CURAÇAO – Duizenden jongeren, 500 politieagenten en 34 arrestaties. In Haren mondde een Facebookfeestje met de naam project X gisteravond uit in een waar drama. Winkelruiten werden vernield, winkels werden geplunderd en dertig mensen raakten gewond tijdens het rellen.

De schade die gisteravond ontstond bij de ongeregeldheden loopt vermoedelijk op tot enkele miljoenen euro’s. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars vandaag. Bij de rellen werden onder meer winkelruiten ingegooid, auto’s in brand gestoken en straatmeubilair vernield.

Bejaarde man gewond
Rond de 30 mensen raakte gisteravond gewond tijdens de rellen. Onder de gewonden bevindt zich een 84-jarige man. De man trof in de bijkeuken van zijn huis een onbekende aan. Het slachtoffer kreeg daarna een tegel tegen z’n hoofd aan, waarna volgens de politie het licht bij hem uitging. Het is niet bekend of hij met de tegel is geslagen of dat de steen tegen zijn hoofd is gegooid. De echtgenote trof haar man hevig bloedend aan. De 84-jarige bleek zijn kaak te hebben gebroken en een lichte hersenschudding te hebben.

Facebook
Het ‘feestje’ in Haren ontstond nadat een meisje haar zestiende verjaardag als evenement op Facebook had aangemaakt. Ze had echter de privacy instelling niet goed ingesteld waardoor 30.000 mensen zich hadden aangemeld voor het feest. De gemeente Haren en de media pakte het voorval snel op en hadden bij voorhand al politie en de Mobiele Eenheid klaarstaan. Helaas mondde het feestje toch uit in rellen. Het meisje zelf vluchtte met haar familie weg uit Haren.

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_551488&feature=iv&src_vid=heir4tIRBvo&v=jg4UJq8Qnn4

6 reacties op “Miljoenen schade door ‘feestje’ Haren”

  1. Wat ben ik trots om een Nederlander te zijn. Zelfs met die rellen zijn wij beter dan de dagelijkse politiek hier op Curacao.

  2. @ Abraham Mossel. Gewoon “openbaar” op Facebook zetten “feestje Schotte”.

  3. Moeten wij hier ook organiseren maar dan bij Forti.

  4. Valt nog mee. Moet je eens kijken wat het “feestje” van de laatste 2 jaar hier op Curacao heeft gekost. Nog even en het land is failliet.

  5. Stelletje randdebielen zonder hersens. Sukkels. Idioten. Enz… en dan druk ik me nog netjes uit,ben zo boos hierover.

  6. rare mensen die nederlanders….