• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De advertentieborden van Fundashon Frente Sivil, die staan op verschillende plekken langs de weg, zijn dit weekend vernield. “Het constant vernietigen van eigendommen en boodschappen die niet naar de zin zijn van sommige politieke partijen is voor ons een niet-democratische daad”, zegt de stichting.

Frente Sivil voert al enige tijd actie tegen de huidige regering. Eén van de manieren die de stichting gebruikt zijn grote advertentieborden langs de weg waarop verschillende boodschappen staan die gaan over de wijze waarop de huidige regering het land bestuurt.

Licht uit
Maar de vernieling van de borden is niet het enige probleem waarmee Frente Sivil kampt. Volgens het Antilliaans Dagblad heeft demissionair premier Gerrit Schotte er persoonlijk voor gezorgd dat de advertentieborden van Frente Sivil geen licht van Aqualectra meer krijgen. De stichting betaalt voor de verlichting en gaat, als blijkt dat de demissionaire premier inderdaad de opdracht heeft gegeven om de verlichting uit te zetten, een advocaat in de arm nemen.

Boodschappen
De boodschappen van Frente Sivil staan onder andere bij het Pompstation van Biesheuvel, op de Seru Loraweg ter hoogte van Skèrpènè, Gosieweg, Kruising Venezuelaweg/Rooseveltweg, op de weg naar Banda Bou ter hoogte van California en in Parera bij het pompstation.

21 reacties op “Advertentieborden Frente Sivil onder vuur”

 1. @Pukkie,

  is Wiels zijn greep aan het verliezen???
  wat sneu nou!!

 2. Het valt ook niet mee, als de Gouverneur een formateur benoemt en tegelijk alle flutsmoesjes van Schotte en Asjes bij het grof vuil zet. Daar hoort dat ook te staan. De poppen van secteleider Wiels wilden ook gisteravond weer niet dansen, ondanks zijn bedreigingen dat “Het Volk de Gouverneur wel onderhanden zou nemen” Eindelijk wordt de democratie in Curaçao volwassen. Gefeliciteerd !

 3. En nog zijn er mensen op dit eiland die op deze partij zouden stemmen?, tenminste als je de ”peilingen” mag geloven?
  En waar is die meneer dan bang voor dat hij de borden wil verbieden? Als hij zo zeker van zijn zaak is waarom bang voor ”tegenspraak”.

  Goed dat er dus organisaties zijn die trachten de mensen de ogen te openen.

 4. @John B. Dit is een kwestie van vrijheid van meningsuiting, een grondrecht. Iedereen mag zijn mening verkondigen, jij ook!
  Als dit vertrappen van onze grondrechten toegestaan wordt, is het einde zoek!

 5. Offended by the truth?

 6. En Gerritje mag zeker wel het hele eiland volhangen met zijn vlaggen. Hij hangt ze niet eens alleen aan palen aan de hoofdwegen, maar ook de woonwijken worden nu verziekt. Hoop dat wel dat hij zijn zooi na de verkiezingen ook weer opruimt. Of gaat hij daar gemeenschapsgeld voor gebruiken???????

 7. Karel is niks zonder een leider…
  dat soort zie je hier veel….

 8. Soberano! Heil de grote leiders Gerrit en Helmin!

 9. @ John B, inderdaad John,…dezelfde opruiende teksten zoals die door de huidige generatie “politici” op Curacao gebruikt worden. Dus waarom de een wel en de ander niet? Gelijke monniken gelijke kappen!
  Dat het niveau beschamend laag is staat buiten kijf. Echter het lijkt erop dat dit de enige (of een van de weinige) methode is om in dit dorp een boodschap over te brengen!! Het zal ongetwijfeld ‘nos kultura’ zijn, maar dmv redelijkheid een boodschap overbrengen lukt alleen naar een selecte groep ontvangers. Het lijkt erop dat de ‘meute’ de boodschap alleen ‘meekrijgen’ als dat gepaard gaat met; veel geschreeuw, veel krachttermen, veel beledigen van ‘de andere partij’, veel beschuldigen van ‘de andere partij’, het uitdelen van ‘gratis’ prularia, en het verstrekken van gratis drank, zodat ‘communiceren’ zich bij voorkeur afspeelt in nevelige toestand.

  Gente, abras los ojos!

 10. Het is bekend dat de aanhangers van de regering nogal aggresieve lui zijn opgehits door Helmin ‘ Mugabe’ Wiels. Straks zullen de PAR en PNP leden worden opgepakt en naar een fort worden gebracht..

 11. mag de waarheid niet gezegd worden Gerrit????????????????????

 12. Door dit soort dingen weet je met wie en wat je doen hebt,de waarheid mag niet
  belicht worden

 13. @ versgeperst; Censuur?

 14. Can you say communism?

 15. oja ,die paintbal vlekken kunnen ook maar van 1 persoon op dit eiland afkomstig zijn toch?

 16. als ik dat bord van asjes zie bij landhuis hel krijg ik zo’n zin om er een snor en een bril op te plakken…..

  maar dat is van een andere orde dan deze acties…..ik hoop echt dat deze regering asap de sleutel kan inleveren (of nieuwe sloten op de deur)….

 17. Dit zijn geen advertenties dit zijn opruiende teksten van enkele zeer gefrustreerde ziekelijke mensen!

 18. Wie doet er nou zoiets doms? De vernielers dienen zich bewust te zijn dat er zo alleen nog maar meer aandacht op de keiharde realiteiten en waarheden van AS worden gericht. Het is overigens inmiddels helemaal duidelijk wie er aan de touwtjes trekt bij Aquaelectra!! Dankzij Schotte & cs houden we de komende jaren een dreigende ondergang van Aqualectra over. En natuurlijk de steeds frequentere stroomstoringen….

  Gerrit, telkens als ik een slok bedorven melk drink, proef ik maar 1 ding: jou…

  En telkens als ik langs de beschadigingen langs Biesheuvel rij, zien mijn ogen daar een voorbeeld van dezelfde afbraak en vernieling die je ook Curacao aandoet

 19. Eigenlijk is het te vroeg om dergelijke berichten te lezen over het dictatoriale gedrag van de demissionaire mp van het dorp Crimicao, maar goed, we kunnen er niet omheen. Wat ik wel graag zou willen is, in welke hoedanigheid de demissionaire mp meent zich hiermee te moeten bemoeien. Achter welke wet denkt Gerrit de raaf zich te verstoppen die deze opdracht aan de AQ zou rechtvaardigen.

 20. Blijkt hieruit maar weer eens wat het democratisch gehalte van de huidige coalitie is …
  Beetje bij beetje worden democratische beginselen met de voeten getreden en uitgeschakeld. Gek dat niemand leering trekt uit de geschiedenis: Hitler, Castro, Chavez, Mugabe, om er maar een paar te noemen.

 21. Van een boef kan je niet anders verwachten. Hij heeft ook 200 politiewagens model James Bond en 100 bewakingscamera’s beloofd, maar Wilsoe heeft hem verweten dan op zijn terrein te komen en vraagt zich af waar Schotte het geld vandaan wil halen. Weer een schoudertax?