EN BREKEN.

 8. @ Domboklad. GERRIT SCHOTTE GAAT NOOIT VERLOREN , KNOOP HET IN JE OREN VAN AGTEREN EN VAN VOREN !!

  Het moet dan ook vervelend voor je zijn, dat Gerrit Schotte al verloren is, waarvan akte.

 9. Zorro,
  sorry, dat “cheapo” is voor Cur Eye bedoeld.

 10. WaarGaatDitEilandNaarToe,
  Je hebt volkomen gelijk. Screening vooraf en niet achteraf. Wanneer de meerderheid eenmaal heeft besloten, mogen niet een paar ambtenaren dit ongedaan maken. Alle ambtenaren op Curacao zijn politiek benoemd en dus niet onafhankelijk. Ook de gouverneur. Door wiens regering werd hij ook weer voorgedragen? Alle schijn van partijdigheid moet voorkomen worden.
  Zorro, dit iis voorlopig mijn laatste commentaar. Voor Uw informatie: ik ben een principiele niet-stemmer en heb, hoewel stemgerechtigd, nooit gestemd met de verkiezingen. Ik heb die altijd een ondemocratisch systeem gevonden die corruptie faciliteert.
  Na de verkiezingen zal ik mijn bolo opeisen, chocolade of kasku petu, niks virtueel, cheapo!
  De ballen, iedereen.

 11. GERRIT SCHOTTE GAAT NOOIT VERLOREN , KNOOP HET IN JE OREN VAN AGTEREN EN VAN VOREN !!

 12. @LokoLoko Als het aan mij ligt wordt iedereen gescreend die op een lijst van een politieke partij komt te staan. Het zou voor het volk niet mogelijk moeten zijn om zonder het te weten op een crimineel te stemmen.

 13. iedereen hier wordt er kwaad over….
  maar het stemvee, weet nog steeds niets en geloofd hem op zijn mooie blauwe/bruine ogen.
  de jongeren zijn helemaal weg van hem….
  dus helaas we zijn nog niet van hem af….
  hij zal nog een hoop kwaad aanrichten..

 14. @ Loko Loko/ Dom Dom. Het kiesstelsel werkt in Nederland uitstekend en dus ook de screening door een onafhankelijk instituut. Het parlement kan dat onmogelijk goed doen, want die heeft hier doorgaans de meerderheid van de coalitie en dus komt iedereen door de screening. We hebben hier geen 1ste en 2de Kamer waar de meerderheid kan verschillen. Als Schotte de screening niet had gefrustreerd met medewerking van Donner en Goedgedrag was er niets aan het handje geweest. Dat neemt niet weg, dat Pinedo terecht “klaagt” over het staatsrecht, waarin de huidige uitwassen door niet-democraten niet zijn voorzien.

 15. @Loko Loko “Vanwaar dat een paar ambtenaren een door het volk gekozen politicus moet screenen en beslissen of hij wel of niet mag regeren?”

  Statenleden hoeven niet gescreened te worden, het idee is dat het parlement de werkelijke macht heeft. (Iets wat PS/MFK/MAN, niet willen begrijpen).
  Maar iemand die een publiek ambt gaat bekleden, moet zorgvuldig gescreened worden. Dit moet gedaan worden door specialisten op dit gebied.
  Niet door any popular person. Je laat je toch ook niet opereren door een goede vriend die geen chirurg is?
  De richtlijnen voor wat betreft wel en niet door de beugel kan is van tevoren bepaald.

  De uitkomst en van de screening en vooral de onderbouwing hiervan kan worden besproken in het parlement.

 16. HIJ HOEFT NIET MEE TE WERKEN, WANT HIJ LIGT AL ERUIT. TROUWENS HIJ WAS AL DEMISSIONAIR.

  VERSTAAT HIJ GEEN NEDERLANDS???

 17. Vanwaar dat een paar ambtenaren een door het volk gekozen politicus moet screenen en beslissen of hij wel of niet mag regeren?
  Dat screenen zou door het parlement gedaan moeten worden, waarbij zij advies inwinnen van die ambtenaren.
  Dat hele kiesstelsel is een rotzooi. Het beste zou zijn een direct door het volk gekozen minister-president, die dan zijn kabinet benoemt uit niet-parlements leden De benoemde ministers moeten dan door het parlement goedgekeurd worden. Een beetje het Amerikaans systeem.

