• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – De geruchten dat PS-leider Helmin Wiels opgeroepen zou hebben om de straat op te gaan, durfde Wiels voor de microfoon van Radio Hoyer 2 niet te herhalen. “We zullen zien, ook u zult het zien”, verklaarde Wiels tegenover radiopresentator Rick Hart om vervolgens op te hangen.

“De gouverneur brengt zichzelf in een nare positie.” Dat zegt Wiels naar aanleiding van de benoeming van Eduardo ‘Dito’ Mendes de Gouveia als formateur van een interim-kabinet. “De gouverneur begeeft zich op politiek vlak door tegen zijn eigen getekende landsbesluit voor een demissionair kabinet, opheffing van de Staten en het uitroepen van verkiezingen, in te gaan’, aldus Wiels.

Boef
Wel of geen meerderheid doet er volgens Wiels niet toe, omdat de de nieuwe meerderheid van de Staten zich niet aan de regels heeft gehouden. Wiels noemt formateur Mendes de Gouveia een bekende boef.

35 reacties op “Wiels onderbreekt interview”

 1. @ Loko Loko. Het lijkt me het beste om je dromen en nonsens niet te verstoren, want dan zou ik het leedvermaak voor ons allen tekort doen. Er is hier al zo weinig humor. PAIS toont niets nieuws te zullen toevoegen maar is natuurlijk welkom als partner in een coalitie en als alternatief voor de PAR. Voor wie zoals Sander vergeten is wat de PAR ondanks de beroerde erfenis toch voor elkaar heeft gebracht heb ik een klein uittreksel en dat moet voldoende zijn; een uitgebreide versie is op aanvraag verkrijgbaar:
  1. Suèldu mínimo a subi for di 496 florin na 1300,-
  2. Penshun di behes a subi for di f.500,- te ku f.800,-
  3. Supsidio di f.100,- na esnan ku tin solamente penshun di behes
  4. Desempleo baha for di 18% te ku 9%. (senso 2011)
  5. Desempleo hubenil a baha di 35% pa 22% (senso 2011)
  6. Papiamentu a bira nos lenga ofisial huntu ku Ulandes i Ingles.
  7. Enseñansa obligatorio a bira di 4 pa 18 aña.
  8. Brigada pa kontrolá lei di enseñansa obligatorio.
  9. Supsidio pa muchanan di mayornan di ménos rekurso ku ta bai havo/vwo di 330 pa luna i 800 pa buki.
  10. Porfin penshonadonan a haña seguro di malesa bou di SVB, ku nan por kana ku nan karchi di SVB.
  11. Kantidat di morto dor di kriminalnan baha for di 30 pa aña na 8 pa aña.
  12. Plan sosial di bario ku PAR a bini kuné pa kombatí pobresa i drecha bida den bario manera: Reda sosial, SOFNA, Plan Nashonal di bario i SEI etc.
  Proyektonan sosial di bario: Soto, Kanga/Dein, Berg Altena i alrededor, Seru Grandi/Fuik, Rooi Santu, Otrobanda. Drecha infrastruktura kas i kaya, proyektonan sosial manera kurso di alfabetisashon i presupuesto.

 2. hahahahahaha,Grappig hoeveel mensen het woord richten tot Wiels.Alsof die man de reacties op versgeperst zou lezen? Hij is iemand met genoeg zelfspot en kan volgens mij echt wel lachen om reacties van mensen op hem.
  Zoals op een facebookpagina van Wiels,Schotte ,Asjes ,Cooper of Asjes,je zal overal de meerderheid aan mensen vinden die pro desbetreffende pagina zijn.Zo ook hier.Dit is gewoon (over t algemeen ) elkaar naar de mond praten.Maar wiels zal de laartste zijn ie zich door de meningen van dit forum angesproken voelt den ik.

  Zoek je iemand die graag je commentaar wil lezen ….Zorro zal er altijd zijn! (Wil u graag hioren na de verkiezingen wanneer u met Par hevige verliezen zult moeten verwerken).Mijn zoon zit op allber schweizer college en daar verwachte ik,nadat de vierdeklassers onderling gingen kijken op wie ze zouden stemmen als ze mochten stemmen,dat de uitkomst toch par zou zijn!Maar tot mijn verbazing maakten ze meer grappen over Par en zou de huidige coalitie(mfk ps) een meerderheid krijgen….nog maar 20 dagen en dan zullen we elkaar weer bij versgeperst ontmoeten !

 3. @Loko Loko, Par mag blij zijn als ze 5 zetels halen. Ze snappen niet goed hoe je het stemvee kan benaderen op Curacao. Juist of niet maar hun huidige manier spreekt weinig mensen aan. PAIS is inderdaad PAR Blou. Toch zou het me niet verbazen als wel een MFK-PAR regering zou kunnen komen. In de politiek gebeuren rare dingen en uiteindelijk zijn het de financieerders die zullen beslissen.

