• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pueblo Soberano (PS) heeft een voorstel ingediend om artikel 1:30 van het Wetboek van Strafrecht te laten vervallen. De PS wil de wet die levenslange veroordeelden de kans geeft na twintig jaar opnieuw geëvalueerd te worden en daarmee in vrijheid kunnen worden gesteld, niet langer toe te staan.

De PS doelt daarmee op de onlangs behandelde zaak van James Murray die levenslang is veroordeeld voor de moord op de zesjarige Darley Lai in 1979. “Alhoewel het Hof heeft besloten om deze man niet in vrijheid te stellen vanwege het risico op herhaling, is voorafgaand aan deze beslissing duidelijk geworden hoe groot de impact van zo een binnen een gemeenschap als die van Curaçao kan zijn.”

Leed familie en nabestaanden
De politieke partij is van mening dat het leed van de slachtoffers (familie en nabestaanden) ieder keer wordt opgerakeld als om de vijf jaar een evaluatie plaatsvindt. ‘Bij de afweging van alle betrokken belangen, hebben de indieners de belangen van slachtoffers en hun familie c.q. nabestaanden het zwaarst doen wegen. Door het vervallen van artikel 1:30 van het Wetboek van Strafrecht bestaat er voor een levenslange gevangenisstraf veroordeelde wederom alleen de mogelijkheid om een verzoek tot gratie in te dienen”, aldus de PS.

Nieuwe wet
Vorig jaar november werd de nieuwe wet aangenomen waardoor gevangenen na twintig in aanmerking kunnen komen voor vervroegde vrijlating. Als dit alsnog wordt afgewezen wordt om de vijf jaar steeds opnieuw geëvalueerd of de levenslange beoordeelde alsnog in vrijheid kan worden gesteld. Eerder gaf de PNP aan dat de wet moet worden overwogen om te ‘voorkomen dat het gevoel van vrede in de samenleving wordt beïnvloedt’.

[scribd id=106909846 key=key-2fx92bcxn7l3zgeqhaqg mode=scroll]

8 reacties op “PS wil wet levenslange veroordeelde wijzigen”

 1. “In aanmerking kunnen komen” is geen besluit tot invrijheidstelling.
  Nog even een cursusje “begrijpend lezen” Helmin. Je komt er wel , als je je best maar doet en niet teveel praat met de anderen in je klasje. En doe dat witte Jesuspak met die koperen knopen nu maar uit. In de USA zijn er al genoeg geflipte dominees in dat genre.

 2. Pueblo Soberano is een contradictie. Het is juist een partij voor schaapjes die niet zelfstandig zijn. Een beetje zoals een baby die niet zindelijk is die dat afreageerd op de ouders.

 3. Wiels heeft zelf vorigjaar November de nieuwe wet aangenomen om elke 5 jaar te evalueren! Wiels had je hiervoor de hulp nodig van PNP??

 4. Nieuwe wet
  Vorig jaar november werd de nieuwe wet aangenomen waardoor gevangenen na twintig in aanmerking kunnen komen voor vervroegde vrijlating.

  Bovenstaande staat in het artikel over Wiels.

  Vorig jaar heeft de regering getekend en dit wet artikel goedgekeurd dus de gevangene kan na 20 jaar vrijkomen.
  Is dit naar de Staten gegaan? en wat heeft Wiels toen gedaan? nu opeens keurt hij dit wetsartikel af?
  Verkiezingen in aantocht!?

 5. Verkiezingstijd dus nu ineens worden we actief.. idd eerst was murray niet belangrijk voor Wiels en nu opeens wel.
  Wiels je had justitie voor 2 jaar en niets gedaan.. alleen maar een brief laten sturen naar Clinton tbv het zwarte geld van Dos Santos!

 6. Huh, zij dienen een initiatiefwet in? Gister was het PNP toch?

  Gezien/gehoord hoe Wiels reageerde toen een interviewer hem erop wees dat hij alles omtrent Murray eerst afdeed als onbelangrijk gedoe en nu gebruikt om punten mee te scoren..
  Laten we zeggen dat wiels niet goed tegen kritiek kan

 7. Kijkend naar de toekomstverwachtingen van dit psychopatische ventje, lijkt hij zichzelf in de voet te schieten.

 8. Die Ivar heeft al moeite met een handtekening…