 18. Heet zoiets als het niet respecteren van een meerheid geen staatsgreep? Staat daar geen 30 jaar gevangenisstraf op?

 19. Dus dat houdt ook in dat Schotte geen bodyguards meer heeft, Soemanta mag ook een ander baantje zoeken net als stella. douwe boersma deporteren we van het eiland, geen privereisjes meer en geen promotie van de MFK van onze gemeenschapsgelden

 20. Gisterenavond heeft ex-statenvoorzitter Asjes de PS-sers opgezweept om feitelijk voor de dictatuur te stemmen. Hij riep ze op de PS 14 zetels te bezorgen en de dag van de verkiezingen als een referendum te beschouwen.

 21. Lachwekkend, de opmerking van Schotte dat zijn screening volgens de regels is verlopen. We hebben een minsterpresident met een niet afgemaakte MAVO opleiding, een reeks veroordelingen voor fraudes, verder betrapt op verzekeringsfraude, diplomafraude en schuldig aan het onverzekerd met 2 maal de toegestane snelheid doodrijden van een bejaarde. En dan is Schottes screening volgens de regels verlopen? Waarop wordt dan gescreend? Of een minister drie maal daags zijn tanden poetst?

  De belangrijkste taak van de nieuwe interim regering is dan ook de screening voor na de verkiezingen NU goed te regelen.

  Want als Schotte beweert dat hij volgens de regels goed gescreend is, hebben wij als wij die regels niet wijzigen straks heel Bon Futuro in de regering zitten.

 22. @ Nobody. De RMR zal zeker niet ingrijpen en zal onverminderd Curacao het zelf moeten doen. In Nederland zou het niet anders gegaan zijn, toen de taak van de Koningin nog niet door het parlement was overgenomen. Er is niets illegaals aan en zelfs het enig democratisch juiste, dat de Gouverneur luistert naar de meerderheid van het parlement. Statenvoorzitter Asjes heeft dit instrument op een presenteerblaadje aangeboden door zijn handelwijze. Schotte wordt beheerst door blinde woede en vergeet daardoor, dat het beter is om tactisch slim te zijn en daarmee sympathie te oogsten.

 23. Kan iemand niet dat tuig gewoon een blauwe boon geven, dat gajes verdiend niets beters, !!!!

 24. Ojee dit is een doordacht spelletje. Uitkijken nu. Een interim kabinet met PAR mensen is olie op het vuur voor de MFKPSMANnetjes. Een opgestookt gehersenspoelt PS publiek heeft alleen nog maar een klein duwtje nodig. Monk haalt de FARC binnen. En nu daagt Schotte de Rijksministerraad uit om in te grijpen. Ik hoop niet dat ze happen want deze MFKPSMANnetjes spelen ozo graag de martelaar. Alles wordt omgedraaid en achterstevoren uitgelegd door deze ‘backwards men’ ik wordt er duizelig van. Hoofd koel houden dus. Laat je niet gek maken.

 25. Die Schotte zegt het zelf:

  …zomin als omgekeerd een demissionair kabinet niet zonder goedvinden van het parlement datzelfde parlement kan ontbinden…

  Maar wat doet die sukkel? Hij ontbindt het parlement zonder goedkeuring, want men is niet teruggeroepen van reces door Asjes.

  Wat een onzin zeg!

 26. Een plaat voor zijn kop van vele centimeters dik. Hij wil niet weg, want hij denkt de verkiezingen te winnen. Maar de Gouverneur heeft wel volkomen helder precies duidelijk gemaakt op welke gronden hij die formateur heeft benoemd.Staatsrechtelijk volkomen helder en correct. De meerderheid van de Staten maakt de dienst uit. Niet de voorzitter van de Staten en niet de minister president.Als die interim regering er komt zal damage control de eerste en belangrijkste taak zijn. Alle nieuwe besluiten en benoemingen die het kabinet nam nadat het demissionair was geworden kunnen de prullenbak in, omdat ze onrechtmatig zijn. De VDC wordt weer normaal functioneel en alle ministers worden normaal gescreend op geschiktheid.
  Als dat voor de verkiezingen door de Staten wordt goedgekeurd, zal een onverhoopte nieuwe regering Schotte 2 dus hiermee te maken krijgen. Er zullen dan een paar notoire namen af moeten vallen als minister. Ook de Gouverneur heeft geleerd sinds Schotte is aangetreden.

