• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gouverneur Frits Goedgedrag heeft Dito Mendes de Gouveia aangewezen als formateur voor een interim-kabinet. Hiermee gaat Goedgedrag in op de motie die is ingeleverd door vice-voorzitter Anthony Godett van het afgesplitste parlement. Een meerderheid van de Staten wil een interim-kabinet.

De gouverneur heeft naar aanleiding van het verzoek van Godett van 14 september tot met 18 september oriënterende gesprekken gevoerd met de Ondervoorzitter van de Raad van Advies, Carl Grüning, Ivar Asjes, Dean Rozier, de fractievoorzitters van de politieke partijen die in de Staten vertegenwoordigd zijn en de premier Gerrit Schotte. De oriëntatiefase is gisteren afgerond.

Meerderheid
Op basis van de uitkomst van de gesprekken en de daarbij aan hem uitgebrachte adviezen, heeft de gouverneur Dito Mendes de Gouveia verzocht na te gaan welke mogelijkheden er bestaan een kabinet te vormen dat kan rekenen op een meerderheid in de Staten. De nadruk ligt hierbij op het doen terugkeren van bestuurlijke rust op Curaçao en in de relatie van Curaçao met de overige landen van het Koninkrijk.

Maatregelen
Daarnaast moet de formateur rekening houden met het voorbereiden van de Statenverkiezingen op 19 oktober, het initiëren van maatregelen die leiden tot een herstel van het democratisch bestel en het financieel en economisch vertrouwen in Curaçao. Ook moet Mendes de Gouveia de maatregelen, die een ordentelijk verloop van het proces van ‘screening’ van kandidaat-bewindspersonen na de verkiezingen verzekeren, voorbereiden. Mendes de Gouveia is verzocht uiterlijk vrijdag aan de gouverneur verslag uit te brengen van zijn bevindingen.

32 reacties op “Formateur interim-kabinet aangewezen”

 1. http://www.petitions24.com/signatures/support_the_people_of_curacao/

 2. Dito en de Van der Valk miljoenen. Hahaha

 3. @Sander, Zodra de stembiljetten bekend zijn moeten we een foto op faceboek zetten met daarin datum en tijd gemanupuleerd en het vakje voor Schotte ingevuld. Dat ruim bekend maken zodat ze kunnen worden gedownload. Datum en tijd iedere dag een beetje aanpassen. Iedereen die dan een cadeatje van MFK wil zal dan de foto downloaden en niet stemmen of op een andere partij..Idem uiteraard voor PS en de anderen, want je weet maar nooit..

 4. @ R.Willems. 1. Koop een boek over werking van parlementaire democratie en lees dat aandachtig. 2. Koop een boek over Nederlandse spreekwoorden en hun gebruik. 3 blij te horen dat uw wartaal commentaren niet langer beschikbaar zal zijn op dit forum. 4 Als je echt iets wil veranderen, ga dan stemmen.

 5. ik hoop dat er bij de kiesbureaus controle is op foto”s maken van het stembiljet.
  ik heb begrepen dat er flink geld betaald wordt(of een blackberry) als je kan aantonen dat je op de MFK hebt gestemd.

  dus laat ze er op controleren fototostellen en telefoon inleveren….
  of iemand die achter de stemhokjes staat die bevoegd is om daar op te contoleren…

 6. @ Loko Loko. Natuurlijk wordt er met elke mogelijkheid rekening gehouden. Jij weet als iedereen althans je zou het moeten weten wie er niet door de screening komen dus er ontstaat een totaal andere situatie over wie met wie wil samengaan. Maak je over de PAR maar geen zorgen, want die zal zeker niet tot de groep MAN, DP/PLKP en FOL behoren. Get real. De Gouverneur heeft een magnifieke opdracht gegeven.

 7. @ Willempie. Dat we dat nog mogen meemaken. Bye bye.

 8. Gelukkig, ze wilden natuurlijk nog snel hun eigen screening verzorgen wat nu niet mogelijk is.

 9. @Frits Goedgedrag,

  Wijlen Prins Bernhard zei eens; Kan je iets niet verbeteren of veranderen, laat het dan voor wat het is!
  Het zal mij achteraf zeer spijten, mocht ik toch nog hier op dit forun van Versgeperst reageren.
  Heeft het zin naar de stembus te gaan, om democratisch te kiezen, indien één of meer overlopers het stembus resultaat achteraf op onondemocratisch kunnen wijzigen door een complot te smeden waarbij omkoperij??
  Ik hoop het hierbij definitief voor gezien te houden en vraag me af of de geit de kool waardig is!! Ik geloof het niet!

