• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gouverneur Frits Goedgedrag heeft Dito Mendes de Gouveia als formateur benoemd en daarmee gaat Goedgedrag in op de motie die vicevoorzitter Anthony Godett van het afgesplitste parlement heeft ingediend. FOL-leider en Statenvoorzitter Godett vindt dat de democratie heeft gezegevierd met de aanstelling van een formateur.
Godett vindt het een goede zaak dat er direct een formateur is aangesteld in plaats van eerst een informateur. “Er is tenslotte al duidelijkheid over de meerderheid in de Staten”, aldus Godett. Hij verwacht geen problemen meer met het kabinet Schotte die in het verleden kenbaar maakte geen plaats te zullen maken.

Bestuurlijke rust
Goedgedrag wil dat de formateur onderzoekt welke mogelijkheden er bestaan een kabinet te vormen dat kan rekenen op een meerderheid in de Staten en dat bestaat uit een klein aantal ministers. Volgens de Gouverneur moet beleidsmatig de nadruk liggen op het doen terugkeren van bestuurlijke rust in Curaçao en in de relatie van Curaçao met de overige landen van het Koninkrijk.

Maatregelen
Verder moet het interim-kabinet de Statenverkiezingen op 19 oktober voorbereiden, maatregelen initiëren die leiden tot een herstel van het functioneren van het democratisch bestel van Curaçao. Ook moeten de maatregelen leiden tot een herstel van het financieel en economisch vertrouwen in Curaçao, binnen en buiten het Koninkrijk. Tot slot wil Goedgedrag dat het interim-kabinet maatregelen voorbereidt die een ordentelijk verloop van het proces van ‘screening’ van kandidaat-bewindspersonen na de verkiezingen van 19 oktober verzekeren.
Anthony Godett in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

Demissionair premier Gerrit Schotte was onbereikbaar voor commentaar.

17 reacties op “Godett: ‘Democratie heeft gezegevierd’”

 1. yESSSSSSS,

  goed zo Gobernador. U weet van aanpakken!

 2. @ Judeska. Ik bedoel met ons gebied natuurlijk Curacaos gebied. Nederland is geen eigenaar van Curacao en “autonomo den reino” zegt ook genoeg. Onze wetgeving (BW) is echt alleen onze wetgeving.

 3. @Lucho, de VOC (niet de WIC) deed in Indonesië wat PDVSA hier doet. Lokale machthebbers in de watten leggen om dingen te doen die de VOC en de lokale machthebbers verrijkten. Misschien moeten we in het vervolg dus praten van de PDVSA mentaliteit, wel zo duidelijk..en voor wat betreftolie en gas…waar en wanneer zien we dat?

 4. @lucho wordt dan onafhankelijk! maarja jouw leider Wiels zit elke maand in Nederland.. wat doet hij daar? geheime contracten afsluiten met nederland?

 5. Van Godett weten we dat hij een boef is. Van Wiels kun je alleen zeggen dat hij een wolf in schaapskleren is en nog ongelooflijk dom ook. That’s the difference.

 6. Zorro, wie is ons? Curacao hoort bij het koningrijk. En Curacao is altijd beschermt door het Nederlandse leger en nog steeds

 7. @ Lucho,

  Is Balkenende nu ineens bij de Shell gaan werken ? Dan heb ik toch iets gemist. En waar mag al die olie en gas dan precies in de grond zitten ? Wordt er zeker uit gehaald met onzichtbare boortorens ?
  En ook al die onzichtbare tanks om de olie en gas in op te slaan staan er zo prachtig bij. Om niet te vergeten de enorme economische activiteit op het eiland momenteel a.g.v. al die olie en gas, werkelijk niet normaal. Hoorde dat iedereen olie sheik gaat worden en miljoenen op de bankrekening krijgt gestort.
  Of zal ik het maar eens anders vragen ?
  Wanneer was de laatste keer dat je in de Efteling was ? Je gelooft kennelijk nog in sprookjes ? En papa Wiels vertelt er wel heel erg veel.
  Ooit aan Wiels gevraagd wanneer de eerste olie of gas uit de grond gaat komen ? Moet je eens doen en dan ben ik heel benieuwd naar zijn antwoord.