 27. Beste Gerrit,

  Naar mijn mening had je nooit Minister President mogen heten, omdat je niet door een screening bent geweest. Naar mijn mening was je ook niet integer noch capabel (zie je verleden). Met wat krachten op de achtergrond heb je jezelf toch weten opdringen aan het volk. Nu er de nodige schade blijkt (-180 miljoen + tenminste 3 op het randje van de afgrond balancerende overheids-NV’s) stel ik voor dat jij en de jouwen (de ministers en diverse partijsponsors) alvast een inventarisatie maken van hoeveel geld er verzameld kan worden om die schade te vergoeden op basis van bestuursaansprakelijkheid. Dit nav 1) wanbeleid 2) geen deugdelijke boekhouding en 3) er sprake is van zelfverrijking.

  Wij, het volk werken niet mee aan jouw wil. De Gouverneur ook niet. Ga alvast kijken hoe je de schade kunt vergoeden en hoe je wellicht een prive-cel kunt regelen. Rekenend op je medewerking, verblijven we,

  Met vriendelijke groeten,
  Curacao

 28. Curieus hoeveel drogredeneringen Schotte nodig heeft om aan de macht te blijven.
  Moet toch erg denken aan Putin, die ook geen afstand wilde nemen. Proto-facistisch noemen ze dit in de politiek.

  Het zijn rookgordijnen van iemand die bang is straks niet meer terug te mogen komen. De Amerikanen zeggen in zon geval: `If you cannot convince hem, confuse them`. Dat is wat Schotte nu doet.

  Hij verwijst naar art 35. Dat is nou juist waarom het plan van de gouverneur WEL kan werken..

  “Artikel 35 Het landsbesluit waarbij de minister-president wordt benoemd wordt mede door hem ondertekend. De landsbesluiten waarbij de overige ministers worden benoemd of ontslagen worden mede door de minister-president ondertekend“

  Schotte heeft dus gewoon zijn ontslag ingediend en de Gouverneur vindt dat ok.
  Nieuwe interim premier kan dus aan de slag en ondertekent als niet minister zijn eigen benoeming. Staat duidelijk in de memorie van toelichtng op de Staatsregeling.

  Verder probeert Schotte zelf staatsrecht te schrijven door volledig voorbij te gaan aan een meerderheid van de Staten die hem en de hele club weg willen hebben. Dat Asjes de werking van de Staten frustreert doet daar niets aan af. Citaat uit de memorie van toelichting op art 35 Staatsregeling.

  “indien de minister het vertrouwen van de Staten niet langer heeft, stelt hij zijn ambt ter beschikking. Indien de Staten een voor ieder duidelijke uitspraak doet, dan heeft de minister zijn conclusie te trekken en zijn ontslag te nemen. Indien hij dat niet doet, treedt hij buiten de constitutionele rechtsorde. In een dergelijke situatie zal de regering de betreffende minister dienen te ontslaan“

  De Staten zijn nog steeds het hoogste orgaan van Staat. In geen enkel democratisch land zal een regering het daarom in zijn hoofd halen om over het functioneren ervan meningen te geven. Schotte wel.. die heeft niet zoveel met democratie, dat is wel duidelijk.

 29. Dit lijkt me niet een brief geschreven door een mislukte MAVO3 leerling.

  Dus heeft Schotte naast een prive fotoslaaf, 10 bodyguards en een byside met 4 commisariaten ook nog een spindoctor in dienst.

 30. Aan het einde van de brief weet Schotte zelf niet meer waarover het gaat.
  Als Schotte niet wil meewerken, moet hij met harde hand verwijderd worden van deze ‘novela’ die maar niet ophoudt.

 31. Laten we inderdaad hopen dat met Schotte ook Stella van Rijn vertrekt. Wat heeft die zich laten kennen als een laffe meeloopster die bij alle wandaden van Schotte bewust de andere kant opkeek.

  En alleen maar aandacht had voor de vraag of fotoslaaf Soemanta haar mantelpakje en laptop in bijpassende kleur wel goed vastlegde.

 32. Meewerken? Ik dacht dat hij eindelijk weg was??

 33. @Zorro

  Je weet toch dat van Rijn alles voor hem voorkauwt, en die is nu ook niet de intelligenste van het stel. Dat denkt ze natuurlijk wel, maar owe als de nood aan de man komt dan snap je het wel.
  Soort zoekt soort zoekt soort dus.

 34. Zeker als opgeblazen Jasjes ook niet meegaatd daan hebben ze wel 3 bedden nodig

  Dat moet natuurlijk worden: “Zeker als opgeblazen Jasjes ook nog meegaat dan hebben ze wel 3 b edden (bunks) nodig”.