 4. De enige verstandige in deze chaos Is PAIS, door zich koest te houden.

 5. Beste Zorro,
  Jij bent duidelijk een vurige Parrista. Maar jij zal ook wel beseffen dat PAR niet weer dezelfde aantal zetels zal behalen wat zij nu hebben. Je hebt immers al toegegeven dat er overlopers van de PAR naar PAIS zijn. Zonder een wonder zullen deze 2 partijen samen geen meerderheid behalen. Met welk ander partij erbij gaat PAR dan samenwerken om een coalitie te vormen? Niet met MFK en niet met PS? Het lijkt er niet op dat de kleinere partijen ook maar 1 zetel zulen behalen.
  Als PAR in de regering komt, kunnen ze mischien iets herstellen. In de oppositie is het AJO PAR. Niet dat het veel uitmaakt. De oude PAR garde is al verstard, over 4 jaar zijn ze dement. Mischien gaan ze dan net als de DP en Laboral ronddolen als zombies.

 6. @zorro, vrijwel alle partijen zijn vluchthuizen. Asjes, Schotte, Constancia bv zijn ook partijhoppers.

 7. in de laatste dagen van april 1945 zat een man somber in een bunker, maanden daarvoor was de totale waanzin toegeslagen.
  wat hij deed was voor zijn Volk en het Volk stond achter hem, helaas deze mensen het volk zeiden later wir haben es nicht gewust.

  laten wij niet dat soort volk zijn en als we stemmen er wel aandenken wat de afgelopen tijd is gebeurt.

  want we kunnen niet de ogen sluiten, dat iemand uitzonderingen maakt voor Kleur, geloof, geslacht of als je de verkeerde taal spreekt.

 8. Chaves, wordt als hij blijft leven ook nog wel berecht.
  volkeren uitbaten kan niet ongestraft blijven….

 9. @ Hoopvol. Prima PAIS, maar wie mocht denken dat PAIS vernieuwend zal zijn heeft het mis, want dat is een vluchthuis van conventionele politici uit gevestigde politieke partijen. Op 19 oktober zal het allemaal toch anders blijken te zijn.

 10. Distantia,

  Ik ga voor het laatste. Net als Wiels, Schotte, Jamo, El H, Constanzia en de rest van het tuig.
  Oppakken en geld gterugbetalen aan de bevolking, Wiels voorop gevolgd door de rest. Wat een jokers allemaal. Zelfs in Zd Amerika zitten er niet zulke hufters meer behalve Chavez.
  De meeste zijn ergens wel berecht.

 11. Op een aantal scholen zijn “verkiezingen” gehouden. De jeugd ( ingefluisterd door hun ouders???) kiest in overgrote meerderheid voor PAIS op ruime afstand gevolgd door de PS. De MFK wordt gedecimeerd , MAN en FOL worden weggevaagd terwijl de PAR na de PS komt. Er is nog hoop : wie de jeugd heeft , heeft de toekomst !

 12. hij is een lafaard maar waarschijnlijk heeft hij een waardeloze jeugd gehad.

  Maar de politiek is mede schuldig aan zijn waardeloze jeugd.
  er moet hier op het eiland een instantie komen die gezinnen controleerd op drugs/gokken en opvoedings methodes.
  en moeders die niet voor hun kroost kunnen/willen zorgen moeten uit de ouderlijke macht ontzet worden.
  er lopen nog te veel verslaafde/ zwakzinnige meisjes/dames rond die met iedereen voor een paar tientjes naar bed gaan, zwanger worden, kindje krijgen en het drama begint van voren af aan.
  de cirkel moet doorbroken worden….
  politiek dit is een taak voor jullie……………..
  maar helaas, daar valt geen eer te halen en stemmen te winnen.
  maar het kan wel heel veel geld opleveren.
  want de kosten van dit soort misdadigers zijn giga…
  gevangenis kosten/rechterlijke macht kosten/geen wekers dus geen belasting inkomstenhet zijn geen opbouwers, maar afbrekers….

  begin bij de basis: ieder geboren kind checken of er een goede thuissituatie is.
  bij de meeste gevallen hoef je niet snel terug te komen.
  en in sommige gevallen zal er actie moeten worden ondernomen.
  hulp geven aan moeders die het wel goed willen ,maar financieel niet kunnen.
  andere gevallen in geval van verlaving/zwakzinnigheid, de kinderen laten adopteren of in een goed weeshuis laten opgroeien (gezinsvervangende tehuizen).
  kinderen zijn heel vaak de dupe van hun ouders……

 13. Vooruit lopen op wat komen zal is een pré
  Zijn de bedrijfswagen in orde? Ik bedoel vol geladen
  voorzorg maatregelen getroffen?

