• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-leider Emily de Jongh-Elhage wil de Consensusrijkswet Politie inzetten om het gevoel van veiligheid te herstellen. De huidige regering is fel tegen de Consensusrijkswetten. “In de Consensusrijkswet Politie is hulp, in de vorm van personeel en materiaal, voor het korps opgenomen.

“De harde en georganiseerde criminaliteit is angstaanjagend terwijl de leeftijd van de daders steeds jonger is. Ouderen zijn vaak slachtoffer en ook het bedrijfsleven ziet het niet meer zitten. Terwijl de minister geen begrip toont voor het gevoel van onveiligheid in de gemeenschap als gevolg van de harde en georganiseerde criminaliteit. De gemeenschap heeft recht op de hoop dat de zon weer gaat schijnen op Curaçao”, stelt De Jongh Elhage.

Bewaking Nieuwe Haven
Daarnaast vindt de partij dat de leden van het politiekorps niet lastig gevallen moeten worden met taken zoals de bewaking op de nieuwe havenweg. “Dit heeft handen vol geld gekost, terwijl dat geld voor de adequate toerusting van politieagenten moet zijn”, aldus De Jongh-Elhage. Tenslotte verwijst de politieke leider naar de jeugdwerkloosheid waardoor jongeren kwetsbaar worden voor de verleiding van criminaliteit. “Onder het PAR bewind daalde volgens cijfers van de census 2011 de werkloosheid van 18 naar 9 procent en de jeugdwerkloosheid daalde met 10 procent. De werkeloosheid is gegroeid door de stagnatie van de economie”, besluit de PAR-leider.

 

23 reacties op “PAR wil Consensusrijkswet Politie inzetten”

 1. @ Loko Loko. Nou doe je het weer. Nederland heeft in samenwerking met Curacaose regeringen naar oplossingen gezocht en daarvoor miljoenen beschikbaar gesteld zonder noemenswaardig succes. De laatste 2 jaar zijn de drop-outs alleen maar toegenomen (geen geld voor onderwijs en vorming) en een gesloopte economie, dat we al bijna van een verloren generatie kunnen spreken. Bedankt Wiels, Schotte en Cooper. Wat is je volgende verzinsel?

 2. @ Hororo. Zorro, ligt eraan of het overtreffen van jouw witte meester prioriteit is.

  Ik weet niet waarop je opmerking slaat of wat het zou moeten betekenen. In ieder geval heb ik geen meester laat staan een witte meester. Ik ben zelf meester.

 3. @loko loko, en het wrange is dat de PS ook niets voor hun doet.

 4. Al jaren klaagt Nederland over de “kansloze” en criminele Curacaose jongeren die hun land terroriseren. De Curacaose politici reageerde hierop met Nederland te beschuldigen van discriminatie en racisme. Maar men heeft nooit het probleem aangepakt. Nu dat Nederland maatregelen neemt om de toestroom van de Curacaose uitschot tegen te gaan, plukt men op Curacao zelf steeds vaker de wrange vruchten van wat de opeenvolgende regeringen van DP.PNP,MAN/FOL en PAR hebben geplant.
  Zij dachten allemaal met een domme onderlaag stemmen te kunnen winnen om zichzelf aan de macht te houden. Zij hebben zich allemaal zwaar vergist. PS krijgt de stemmen van de duizenden kanslozen, niet alleen van de jongeren maar ook van de ouderen die in misere leven en zich zwaar belazerd voelen.

 5. Zorro, ligt eraan of het overtreffen van jouw witte meester prioriteit is.

 6. @ jeroen,

  het volk betaald inderdaaad , dat kunnen we van onze afgezette Ministers niet zeggen.

  by the way heeft gerrit over zijn inkomsten van de afgelopen jaren al belasting betaald bij de belasting dienst en bij de svb?

  of is hij straks weer failiiet net zoals de voorgaande keren

 7. @ Sander. ze hebben naar mijn idee te weinig gedaan voor de minder bedeelden in onze samenleving.
  daar moeten ze op gestraft worden.

  En wie heeft dan toch het minimumloon naar NAF 1300 per maand verhoogd en de AOW naar NAF 800 per maand?

 8. .