 35. Natuurlijk werkt hij niet mee. Dat had niemand van zo’n figuur toch verwacht. Het wordt gewoon oppassen geblazen voor hem, geen prenier meer, en hj loopt de trappen af en zal de Mugabe van Curacao zorgen dat hij wordt opgepakt……….
  Dan Jamool.en El H nog en de on Futuro raakjt overvol. Zeker als opgeblazen Jasjes ook niet meegaatd daan hebben ze wel 3 bedden nodig. Dus dat redden ze allemaal niet.
  \Wielsje nog erbij, die is natuurlijk ook niet de meest ‘charmante’ slanke boyo. En zo gaan we maar door.

  OM doe je werk en pak die boeven op en aan. Uiteindelijk worden jullie daarvoor betaald. Belastingen weet je wel.

 36. Nu we een Nederlander Gerrit, aan de macht hebben is het ook niet goed.

 37. Opsluiten dus die Schotte!

 38. Wat mogen we niet weten? In ieder geval een onpartijdige veiligheidsdienst zal niet gewenst zijn.
  Schotte en vrienden, maak je niet druk de verkiezingen met de door jullie gekochte stemmen worden toch gewonnen en dat kan het spel weer voor 4 jaar verder gaan.
  Tenzij er echt criminele dingen uit de kast komen.
  Zoals Wiels heeft beloofd dat jullie zodra je uit je ambt bent getreden de gevangenis wacht. Belofte maakt schuld, of is dat alleen voor makambas.

 39. Typisch een reactie van iemand die “een mooie toekomst” = “bon futuro ” ziet naderen.
  Zijn flexibele rechts”deskundgen” -UNA-opleiding???- zijn geen knip voor hun neus waard en schrijven wat Schotte wenst zonder enig diepgaande kennis van Staatsrecht.

 40. begrijpelijk, want hij heeft veel te verbergen.
  en wil niet dat er in zijn boekhouding gekeken kan worden.
  hopelijk kot alles in de openheid en zit hij snel in Bon futura.

 41. Jij bent groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk!

 42. Wat een vreselijke domme kracht is dit zeg.

 43. Tranen en tuiten voor de altaar
  yora na misa awor

 44. hahahah….meneertje weet dat zijn ass de bak in zal gaan als zijn maffioso praktijken de licht van de dag zullen zien….zal me niks verbazen als meneertje een keer het vliegtuig instapt om vervolgens ergens in hiding te gaan

 45. Er is maar één antwoord mogelijk Gerrit: je wordt per direct op staande voet ontslagen! Ga alsjeblieft wat anders doen ipv de democratie verzieken met je uitspraken. Ja, ik ben weer boos!

 46. Welke medewerking hebben we van Schotte nodig?

 47. Als hij het “ontoereikend gemotiveerd” vindt, moet de Nederlandse taal hem toch veel te machtig zijn of hij heeft de brief niet eens gelezen. Ook schijnt hij niet te begrijpen, dat het om de democratie gaat of de verkrachting daarvan alsmede om het geld verspillen van Jan Rap en zijn maten te stoppen. De Gouverneur heeft dat overdadig gemotiveerd.

 48. Kneus…. veel woorden weinig inhoud… 19 oktober inderdaad… maar goed dat de interim regering ook veranwoordelijk is voor de screening. Dat MFK stemmen zal krijgen zal me niet verbazen, hij weet welkie zieltjes die moet pakken…

 49. Het is tijd om je koffer te gaan pakken…..en niet voor een snoepreisje!

 50. Arrogantie ten top van onze MAVO3 premier met lang strafblad. Die het eiland de afgelopen 2 jaar in het ongeluk heeft gestort met zijn kabinet vol ongeschoolde criminelen.

  Die ondertussen flink zijn zakken heeft gevuld en die van zijn privefotoslaaf en 10 bodyguards. Waar de belastingbetaler voor mag opdraaien.

  Net als voor de 5 commisariaatjes die Schotte aan zijn byside Cecily heeft gegeven.

  Als je toch nog op dit deze charlatan gaat stemmen ben je rijp voor opname in de Capriles kliniek.

 51. Waar haalt hij het lef vandaan om de goeverneur die een veel hogere positie heeft op het matje te roepen. Dit gaat nu wel heel ver. Weg met die vent want hij respecteerd niemand. Ik zie me al naar mijn directeur stappen en hem een lesje te geven over de huidige situatie en beslissingen die ze nemen in de bedrijf. Ik weet zeker dat ik meteen mijn ontslag krijg.