 14. http://www.petitions24.com/signatures/support_the_people_of_curacao/

 15. Wiels is pissed. Alleen met grote bekken, beledigingen en bedreigingen kan hij zijn achterban duidelijk maken dat hij boos is. En dat het voor hem menens is. Niet erg prettig zo’n losgeslagen sekteleider, om
  een coalitie mee te vormen. Alleen de GB,B en B zijn z’n argumenten. Helaas voor Wiels is de Gouverneur nu eens heel zorgvuldig te werk gegaan, bij het bepalen van zijn standpunt. De meerderheid van de Staten mag zeggen hoe het verder gaat. Ook als hij de Gouverneur doodschiet en in een bodybag naar elders verscheept. Binnen enkele dagen is Wilsoe niet langer minister van Justitie en Schotte niet langer Minister president. Dan kan alsnog de verkiezingsfraude, het kopen van stemmen, worden aangepakt.
  En de poppen van Wiels, al Nombre de Dios, dansen de St.Vitusdans.

 16. A jega ora pa laga Helmin Wiels y sierto di su kompanjeronan bira pasado!!

 17. Dito en de Van der Valk miljoenen. Hahaha

 18. Wiels, hou toch op en neem je medicijnen in volgens voorschrift als je jezelf weer eens verliest! De Staten mochten zelfs niet meer vergaderen over het eventueel wijzigen van de regels.

  Omdat we geen constitutioneel hof hebben die besluiten aan de Staatsregeling of andere wetten kan toetsen, kan de Gouverneur, net als Asjes, Wiels en Schotte, ook de grenzen opzoeken…Gouverneur blijft m.i. nog net aan de goede kant van de grens.

  Overigens is dit wel een goede zet van de gouverneur. Ministers hebben hun ontslag al ingediend, dus die kunnen weg. Nu dus snel een screeningsprocedure. Schotte weg Constancia weg en dat een Landsbesluit dat bepaalt dat mensen met schulden aan de overheid en/of strafblad geen minister kunnen worden. Daarmee is veiliggesteld, dat ongeacht de partij die wint, er geen criminele ministers meer komen. Als Schotte wint moet hij dus zijn schoonzus premier maken en zelf ernaast gaan zitten als politiek adviseur. We kennen dat soort constructies nog wel. Maar of hij dan nog in colonne met bodyguars kan rijden?

  Het screenen van ministers die zijn blijven zitten is `not done` o.a. bij gebrek aan goede regeling.

  Denk dat de gouverneur ook binnenskamers heeft bedongen dat de verkiezingen doorgaan, want zoals ik de zaken begrijp, zou in theorie een volgende regering ook het landsbesluit kunnen intrekken waarmee de staten waren ontbonden. Dat lijkt op dit moment niet handig, omdat de discussie over legitimiteit dan weer oplaait.

 19. Triest dat Wiels de meerderheid niet accepteerd! Op die manier heb je kunnen regeren maar door jullie eigen beleid en geschreeuw zijn er twee statenleden opgestapt en dat is niet de schuld van de oppositie. Wiels het is over!

 20. Wiels, Je had vragen gesteld aan de MFK mbt benoemingen van MFK leden die niet correct zijn gelopen. wat is daarmee gebeurt?
  Je hebt meerdere male aangegeven dat de MFK ministers allemaal corrupt zijn en dat de MAN ook corrupt is. Tevens heb je aangegeven bewijs te hebben om Schotte en zijn ministers voor jaren naar Bon Futuro te sturen. Vraag me af waarom je niet met deze bewijzen naar het OM gaat? Waarom werk je samen met in jouw eigen woorden mensen die meer schade aanrichten in 16 maanden dan de PAR in 16 Jaar?

 21. Wiels is het laagste van het laagste, maar helaas zijn er zoveel van van dit niveau op dit eiland, dat hij nog goed gaat scoren bij de verkiezingen ook! Kunnen we deze man niet deporteren?

 22. Kom maar op Big Sam want het zijn mijn zaken.

 23. Hij heeft het net 1 dag volgehouden voordat hjij de de formateur heeft beledigd.

  Kan die echt niks anders dat schreeuwen en beledigen? Hij durf het ook nooit te herhalen wat die iedere keer roept dus zo’n lafaard is hij ook wel.

  En in een democratie heeft de meerderheid ALTIJD gelijk. Snap niet waarom ze dat zo moeilijk te snappen vinden. Ga nou gewoon naar huis en geniet van jou illegaal verdiend geld.

