CURAÇAO – Met nog ruim drie weken tot de verkiezingen, heeft een meerderheid van het parlement het vertrouwen in het demissionair kabinet vandaag opgezegd. Aan Dito Mendes de Gouveia de taak om een interim-kabinet te formeren. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of dit niet te kort dag is.

“Dit is heel erg laat en ook nog eens ten onrechte”, vindt de 56-jarige Rolando. “Ik vermoed dat er nu heel veel zaken, die eerst recht stonden, scheef worden gezet. Dit heeft als doel om bepaalde partijen te dwarsbomen. Zij zouden hierdoor wel eens veel slechter uit de verkiezingen kunnen komen.”

In de war
Ook de 60-jarige mevrouw Maduro is niet blij met de recente ontwikkelingen in de politiek. “Ze zijn helemaal in de war. Er zijn beslissingen gemaakt, alles lag op tafel, en nu wordt ineens alles weer weggeveegd. Waarom moet het nu allemaal weer anders? Mensen snappen er zo niets meer van en hebben geen idee wat ze moeten stemmen op 19 oktober.”

Vergeten volk
“Dat het nu zo ver heeft kunnen komen, heeft een reden. Het kon zo niet langer doorgaan”, zegt de 78-jarige Ricot. “Het enige waar deze regering aan dacht, was aan zichzelf en haar vriendenkring verrijken. Het volk werd totaal vergeten en in de steek gelaten. Ik vind het helemaal niet erg dat het demissionair kabinet vroegtijdig de laan uit is.”

Beter wachten
De 23-jarige Chaka vindt de veranderingen die zich in korte tijd voordoen iets te drastisch. “Eigenlijk vind ik het goed dat Schotte nu echt weg is, en niet nog als demissionair premier dienst kan doen. Toch denk ik dat het parlement beter had kunnen wachten. Wat zijn die drie weken nou nog? Die zijn zo voorbij. Het is belangrijker dat het nu rustig blijft in de politiek.”

15 reacties op “‘Ze zijn helemaal in de war’”

 1. En pratende over pecifieke opdrachten,zou t voor iedereen duidelijker zijn ,welke opdrachten dat zijn/

 2. Mosa neno! de gas en de olie is voor de bevolking maar de kosten om te onderzoeken of het er is en dan nog is omhoog te halen pffff. dan zijn we weer 10 jaar verder.

  Ik snap niet dat je zo kan reageren op de partijen MAN, PAR, FOL etc.. zelfs Schotte zat bij de partij MAN…. Helaas zijn alle partijen dieven en ik weet ook niet op wie ik moet gaan stemmen.

 3. @pipo: ik wil het je best nog een keertje uitleggen in jip en janneke taal.

  PVV zegt de steun op en Rutte heeft geen meerderheid en dient net als Schotte ontslag in en is hierdoor demissionair. Land moet blijven regeren! Bedrijf kan ook niet eventjes voor 2 maanden dicht.

  Premier Rutte heeft binnen een paar dagen met 4 andere politieke partijen (hierdoor een meerderheid in de 2e kamer) een nieuwe begroting gemaakt! Schotte denkt ondanks zijn eigen ontslag te hebben ingediend opdezelfde wijze te kunnen blijven regeren? Helaas heeft hij een minderheid en moest hij net als Rutte opzoek naar partijgenoten waardoor hij kan doorwerken! De statenleden bepalen wat er gebeurd en niet een minister of premier! Anders kan je beter gaan wonen in Venezuela Chavez bepaald alles en de ministers moeten het uitvoeren.

 4. ik moet altijd lachen om mensen zoals Mosa nena, die heilig geloven in grote gas en olie fondsten in hun wateren.
  hun politieke leiders hebben hun hersens wat dat betreft goed gespoeld.

  als er al iets zit, dan zal het niet rendabel zijn om het te winnen…..
  NL, zal er echt geen cent insteken of een cent aan willen verdienen.

  de enige olie die in onze wateren zit is de olie die drijft op de golven en die door de Isla geloost of gespilt is.

 5. @ mosa nena. Exit PS/MFK/MAN en bij het oud vuil zetten. Selikor doet de rest. Je kan wel heel erg slecht tegen je verlies. Word eens volwassen bij die partij.

