• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het toerisme is in juli met 8 procent gestegen vergeleken met juli 2011, meldt Curaçao Tourist Board. Vooral toeristen uit Zuid-Amerika zoeken ons eiland steeds vaker op. Nederlanders, maar ook Noord-Amerikanen lieten Curaçao even links liggen.

35.732 toeristen brachten in juli een vakantie of weekend door op ons eiland. Een groot deel daarvan, 10.501  kwam uit Zuid-Amerika. Vooral toeristen uit Venezuela wisten ons eiland erg goed te vinden: 6.857 Venezolanen maakten de oversteek naar Curaçao, dit is 74 procent meer dan vorig jaar. De meeste van hen hebben de reis geboekt bij een reisbureau in Venezuela zelf. De toeristen kwamen vooral uit Zulia, Carabobo, Miranda, Lara en Aragua.

Europa en Noord-Amerika
De toeristen uit Europa liet het wat meer afweten deze zomer. In totaal steeg dit toerisme met 1 procent en het Nederlands toerisme nam zelfs af met 3 procent in de maand juli. De Duitse markt daarentegen steeg met 85 procent. Ook de toeristen uit de Verenigde Staten en Canada lieten Curaçao links liggen. Het aantal toeristen uit deze landen daalde met 10 procent.

Cruisetoerisme
Het cruisetoerisme steeg wel aanzienlijk. Acht cruiseschepen vaarden in juli de Curaçaose haven binnen met in totaal 12.715 passagiers. Dit is een stijging van 67 procent vergeleken met vorig jaar. Ondanks dat deze cruisetoeristen geen nacht doorbrachten in Curaçaose accommodaties, steeg het aantal nachten dat toeristen op het eiland blijven wel met 5 procent. Ook dit is vooral te wijten aan Zuid-Amerikaanse toeristen.

15 reacties op “Meer Zuid-Amerikanen, minder Nederlanders”

 1. leon is mambo van curacao dan verdienen er ydk daar geld. nee alleen maar makambas die er werken

 2. Zoals al meerder opmerken heb je niks aan % laat aub de getallen eens zien! 3% daling nederlanders is meer dan de stijging van de Venezolanen.

 3. Rita: dankzij Mambo hebben ook veel ydk werk en zelfs de ydk studenten hebben hierdoor een leuke bijbaan… + dat veel ydk achter de hollandse dames aangaan. Let maar eens een keertje op je eigen man!

 4. @rita

  Voor jouw verdere ontwikkeling : Mambo beach ligt op het eiland !
  PS-stemmer zeker?

 5. goedzo geen makambas meer die geven toch alleen maar geld uit in mambo beach en niet op het eiland. onze regiogenoten hebben meer respect voor ons

 6. Tja zelfs partijvoorzitter Wiels zegt dat nederlanders terug worden gestuurd in lijkzakken en als je de berovingen en moorden ziet lijkt het wel of de PS daat achter zit.

 7. Lees net in het AD dat er bolletjes slikkers zijn gepakt die met Air Berlin dachten dat het wel zou lukken.
  Flink nieuws in Duitsland, dus dat is wederom een slecht teken.

 8. Ja, er kwamen sowieso niet veel Duitse toeristen. Misschien komen er nu 200 i.p.v. Dat is een stjging van 100%! Oh my god!

  Kijk maar eens naar de prijzen bij Air Berlin. Je kunt nu voor 600 ANG van Curacao naar Dusseldorf vliegen. Weet je meteen ook waar een groot deel van het geld naar toe is gegaan dankzij onze brillenverkoper.

 9. @ Leon. Das waere unglaublich ! En dat is het waarschijnlijk ook.

  Je hebt gelijk, want met percentages kan je dat niet concluderen maar wel met aantallen. Tel daarbij op, dat veel Nederlanders van een Duitse luchthaven vertrekken. De neergang van Nederlanders zal na het nu zekere vertrek van Schotte c.s. wel herstellen.

 10. Nederlanders gaan nu naar Aruba, is niet constant negatief in het nieuws. Geloof me, in NL is heus wel doorgedrongen hoe het is met de veiligheid en criminaliteit op het eiland. Echt jammer omdat het overgrote deel wel door eerlijk, hard werken hun eten en een toekomst voor zichzelf en kinderen proberen te verdienen. De politie is op de goede weg, overvallers worden gepakt, zaak is om meer politie, overvalteams in te zetten en de straffen veel strenger en harder te maken.

 11. waarschijnlijk de Chavisten die straks het veld moeten ruimen als Chaves verliest met de komende verkiezingen.

 12. deze cijfers zijn ook corrupt…
  ieder jaar stijgingen van 8%???
  dan moeten we nu neen bezettingsgrsaad hebben van 120%…??

 13. lekker doorgaan met informatie van die waardeloze toeristenkaart die bij de Immigratie gebruikt wordt..

 14. Dus de stijging van de ” Duitse” overnachtingen hebben de daling van de ” Nederlandse “. ( min 3 % !!) meer dan gecompenseerd?
  Das waere unglaublich ! En dat is het waarschijnlijk ook.

 15. Niet zo gek dat de Nederlandse toeristen niet komen naar dit mooie eiland. Je bent tegenwoordig bang om er de straat op te gaan vanwege de berovingen en schietpartijen om een paar gulden heb je een kogel te pakken. Dan liever ergens anders heen waar het ook veilig is. Sinds vorig jaar werden bepaalde dingen al afgeraden om te bezoeken vanwege de criminaliteit. Door mensen van het eiland zelf, die het niet verantwoord vonden om daar heen te gaan. Zo door gaan en er komt niemand meer voor zijn plezier. Maak het veiliger voor de toeristen!!!