 24. De beste man heeft geen idee wie Anton Mussert is, laat staan wat NSB betekend. zal nu flink aan het Googlen zijn.

 25. Wat een vuile man is die Wiels, ik zou hem graag in een debat willen zien met Nelson Pierre. Hij durft te zeggen dat Dito een boef is, als Dito een boef is, wat is Schotte, Asjes en hij zelf. Wiels je moet oprotten

 26. Wat een getikte lafaard en wat een volksverrader. In de 30er jaren werden dit soort landverraders genoemd.

 27. Een ding is zeker, Wiels heeft nul-komma-nul zelfreflectie. Als zijn Asjes gewoon de vergaderingen had door laten gaan ipv het pestspelletje gaan spelen was er gewoon dialoog geweest. Maar ik heb een vermoeden dat Wiels altijd op zoek is naar de revolutie, die er niet komt. Misschien maar weer eens terug naar de Caprileskliniek, die hij intern kent

 28. Meerderheid doet er alleen toevoor Wiels als hij die heeft..
  Dictator!

 29. P.S. en Wiels, wij gaan er niet voor… take your hands of Curacao, wij willen niet als
  Bonaire in de maling worden genomen, wij vechten tot de dood, en knoop dit heel goed in julie oren macambas, blijf waar jullie zijn en bemoei jullie met je eigen zaken.

 30. Hoe is het toch mogelijk dat iedereen een boef is volgens deze heer maar dat zijn woorden nooit uitkomen, bijvoorbeeld als de regering valt worden er 2 op de trap opgepakt ? niets van gemerkt nee nu zijn ze zijn vriendtje weer maar vriendtje zijn van boeven betekend dat je zelf ook een boef bent. En het volk oproepen voor iligalen pratijken omdat jezelf te laf ben tja wat moeten we daar van denken. Ben wel enorm benieuwd waar al het geld de afgelopen 2 jaar aan besteed zijn, ik denk dat de vriendtjes Schotte en Wiels hier bang voor zijn dat dit voor de verkiezingen uit komt dan komt het ware gezicht naar boven ja de deksel dichthouden stop een keer en dan komt de waarheid naar boven en als je hem zelf niet wil brengen heb je wat te verbergen zo simpel is het . En dan kun je met de vrienden de straat op gaan maar zeg teminste eerst gewoon hoe het is.

 31. @Wiels, mijn mening; ‘je bent en blijft een frust’!

  Mugabe Wiels staat altijd klaar met het beschuldigen van anderen (welcome to Curacao) en het roepen (lees; schreeuwen) van al dan niet ‘on’waarheden. Echter ik zie NOOIT een constructieve bijdrage. Met al die energie en al die lucht die hij verplaatst had hij het dorp Curacao toch op zijn minst iets kunnen meegeven, maar helaas het is bij NIETS gebleven.

  Altijd maar weer het, insinueren, dreigen, en oproepen tot….!
  Helaas, zonder inhoud, weinig gefundeerd, en de gevolgen niet overziend.
  Uit woede (emotie) eigen beleid proberen af te dwingen, en daarmee bestaand beleid danwel toekomstig ‘goed’ beleid te frustreren is niet in het beland van het land (lees; dorp) Curacao.

  H. Wiels, je bijdrage is gering gebleken,……jammer?!?!

 32. Hoe nu verder na de verkiezingen? Dat is wel interessant. Op hoofdlijnen zijn er twee opties.

  1. De huidige regeringspartijen krijgen opnieuw de meerderheid. Oe, dan zijn de rapen gaar. Dan wordt de jacht geopend op iedereen die de huidige regering ooit heeft ‘tegengewerkt’ en zijn ‘de vijanden’ vogelvrij. De relatie met Nederland zal totaal ontsporen en er zullen zakken worden gevuld als nooit te voren. De

  2. Er komt een nieuwe regering zonder de huidige partijen. Het ligt voor de hand dat er dan snel een (strafrechtelijk) onderzoek komt naar de handel en wandel van de huidige ministers. Zal zeer interessante conclusies opleveren. Wist u dat het beletten van het werk van de Staten kan worden bestraft met 30 (!) jaar gevangenisstraf? Ben benieuwd of de recente houding van Asjes in dit opzicht strafbaar is.

  Wat denkt u: zit Asjes over twaalf maanden in het parlement of in de cel?

 33. Een kat in het nauw…….

 34. Levensgevaarlijk mannetje die Wiels. God helpe Curacao wanneer hij ooit aan de macht komt, dan verandert Curacao in een dictatuur zoals Venezuela.

 35. Wiels is de Anton Mussert van Curacao. en de PS de NSB