 8. Wat je ook van Godett vindt: hij heeft wel lef en karakter. Durft zijn nek uit te steken terwijl een klein groepje hardliners hem en zijn gezin bedreigd en gewelddadig benaderd. Afgelopen week zijn alle bv ruiten van zijn auto ingeslagen.
  De FOL is niet de partij van mijn keuze, maar Godett verdient respect omdat hij zich niet de mond laat snoeren. We wensen hem en zijn familie sterkte, het zal geen makkelijke tijd zijn in Huize Godett. But keep on doing what you know is right.

 9. @loko loko, nou de PS is een slag erger dan de FOL dus wat schieten ze daarmee op?
  @lucho, er is geen olie en gas en als dat er wel was dan zouden de families dos santos en van der Dijs daar nu allang de rechten voor hebben gekregen!
  @ilse, en wanneer krijgen Schotte, Constancia, Dos Santos, Asjes, Hakim, Jamaloodin en Cooper hun loon? De hel is echt niet zo leuke plek hoor!

 10. @ Lucho. De VOC mentallitijd is aangewakkert,Balkenende is zelf overgekomen om de Bonairinase met goedgdraag het vuilewerk te laten doen.

  Koste wat koste zal Nederland Curacao innemen OLIE EN GAS. waarom laten jullie ons niet met rust. DIT PIKKEN WIJ NIET! De gas in Noordze is van Nederland en het gene die in onze zeewater is is van ons. Tot De ONAFHANKELIJKHEID !

  Je weet niet eens wat er met de VOC-mentaliteit bedoeld wordt laat staan dat je weet wat het is. Herhaaldelijk is het achterlijk gezwam als zou Nederland iets van onze bodemschatten zou willen hebben met 430 bronnen, die Nederland zelf heeft, bestreden en je blijft maar zeuren. Laat eerst maar eens aangetoond worden, dat er gas en olie in ons gebied zit, dat met winst te ontginnen is. Voorlopig is er alleen water te vinden. Die onafhankelijkheid zal jij niet meemaken als ouwe zeurkous.

 11. Het ABN verraadt het niveau van de Ton Ton Macoutes

 12. Godett,Godett, Godett, de volgende keer gaan ze jou voor langere tijd laten opskluiten,
  wacht maar.Ze hebben jou gebruikt, misbruikt. Heerluihjk he,je krijgt jeverdiende loon.

 13. De VOC mentallitijd is aangewakkert,Balkenende is zelf overgekomen om de Bonairinase met goedgdraag het vuilewerk te laten doen.

  Koste wat koste zal Nederland Curacao innemen OLIE EN GAS. waarom laten jullie ons niet met rust. DIT PIKKEN WIJ NIET! De gas in Noordze is van Nederland en het gene die in onze zeewater is is van ons. Tot De ONAFHANKELIJKHEID !

 14. ik ben ook geen aanhanger van Godett, maar als ik hem vergelijk met Wiels????
  dan toch liever de kleine crimineel Godett.
  Wiels is echt gevaarlijk voor dit land…
  hij wil een soort Chaves worden en het land in de diepe ellende storten.
  schoenmaker blijf bij je leest.
  hij heeft totaal geen verstand en ook niemand binnen zijn PS partij, die dit land kan leiden.
  als de domheid gaat regeren, dan staat ons nog wat narigheid te wachten.
  wat voor goeds heeft hij de afgelopen 2 jaar gedaan?
  ja hij is iedere maand 1e klas naar NL gereisd voor zijn dochters…
  maar daar heeeft het land niets aan gehad.

 15. De Amigoe heeft inmiddels frontpage gewaarschuwd: Baby Doc stuurt zijn TonTon Macoutes de straat op…. Eenieder zij gewaarschuwd bij deze…….!!!

 16. Papa Godett draait zich om in zijn graf. In zijn tijd deelde hij de klappen uit, maar nu ontvangt zijn zoon ze. De stemmers van PS komen grotendeels van FOL. Teleurgesteld in prestaties van Anthony.

 17. slaap zacht !