 9. @ Kasuari,

  “Schulden die zij hebben opgebouwd…” Vergeet niet dat deze mensen nu zelfs in PAIS zitten… same shit

 10. Helemaal eens!!

  http://www.petitions24.com/signatures/support_the_people_of_curacao/

 11. @Sander,

  Ik deel jouw mening omtrent PAR, maar naast dat hebben zij ook zeer slecht oppositie gevoerd. De enige reden wat ik me daarbij kan verzinnen is dat MFK/ MAN/ PS alle troeven in handen hadden om hun terug te fluiten. Dus wat de PAR afgelopen 16 jaar gedaan heeft… was minder opvallend, maar ik vermoed niet heel anders. PAR heeft gelukt dat er schuldsanering heeft plaatsgevonden van met name de schulden die zij hebben opgebouwd!

 12. Peter,

  Ik zeg ook niet dat PAR de enige is… 😉

 13. @Jeroen,

  wat is er mis met om hulp te vragen?
  Nos mes por, schijnt toch niet zo goed te werken.
  en het is schandalig dat je als kleine ondernemer kapitalen moet uitgeven aan beveiligingen.
  deze kosten worden allemaal doorberekend aan de mensen.
  dus alles wordt duurder door deze golf van criminalitieit.
  verzekeringen duurder, boodschappen duurder, huizen duurder….
  het volk moet achter tralies leven en de criminelen mogen vrij rond lopen.

  lekkere gedachten gang hou jij er op na…..
  wat doe je voor werk???
  of ben je ook zo een crimineel???

 14. @Kasuari,

  je bent niet voor de PAR, dat is duidelijk…
  maar hopelijk ben je ook niet voor MFK/PS/MAN

  ik zelf geloof niet dat de PAR zo een slechte partij was, maar ga dit keer toch niet op ze stemmen.
  ze hebben naar mijn idee te weinig gedaan voor de minder bedeelden in onze samenleving.
  daar moeten ze op gestraft worden.
  niet alleen de rijken rijker, maar ook de armen moeten het beter krijgen.
  dus ik hoop op PNP of PAIS…

 15. Nederlands blijkt weer eens een moeilijke taal te zijn bij het plaatsen van de juiste kwalificatie.

 16. Iedere ondernemen moet ZELF hun bedrijf laten bewaken door eigen personeel of camera’s.
  De politie kan niet bij elke winkel gaan staan waken, daarvoor zijn ze niet. Ze zijn voor het volk in het algemeen en niet voor handelaren die te gierig zijn om eigen personeel voor de bewaking in te huren of niet eens beveiligingscamera’s willen ophangen.

 17. De PAR wilt Curacao laten innemen door Nederland. Heb aan Wiels getwijfeld maar nu begrijp ik waarom deze man zich zo druk maakt. Wiels heeft 100% gelijk!

 18. De PAR heeft niets te willen het volk bepaalt en betaalt en NIET de PAR !

 19. Kasuari helaas is helaas niet de enige arrogante partij! ze accepteerde ook om in de oppositie te gaan maar helaas de huidige partijen MFK PS en MAN zijn nu echt arrogant door als minderheid alles te kunnen bepalen en niet plaats te willen maken voor democratische meerderheid.

  Dit heeft toch ook in Nederland plaatsgevonden: regering gevallen PVV steunde de regering niet meer en werden nieuwe verkiezingen gepland. Premier Rutte is opzoek gegaan naar een nieuwe meerderheid om het beleid te kunnen voortzetten en dat is gelukt met 5 partijen. Waarom blijft premier Schotte + Asjes + wiels + Cooper zo idioot doen?

 20. sjors denk na !! sjimmi weet wel beterder !!

 21. Volgens mij werd er bij Census alleen gevraagd of je werk had en hoeveel je verdiende… dus zwart werken zijn meegenomen in die percentages?

  En PAR is na 10-10-10 in een winterslaap beland, dus onder welk bewind in 2011? PAR heeft last van misplaatste arrogantie en dat zal hen duur komen te staan…

 22. De SKS en politie kan ook beter wijken bewaken dan mensen een bekeuring geven omdat ze geen gordel dragen terwijl pickups met 12 man in het bakje gewoon mogen doorrijden.

 23. Prima plan, zolang het nog kan moeten we gebruik van dit soort regelingen, de overvallen en het geweld komt iedereen de spuigaten uit. Het is tijd voor een betere en beter uitgeruste politie, als er een mogelijkheid is da Nederland daarbij moet helpen is dat het gevolg van een falend beleid de afgelopen 2 jaar maar thank god dat er een mogelijkheid is. Vlieg maar 100 goed getrainde onpartijdige politiemensen in kunnen meteen helpen de democratie te beschermen.