 6. @mosa Nena, nee de grote dieven Ali Schotte en zijn 40 rovers zitten er nog! meer schade van hun in 24 maanden dan 16 jaar PAR. dat zegt wel genoeg!

  maar idd wordt maar snel onafhankelijk! paspoort inleveren en dan zijn alle cactussen voor jou!

 7. De dieven komen terug . 16 jaar was niet genoeg voor ze . nu nog als regelen zodat Curacao net als Bonarie wordt . Hahahah Jullie zullen zien hoe wij ECHTE YU DI KORSOU in opstand komen we gaan de straat op en de verkiezing van 19 Oktober as gaat gewoon door . En ons volgende stap is de ONAFHANKELIJKHEID VAN CURACAO GEEN GEZUUR MEER VAN NEDERLAND. wat van ons is blijf van ons(olie en gas)

 8. PAR zorg nu dat je minder dan 22 maanden, de straten vernieuwd, de arme mensen goed en eerlijk gaat helpen, geen mensen als david dick meer in je partij hebt,geen godett meer opsluit, de 3 miljioen van de brandweer terug vindt, een betere minister voor onderwijs
  hebt, kinderen een schol pornada geeft, snel huizen bouwt, wat nog meer?
  EN DENK ERAAN< IN 22 MAANDEN .

 9. @ Pipo. Lees vooral de brief van de Gouverneur met enkele democratische hoogstandjes en zou alles je duidelijk moeten zijn. Bij Rutte zou hetzelfde zijn gebeurd, maar wel netjes zonder dictatoriaal optreden, als er redenen zouden zijn om bovendien een motie van wantrouwen in te dienen. Er was hier echter haast geboden om onze “regering” te laten stopppen vooral om het begrotingstekort niet verder te laten oplopen naar een half miljard.

 10. Op een afstand meekijkend denk ik dat Asjes, uit naam van de PS, het volk (de Staten) niet monddood had mogen maken ter verzekering van zijn eigen hagje. Dat was een stap te ver na de arrogantie van Schotte die de Gouverneur overompelde met zijn ontslag en daaraan vast gekoppeld het ontslag van de Staten. Ja en het volk kun je z o l a n g kleineren tot ze het echt niet meer pikken.

 11. @ Pipo… Ben helemaal eens met je. Er lopen heel veel slimme mensen rond die menen te weten over het staatsrecht ( constitutioneel recht). Ik laat een ieder in zijn eigen waarde maar om staatsrecht helemaal te begrijpen moet je deze op ten minste universitair niveau hebben gevolgd. Dan weet je pas, wat wel of niet kan en volgens welke regels, normen, recht etc etc. Als een regering niet langer kan genieten van meerderheid van de staten, moet deze regering haar ontslag indienen ( vertrouwensbeginsel). Het gevolg is: dat er zo snel mogelijk verkiezingen moeten komen en er een demissionair regering komt. Dat is het. Punto finito…

  Wie de situatie kent? Hier gaat mijn lachspieren van tekeer, want dit is de reden waarom het steeds mis gaat: veel mensen die denken dat ze het weten of kunnen en die het voor het zeggen willen hebben.

 12. @ pipo

  Rutte doet ook geen dingen die niet mogen, immers hij heeft overleg gepleegd met de kamerleden wat hij wel en niet mocht.
  Gerrit heeft samen met asjes geen overleg willen plegen met de staten

  kijk dat is het verschil

 13. In Nederland heeft premier Rutte ook geen meerderheid meer gehad in de tweede kamer. Is er in Nederland nog enkele weken voor de verkiezingen een nieuw formatieproces aangegaan? Konden deze clowns niet wachten op de verkiezingen? Dat is pas echte democratie. Laat het volk beslissen! Wat een fiasco!

 14. Wie de situatie kent moet constateren, dat het niet eerder kon en ook dat het niet te laat is om de specifieke opdrachten tijdig uit te voeren.

 15. Snappen mensen nu echt niet dat een kabinet (=ministers) dat het vertrouwen van de meerderheid van de Staten (=volksvertegenwoordiging) niet mer geniet niet kan aanblijven, ook niet voor één enkele dag! Het is toch echt tijd dat staatsinrichting weer een verplicht vak wordt op scholen evenals geschiedenis. Aan het dom houden van het volk dient echt een einde te komen.