• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Formateur Eduardo ‘Dito’ Mendes de Gouveia heeft de opdracht van de gouverneur, om tot de vorming van een interim-kabinet te komen, in beraad genomen.  Vanochtend heeft de formateur met gouverneur Frits Goedgedrag gesproken en zijn taakopdracht doorgenomen, meldt Radio Hoyer 2.

Mendes de Gouveia is dus pas vanmiddag daadwerkelijk begonnen met zijn opdracht. Hij hoopt op korte termijn met de meerderheid in de Staten te spreken. Of dat vandaag al is, kon hij niet zeggen. Intussen worden de namen van vijf nieuwe ministers genoemd, maar Mendes de Gouveia kon daar nog niets over zeggen.

Namen
De namen die genoemd worden zijn de ex-financieel directeur van de FKP Henry Jourdain, oud-hoofd van de GGD Stanley Bodok , verder Jose Jardim, hij is de huidig secretaris-generaal van Financiën, oud-gezaghebber Stanley Betrian, oud-politicus Gregroy Damoen en Alba Martijn, huidig ombudsman. Carel de Haseth wordt genoemd als gevolmachtigd minister.

Mendes de Gouveia vertelt aan Rick Hart van Radio Hoyer 2 hoe ver hij gevorderd is met de formatie:

11 reacties op “Formateur heeft opdracht gouverneur ‘in beraad’”

 1. @ rita. Conclusie; jij was erbij en deed mee.

 2. Als we toch voor Nederland zijn wat let ons dan om onze blanke Nederlandse premier zelf te behouden? Ze willen Schotte niet omdat hij een blanke Nederlander is!

 3. Rita, wat ben jij vals…..
  ik hoop je nooit te ontmoeten….

 4. @hororo, nee Schotte moet 20 jaar naar bon futuro!

 5. dito heeft jarenlang gemeenschapsgeld verkwist in venezuela. alleen maar feestjes en dames van lichte zeden kennen hem goed daar vooral onder zijn bijnaam garnaaltje..

 6. Heb begrepen dat de nieuwe mini-sters geen haar beter zijn. Het zijn stuk voor stuk hechado di baina.
  Dan maar de blanke Nederlandse Schotte dan maar.

 7. @ilse, Gmartina en randy, waarom hoor ik jullie nooit over de corruptie van de regering Schotte? toen waren jullie stil! en nu ineens is corruptie wel een probleem?

 8. @ ilse. Er zal een screening zijn. Het kan niet zo erg zijn, dat Jourdain in 16 dagen rooft wat MFK/MAN/PS in 16 maanden hebben geroofd en volgens Wiels de PAR in 16 jaar. Een flink verschilletje.

 9. Jullie weten niet wat jullkie aan het doen zijn. De heer Jourdain is zeker niet de beste
  wat er is . Zoek zelf uit. Hij is geen haar beter.

 10. Otro kurupto di team PAR PNP Frits danki pa sigi kopera koe iligelidatnan aki dios y pueblo lo regla koe bosnan warda bosnan kurpa.

 11. Alvorens Henry Jourdan te benoemen zou ik toch eens even gaan praten met het personeel van de FKP, die weinig goede herinneringen aan hem als financieel directeur hebben. Hij moest er notabene vertrekken na het uitschrijven van cheques aan zichzelf.

  Benieuwd hoeveel cheques hij tot 17 oktober kan uitschrijven.