 10. This is going to backfire. Geen goed besluit van de gouverneur met de verkiezingen zo dichtbij. Wat wilt hij bereiken? Grotere verdeeldheid?
  Mensen, jullie tonen veel “wishful thinking”.
  Wordt er rekening gehouden met de grote kans dat met de verkiezinguitslag er zonder MFK of PS er geen regering gevormd kan worden, omdat die 2 samen de meerderheid krijgen. Als die een regering vormen kan men zowel op Curacao als in Nederland hun lol op. Wat dan? Gaat PAIS het proberen met Schotte of met Wiels? Wie van de 2 heeft men liever?
  PAR is uitgeteld.

 11. @ VITO. Velen hebben de bevoegdheden van de Gouverneur zwaar overschat. De vorming van de “nieuwe” Staten en vervolgens de motie van wantrouwen gaven de Gouverneur pas carte blanche om maatregelen te nemen. Hij heeft de formateur een goede opdracht gegeven en dus zien we Schotte en andere collega-ministers zeker niet door de screening komen, maar het staat de partijen vrij om integere mensen voor te dragen als ze die hebben. Eerst maar eens de verkiezingen afwachten.

 12. en het laatste nieuws volgens onze staats TV…… (sms en win een kia) alsof er echt helemaal niets te melden is vandaag….

  http://www.telecuracao.com/web/LatestNews.aspx

 13. Het heeft wel veelste lang geduurd eer de gouverneur een goed besluit heeft genomen. Dito Mendez de Gouveia goede expoliticus met veel ervaring een bruggenbouwer en capabel. Wel heeft de gouverneur gefaald een 6 voorstel toe tevoegen en dat is na de verkiezingen zijn eigen vertrek. De gouverneur Frits Goedgedrag was een draaikont die geen besluit kon nemen. Dit is mijn persoonlijk visie.Punt.

 14. @Sisi

  Dank!!

 15. Opsluiten het zootje boeven, stuk voor stuk graag als eerste Wiels gevolgd door de rest van de schurken.

 16. Bezorgde burger, je vergeet er een:

  Beslaglegging op al hun bezittingen, tot er een en ander is uitgezocht (bijv. tekort 186 miljoen + 50)!!!!!

 17. Heel goed. Aanpakken die criminele handel. Afgelopen moet het zijn met het pot-graaien en snel even benoemen van vrienden en familie.

 18. klare taal….voor wie de brief wil lezen….

  http://www.scribd.com/doc/106831083/Gouverneur-Brief-Staten

 19. Gewoon vraagje, maar hoe zit het met de screening van de interim ministers.. Binnen vier weken? Ongescreende interim ministers is koren op de molen van de coalitie.. Ik hou mijn hart vast….

 20. Tsja, hoop dat men eindelijk eens wat laat zien van behoorlijk bestuur en de kleutermentaliteit en criminele mentaliteit laat varen.

  Wellicht het beste om dit eiland via een Rijkscommissaris te laten regeren vanuit Den Haag, dan zou het er aardig wat beter voorstaan.

 21. Direct ook maar Paspoorten innemen van GS, YA en HW, anders zijn de vogels gevlogen.

 22. Dus we moeten nog de hele week doorgaan met het huidige demissionaire kabinet …..

 23. Stappenplan:

  1. Alle ministers weg.
  2. Nieuwe ministers aanstellen.
  3. Veiligheidsdienst herstellen door integere en capabele mensen.
  4. Alle commissarissen in de Overheids NV’s per direct weg.
  5. Grootscheepse audit in alle overheidsinstanties en NV’s uitvoeren.
  6. Ministers en adviseurs aansprakelijk stellen voor de financiele en bestuurlijke chaos.

  7. Opsluiten die bende !

 24. hopi bon hopi bon Gouverneur nechi. alleen weer het belachelijke commentaar van schotte en cooper op de radio wordt je droevig van.

  en nu kijken of wiels zijn afspraak nakomt om enkele ministers te laten arresteren zodra ze de trap van de Gouverneur zouden afkomen. kom kerel maak je belofte waar dan maak je heel veel mensen blij.

 25. Democratie zegevierd alsnog!!

 26. Gezocht: Turbo-de-luxe document shredder, per direct, afhalen geen problemen. Reageren: G. Schotte, gerrit09@hotmail.c

 27. Enige mogelijk is om Asjes weg te sturen..

  en kunnen ze ook dat terugdraaien dat de ministers van de regering schotte eventueel niet door een nieuwe screening hoeven?

 28. Asjes en Gerrit zullen wel boos zijn…..

 29. waarom heeft dit nou zo lang moeten duren???

 30. aktie in de taksi 🙂

 31. Eindelijk!!!

  ….con tantisimo imbeciles en el govierno…tenemos que reinstituir un govierno con digno i honor democratico.

  PLB

 32. Hehe, eindelijk eens wat actie.
  Snel een kabinet instellen, direct alsnog de screening van het clubje van Schotte op touw zetten en de veiligheidsdienst weer activeren.
  Wellicht dat we die criminelen voor eens en voor altijd uit de politiek kunnen weren. Politici horen van onbesproken gedrag te zijn.